2009 Kasm Anneleri

begonvil07 canım öncelikle hayırlısı olsun diyorum. bu arada doktorun daha iyi bilir ama hamileysen hemen emzirmeyi kes derim. çünü hormonlar değiştiği için sütün yavruna yarardan çok zarar verir canım. bir doktoruna danış güzelim yinede istersen.
DİLMUH bende olmadım sayılır ve korkuyorumda açıkçası haziranda çok karnım ağrıdı. lavaboya gittim bir baktım adet olmuşum. amma birtek o bakıp gördüğümle kaldım devamı gelmedi. geçen ayda aynı tarihte kahve leke geldi o kadar. bu ay ne olacak bilmiyorum. ama ikizleri tek başıma bakmama v doğru düzgün beslenememe rağmen kilo vermeyişim ve arada burnuma saçma sapan bişeylerin kokusunun gelmesi canımı sıkmıyor değil. çok korkuyorum çoookakannehir

ahanda bende ondan iki dene varsempatiksalakcinni
bende haziranda oldum olmak denirse tabe..

canım benim bir kızım hep yatağında odasında yatıyor ama bir canavar varki bende ne isterse huysuzluğu ile yaptırıyor.odasında ne zaman yatırsam 10 dk sonra cüyak cüyak uyanıyordu. bende bir gün karar verdim alışmak zorunda diye. odasına götürdüm ama uytmak için değil yatağının içine koydum kardeşinide orda biraz oynamalarına izin verdim kucağma aldım herşyi ellettim. sonra ertesi gün öğlen uykusu için uyutup oraya yatırdım tam yatırırken gözünü açar benim canavar. bir baktı ark yatağı eğil bastı yaygarayı. pes etmedim tekrar tekrar derken orda uyumaya ve uyanmaya alıştı 1 hafta içnde. ama ben sadece gündüzleri yatırabiliyorum çünkü gece uykusu çok düzensiz kardeşininde düzenin bozuyor. bu nedenle gece yanımda park yatakta yatıyor ama gündüz odasında..

herkese merhaba ben pek katılamıyorum aranıza malum iki canavar var ve artık tek başıma bakıyorum( ama genelde okuyorum sizleri ve bir çok faydalı şey öğreniyorum. arada gelmeye çalışacağım tabi beni kabul ederseniz:kedipuyorumnanaktan

Ne demek canım her zaman bekleriz vakit buldukça demek 2 tane var allah yardımcın olsun kilolaı det etme onlar ayaklanınca hepsi gider en azından öyle ümit ediyorum üstelik seninki katlkamalı gider çiftlerya bende 1 2 kere hamileyim sandım kusmam bile oldu ama değilmişim inş. sende şimdi olmassın 2 taneylene yaparsın:1shok:

hepimizinkiler aynı aslında...
ama insan sadece kendi çocuğu yaramazlık yapıyomuş sadece kendisi işini yapamıyomuş,temizliği yemeği yetiştiremiyomuş gibi geliyo...

hamile arkadaşımız hiç üzülme...
2 tane arka arkaya ileride rahat edersin.
arkadaş aramazlar birbirleriyle oynarlar.

ben 8 sene ara verdim inanın daha zor.

45 gün sonra bugün adet oldum.
eşim hamile olucağıma inanmıyodu ama
hamileysen de bi kol davul tutup oynıycam demişti akşam
aman aman allahım olmayana versin ...
2 tane kafi..........

başka bi sitede 4 aylık ikizlerin üstüne hamiş kalan var....

bu güne kadar hamile kalırsam diye korkmamıştım ama bebekler 2 olunca korunma yöntemini değiştirsek mi diye düşünüyorum....

hoşgeldin canım her zaman bekleriz,bizde senin tecrubelerinden faydalanmak isteriza.s.

korkuyorum valla olmadı bi gitcem dr a canım ya

ya bendede var psikolojikmi bilemiyorum ama canım sürekli bişeyler istiyo(

ayy canım hayırlı olsun allahım sağ aslim doğmasını nasip etsin ....
bende hamile olmaktan çok korkuyorum daha hiç hazır değilim hiç adet olmadım daha karnım kocaman acaba hamile olabilirmiyim dr 1 senede olmaya bilirsin demişti..
ayy bir yamyamda bende var antalya belek tatildeyiz dönüyoz artık ayyy mahvoldu yarıda kestik tatili 4 gün yetti sıcak nem hzuursuz akşama serin serin yatacak inş
şimdi tutunup kalkıyo tek eli bırakıyo öbür elide bırakınca hop oturuyo

emziren anneler ramazan yaklaşıyor oruç tutacakmısınız?ben nasib olursa tutmayı düşünüyorum ama kızım gün içinde 4_5 defa emiyo ve emmeden uyumuyo nasıl yapacam bilemiyorum :bbo:

hepinize çok çok teşekkürler :)

çok çok zor canım, gerçekten çok zor
bir müddet katlandım ve yatağında kendi kendine uyumaya alışmasını sağladım, kolay değil, çok çok zor ama şimdi çok rahatım, uyku saatlerinde yatağına koyuyorum, eee vakti geldi, hadi iyi uykular deyip öpüyorum ve yatırıyorum, sonuç: yatağına bırakıyorum ve ben de her işimi rahatlıkla yapıp gece deliksiz uyuyabiliyorum, çünkü uykunun öğretilen bir şey olduğunu öğrendim ben de... bebek uyumayı öğrendiği zaman uykuya kendi kendine dalabiliyor :) darısı başına :)
benimki de öyle bir dakika yerinde durmuyor

Allah yavrularımızı korusun :Saruboceq:

saolun arkadaşlar ramazandan sonra bende alıştırıcam inş çünkü ramazanda 1ay annemde yatıcaz mecbur beraber evime gelince hemen alıştırıcam.bide bizim klimamız oturmaodasında kışın onu açıcam mecbur çocuğun park yatağını oturma odasına koymuştum ayrıyetten odasındada yatağı var şimdi park yatağını yatak odama alsam orda yatırsam diyorum ama gece orda ne yakıcamda ısıncaz.gündüz uykusnda oyun parkkında oturma odasındamı yatsa acaba diyorum gecede odasındaki beşiği yanıma alayım...siz kışın nasıl yatırıcaksınız uyku tulumu giydirip bişey yakarsak fazlamı gelir acaba biraz karışık oldu idare edin...

hepimizinkiler aynı aslında...
ama insan sadece kendi çocuğu yaramazlık yapıyomuş sadece kendisi işini yapamıyomuş,temizliği yemeği yetiştiremiyomuş gibi geliyo...
.....
evet cnm ondan dolayı ben de normal karşılıyorum oğlanın hareketlerini. çevremdekiler çok hareketli Allah kolaylık versin diyor ama bence normal bu kadarı da...
başka bi sitede 4 aylık ikizlerin üstüne hamiş kalan var....

bu güne kadar hamile kalırsam diye korkmamıştım ama bebekler 2 olunca korunma yöntemini değiştirsek mi diye düşünüyorum....
cnm hangi yöntemi kullanıyosunuz merak ettim benm eşim kondom kullanıyor dr öyle dedi bende rahim yarası var da şimdilik böyle korunun dedi bende daha yaktırmadım yarayı. bi türlü fırsat olmadı
korkuyorum valla olmadı bi gitcem dr a canım ya
ya bendede var psikolojikmi bilemiyorum ama canım sürekli bişeyler istiyo(
kız dr luk bişi yok alla allaaaa neye korkuyosunuz böyle anlamıyorum ki! korunduktan sonra ne olacak? kimisi birbuçuk yıl adet olmuyor
emziren anneler ramazan yaklaşıyor oruç tutacakmısınız?ben nasib olursa tutmayı düşünüyorum ama kızım gün içinde 4_5 defa emiyo ve emmeden uyumuyo nasıl yapacam bilemiyorum :bbo:
cnm ben tutmam zira bol miktarda suya ihtiyacım var ve bebeğim daha önemli. zaten kuranda da emziren anneler oruçtan muaf tutuluyor. dinimiz de anlayış gösteriyor. çocuğumun rızkına neden mani olayım? bu sıcaklarda ben günde 4-5 lt su içiyorum gündüz su içmezsem dayanamam. yemek yemesem olur ama susuzluk olmaz. süt nasıl olcak?

cnm neden yanında yatıracaksın ben anlamadım ama bence oturma odasında yatır sıcak yerde. dr lar uyku tulumu pek önermiyor ben meraklıydım ama almaktan vazgeçtim çocuk rahat hareket edemiyor. ben normal odasında yatırcam beşiğinde uyusun. illa çocukla yatıcam diyosan siz d eoturma odasında yatınç veya bebeği sıcak yerde yatırın zaten üstünü de örtmüyor. uyku tulumu artı sıcak oda fazla gelir bence çok sıcağa da alıştırmamak lazım. ama sen bilirsin cnm.

olsun canım ya o dort gun bile yetmiştir,bir değişiklik iyi geliyor insana.biz balayında alanyadaydık nemden insan nefes alamıyor.artık o taraflara gitmiyoruz egede takılıyoruz:)

ben tutmayı düşünmüyorum.oğlumu emziriyorum bol bol su içmem,öğun atlamamam gerekiyor.son gunlerde sutum var ama göguslerim çok dolu değil birde oruç tutarsam birsey kalmayacak.

ben geçen kış yatak odasında ufo kullandım.devamlıda yakmadım emzirmek için kalktığımızda yaktım,uyuyunca kapattım.üstu ortulu kalıyordu geçen kış bu kış muhtemelen üstunu açacak hep.uyku tulumu gibi birsey düşünüyorum bende.normal tulum gibi olup kalın olanlar var onlardan alırım buyuk ihtimalle,hareketide kısıtlanmamış olur.ufoyuda arada açıp odanın soğukluğu kırılınca , kapatırım.

canımmm tesekkur edrım benim oglum da zor bir bebek yalnız baktım 8 ay kadar
cok zorlandım soranlara ikinci mi aslaaaaaaa diyordum büyük konuşmuşum
demek kisempatiksalakcinni ben 4. ayda adet olmaya başlamıştım 7. ayda bebiş olmuş
bir test al merak ediyorsan için rahatlar

teşekkür ederim umarım bu bebek daha sakin bir bebek olur hayırlısıyla abisi fena....
bu arada benim oglum da kaç gün yatagında yatmayı reddetti hatta evde kullandığım
baston pusette bile yattı ve illa gelip karnımın üzerinde yatıyordu hissetti mi acaba?
bir kardeş geliyor bilemedim valla....şimdi diş yerleri aşağıdan iki tane kabarmış bu dişler
çıkınca huyu eski huyu olur inşallahkaydirigubbakcemile2

hoşgeldin canım sana da sorayım ikiz mi bebeklerin ve nasıl bakıyorsun?

şekercikkkk oğlunun dişleri ne alem de çıktı mı? oğlumun alttan iki diş
baya kabardı kızardı yakında geliyor sanırım gece uykusuzluğu devam
yatağında yatmayı reddeiyor kucağımda karnımın üzerinde yatacakmış
kerata......

:enbuyukkk:
anladım canım bende senin gibi yapmaya karar verdim allahtan evim çok soğuk olmuyo ılık hep...bu arda cevap veren bütün arkadaşlar saolun

şekerim ben de haber vercektim dün arkdş geldi bi baktım benm oğlanın alt damağınde bi inci tanesi pirinç gibi bişi. delikafadulden zor çıkıyo ama dişler belli önceki gece uyutmadı beni sürekli mızıldadı kaç kez kalktım bilmiyorum dün gece de öyleydi. sürekli kucak istiyor iştah da gitti. meğer çıkıyomuş bak ateşten bi hafta sonra filan çıktı. ay çok sevindim iyice çıksın da diş buğdayı yapayım!!!!! zemuszemus darısı başınıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…