he nannn açıkgözlü olun biraz geçen kayınvalideme elifin verdiği tarif vardı yaaa o tatlıdan götürdüm
aaaa çok güzelmiş bundan yapalım bayrama dedi bende tarifini veririm dedim o benden bekliyordu aslında şimdide sesi çoıkmıyor bakalım:roflol:
AMİNNNNNNNNNN
dilmuhcum öle yapmak lazım ama bu seferde surat yapacak
o daha da moralimi bozacak
ben eniyisi gidem de ara ara sürekli oturam da halimi anlasın
beni çağırdığından utansın
ayyy düşünmek bilem istemiyorum
Ayy Nazlım kıyamam sana Şeniz
hepimiz dönem dönem benzer şeyleri yaşıyoruz galiba... ben de böyle zamanlarda hep kendimi sorgularım nerde yanlış yaptım diye...zamanla insan bunları da kabul eder hala geliyo ama ne kadar kötü ki kalbi nasırlaşıyo ...olgunlaşmak dedikleri bu heralde herkesten herşeyi bekler oluyosun her şeye hazırlıklı oluyosun..düşünsene 15-16 yaşında şaşırdığımız ya da tepki verdiğimiz şeylere gülüp geçiyoruz demek ilerleyen zamanalrda bunlara da tepki vermez olucaz...
valla benim de koca tarafıyla sorunlar bitmek bilmiyo...ne kadar mesafeli de olsam az da görüşsem bişey buluyolar..hiç bişey bulamasalar niye soğuk davranıyo diyolar...kayınvalidem eşimle evlenmeden önce bana tapardı güzelliğim aklım zekam dillere destandı evlendik noldu anlamadım kadın birden düşman kesildi bana... evlenirken yaptığı eziyeti anlatamam şimdi de bebek olurken aynı tribe girdi... midem bulandı günlerce yattım bi kere gelmedi...sonra arayıp çağırmadın ondan gelmedim dedi...şimdi bebek için hazırlık yapıyoruz gene yok meydanda ..oğlunu arayıp beni şikayet ediyomuş mesafe mi koymak istiyo niye beni aramıyo diye...halbuki yaz boyunca kardeşleri burdayken neler yaptılar bana ara ara girdim anlattım size...sırf kocam üzülmesin diye herşeyi çekiyorum sineye...bazen boğulucak gibi oluyorum ve sırf bu yüzden başka şehre yerleşmeyi düşünüyorum inan !!
abim dersen eşiyle sorunları var haziranın başından beri hergün beni arayıp günlük rapor veriyo ... ama bi kere kalkıp gelmedi...ya da ne bileyim bebek için ne lazım bişeyini de ben alayım demedi...
arkadaşlar dersen aynı... herkes arayıp sevgilisyle arası bozulmuş bilmem ne olmuş onları anlatıyo bişeye ihtiyacın var mı diyen yok(
ben de anladım ki bu dünyada insana bi kocasından bi de anasından fayda var...gerisi yalan..................
hepimizin kadir gecesi mubarek olsun. Rabbim acilan ellerimizi, yalvaran dillerimizi geri cevirmesin insallah.
Aminnnnnnnnnnn:Saruboceq: :Saruboceq: Ne güzel yazmışsın canım bağırarak aminnn dedim evde bile ..Bu durumları bildiğim için önceden hazırladım herşeyi canım dolaba bile birşeyler yapıp koymamın sebebi budur nolur nolmaz gelen giden çok olur biliyorum ozaman ama hazıra gelinir her zaman bense herşeye herşeye hazırlıklı olmalıyım yoksa anneme kalır onun kolu anneannem yapamaz öyle..Ama olacak nasipse ilkinde birşeycik yapmadılar şimdi kendim yapacağım mevlüdüde herşeyide Allaha borçluyum ben en başta bana böyle bir aile verdiği için..:Saruboceq::Saruboceq: Kadir gecen seninde mübarek olsun canım Rabbim bütün güzellikleri çıkarsın önüne:Saruboceq:
Yok binlerce şükür duygusal bir iniş çıkış yaşadım ben yaşayınca dilmuhum kıyamam aynısını yaşamış hatta ve hatta fazlasını böyle duygular çıkıverdi açığa biranda
Gülermisin ağlarmısın ne diyeceğimi şaşırıyorum bazen ...
Bütün bunları yapmam öğrenmem zaman alacak ama bundan sonra benim için daha ferah daha kolay olacak..Sayenizde daha farklı düşünüyorum şimdi..Biz 3 kişiydik 4.müz yolda Rabbim onuda sağsalim versin kucağımıza hepimizin sonrasında başka çocuklara faydam olsun inşallah bunun için çok fazla zaman ayırıp uğraşacağım:Saruboceq:
hoşgeldin canım
yuh yani ben evimde yerim ne farkı kaldı deseydin
bu insanları hiç anlayamıyorum yaaaa
dünde bende kayınvalidemler vardı çağırmasam gelecekleri yok 3 aydır uğradıkları yoktu sözde yarım saatlik mesafe var aramızda
neymiş işim olunca çağıracakmışım amannnnn amannnn hepimizde ayrı dertler oluyor canlarım yaaaa
biz çocuklarımızla ve eşimizle iyi olalımda gerisini hiç takmıyorum artık
canım benim yaaa hiçbir şey için üzülüpte kendini harap etme ben akıllandım artık ounu için hiçbir şeye taviz vermiyorum artık
oğlumun doğumunda bende çok şey yaşadım
bunda daha tedbirliyim artık kendimizi üzecekleri yakınımızdan uzaklaştıralım ve meleklerimizle mutlu olalım
nazlıııım senin yaşadıklarınıda çok iyi anlıyorum gerçekten insan kendi ailesinden daha fazla ilgi bekliyor ama tam tersini görünce çok zoruna gidiyor birde eşlerimiz var arada
bu hafta sonu bende yengemle konuştum annemlerdeydim her hafta ne yapıyorsun sen annenlerde diyor kadın yaaaaa benim annemlere gelmemi kıskanıyor
allahım hepimize güsel günler yaşatsın:Saruboceq:
Dün okudum ama tıkandım kaldım yazamadımki sana o anda sanki kendim yazmışım gibi okuyordum..Arkadaşlarım aileler ne bileyim bekliyorsun ne iş beklerim be para ne pul sadece sadece sarılsınlar dört elle sahip çıkılacak bir durum değil kalpten hissetmek isterim hepsini..Yanımda çok farklılar içlerine sokuyorlar ama o an hepsi o an aylar olsun aramayım napıyorsun demiyorlar..Ablam ve annemi ayrı tutuyorum bu durumdan
Diğerleri eşimi üzüyor çok fazla oda bizim gibi duygu yükü herkez içi yapamayacağı şey yoktur ama bi yeğenleri bi kardeşleri aramamaları dokunuyor ona yüzyüze geldiklerindede sen şöylesin böylesin ama sonrası..Biz hep yaparız biz Allah razı olsun başımızın çaresine bakarız dedik diyemi..Farkın en büyüğü buydu yaşadıklarımı abartmadım yardım istemedim onlarsa her fırsatta şu bu herşeyi isteyip dile getirdiler yaşadıklarını..Bizse onlar üzülmesin yaparız biz yaparız dedik hep çok şükür bunun gururu apayrı ama aması var işte anlıyorsun değilmi wannam "Kızım yada oğlum nasılsınız ?" bu yada yanınızdayız bu...
aminnnnnnnnnnnnnnhepimizin kadir gecesi mubarek olsun. Rabbim acilan ellerimizi, yalvaran dillerimizi geri cevirmesin insallah.
Kesinlikle canım benim unutmakta nasip olsun zaten yoksa ağlarız hep böyle Allah ağlatmasındilmuhcum nazlıcım üzülmeyin hepsi geçecek ve geri dönüp baktığımzda gülüp geçicez... :teselli:
h.bldm itekcim opuyorumnanaktan
hoşgeldin canım
yuh yani ben evimde yerim ne farkı kaldı deseydin
bu insanları hiç anlayamıyorum yaaaa
dünde bende kayınvalidemler vardı çağırmasam gelecekleri yok 3 aydır uğradıkları yoktu sözde yarım saatlik mesafe var aramızda
neymiş işim olunca çağıracakmışım amannnnn amannnn hepimizde ayrı dertler oluyor canlarım yaaaa
biz çocuklarımızla ve eşimizle iyi olalımda gerisini hiç takmıyorum artık
canım benim yaaa hiçbir şey için üzülüpte kendini harap etme ben akıllandım artık ounu için hiçbir şeye taviz vermiyorum artık
oğlumun doğumunda bende çok şey yaşadım
bunda daha tedbirliyim artık kendimizi üzecekleri yakınımızdan uzaklaştıralım ve meleklerimizle mutlu olalım
nazlıııım senin yaşadıklarınıda çok iyi anlıyorum gerçekten insan kendi ailesinden daha fazla ilgi bekliyor ama tam tersini görünce çok zoruna gidiyor birde eşlerimiz var arada
bu hafta sonu bende yengemle konuştum annemlerdeydim her hafta ne yapıyorsun sen annenlerde diyor kadın yaaaaa benim annemlere gelmemi kıskanıyor
allahım hepimize güsel günler yaşatsın:Saruboceq:
annemde beni hep öyle itekliyor valla bak esinin hatrına diye
benimki zaten hiçbişeyi akıl etmiyor
ayy el hiç ,nsanın kendi ailesi gibi olmuyor güya bişeyime karısmıyorlar ama destekte olmuyorlar inan hala düğün borcu oduyoruz nasıl bitiyomu ne kadar kaldı diye sorar bari insan destek olmalarını bi tarafa bıraktım sormak bile yok benim ailem yapıyor ne yapıyorsa dogur dogur sal ortalıga ne anlamı var böle cocuk yetistirmenin anlamıyorum
eminim kendi kızı olsa oturturdu aksama kadar ama sen gelinsin yaa canın cıksın dimi ne önemi var hamile olmanın
ayy bugun kadir gecesi gene aramak zorundayız normal zamanda aramıyorum valla banane yaa o beni arayıp sorsun
cok sinirliyim bende cok
kıslar ben konuyu değiştiriyorum gerildim
benim bebiş çantam hazırda kendi şeylerimi netleştiremedin henüz
hastaneden çıkarken rahat bişeyler deniliyor ya
biz pijamaylamı çıkcaz yoksa eşohman alt üst gibi bişeymi giyek ne dersiniz ona göre koyacam
biz pijamaylamı çıkcaz yoksa eşohman alt üst gibi bişeymi giyek ne dersiniz ona göre koyacam
doğru dedin kenyacım ya maalesef biz onlara doğruyu yanlışı öğretemeycez
en iyisi kendi hallerine bırakalım.yoksa evdeki huzurmuzu da bozuyorlar
bu hayırlı gecede aramak sormak lazım cnm içimizden gelmese bile aramak icap ediyor
anam bugünde hepimiz gerildik ya aklıma geldikçe sinir oluyrum yaaaaaa
hepmizin allah yardımcısı olsun cnm
göğüspompası aldıydım onuda yanıma götürmeyem diyom
gerekirse kociş alır 15 dk arası var araçla
ben de anladım ki bu dünyada insana bi kocasından bi de anasından fayda var...gerisi yalan..................
dilmuhcum olur o zaman
ama rahat edebilecekmisin kotla
ben valla hamilelğim 3. ayından itibaren hiç kot giyemedim de
hep eşohman altı takıldım
bide hastaneye giderken ki mevzu var
o zaman bile ne giyeceğimizi bilmiyorum
Bende hiçbirşey yapmasammı diyorum bazen. sonrada diyorumki tıka kulaklarını kapat gözlerini ve nasıl biliyorsan o şekilde yap. Rabbim inaşşallah kolaylık versin hepimizze canım benim.
yıllardır ağladım üzüldüm zaten şimdi en güzel günlerim zehir olmasın istiyorum inşallah başarabilirim. düşünmeden edemiyorum ama ne yaşanacaksa zaten yaşanacak ve herşey kontrolüm dışında olucak sanki. bügüne kadar hep kontrolle gitmeye çalıştım aman kimse üzülmesin o onu duymasın bu bunu görmesin ama bakalım şimdi ne yapıcam. acaba gerçekten kendi ailemizden fazlamı ilgi bekliyoruz. ben hala kendi temizliğimi kendim yapıyorum annemde büyük temizliği yaparız deyip duruyor ama ben diyorum ben olsam aradauğrar bişeylerin ucundan tutmaya çalışırdım sanki. ay nebiliyim yaaa. Rabbimin gücüne gitmesin yine Allah başımızdan eksik etmesin onları sağlık sıhhat versin ama insan alınıyor işte elde değil:sinifsinif:
canim neler hissettigi ve anlatmak istedigini cok iyi anliyorum. dedigin gibi kimseden para pul istemiyoruz. sadece bir sicak ses. ama onu bile cok goruyorlarsa kendileri bilir. biliyorum dogumdan sonrada bir kez arayip nasilsin demiyceklr, bir kere sadece adet oldugu icin gelicekler hepsi o.
su an ezanlar okunuyor ve sadece bebeklerimizi saglicakla kucaklamak icin dua ediyorum Rabbim'e.:teselli:
Aynen öyle olacak wannam ev dolup taşacak doğum yorgunluğu kat ve kat artacak herkez bebiş sevecek sonra kapaılar kapanacak kalacağız bizbize opuyorumnanaktan Buda güzel hemde en güzeli Allahım göstersin ogünleri bir kez daha vaybeeee dedirtmezsem herkeze:)Şaka biryana dualarımız bebeklerimizle sağlıklarımızla hep aynı Rabbim göstersin bize o günlerigorunuse bakilirsa herkes patlama noktasina gelmis. hadi bosverin su guzel gunun yuzu suyu hurmetine bizi uzenleri Allah'a havale edip, guzel guzel dualarimizi edelim.
Ayy Nazlım kıyamam sana Şeniz
hepimiz dönem dönem benzer şeyleri yaşıyoruz galiba... ben de böyle zamanlarda hep kendimi sorgularım nerde yanlış yaptım diye...zamanla insan bunları da kabul eder hala geliyo ama ne kadar kötü ki kalbi nasırlaşıyo ...olgunlaşmak dedikleri bu heralde herkesten herşeyi bekler oluyosun her şeye hazırlıklı oluyosun..düşünsene 15-16 yaşında şaşırdığımız ya da tepki verdiğimiz şeylere gülüp geçiyoruz demek ilerleyen zamanalrda bunlara da tepki vermez olucaz...
valla benim de koca tarafıyla sorunlar bitmek bilmiyo...ne kadar mesafeli de olsam az da görüşsem bişey buluyolar..hiç bişey bulamasalar niye soğuk davranıyo diyolar...kayınvalidem eşimle evlenmeden önce bana tapardı güzelliğim aklım zekam dillere destandı evlendik noldu anlamadım kadın birden düşman kesildi bana... evlenirken yaptığı eziyeti anlatamam şimdi de bebek olurken aynı tribe girdi... midem bulandı günlerce yattım bi kere gelmedi...sonra arayıp çağırmadın ondan gelmedim dedi...şimdi bebek için hazırlık yapıyoruz gene yok meydanda ..oğlunu arayıp beni şikayet ediyomuş mesafe mi koymak istiyo niye beni aramıyo diye...halbuki yaz boyunca kardeşleri burdayken neler yaptılar bana ara ara girdim anlattım size...sırf kocam üzülmesin diye herşeyi çekiyorum sineye...bazen boğulucak gibi oluyorum ve sırf bu yüzden başka şehre yerleşmeyi düşünüyorum inan !!
abim dersen eşiyle sorunları var haziranın başından beri hergün beni arayıp günlük rapor veriyo ... ama bi kere kalkıp gelmedi...ya da ne bileyim bebek için ne lazım bişeyini de ben alayım demedi...
arkadaşlar dersen aynı... herkes arayıp sevgilisyle arası bozulmuş bilmem ne olmuş onları anlatıyo bişeye ihtiyacın var mı diyen yok(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?