- 23 Aralık 2009
- 5.907
- 2.250
- 248
geçmiş olsun tatlımm...
çok güzel şiirmiş. çok anlamlı.BİR KADIN GİTTİĞİNDE............
Onlar bir gün çekip gittiklerinde, peşlerinde "yetim-öksüz" kalan çok olur.
Mutfaktaki dolap, perdeler, kavanozun içindeki eski düğmeler, özenle
saklanmış küçülmüş giysiler, dolap diplerindeki kurdeleler...
Sabah karanlığında mutfaktan gelen tıkırtılar susar, yetim kalmıştır tabaklar.
Bir kadın gittiğinde hep suyu unutulur saksıların.
Sık sık boynunu büker "sarıkız".
O teki kalmış eski bardağın anlamını bilen olmaz
Değerini kimse anlayamaz krom hac tasının.
Balkon artık sessizdir
Koridor kimsesiz.
Bir kadın gittiğinde...
Bir kadın gittiğinde ne çok kişi gider aslında;
Bir ağır işçi, bir temizlikçi, bir bakıcı, bir bahçıvan, bir muhasebeci...
Bir anne gider...
Bir dost...
Bir arkadaş...
Bir sevgili...
Ne çok kişi yok olur bir kadın gittiğinde...
Hep böyle olur; bir kadın gittiğinde; övgüler, uyarılar, yakınmalar,
dualar yetim kalır.
Kapı eşiğindeki "Dikkat et..." duyulmaz,
Annesi gitmiştir "geç kalma"nın.
Kadınlar,arkalarında büyük boşluklar bırakarak
giderler.
Bir kadın gittiğinde pek çok kişi gitmiştir aslında
Ve bir kadın gittiğinde pek çok "yetim" bırakmıştır arkasında.
Hayatınızdaki kadını yitirmemeniz dileğiyle.
4 gün kaldı gitti.
bida da gelmez. bana yaptıklarından sonra eşim de anasına tavırlı. ben istemediğimn sürece seni annemlere gitmen için zorlamam dedi. sanırım bizde vipler iyice koptu.
:hulya:
kızlar teşekkür ederim hepinize en azından sizinle konuşmak iyi geliyo bana herkesin fikrini almak opuyorumnanaktan
inşallah hepimiz için hayırlısı olur dedğim gibi bugüne kadar bir sorun yaşamadık inşallahta bundan sonra yaşamayız eşim herzaman bana sen ve kızım benim herşeyimsiniz sizi üzecek kim olursa olsun karşısında beni bulur ne kendi aileme nede senin ailene sana karşı tek bir laf ettirmem der sen yeterki gül ve mutlu ol benim için bu yeterli der.
allah yuvamızdaki mutluluğumuzu bozmasın birbirimize çok bağlıyız eşimizle allahım ömrümüzün sonuna kadar böyle devam eder inşallah. :kedi:
selam cancanlar napıyosunuz ???
ben çok yakında kafayı yicem bu gidişle... nunu her akşam çat kapı geliyo...bi tlf etmek bile yok...dün akşam oturuyoruz tık tık kapı çaldı ... uyumuyo di mi diye atladı içeri... çok kalmıcam bi saat sevip gidicem dedi... 1 saat de yetti zaten bana da Asyama da !!! resmen çocuğun suratına sigara ve parfüm kokusu sinmişti...! makyajlı suratını ağzına yüzüne her yerine sürüyo...ben o kadar dikkat ediyorum parfüm bile kullanmıyorum rahatsız olucak diye... banyo yaptırmıştık bi de gece rahat etsin diye pijama giydiriyorum ben, üstü ince diye penye battaniyesine sarmıştık...tutturdu ev sıcak diye açtı çocuğun üsütünü o da yetmedi pijamanın önünü açıyo nerde memelerin bakim diye...yaa mıncıklamadık hiçbiyeri kalmıyo yani...
ve tüm bunları eşimin her dk yapma anne yapma anne nidaları eşliğinde yapıyo !!! bi de bişey demesek napıcak allah bilir...
şimdi de annemin gelip bizde kalmasını kıskanıyo galiba tutturmuş eşyalarımı alıp size yerleşicem diye... yaa ben nasıl başa çıkıcam bu kadınla ... ???????
kızlar bizim dvit bittii :ecrin_bebek:
gidip sağlık ocağından mı isticem yine bilmiyorumkismile
masallah ya, artik yakinda kahkahalar basliycak tabi.opuyorumnanaktan
canım ben kayınvalidemden en son koca bi tekme yedikten sonra sana diyeceklerim seni ne kadar anlatır bilemiyorum ama evinde bi tas çorba iç ama kaynana dırdırı çekme. onun manalı bir bakışı kızının yanında sana söyliceği en küçük iğneli bi söz seni çok incitecek. günlerce içinde kuracaksın. ve belki sinirini kızından eşinden çıkaracan ona bişey diyemediğin için. gelenine gidenine karışacak. bisüre sonra aranızdaki mesafe kaybolacak ve eğer biraz da cadıysa ipleri onun eline bıraktığının bile farkında olmazsın. kaynana sizin evin patronu olur.
ama dediğim gibi ben kendi kaynanmaı düşünüp yazdım bunları.
yanlız gördüğüm bişey daha var ki iyi kaynana gerçekten çok az:umursamaz:
haklısın canımayyy bu cagla beni oldurcek. her sabah cikiyo sikir sikir. tabi evde bebeye bakan olsa bende cikarim sikir sikir.alsanaalsanasmile
uzunca bi süre isim bulamamıştın galiba değil mi?kelin ilacı olsa başına sürerdi sempatiksalakcinni
Bakıcımız yokya belkide ondandır..evet ya, dogurup normal hayatlarina kaldiklari yerden devam ediyolar. biz niye yapamiyoruz?mafoldumben
Canım tam eski kafalıymış kendilerince ne düşündülerse....Sevmeye gelirsinde annesi babası dururken niye karışırlar hiç anlamıyom ya...canım ayın 23 ünde iş başı yapıyorum ve dün yine eşimle konuştum kayınpeder nuh diyo peygember demiyo o yüzden 1 hafta benim annem bir haftada kaynanamlar bakıcak kimsenin beni dinlediği yok bende kabullendim artık :çok üzgünüm:
Canım ben yeni oyuncak almadım bu konuyu bende düşündüm yatağının üzerindeki dönence baya oyalıyo onu şimdi bide kendi hareket ettirdiğinin farkına vardı elini bilerek ayıcıklara vuruyo çok hoşuna gidiyo bi de gülen top diye bi oyuncak almıştım tiny love markası küçük bi top ama çıngırak gibi sallayınca ses geliyo renkli onu oynatınca da bi süre duruyo .kolunun yanına koyuyorum kolu çarptıkça hareket ediyo o da hoşuna gidiyo...kızlar ya bebişlere ne gibi oyuncaklar alıyosunuz ay ben dün oyuncak alım dedim bişi alamadım onumu alsam bunumu diye ne tür şeyler almak gerekir bu aylarda bebelere bilen varmı yaf
canım snein ilk bebeğin neden sezeryan oldu.normal olarak ağrıların mı başladı da 12 kasım da doğdu.canim benim beklenen tarih 9 kasimdi ama 12 kasimda dogdu Naz.
ben çok yakında kafayı yicem bu gidişle... nunu her akşam çat kapı geliyo...bi tlf etmek bile yok...dün akşam oturuyoruz tık tık kapı çaldı ... uyumuyo di mi diye atladı içeri... çok kalmıcam bi saat sevip gidicem dedi... 1 saat de yetti zaten bana da Asyama da !!! resmen çocuğun suratına sigara ve parfüm kokusu sinmişti...! makyajlı suratını ağzına yüzüne her yerine sürüyo...ben o kadar dikkat ediyorum parfüm bile kullanmıyorum rahatsız olucak diye... banyo yaptırmıştık bi de gece rahat etsin diye pijama giydiriyorum ben, üstü ince diye penye battaniyesine sarmıştık...tutturdu ev sıcak diye açtı çocuğun üsütünü o da yetmedi pijamanın önünü açıyo nerde memelerin bakim diye...yaa mıncıklamadık hiçbiyeri kalmıyo yani...
ve tüm bunları eşimin her dk yapma anne yapma anne nidaları eşliğinde yapıyo !!! bi de bişey demesek napıcak allah bilir...
şimdi de annemin gelip bizde kalmasını kıskanıyo galiba tutturmuş eşyalarımı alıp size yerleşicem diye... yaa ben nasıl başa çıkıcam bu kadınla ... ???????
Ben geçen ay giitiğimde sormuşlardı herhalde yine ordan alırız.Bizim sağlık ocağı monovit veriyor..kızlar bizim dvit bittii :ecrin_bebek:
gidip sağlık ocağından mı isticem yine bilmiyorumkismile
selam kızlar.. bu gece benim cadı 2 de zorla uyudu.. gece de ikinci uyanmasında uyumak istemedi.. ayyy deli ldum yaaa.. en erken 12:30 da uyuyoo.. hemde ağlaya ağlaya ama nasıl bi ağlamak.. sadece meme verip susturabiliyom yaaa..açken mama veriyom memede süt yok almıyo illaaa meme istiyoo.. halbuki hergün içerdi mamasını güzelce dün bi çığlık kıyamet içiremedim mamayı..meme verdim öle çekti çekti durdu...dün karnı tok ve çok uykusu olmasına rağmen uyumadı sonra 1 saat memede durdu da uyuduu.nasıl vazgeçircem ben bu kızı bu huyundan.. yardım edin bacılaaaaaarr yoksa çıldırcaaammkafamçokkarıştı
canım ayın 23 ünde iş başı yapıyorum ve dün yine eşimle konuştum kayınpeder nuh diyo peygember demiyo o yüzden 1 hafta benim annem bir haftada kaynanamlar bakıcak kimsenin beni dinlediği yok bende kabullendim artık :çok üzgünüm:
canım snein ilk bebeğin neden sezeryan oldu.normal olarak ağrıların mı başladı da 12 kasım da doğdu.
krispi dun avmye gitti hala donemedi herhal.delikafadulden
canım bu olayın temelini bilmiyom. bide bana anlatırmısın ne dediğini kayınvalidelerinin. çok merak ettim. bu konu benim ilgi alanıma giriyodabenneyaptımki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?