2009 Kasm Anneleri

merhaba anneler. ben 2010 nisan annesi adayıyım. sizlere birşey danışmak istiyorum. malum alışveriş zamanı yaklaşıyo ve benim kafam çok karışık. siziz bilgiler daha taze olduğu için sorayım dedim. bizimkilerin hepsinden bi ses çıkıyo çünkü. kıyafet alırken yeni doğan ölçüsünde almak gerekir mi? 0-3 ay alsak idare etmez mi? bu ana kucağı, puset, oto koltuğu gibi ıvır zıvırlardan hangisi acil gerekli? süt sağma makinası, emzirme sütyeni gerekti mi? bi de doğurmadan önce yapmaya başlasaydım dediğiniz bi şey var mı?

inşallah bu güzel dönemi zorluksuz atlatırsın canım sana yazayım ben nacizanee
1-0-3 aylıklardan al yenidoğan almaa
0-3 aylıklar bile ilk ayın sonunda za zor olmaya başladı bi tane minicik 50 beden almıştım hastaneden çıkarken giysin diye 1 veya 2 kere giydi bugün baktım nerdeyse dizine geliyo tulumun ayakları kafamçokkarıştı daha 1 ay dolmadı o kadar yanii
2-puset ve oto koltuğu almadım oto koltuğunu biraz büyüyünce alcaz ana kucağı aldık evde ona yatırıyom bazen arabaya da bağlanıyor ilk zamanlar oto koltuğu olarak onu kullancam oto koltuğu olarak uzun süreli kullanılacak bişey almayı düşünüyoz
puseti senin almanda fayda var çünkü nisan annesi olacaksın bol bol çıkıp gezersiniz biz kışa geliyo diye almadık yaza baston olanlardan alırız diye
ama şimdi alışveriş merkezine falan gidince nasıl gezcez düşünüyom kanguru alcam galibaa
3-sağma makinası gerekli bence
ben lansinoh manuel pompa aldım emdikten sonra az bişey kalıyo onu çekiyom
buzluğa saklıyom çalışmaya başlayınca kullanılır
hemm göğüsler boşaldıkça süt artar
4-emzirme sütyeni mutlaka gerekli hatta mümkünse emzirme atleti
ben bi tane emzirme atleti almıştım üstü sütyen şeklinde keşke bi tane daha alsaymışım
sütyenleri de likralı atletlerle kullanıyorum likralı atletleri üstten sıyırması kolay oluyor
5- lansinoh göğüs kremini doğumdan 1-2 hafta önce sürmeye başladım bilmem ondan mı göğüslerim çok aşırı yara olmadı bunu yapmanı tavsiye edebilirim

çok teşekkürler. peki hastane çıkışı alalım mı yoksa şu 3 lü paketlerde satılan çıtçıtlı body ve tulumlardan alsam olur mu? bi de 0-3 ay çok mu alayım yani zırt pırt değişiyor mu?

çıtçıtlı body ve tulumlar kullanışlı canım ben bi 15 parça hastane çıkışı adım onun içindekiler de kullanılıyo zıbınla patikli pantolonları tulumların içine giydiriyom
ama tulum alırken önden aşağıya kadar çıtçıtlı olmasına dikkat et hastane çıkışındaki tulum çapraz geliyo altına bakarken zorlanıyom
ben hergün bişey olmasada değiştiriyom bazen kusuyo ama çok batıran bi bebek değil benim kızım
3-4 tane 0-3 ay tulum yeterli ben hemen 62 numara olan tulumları giydirmeye başladım
bodylerden de 3-4 tane yeterli olur heralde ben hep 3-6 ay almışım onları giydiriyom zıbınları falan giydiriyom tulum içine
patikli pantolonlardan da 3-4 tane al 0-3 aydan yeter

slm kızlar naparsınız ayy ben çok felaket bi durumdayımm
dünden beri oğluşum çok huzursuz gazı var bütün gün ağlıyooo hemde felaket bi ağıt
ayyy bi yerine bişeymi oldu diye korkuyomm o ağladıkça ben kan ter içinde kalıyomm
ve bugün sabah bezini değişirken bi baktım göbüşü kanamış dra gittik
K vitamini iğnesi yapıldımı diye sorduK vitamini eksikliğinden olurmuş
bi daha en ufak bi kanama olursa getir bidaha K vitamini aşısı yapılsın dedi
ayy çok korktum onu görüncee ayy azcık büyütseydim şu oğluşu
şimdi yatırdım bakalım gece napcak
yarın kocişte işe başlıyoo bakalım napcaz
ben kaçayım dA uyuyam oğluş uyumuşken öptümm hepinizi ve yavrularıda tabeeeee

canım k vitamini doğar doğmaz yapılıyor hastanede seninkine yapmamışlar mı gerçi bizimkinede yapıldı ama göbek düştükden sonra arada hafif kan lekesi oluyorı acaba bende mi götürsem dok

kartanem dikişlerin nasıl oldu kabızlık var mı sende birde dok kontrole gittin mi ay ben kötüyüm dün dok gittim o korktuğum alttan muane yaptı hemide yaralı yaralı muane etti dikişlerin iyi dedi paur için ilaç verdi kabızlık içinde verdi

canım k vitamini doğar doğmaz yapılıyor hastanede seninkine yapmamışlar mı gerçi bizimkinede yapıldı ama göbek düştükden sonra arada hafif kan lekesi oluyorı acaba bende mi götürsem dok

evet canım senin de gitmen lazım
itekinkine falan da iki kere yapmışlar kan lekesi olunca
bi daha yaparlar size de

benim dikişlerim geçeli çok oldu canım yaa ilk hafta gitmiştim ultrason muayenesi yaptı rahim toparlanmış dedi alttan bakmadı sorun olursa bakarız dedi
başta dikkat et kabız olma dedilerdi ben de dikkat ettim çok şükür olmadı şimdi de hiçbişeyim kalmadı zaten 1 ay oldu

yaa benim de bu saatlerde sütüm azalıyo olmuyo hatta uykusuzluktan mı ne çünkü akşam yiyip içiyom ben de gündüzden sağıyom biriktiriyom bu saatte kaşıkla veriyom acaba yanlış mı yapıom böle çok gelmesine alışır da az geldiğinde memeyi almazsa diye korkuyom bu sefer de gerçi gece uyanınca sabah falan güzel alıyo da işte gece 11-12 de böle bi sorunum var niyeysee

son bi soru. sen de ankaradasın galiba. nereden aldın kıyafetleri?

niye sağıyon ki oluruna bırak kendi emsin bolça su iç banada soruyorlar sütün akıyor mu kendiliğinden diye malesef akmıyor arkadaşi diyor gögüsler şişermiş süt dolunca şimdiye kadar hiç öyle olmadı benim elimden geleni yapıyom günde iki bucuk lt su içiyom çay rezene ne bilem benimde kafama takılıyor bu süt olayı mama veriyom almıyor ağzında biriktirip geri atıyor bir ayı dolunca dok götürecem bakayım kilo almış mı diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…