2009 Kasm Anneleri

artık 9 ayı geçtıler bende her ay gıtmeye gerek yok diye düşünüyorum.boy kilo takibini sağlık ocağında yaptırıyorum,aile hekımımızde çok ilgileniyor sağolsun.özellerre bu aşamadan sonra para akıtamayacağım onun yerine oğluma oyuncak alırım daha iyi.

evet haklisin canim da devlet hastanesine gitmem zaten ozel hastaneler de en
iyisi 35 tl fark aliyor ama bu muayenehesi olan dr oldugu icin 120 tl ama iste
iyi bir doktor olsun dedik ilac vermeyi sevmiyor bitkisel seyler tavsiye ediyor
diye iyi gelmisti baslarda ama ben doktorum herseyi bilirim havalari anlasilir gibi
degil dogrusu.....

doktorunuz ilgili ve iyi bir doktormus anladigim kadariyla verdigi tavsiyeleri
zaten bizimle paylasiyordun oradan bile anlasiliyordu ama bizim ki de iyi olmasina ragmen
ukalalik yapti sen dr olmussun belki ama bebegim icin ne iyi yine de bunu en iyi
ben bilirim degil mi???

evet valla umarim bir sorunu olmaz da goturmek zorunda kalmam iki ayda bir gotururum

cok gecmis olsun canim umarim allah bir daha gostermez bu seker seyler boyle
yapiyor genelde benim oglumda su icerken hep bogazina kaciriyor resmen korkumdan
su vermek istemiyorum ohoooo ohoooo diyor anlamiyorum ki su nasil bogazina kacar
sağol canım yanlış nefes aldıklarında oluyormuş dru öyle söyledi
bütün drlar söylüyor şeker vermeyin diye bu eğitimi nerde almış acaba ayrıca bu kadar ukala olmasıda hoş değil benim tosbada ağlıyor muayne boyunca artık yabancı farkettikleri için bide çıplak olup vucuduna dokunulmasını istemiyor deniz dru resmen ayağıyla itiyor üstünü bile emzirme odasında giydiriyorum
bence en iyisini anne bilir dr değil! her bebek farklıdır ve huylarını da anne bilir

katılıyorum şekercik her bebeğin yapısı huyu farklı

sgumus biz daha götüremedik cnm dr.a bu ay.. taşınma işi de var daha hiç toplanmadım bile ay nası altından kalkıcam bilmiyorum

Merhabalar bayanlar.Biz ,büyük oğlumun doktoruna devam ediyoruz.İkinci oğlumun da doğumuna girdi.1 yaşına kadar her ay,sonra 2 yaşına kadar 3 ayda bir götürmeye devam edeceğim.Büyük oğlumu da o şekilde götürdük.2 yaşından sonra da her sene 1 defa genel muayeneye götürdüm.Şimdi 5 yaşında 2 hafta sonra yine götüreceğim.Yani, ben belki çok güvendiğim için doktoruma her ay o kontrol ettiğinde içim daha bir rahat ediyor.Hem herşeyini güzelce kontrol ediyor,Hem sonuçta doğumundan beri takip ediyor herşeyini biliyor,ne yemekten hoşlanıp hoşlanmadığını bildiği için ona göre tarifler bile veriyor.Yani bence ,bir bebeği doğumundan beri takip eden doktor ile her ay faklı bir doktorun görmesi arasında fark vardır.Tabi bu benim düşüncem.

kizlarrrrr acil bir sorum olacaktiiiii ben simdi devam sutune gecmek zorundayim ya
hala kilo kaybediyuorum yani o yuzden yavas yavas geceyim diyorum da
ne kadar ve ne miktar da vermeliyim acaba bilemiyorum? devam sutu kullanan arkadaslar
yardimci olabilirlerse cok sevinecegim....
ayrica bebek sut emmedigi icin goguslerdeki sut nolacak aciyor ya normalde o zaman nasil olacak???
ayyyy yaaaa ne kadar zor bir durum

canım en az 120 lik yer mamayı. bizimkiler iştahsızlar 5 saatte bir falan 120 lik yiyorlar. normalde 9 aylık bebek 150 veya daha fazlasını yiyebilir. bu ek gıdanın yoğunluğuna bağlı. bence 120lik ile başla o kendi ihtiyacını ortaya çıkaracaktı.r baktınki biberonda süt bitti hala emiyor demekki o yetmiyor. eğer tekrar alırsa biraz daha yap ver. yada bir dahaki mama saatinde 300 cc daha fazla yap. zaten 2-3 gün içinde bebğin kendi ihtiyaçlarını sana çok güzel anlatacakır ve bir bakmışsın otomatiğe bağlamışsın:))

Begonvil canım bu arada göğsündeki sütü eğer sağarsan çoğalır eskiler bebekleri sütten kestikleri zaman yavaş yavaş elleriyle sıvazlayarak göğüslerini rahtlatırlarmış. biraz zor bir süreç olacak senin için. ama bence bu konuyu doktoruna sor canım. çünkü hamilelikte göğüslerin fazla uyarılması rahmi harekete geçiriyor diye biliyorum. o yüzden profesynel birine danışman en iyisi olacak..

ahhhh severim o balkaymaklari ben.... peki ek gida alma durumlari nasil bu kadar
sut ve ek gidalar cok gelmiyor mu? kahvalti, meyve, corba, aksam yemegi yogurt
bizim ki 100ml kadar ek gidalardan 50ml kadar da istahi yerindeyse yogurt
tuketiyor onlara yer kaliyor degil mi?bilmiyorumkismile

sekercikkk naptin sekerimmm? tasindin mi? kolayladin mi isleri?
oglunla da zor olmustur.... allah kolaylik versin...

ay şekerim sormayın ya bugün çok koşturdum acyip yorgunum ct de baya gezdik ev aradık yok bulamıyoruz bugün de ilişik kesme işleriyle uğraştım ordan oraya bu sıcakta helak oldum çocuğu da arkadaşa bıraktım daha bi çöp toplamadık bugün eşim ev aramaya devam etmiş ama okula yakın ev yok minibüsle gidip gelmem lazım evler çok küçükmüş bize en az 3+1 lazım annemler de yanımızda kalcak çünkü. bi de boya işi çıkar kesin. eşya topla taşın temizle yerleş. valla daha nerdeeee... ama zaman da daralıyor. oğlanla çok zor diş çıktı çıkıyor halen bekliyoruz bugün çok huysuzdu sürekli kulak çekiştiriyor. tam taşınırken çıkarır gıcıklığına. of çok yorgunum

sgumus biz daha götüremedik cnm dr.a bu ay.. taşınma işi de var daha hiç toplanmadım bile ay nası altından kalkıcam bilmiyorum

şekerim çocukla taşınmak zaten zor havalarda sıcak allah yardımcın olsun inşallah gönlüne göre ev bulursun bizde nisanda taşındık ama önümüzdeki nisan tekrara taşınıcaz ev sahibinden ve siteden memnun değiliz ev güzel ama ev sahibi çok gıcık bitip

ay sorma yaaa gözümde büyüyor ve toplanmak dahi istemiyorum sanki ertelesem benm yerime başkası toplıcak 15 günüm var taşınmak için evi bulsak ben bi gaz toplanıcam da evden yana umudumuz yok evler ya çok küçük ya da çok eski artık minibüsle gidip gelcem okula o da bana zor geliyo oğlan dün 4 saat zor ayrı durmuş benden
dün uyumadı bile doğru düzgün. cnm ya ev bulmak çok zor bişey.

ahhh canim tasinmak zaten basli basina cok zor bir de oglusunla bizim ogluslarin disleri tembel cikti bizim de damaktan cikti ama o kadar buyuyemedi henuz cok zor cikartiyor bizimki de sorma...
bizim burada siz ozel esyalarinizi alin diger seyleri biz toplariz diyorlar ve
yapiyorlar da gercekten kolaylik oluyor bir arastir istersen yoksa toplan
tekrar yerles cok daha zor olacak.... allahim kolayliklar versin canim
biran once bulup tasinirsin isallah.....opuyorumnanaktan

evet ya çıkamadı gitti diş.. ne tembeller haaaa
kesin bizim telaşede çıkarır sıpa. :roflol:

burda da var ama biz genelde özel eşyalarımızı kap kacağı topluyoruz benm de bi dünya eşyam var oturup duruyorum sinirlerim bozuldu :)

inş bi an önce giderim hemen internetim de bağlanır:) sizden fazla uzak kalamam ki ben...

okul mdr aradım yard oluruz ev konusunda diyor bakalım yarın gidicez inş denk gelir yarın

:dance:

ayyy insallah yardimci oluruz dedigine gore ev bulmana bari yardim eder
tez zamanda guzel bir ev ve internet biz de seni ozleriz valla sekercikopuyorumnanaktan

canım önceden bunları yerken seni emmiyr muydu. aynı şey. tabi başta biberonu garipseyebilir. özellikle. sabah ilk uyandığında biberon veriyorum. 7 de uyanıyorlar. 9 gibi kahvaltı veriyorum. ama dedim ya pek iştahlı olmadıkları için pek yemiyorlar. ama nrmalde yiyorlardı. öğlen uykusuna yatmadan önce yine biberon veriyorum. uyandıktan sonra sebze. ikindide yoğurt veriyorum. 7 gibi falan biberon. bide yatmadan nce biberon. aralarda tabi bizimle birlikte atıştırıyorlar. yalnız bu beslenme programı bir kızıma ait biberonlar özellikle .diğer kızım malesef beslenmesi çok sıkıntılı. yeme bozukluğu v ar kafasına estiği gibi yiyor. kilo kaybediyor bu sıralar. şü dişler tamamen çıksada kurtulsak..

selam hanımlarrr dün gidip yeni okulumda başladım ama 1 eylülde gidicem, ev aradık o sıcakta sonunda da bulduk okula çok yakın arada bi bina var ama çok boya ve temizlik istiyo uğraştırcak bizi. ama pazar filan da yakın. baya sevindim öyle olunca. biraz da küçük ama daha büyüğünü de bulamadık buluruz belki de hem çok uzak olur iki vasıta ister hem de kira çok yüksek olur. artık böyle olcak eşyaların bi kısmını bırakıcaz. bizde de eşya çok. ama işimi hallettim geldim şimdi on gün içinde taşıncaz bakalım işler bi bitsin de:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…