2009 Kasm Anneleri

Demir ve kalsiyum yanında üçüncü trimesterin en önemli ihtiyaçlarından biri de bebeğin bu haftalarda hızlanmış olan beyin dokusu yapımında bolca kullanılan Omega-3 yağ asidi adı verilen maddedir. Omega-3 yağ asidi alımının bazı bilimsel çalışmalarda erken doğum ve preeklampsi gibi gebeliğe bağlı sorunların ortaya çıkma olasılığını da azalttığı bulunmuştur. Bu madde soya fasülyesi ve ceviz gibi bitkisel kaynakların yanında balıkta bol miktarda bulunmaktadır. Bu haftalardan itibaren balık eti tüketiminizi artırmanızda fayda vardır.

Balık eti Omega-3 maddesi içermesi yanında kalorisi düşük bir gıdadır ve fosfor, çinko, demir, selenyum ve bakır gibi vücudun sağlıklı çalışması ve bebeğin sağlıklı büyümesi için gerekli maddeleri de içermektedir.

Balık deyince çoğu anne ve baba adayının aklına hemen civa adı verilen zehirli madde gelebilir. Basında zaman zaman anne adaylarının balık tüketmemesi veya az balık tüketmesini öğütleyen yazılar yer alabilmektedir. Bu yazılar kısmen doğrudur: Civa içeriği yüksek olan balıklar genellikle kılıç balığı, köpek balığı, ton balığı (konserve olanı değil, taze olanı) gibi büyük balıklardır ve bizim ülkemizde bulunan balıklardan (aksi resmi olarak ilan edilmediği sürece) haftada bir veya iki porsiyon tüketilmesi civa zehirlenmesi yaratmaz. Konserve ton balığını ekstra bir önlem olarak ayda bir kez tüketmeniz faydalı olabilir.

Deniz ürünleri açısından şanslı olan ülkemiz elbette kabuklu deniz ürünleri açısından da zengindir. Midye, karides gibi bu ürünlerin çiğ olanları hepatit A ve kolera gibi hastalık riskleri taşıyabildiğinden önerilmemekte, iyice kızartılmış şekilde yenmesinde ise bir sakınca bulunmamaktadır.

ayy doğsalar da bıcı bıcı yaptırıp uyutsak ya gıı

hee yaa ne güzel olcak,yıkacaz,yağlıcaz giydircez ohhhhh mis kokusunu içimize cekceeezz :Saruboceq: allahım sen o günleride göster :Saruboceq:

ohhh saatler olsun
bende oğluşumu uyutuyorum uyansın 2 bıdığımla gireceğim bendezemuszemus

vayy depar attın nan bizeee :roflol::roflol:

ayy doğsalar da bıcı bıcı yaptırıp uyutsak ya gıı

ayyy ilk doğunca ben hayatta yıkayamam hayatta tırnağını falan kesemem diyordum ama herşeye alışıyor insan şimdi birlikte bile giriyoruz banyoya
şimdi tecrübe kazandım hiç kimseye ellletmem bebemilmaz:

he cokk az kaldııııdelikafaduldendelikafadulden

sıhhatler olsun cnmopuyorumnanaktan

mersüü gülüümm opuyorumnanaktan

ayyy ilk doğunca ben hayatta yıkayamam hayatta tırnağını falan kesemem diyordum ama herşeye alışıyor insan şimdi birlikte bile giriyoruz banyoya

ayy ben yapamam valla anam yapar kııııı :kedi::kedi:

ayy ne güzel yaaa
valla ben de korkarım gıı annemle yaparukk gari

ben yıkarım bebeişimi kuzenimide ben yıkıodum minnacıktıı hemde öle güsel oluoki onları yıkamakkk

kızlar benim bu ticker yanlış gaaba yaa 128 gün kaldı deyooo 18 hafta falan yapıyo o da benim 14 haftam kalmış olması lazım deel mi be 40 haftaya göre

he nan hakkat ne sanıosa kargaya yavrusu şahin gelir die bosuna dememişlerr canlizde bişe sanıo karnında doğan görünümlü sahin tasıo mercedezz sanıo onu :roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol:
ne mercedesi kızım bmw benim ki hemde x5 yavrumm o
ben yıkarım bebeişimi kuzenimide ben yıkıodum minnacıktıı hemde öle güsel oluoki onları yıkamakkk

bende ıstıyom yıkamak delikafadulden
sen benı yıka nehir elin alıssın nan :roflol: :roflol:

ne mercedesi kızım bmw benim ki hemde x5 yavrumm o

bende ıstıyom yıkamak delikafadulden
sen benı yıka nehir elin alıssın nan :roflol: :roflol:

nan ayu onu elime alıp yıkıom seni nası yıkayam belim kırılır nan :roflol::roflol::roflol::roflol:

mersüü gülüümm opuyorumnanaktan

ayy ben yapamam valla anam yapar kııııı :kedi::kedi:

ayy ne güzel yaaa
valla ben de korkarım gıı annemle yaparukk gari

kıs bi alışın nasıl yaparsınız biz kocişimle yıkamaya başladığımızda daha 2 aylıktı
kayınvalim haftada 2-3 kez bebişimi yıkamaya geliyordu
bende gerek yok artık biz yıkıyoruz derdim
hatta onun geleceği günden 1 gün öncesi akşamı biz yıkıyorduk ne uyanığım ama:jeyyar::jeyyar:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…