2009 Kasm Anneleri

karnım acıktı furkan ayamda uyiii öööffffffffffffffffffff

gel tawuklu pilaw yaptım
bı oglusa kostum bı mutfaga
yedık sımdı
ogluş kucagımda
uyuyamıyo
dılını bı çözsem hoff
yazık gozlerı kızardı saat 11 den berı hıc uyumadı:gitme:

çıldırıciiiiiiiiiiiim
uyumuyo emio emio kusuo memede sütt yok ne çekio annamıom
çok sıkıldım yaaaaaaaaaaa çatlıycam camı açıp imdat diye bağırasım var

çıldırıciiiiiiiiiiiim

hhhhhhhhahh ıste bunu demeye calışıyomm
tugbaarıff annadınmıııııııııkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

çıldırıciiiiiiiiiiiim

geçicek annesi geçiceek. o daha çook küçük. 2 ayı bitirince sen versende okadar almaz zaten memeyii opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

selam dombiniler napıyosunuz :)

yaa deli olucam benim kız 2 günden beri bi adet çıkardı elini emiyo hem de işaret parmağını diklemesine sokuyo ağzına boğazına kadar gidiyodur heralde akannehir niye böle yapıyo yaa battaniyenin içine sakladım elini şimdi de yakalamış battaniyeyle beraber emiyo :)

:roflol: bende 2 gündür eldiven takmıyom elini yanlışlıkla ağzına değdiyse başlıyoo cuk cuk emmeyee :ecrin_bebek: benimki az önce baş parmağını soktu ağzınaa ne kadar soktuysa midesi bulandı öğürmeye başladı kaydirigubbakcemile3

slam canım
emzik ver yada eldiven giydir kundak yap
alışkanlığını bıraksın

kıız tüm bebeler emer. benimkide elini yumruk yapıp emiyo. hemde sanki üstüne bal kaymak dökmüşşün gibi kaydirigubbakcemile3

Çocuklar neden parmağını emer?
Üçüncü ay civarında bebeğiniz yavaş yavaş parmaklarını ağzına götürmeye başlar. İlk başlarda belki bir iki parmağını, zaman ilerledikçe bir veya her iki elini de ağzına sokmaya çalıştığını göreceksiniz. Hatta bazen öğürür veya kendilerini kustururlar. Bu duruma biz “el ve ağız keşif dönemi” deriz ve son derece doğal bir aşamadır. Bebeğiniz elini emdikçe rahatlar ve yakaladığı her şeyi ağzına götürür. Bunu yapınca aklından “aaa ne güzel ellerim var, ağzım var” diyor olabilir ve ağzına götürdüğü nesneleri de bu şekilde tanımlar. Salyasının çok arttığını fark edersiniz ve hatta “acaba diş mi çıkartıyor?” diye aklınızdan geçer veya çevrenizden duyarsınız.

Parmak veya emzik emmenin yarar ve zararları neler?

Faydalar:
• Bebeğinizi rahatlatır
• Annenin istirahat etmesine fırsat verir

Zararları:
• İki yaşından sonraki döneme kadar devam ederse kalıcı diş, damak ve parmak bozukluklarına yol açabilir.

Dolayısıyla parmak veya emzik emme, iki yaşına kadar geri dönüşümlü değişikliklere yol açabilse de bu dönemde zararı yoktur hatta faydaları dahi vardır.

Eğer çocuğunuz iki yaşına yaklaşıyor ve bu alışkanlığından vazgeçemediyse, vazgeçirmek için şu yöntemleri deneyebilirsiniz:

• Bir emzik hariç hepsini atın. Elinizde kalan emziğin ucunu her gün 3-4 milimetre kesin. Yavaş yavaş emzik zevksiz bir hal alacaktır ve sonunda emecek bir şey kalmayacaktır.

• Çocuğunuzun rızasıyla emdiği parmağını flaster ile orta kalınlıkta bantlayın. Flaster allerjisi yoksa bunu yapabilirsiniz ve kızarıklık gelişirse kullanımı kısıtlayın. Zamanla parmağını emmesi zevksiz bir hal alacaktır.

Çoğu zaman çocuklarımız kendiliğinden emme alışkanlıklarından bir iki yaşlarına gelene kadar vazgeçerler. Ortada endileşenecek bir durum yoktur. Bu konu çoğu zaman herhangi bir sorun yaratmayacaktır.

canım yaptım da sonra bunu bu foruma nasıl ekliyoz

aşağıda code yazıoya ikinci http azan yeri pngye kadar kes tırnak işaretlerini alma
http://lb1f.lilypie.com/wbLWp2png ...oğum çizelge erine yapıştır profil düzenleden

Son düzenleme:
çıldırıciiiiiiiiiiiim
cnm bence onun gazı var sürekli emme isteği gaz olayında çok oluyoo karnına torba koy yüzüsti yatır sırtını sıvazla karnını falan ovala iyi gelirr bizimde öle oluyodu sona annadım ki gaz 2 ay dolunca düzeldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…