Emen bebek sadece acıktığı için değil susadığı, dışkılama ihtiyacı duyduğu, ağrı kesici amacıyla, oral tatmin ve kucaklanma isteği gibi bir çok nedenlerle emdiği için her istediğinde emzirilmelidir.(prof.dr.mete akısü)
kızımı annem ve babasıyla sağlık ocağına gönderdim mafoldumben
annem de her istediğinde emzirmek gerek diyor özellikle kırkı içindeyken çok önemliymiş anne sütü
uleeeeeeeeeeennn wanna gacisiiiiiiiiii dalga mi geçiiiin haaaaaaaaaaaklava:
aydınlatıyom sizi daha ne istionuz:)
ya bunların hepsi yok bendeee ama doymasa ağlamaz mı kiiianne sütünün yettiği subjektif olarak nasıl anlaşılır ?
• Her emmeye bir yutkunma eşlik etmesi
• Günde 6-7 kez idrar yapması
• Günde 2-4 den sarı renkli gaita
• Doğum kilosuna 10-12 günlük iken ulaşır
• Memede uyuma
• Meme emerken hardal rengi-sarı dışkılama
anneler bilir canım ondan limon verince kızmadım fazla:)benim annem de en azından 40 gün doya doya almalı anne sütü diyo.
aktivite alt değiştirmek kıyafet değiştirmek banyo falanmış hacıcerinim kartenemin kipatındada öle diy napamkaydirigubbakcemile3
hatta 3 saatte bir diydi kitaba uyak dedim bende
bide aktivite yaptırın diy ama onu hala çözemedim
tek aktivitemiz ağlamak oluyyy onu da çözcem ama
bana heç çekmemiş cimcimem
o doğmadan neler yapıyodum neler
elimi kolumu bağladı zilli
karakızım iyi yapmışsın cnm bende bunaldım valla
hiç dışarı çıkmadım
perşembe kalça ult.var çıkacaz dışarıda bahaneyle hava alırım ben de
kalça ult zor olmuy dimi
istemezse nedecüükk kafamçokkarıştıannem de her istediğinde emzirmek gerek diyor özellikle kırkı içindeyken çok önemliymiş anne sütü
ya bunların hepsi yok bendeee ama doymasa ağlamaz mı kiii
her emmede yok yutkunma ya benim sütüm az heralde kızlar
kaka tamam, doğum kilosunu hiç kaybetmedi zaten, bir hafta sonra kilo almıştı hatta, memede uyuyor
anneler bilir canım ondan limon verince kızmadım fazla:)
aktivite alt değiştirmek kıyafet değiştirmek banyo falanmış hacı
istemezse nedecüükk kafamçokkarıştı
yutkunma başta çok şiddetli oluyo bende 10 dk sonra bitiyo 10 dk emiyo zaten zilli zorluyom ben de devam etsin diye soora da kusuyo bööleee
:kedi:
allamm bayılazaamm akannehir
neyse yarın anlarız ne ayakmışş
reflüden tırsıyoomm
kesik peynir gibi kustu canım ay fazlamı geliyo ki zaten zor emiyoo kafamçokkarıştı sanırım ilk 10 dkda emdiği yetiyo onakartanesi canım reflü felan değil o merak etme benım Duruda kusuyo dr sordum kesılmış peynir gibi ise önemli değil demişti normalmiş
ama mesela gecenlerde bır arkadaşımın annesi vefat etmişti ve onun cenazesine gıtmıştım o gunde uzerımde hırka vardı bır üşüdüm dondum ertesı gun ve gece Duru yedığını cıkardı yavrum surekli ağlıyodu gecede uyumadı sonra annem anladı bu üşütmüş senden sütünden geçti heralde kızım üşüdünmü sen dedi evet dedim hemen annem havlu ısıttı kızımı sarıp sarmaladı sıcacık ve düzeldi yavrum
kartanesii hemn reflü diye endişelenme benimkide çok kusuyor fazla gelenide kusabilirmiş bebekk bende çok kusarmışım annem sana çekti diyor yarın doktora gidicen he güzel haberlerle gel bakalım öp kokla benim iiçin berayıı
kesik peynir gibi kustu canım ay fazlamı geliyo ki zaten zor emiyoo kafamçokkarıştı sanırım ilk 10 dkda emdiği yetiyo ona
inş. canım bakalım yarınn görcez benim kadeşim de kusarmış yediğini hayırlısııı
kıs kartanesi kusmasından hiç korkma benim enes bi kusardı midesinde birşey kalmaz sanardım günde kaç defa kıyafet değişirdik ama çok normalmiş
fazlasını kusuyodur canım merak etme,benimki fazla emdiğinde kusuyo sadece..kesik peynir gibi kustu canım ay fazlamı geliyo ki zaten zor emiyoo kafamçokkarıştı sanırım ilk 10 dkda emdiği yetiyo ona
inş. canım bakalım yarınn görcez benim kadeşim de kusarmış yediğini hayırlısııı
kusmasından değil de kısa süreli emiyo bi de bazen emerken çok husursuz oluyo her tarafı oynuyo gazı falan olduğu için mi öyle acaba? CADIARZU
kartanesi bacım benimkide kısa emiyo bende niye diyodum baksana doyuyomuş meğer
benimkide kusuyo
hatta geçen çok kustu acayiop korktum ama çooook kustu galiba üşüttüm
gece çok terliyom emzirmeye kalkıunca üşüyom ondan oluyo galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?