masalah gumus valla ben de yarın akşam gideceğim doktora 2 hafta once 750 gr dı ne kadar oldu acaba insallah 1 kıloya yaklaşmıştır
rahime soltaraftan giden kan da problem vardı o yuzden endişe ediyordum bebeğim gelişmesinde problem olmasın diye ama plesantadan bebege gidende sorun yokmuş allahtan kan sulandırıcı verdi doktor yarın da rahime sağdan soldan giden kanları tekrar olçecek bakalım umarım şyi cıkar
yeme içme klonusunda bu donemde gercekten dikkat etmek gerekiyor
hareketler de dikkat edip fazla yorulmayın dedi bana da doktorum.
aya efet bugün cumaaa anam yarın ben de domates falan şişelicem hofff hiç de gözüm kesmiyy emme ayaştan domates getirttim yazık bozulmadan yapam bariigünaydın ebişimmmmmmmmmmmmm eyiyim gııııııııı
bugun cumaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa iyi olunma mı heeeçç opuyorumnanaktan
yarın dr. dan sora gir kk ya da bize haber ver ne dedi dr. naaptın ne ettin taammıııayy nedeeem sonunda cumayı ettimm
sabah gene zar zor kalkıp geldim iştee yarın doktora gitceeem
uniii ben de gördüm o zaradakileriii
allaam bittim resmeen
sen benim aldıım yazlıkları gördün mü zaradan indirimden 15e 20ye aldıımmm
kışlıklar da indirime girse almak istiyom yaa
insan kendine bişey almak istemiyo vallaaa
senin o gördüğün beşik muhtemelen benim de bittiğim hani ebiş özelcanda görmüştük ya işte o 650 liraydııı 3-5 ay için verilmez o kaa para
ya benim alcam 65 lira gıı hemi de çok güzel hasırdan süslemesini kendimiz yapcaz sade bi şekilde zaten onu da arkadaş hediye alcak :sm_cool:
napem sepet hayalim vardı yaa
artık ben de hastane çantasını hazırlıcam bu haftasonu gecelik işini çözem diyom
şimcik şöle oliiii
benim kociş ben orda sızmış durumdaykene laptopu kucaana alii açar açmaz benim otomatik msn kendini açıyooo sonra ben hemen kapatıım yazılanları görmesün deyüü :roflol: :roflol:
ondan gıı
hee korktum nan bebişim donsuz kalcak deyüü :roflol:
popymam da var gıı int. den baksanayaa kızlaar ben I love daddy I love mummy yazan tulum t-shirt veya body almak istiyom nette bulamadım göreniniz var mı yaa
maşallah cnmgünaydın kızlar dün akşam dr gittik kontrole denizimiz 1050gr olmuş herşey yolunda dedi drumuz bu haftadan itibaren çok hızla büyüyormuş haftada 200-250 gr alması lazım dedi ve beslenmem çok önemliymiş süt içme miktarımı günde 2 büyük bardağa çıkardı kırmızı et tavuk yada balık günde bir öğün mutlaka yemem gerekliymiş ama en önemlisi kırmızı etmiş elevit verdi günde 1 tane 36. hafataya kadar erken doğum için riskli dönmemmiş yavaş hareket edilicekmiş çok merdiven çıkmak yokuş çıkmak cam silmek süpürge yapmak karnı gerici hareketler yasak karın hızla büyüyeceği için çatlak olmasın diye en az 2,5 lt su ve cilt bol bol nemlendirilicekmiş
oohhh be bi ses veren çıktı :))
uyku tutmuyo beni artık yaa 6 da dikiliyorum !
anam kartanem sorma fazla vaktim de yoktu pahalı ucuz demeden doldurayım sepeti bi daha kimseyle gelemem buraya diye ne bulursam aldım ... banyo küveti-kova-maşrapa-şampuan-sabun-yağ-pişik kremi-göğüs pedi-uni ıslak mendil-biberon 2 tane-biberon fırçası- emzik-mama tabağı-kaşığı-burun aspiratörü-ateş ölçer-termometre-saç fırçası-tırnak makası-2 tane battaniye- alt açma minderi- banyo havlusu- bi kaç takım pijama, kıyafet, çıtçıtlı badi -çorap- patik-yelek -eldiven .. ayyy bu kadar heralde :uhm: içim bayıldıı yazana kadar kaydirigubbakcemile3 bi de dayanamadım pumadan ayakkabı aldım :asigim:
daha yatak- yorgan- nevresim takımı vs alınıcak.... bitmiyo yaaa :)
nerden buldun nan :mymeka:
Gunaydın kızlar nasılsınız?
Ben de son bir tatil yapıp dondum.
Sanırım bu arada evi de tasıyacağız bebek odası gelmeden tasınalım dedik kayınvalideye yakın bir yer bulduk hos bebege bakamayacak ama yardımı olacaktır diye dusunuyorum son aylarımda da yemekleri onda yiyeceğiz. kayınpederim de rahatsız ne olur ne olmaz yakın olalım dedik.
Cumartesi tekrar kontrolüm var. Doktor 2 haftada bir goreyim seni dedi. tansiyondan dolayı preeklempsi ve gelişme geriliği olup olmadığını takip için simdiden kontrolleri 2 haftada bire cekelim dedi. tansiyonum sekerim yuzunden diyetteyim
ayakkalım iyice sisiyor ellerim uyusuyor bir de mide yanması basladı rahim buyudukce mide ustte cıkp mide asidi yemek borusuna kacarmış o da yanma yapıyor yemek bile zor yiyorum
Bu arada normali beklemeyiz 36. haftada sezeryanla alabiliriz dedi doktorum.
sanırım 32. haftada da isten ayrılacağım bekleyemeyeceğim şimdiden zor geliyor işe gidip gelme yururken de yoruluyorum.
Anlayacağınız sıkıntılarım simdiden arttı sizde nasıl durumlar sizler nasılsınız cok sık ugrayamıyorum ama izne ayrılınca daha sık ugrarım sanırım daha ogluma hiç bir sey amadım bu arada su tasınma işleminden sonra hızlanacağım sanırm:))
hepinize sevgiler selamlar.
uniiiiiiiii bebemm neen pas vermim gııııııı güzel hatunnnnn özledim nannnnnn
göbeen ne güzel olmuş nan zilloşş
taam haber veririmmmaya efet bugün cumaaa anam yarın ben de domates falan şişelicem hofff hiç de gözüm kesmiyy emme ayaştan domates getirttim yazık bozulmadan yapam barii
anam karı milletinin işi bitiyomu
yarın dr. dan sora gir kk ya da bize haber ver ne dedi dr. naaptın ne ettin taammııı
popymam da var gıı int. den baksana
maşallah cnm
neeeeee lavaboda mı yıkıcakmışııınnn :1shok: nan sen bu anıları kitap yap gıı kaydirigubbakcemile3cadılardan biri getirmiş :))
dün akşam oraya gittik...ayyy beni gene deli ettiler ikisi gitti kalan ikisinin maşallahı var valla :)
alışverişe gittim bugün dedim ... vay niye gitmişim herşeyi getirmişler ya ... yahu sırf kıyafetle iş bitiyo mu...zaten herşeyi 0-3 aylık almışlar o kadar küçükki...burdaki 0-3 aylıklardan da küçük... neyse... e dedim banyo küveti falan aldım... teyze demesin mi ne gerek vardı el yıkadıınız yerde yıkayıverirdiniz bi lokma bebek zaten !!! allahım yaa ne diceğimi şaşırdım.... ondan sonra da ağzımı amak istemedim zaten arkamdan da suratsız diye dedikodu yapmışlardır... allah bana sabır versin yaa..........bi gidiyorum sabaha kadar uyuyamıyorum !
Arzucum hoşgeldin özledim seni :1hug: canım dikkat et kendine...iyi düşün iyi olsun...
:kedi: saol kuşummm..
dombili oldum kıs bayaa...krispi duymasın .......:roflol::roflol:
cnm geçmiş olsun taşınmada allah kolaylık versin cnm bence sen kendini yormadan hergün 30 dk yürü çok önemlimişGunaydın kızlar nasılsınız?
Ben de son bir tatil yapıp dondum.
Sanırım bu arada evi de tasıyacağız bebek odası gelmeden tasınalım dedik kayınvalideye yakın bir yer bulduk hos bebege bakamayacak ama yardımı olacaktır diye dusunuyorum son aylarımda da yemekleri onda yiyeceğiz. kayınpederim de rahatsız ne olur ne olmaz yakın olalım dedik.
Cumartesi tekrar kontrolüm var. Doktor 2 haftada bir goreyim seni dedi. tansiyondan dolayı preeklempsi ve gelişme geriliği olup olmadığını takip için simdiden kontrolleri 2 haftada bire cekelim dedi. tansiyonum sekerim yuzunden diyetteyim
ayakkalım iyice sisiyor ellerim uyusuyor bir de mide yanması basladı rahim buyudukce mide ustte cıkp mide asidi yemek borusuna kacarmış o da yanma yapıyor yemek bile zor yiyorum
Bu arada normali beklemeyiz 36. haftada sezeryanla alabiliriz dedi doktorum.
sanırım 32. haftada da isten ayrılacağım bekleyemeyeceğim şimdiden zor geliyor işe gidip gelme yururken de yoruluyorum.
Anlayacağınız sıkıntılarım simdiden arttı sizde nasıl durumlar sizler nasılsınız cok sık ugrayamıyorum ama izne ayrılınca daha sık ugrarım sanırım daha ogluma hiç bir sey amadım bu arada su tasınma işleminden sonra hızlanacağım sanırm:))
hepinize sevgiler selamlar.
cnm senin bi şikayetin yok evet çok yorgun ve halsiziz ama naapalım bebeklerimzle 1 ay fazla zaman geçircezzslm arzuuu kolay gelsin diim önceliklee
valla ben de çok istiyom 32 de ayrılmayı yaa oof zor geliyo gelip gitmek ama bi yandan da dayanıım diyorum sonra lazım olcak
eşim de dün aman 1 aydan nolcak zor oluyosa ayrıl 1 ay çalışcan diye sonrasında 1 yıl izin mi verecekler sanki dedii
kim kız cadılar?????cadılardan biri getirmiş :))
dün akşam oraya gittik...ayyy beni gene deli ettiler ikisi gitti kalan ikisinin maşallahı var valla :)
alışverişe gittim bugün dedim ... vay niye gitmişim herşeyi getirmişler ya ... yahu sırf kıyafetle iş bitiyo mu...zaten herşeyi 0-3 aylık almışlar o kadar küçükki...burdaki 0-3 aylıklardan da küçük... neyse... e dedim banyo küveti falan aldım... teyze demesin mi ne gerek vardı el yıkadıınız yerde yıkayıverirdiniz bi lokma bebek zaten !!! allahım yaa ne diceğimi şaşırdım.... ondan sonra da ağzımı amak istemedim zaten arkamdan da suratsız diye dedikodu yapmışlardır... allah bana sabır versin yaa..........bi gidiyorum sabaha kadar uyuyamıyorum !
Arzucum hoşgeldin özledim seni :1hug: canım dikkat et kendine...iyi düşün iyi olsun...
:kedi: saol kuşummm..
dombili oldum kıs bayaa...krispi duymasın .......:roflol::roflol:
maşallah şimdi okuyunca içim bayıldı bu kadar şey alıncak daha benim kıyafet filan çok aldım battaniye de aldımmsaç fırçamız tarağımız hediye geli kremi şampuanıda var ama daha çok eksik varr
sizin cicişleriniz hayırlı olsun güle güle kullanın inşallah
beşik aldınmı bu arada nası bişey aldın
sen belkim odasınıda düzdün hee mafoldumben
kim kız cadılar?????
tatlım bpşver e biraz kilo alcaz hareket edemiyoruz çünkü naapçazz sağlık olsun doğumdan sonra verce bi şekilde
hoşgeldin canm yaa biz de seni özledik kuzum nasılsın? bebiş nasıl? kendini çok yorma sakın taammıı bu aylar çok önemliimişşşkızlarrrrrrrrr günaydın nasılsın..özledimsizi ya giremiyorum kaç gündür işleirm vardı komşıu geldi bize o gelince giremedim evde olunca yalnız bırakmak istemiyorlar son zmaanlarda iştahım azalmış sararmaya başlamışım öyle diyorlar...evde yapacak işim olursada yapıyor sagolsun..uniii gelmiş kuzum nerdeydin sen ya uzun zmandır yoksun bir ara bende yoktum ne oldu neden gelmedin haberim yok vallahi..ebisss ayaş domatesimi yapcan kışlık son sayfada okudum bende geçen hafta yaptım onu ayaştan gelmiş bahçe domatesi diye alduk komşuylan 15 kiloya yakın dograyıp bir kısmını konserve bir kısmını buzluga attım valla neyse bitti o iş ama yardım eden olmasa biterdim güya komşuyada yardım edeyim diye canım çıktı belim sırtım agrıdı 3 komşuylan toplarsan yaklaşık 45 50 kiloya yakındı...
ben hala ulusa gidemedim çıkıkçılarmıydı neydi oraya ..fırsat olmadı valla..annecigimde almış memleketten birşeyler dogum için bana hastaneye serilecek pike takımı diktirmiş bebegim için nevresim takımı diktirmiş...odamıza geldi sıra onuda bir iki haftaya kadar hallediicez mobilya bakıp duruyorum bu ara begendimde ankarada bulmaya çalışıyorum...
he dee istersen kaydirigubbakcemile3 delüüüü öğlen oldu nanngünaydın demiştim :gitme:
selam canımmm kendini yorma bak dr. herkese aynı sölemiş hareketi kesmices ama çok da yorulmuycazz erken doğum riski nenn oluyy tammı söz dinleegünaydııınn hepinizeee a.s.
çok halsizim ama çok işim varr mafoldumben
zereeeen günaydııınn :teselli: ağlama naan
edoş mavi deniz siz de hoşgeldiniiiz
bi bakın hele şuraya ay ceza almak pahasına sizinle paylaşmam lazıımm
Özgür Anne: Alışveriş Listesi - Reloaded. - İlk Bir Haftalık Deneyim
burda doğumdan sonra alınmış olanların gereği gereksizliği hakkında yazmış özgür anne
6 çıtçıtlı body az gelmiş mesela havlu da gerekli dii benim bi tanecik var nasılsa bi daha yıkanan kadar kurur diyodum altını alırken üstüne örtüyolarmıış ucuz penye battaniyeler de kullanılabilir bu iş için biraz daha mı alsak ki şu 5 liralık battaniyelerden malum kış ev ne kaa sıcak olsa da çocuk donsuz üşümesin alt alırken
he dee istersen kaydirigubbakcemile3 delüüüü öğlen oldu nann
selam canımmm kendini yorma bak dr. herkese aynı sölemiş hareketi kesmices ama çok da yorulmuycazz erken doğum riski nenn oluyy tammı söz dinlee
günaydın çiçko karular
günaydın çıtırtıııı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?