2009 Kasm Anneleri

slm canlarım ben geldim
bugün kayınvaldeme gidem dedim ateşini aldım geldim
siz neler yaptınız bakem
itekcim neler koydun bakim
bizde kaynanayla buzluk muhabbeti yaptıkta ondan soruyom

slm canlarım ben geldim
bugün kayınvaldeme gidem dedim ateşini aldım geldim
siz neler yaptınız bakem
itekcim neler koydun bakim
bizde kaynanayla buzluk muhabbeti yaptıkta ondan soruyom

hoşgeldin canım 2 sayfa öncesinde var sanırım yaptıklarım yazmıştım oradan bak istersen olur mu

Hastane Çantası

Doğumunuza 1 ay kala artık acil durumlar için bile hazır bir hastane çantası bulundurmanız gerekecektir. Normal olarak 37 haftalık bir yolculuğu olan bebeğiniz size kavuşmak için bazen aceleci davranabilir, bazen de siz son dakikaya kadar beklettiğiniz için çantanızı hazırlarken heyecanınız nedeniyle bazı şeyleri unutabilirsiniz. En iyisi 1 ay önceden sakince çantanızı hazırlamanız.

ışte çantaya koymanız gerekenler ;

Sizin ıçin,
• 2 adet gecelik
• 1 adet sabahlık
• 1 adet terlik
• 1 adet pijama
• 5 adet kilot
• 2 adet sütyen
• 3 çift çorap
• 3 adet el-yüz havlusu
• 2 adet lif
• taç / toka
• saç fırçası / tarak
• deodorant
• ruj
• yüz kremi
• bepanthol
• diş fırçası / diş macunu
• sabun / sıvı sabun
• kulak pamuğu
• pamuk
• hijyenik ped / doğum sonrası pedi
• göğüs pedi
• kutu mendil
• ıslak mendil
• kitap
• fotoğraf makinesi / film
• kamera / kaset
• bloknot / kalem
• telefon / şarj cihazı / telefon rehberi
• sigorta dosyası
• kolonya

eşiniz için,

• eşortman
• terlik
• diş fırçası
• traş takımı
• deodorant
• çorap
• çamaşır
• kitap / dergi

bebeğiniz için,

• çıkış takımı
• iç donu
• çorap
• body
• battaniye
• ana kucağı
• kusmuk bezleri
• saç fırçası / tarak
• yün patik
• eldiven

YALANCI DOĞUM BELıRTıLERı

Eğer aşağıdakiler varsa olasılıkla gerçek doğum henüz başlamamıştır.
• Kasılmalar düzenli değilse ve sıklığı ile şiddeti artmıyorsa
• Ağrı sırt yerine karnın aşağısında hissediliyorsa
• Yürümekle ve duruşunuzu değiştirmekle kasılmalar geçiyorsa
• Eğer nişan geldiyse; rengi kahverengi ise (parlak kırmızı kan geliyorsa hemen doktorunuzu arayabilirsiniz). Kahverengi nişan genellikle cinsel ilişki veya vajinal muayene sonrası 48 saat içinde görülen bir şeydir.
• Kasılmalarla bebeğin hareketleri kısa süreli olarak artıyorsa

GERÇEK DOĞUM BELıRTıLERı

Doğum öncesi kasılmalar daha güçlü ve daha sık hale gelmişse bunun gerçek doğum olup olmadığı akla gelir. Şunlar varsa büyük ihtimalle gerçek doğumdur:
• Kasılmalar hareket ettiğinizde artıyorsa ve duruş değiştirmenize rağmen azalmıyorsa
• Sancı sırtta başlayıp karna yayılıyorsa (ayrıca bacaklarada yayılabilir). Ayrıca düzenli aralarla geliyor ve dinlenmekle geçmiyorsa. Sancılarınızın kaç dakikada bir geldiğine bakın, çok sık gelmedikçe (beş dakikada bir yada daha sık)telaşlanmanıza gerek yoktur.
• Kasılmalar giderek daha sık ve sancılı hale gelir ve genellikle (herzaman değil) düzenlidirler. Doğum ilerledikçe şiddetleride artar.
• Pembe veya kanlı nişan gelmesi
• Su kesesinin yırtılması. Bebeğin çevresini saran ve amniyon sıvısını içeren kese doğumdan önce birdenbire yırtılıp içerdeki suyun bir kısmı boşalabilir. Bebeğin başı doğum yoluna girmişse, yol kapandığı için gelen su miktarı çok olmaz. Su geldiğinde sancılar başlamamış bile olsa hastaneye gitmelisiniz çünkü bebeğe hastalık etkenlerinin bulaşma olasılığı vardır.

"Bebeğinizi beklerken sizi neler bekler" kitabından alınmıştır.

slm cerin millet ne bişi yazıyo nede yazanlar kendilerine verilen cevapları karsılıyo bi tuhaf bugun kk

herkes başında olmayabülüü datlum örneğin ben yemek attım ocağa bi ona bakıyom bi geliyom millette öle galbaa şu yolladıklarını kaydettim okycam da hastane ihtiyaçlarında amma abartmışlar gııı 3 valizle gideruk artık hastaneye sanki bebenin 40 ı orda çıkcak ha yuh bee naniknanik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…