2009 Kasm Anneleri

bugun var bi bildikleri. benimkide memede uyuyo, yerine koyuyorum 10dk. sonra gozler fal tasi gibi. sonra hadiiii bastan.:1shok:
wannaaa bunnar bizden çok bilii o kesinnn herkes akıl verio yok kucağa alıştırma yok yanına yatırma kokunu almasın vs vs valla ben diil de o beni aliştiriyyy

wanna benim oğlan da babacı gece çıt çıkarmadan uyiii bütün gün canıma okuyo üstelik 1 kere gülmii emmee akşam baba geince bi gülücükler sakin sakin yatmalarrrr

kızlar
gögüs uclarım catlak oldu hep cok ama cok acılı gecıyo emzırme surelerı 20 dakıka emzırıyorum ama hep tepıne tepıne
bebekte sallandıkca gozunu acıyo
ne edecegım ya

selam kızlar.. anaaa dünden beri benim fındığım doğru düzgün uyumadı haaa bayılacam vallaaakafamçokkarıştı... şimdi 2 saattir uyuyoo umarım gece de böle devam eder:Saruboceq:
birde yalancı memeyi ilk üç gün gayetg güzel alan kız şimdi almıyor nedense.. sürekli meme ağzında dursun istiyoooo,çıldırcaammdelikafadulden

canım 1 yaşından önce bebeklere bal verilmesi sakıncalı.. hem emziğe tatlı bişeler sürmek te dişleri açısından zararlı ama illaki sürcem diyosan bal yerine başka bişe dene derim ben...

ya noliy yaaa bugun 1 kere emdi 1 kerede 25 cc kaşıkla zorlan verdim sabahın 7 sinden beri bu saate kaa neen yemiy bu bebe yaaa ağliy ağliy kucama alınca susuy baygın baygın duruy hasta mı acaba yaaa mafoldumben

gııı niye o kadar az içmiş kuzuuu.. cerinim biberonla ver bacım.. arada biberonla verirsen memeyi bırakmaz yaaa.. ben arada veriyom biberonla kız daha çok memeye düştü sankim:sinifsinif:

surem gıı sende mi 3 kasımda doordun gıı
abuu ben krispi dilmuh zeren ve sen doğurmuşuk o gün opuyorumnanaktan

kasım ayının en bereketli günü olmuş galibaaa:lepi:

geçen gece emzirdim memeyi kapatmadan altını açmaya götürüyodum yolda kaptı :roflol::roflol::roflol: hayret ettim ... :sm_cool:

:roflol::roflol::roflol:

ayy azcık uyumuşum sankim saatlerdir uyumuş gibi aldım uykumu heezemuszemus

Son düzenleme:
Yeni doğum yapmış bir annenin en büyük sorunlarından biri bebeğin yaşadığı gaz sorunudur. Bu sorunun en şiddetli şekilde kendini gösterdiği 2.-4. aylar arası, bebekliğin en çileli dönemidir. Bu yüzden olmalı, tarih boyunca, bebeklerin gaz sorunuyla ilgili bir sürü faraziye ortaya atılmış, buna uygun tedavi yöntemleri tavsiye edilmiş, fakat hiç biri faydalı olamamıştır.

Bebeklerde gaz sorunu, doğumdan sonraki yirminci günde ortaya çıkar, ilk yirmi gün zayıf olan ağız içi adalelerin kuvvetlenmesi ile çocuk hava (gaz) yutmaya başlar. Bu da bazen çok şiddetli ve tüm aileyi ayağa kaldıran gaz sancılarına neden olur.

Erişkinlerde de olan bu fizyolojik hadise niçin bebeklerde böyle bir probleme neden oluyor? Bu sorunun cevabı çok basittir: Erişkinler hareket edebilmekte ama bebekler edememektedir. Meselâ, ameliyat olan erişkin hastalar, en kısa sürede ayağa kaldırılıp yürütülürler, çünkü yürü­mezlerse korkunç gaz sancıları olacaktır. Aynı se­beplerle, bebeklerin de gaz sancıları, 4. aydan itibaren sağa sola dönmeye başlamalarıyla birlikte sona erer. Artık bebek hareket edebilmekte ve yuttuğu havayı bu esnada dışarı çıkarmaktadır.

Geçmiş dönemlerde gaz problemi daha az yaşanıyor, hatta hiç yaşanmayabiliyordu. Bunun nedeni, beşik ve salıncak gibi bebeği sürekli hareket halinde tutan yatakların kullanılmasıydı. Beşiğin ya da salıncağın sık sık sallanması, bebeğin sabit kalmasını engelliyor ve sürekli hareket halinde olmak onu rahatlatıyordu. Ancak modern çağda beşik ve salıncakların yerini sabit yatakların alması, bebeğin iyice hareketsiz kalmasına neden olduğu için gaz sorunu ortaya çıktı.

Doğumdan sonraki ilk 20 gün gaz iyi çıkarılmazsa, bebek bazı haberciler göndererek aileyi uyarır; çok hıçkırık tutar, alttan çok gaz çıkarır, emerken karnından gurultular gelir. Durum devam ederse,

Yirminci günün akşamı bebek aileyi ayağa kaldırır. Bunun üzerine genellikle annenin "üşüttüğü", yememesi gereken gıdalar yediği gibi varsayım­larda bulunulur. Hatta bazen, annenin sütünün "gazlı" olduğu düşünülerek, bebek sütten bile kesilebilir. Oysa annenin yedikleri ve içtikleri ile bebekteki gaz arasında hiçbir ilişki yoktur. Annenin yediklerine bağlı olarak, anne bağırsağı içinde oluşan gazın, bağırsak cidarını geçerek kana karışıp, süte geçmesi, sütten de bebeğe geçmesi düşüncesi bir hayal ürünüdür. Annede bazı gıdalar gaz yapabilir, ama bu sadece annenin sorunudur, bebeği etkilemez.

Bebeğin aşırı yemesi sonucu oluşan sıkıntı hali de gaz sancılarına çok benzer ve sık sık birbirine karıştırılır. Aslında bunları birbirinden ayırt etmek çok kolaydır. Bebeğin kakası normalde altın sarısı renkte olmalıdır. Kaka sarı iken yeşile dönerse, bu onun lüzumundan fazla yediğini ve bunun da ona sıkıntı verdiğini gösterir. Yeşil kaka, seyrek olarak, ishalde ve enzim eksikliklerinde de görülebilir, ishalde izah kolaydır, enzim eksikliğinde ise, bebek ilk günden itibaren yeşil kaka yapar.

Çözüm var mı?

Bebekteki gazı ortadan kaldıracak bir ilâç yoktur. Zira hadise kimyasal değil, fizikseldir. Bazı otların ve çayların gaza iyi geldiği gibi iddiaların nedeni, bu bitkilerin, bilhassa rezenenin potasyumdan zengin olması nedeniyle bağırsak hareketlerini arttırmasıdır. Ancak bağırsak hareketlerini azaltan spazm çözücü ilâçların, sorunu büsbütün kötüleştireceği asla unutulmamalıdır.

Bazı durumlarda bebeğin kucağa alınıp gazının çıkarılması yeterli olmayabilir, bebek kucakta iken yürümek de gerekebilir. Çoğu zaman bebek arabaya bindiğinde gazı geçer, bunun nedeni, motor veya egzoz sesi değil, arabanın hareketidir. Yani bebeklerdeki gaz sorununu gidermenin tek çaresi, onları yediklerini çıkarmayacak biçimde, hareket ettirmektir.

hee zerenim gittim
bir sling deneyimi başarıynan sonuçlanmıştır baculaaa
ankamalle gittik anamnan
slingimi taktım berayı da kanguru gibi koydum önce etrafa bakındı sakin sakin
emzirme saati geldi o ses etmeden hemen emzirme odasında emzirdim o sırada sağolsun kakasını da yapıverdiii
ooh temizleyiverdikk
sooracıma gezmeye devam ederken de uyuyakaldı yavrukuşumm
pek de güzel geçti çok da güzel geçti
evde bana büyümüş gelen bebenin meğer daha ne kaa minik olduunu annadım kaydirigubbakcemile3
çünküm her gören miniciiikk deyip durduu :sinifsinif:
artık kendi kendimize dışarı çıkabülürüz bi ilki gerçekleştirdik
mutluyum gururluyummmm

ohh ne mutlu sana senağlama biz daha siftah yapmadık :1no2: perşembe günü yarı kırkımız çıkıcak bilin bakıyım nere gitcez kaynanama Çok üzgünüm çoook

ohh ne mutlu sana senağlama biz daha siftah yapmadık :1no2: perşembe günü yarı kırkımız çıkıcak bilin bakıyım nere gitcez kaynanama Çok üzgünüm çoook

ne mutlu saaa :sm_cool::sm_cool:
hee demeyi unutmuşuuuumm
eşşek kadar topuknuynan gittiiimm :sm_cool:
emme şu an belim kopuyoo :roflol:
kendime alışveriş yapacadum ama analık işte bebek mağazalarından çıkmadım delikafadulden

aboww ne cesaret kız :1shok:
topuklu ayakkabıların hawasıylan iyi düşmedin hee :mymeka:

slm nolduk nan biz niye burdayız anamadım ben yaaaa
neyseki tanıdık birilerine rasladımda geldim buraya
bende dedim nerede bizimkiler deyü
dün kızımın maşallahı vardı gün boyu hep uyuduydu
bugünde tüm gün uyumadı
yatağa yatırır yatırmaz pırtlayıp duyuyo bu gaz bitmek bilmedi bir türlü çıldırcam ya
rezene de içirdim banamısın demedi
sizler ne durumdasınız bakam

kartanem ohh ne güsel cnm sorunsuz gezmeni de tamamlamışsın
darısı bizlerin başına artık
bizimde cuma 40 çıkıyor akşamına dışardayız
cumarteside mevlüdü var
bide 3 ayı bir devirsek de hepimiz rahatlasak

wanna benim oğlan da babacı gece çıt çıkarmadan uyiii bütün gün canıma okuyo üstelik 1 kere gülmii emmee akşam baba geince bi gülücükler sakin sakin yatmalarrrr

hepsimi ayni bunlarin ya. bizim kizda babasinin kucaginda bir gulucuk, bir cilve. bana gelince anca aglama ve emme. bizi tinlamiyo bunlar ya.kafamçokkarıştı

ohh maşallah
inşallah benimkide normale dönermde uyuruz geceleri
biberon verilen bebekler memeyi çok daha çabuk bırakıyo tatlım o yuzden vermiom
kız ben bi kaç kere sağdım elimnende verdim bebeğe biberonla sütü
gaz sancısı olunca almıyo ya meme aç kalmasın diye veriyom bişey olmaz
ahaaaaa biri benim kocişimi anlatıyokaydirigubbakcemile3

benim ohooooooo kilolar gitmedi giremiyomda eski cicişlerimin içine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…