begonvil07 canım öncelikle hayırlısı olsun diyorum. bu arada doktorun daha iyi bilir ama hamileysen hemen emzirmeyi kes derim. çünü hormonlar değiştiği için sütün yavruna yarardan çok zarar verir canım. bir doktoruna danış güzelim yinede istersen.ayyyyyyyy canım sanki ben hamileymişim gibi garip bi heyecan sardı gözün aydın:)
bu arada ben daha hiç regl olmadım ya acayipte korkuyorum çünkü hiç hazır değilim malum ben bebişimi yalnız doğurdum baktım ikincisini uzun bi zaman düşünmüyorum alıp bi test yapayım bende
herkes regl oldumu kasım analarından
ahanda bende ondan iki dene varsempatiksalakcinnibizim çocuk deli gibi ya...
tutunup kalkıyo.
çekmeceleri açıyo içlerini dağıtıyo.
nerde bi kablo görse peşini bırakmıyo.
1 dakika yerimde oturmuyorum.
yürütece koyuyorum.
yürüteçten sarkıyo.
düştü bi kere.
kucakta durmuyo
yerde durmuyo.....
bende haziranda oldum olmak denirse tabe..benim tosbada öğrendi kalkmayı bi gece baktım bizim yağın yanında yatağı kalkmış bana bakıyor ertesigün hemen aşağıya indirdik valla bence hemen bi park yatak al onlar daha uygun oluyor fiyat olarak ben hepsiburadadan almıştım allah korusun daha canlarının aıyacaklarının farkında değiller
bende haziran sonunda ilk kez adet oldum hala gelen bişey yok :bbo:
canım benim bir kızım hep yatağında odasında yatıyor ama bir canavar varki bende ne isterse huysuzluğu ile yaptırıyor.odasında ne zaman yatırsam 10 dk sonra cüyak cüyak uyanıyordu. bende bir gün karar verdim alışmak zorunda diye. odasına götürdüm ama uytmak için değil yatağının içine koydum kardeşinide orda biraz oynamalarına izin verdim kucağma aldım herşyi ellettim. sonra ertesi gün öğlen uykusu için uyutup oraya yatırdım tam yatırırken gözünü açar benim canavar. bir baktı ark yatağı eğil bastı yaygarayı. pes etmedim tekrar tekrar derken orda uyumaya ve uyanmaya alıştı 1 hafta içnde. ama ben sadece gündüzleri yatırabiliyorum çünkü gece uykusu çok düzensiz kardeşininde düzenin bozuyor. bu nedenle gece yanımda park yatakta yatıyor ama gündüz odasında..selam kızlar hamilemiz varmış çok sevindim allah yardımcın olsun canım beraber büyüsünler ne güzel...kızlar ya ben delircem iice huysuzlaştı hüma ve yatağında değil yanımda yatıyo nasıl alıştırcam bilmiom
begonvil07 canım öncelikle hayırlısı olsun diyorum. bu arada doktorun daha iyi bilir ama hamileysen hemen emzirmeyi kes derim. çünü hormonlar değiştiği için sütün yavruna yarardan çok zarar verir canım. bir doktoruna danış güzelim yinede istersen.
DİLMUH bende olmadım sayılır ve korkuyorumda açıkçası haziranda çok karnım ağrıdı. lavaboya gittim bir baktım adet olmuşum. amma birtek o bakıp gördüğümle kaldım devamı gelmedi. geçen ayda aynı tarihte kahve leke geldi o kadar. bu ay ne olacak bilmiyorum. ama ikizleri tek başıma bakmama v doğru düzgün beslenememe rağmen kilo vermeyişim ve arada burnuma saçma sapan bişeylerin kokusunun gelmesi canımı sıkmıyor değil. çok korkuyorum çoookakannehir
ahanda bende ondan iki dene varsempatiksalakcinni
bende haziranda oldum olmak denirse tabe..
canım benim bir kızım hep yatağında odasında yatıyor ama bir canavar varki bende ne isterse huysuzluğu ile yaptırıyor.odasında ne zaman yatırsam 10 dk sonra cüyak cüyak uyanıyordu. bende bir gün karar verdim alışmak zorunda diye. odasına götürdüm ama uytmak için değil yatağının içine koydum kardeşinide orda biraz oynamalarına izin verdim kucağma aldım herşyi ellettim. sonra ertesi gün öğlen uykusu için uyutup oraya yatırdım tam yatırırken gözünü açar benim canavar. bir baktı ark yatağı eğil bastı yaygarayı. pes etmedim tekrar tekrar derken orda uyumaya ve uyanmaya alıştı 1 hafta içnde. ama ben sadece gündüzleri yatırabiliyorum çünkü gece uykusu çok düzensiz kardeşininde düzenin bozuyor. bu nedenle gece yanımda park yatakta yatıyor ama gündüz odasında..
herkese merhaba ben pek katılamıyorum aranıza malum iki canavar var ve artık tek başıma bakıyorum( ama genelde okuyorum sizleri ve bir çok faydalı şey öğreniyorum. arada gelmeye çalışacağım tabi beni kabul ederseniz:kedi puyorumnanaktan
begonvil07 canım öncelikle hayırlısı olsun diyorum. bu arada doktorun daha iyi bilir ama hamileysen hemen emzirmeyi kes derim. çünü hormonlar değiştiği için sütün yavruna yarardan çok zarar verir canım. bir doktoruna danış güzelim yinede istersen.
DİLMUH bende olmadım sayılır ve korkuyorumda açıkçası haziranda çok karnım ağrıdı. lavaboya gittim bir baktım adet olmuşum. amma birtek o bakıp gördüğümle kaldım devamı gelmedi. geçen ayda aynı tarihte kahve leke geldi o kadar. bu ay ne olacak bilmiyorum. ama ikizleri tek başıma bakmama v doğru düzgün beslenememe rağmen kilo vermeyişim ve arada burnuma saçma sapan bişeylerin kokusunun gelmesi canımı sıkmıyor değil. çok korkuyorum çoookakannehir
canım benim bir kızım hep yatağında odasında yatıyor ama bir canavar varki bende ne isterse huysuzluğu ile yaptırıyor.odasında ne zaman yatırsam 10 dk sonra cüyak cüyak uyanıyordu. bende bir gün karar verdim alışmak zorunda diye. odasına götürdüm ama uytmak için değil yatağının içine koydum kardeşinide orda biraz oynamalarına izin verdim kucağma aldım herşyi ellettim. sonra ertesi gün öğlen uykusu için uyutup oraya yatırdım tam yatırırken gözünü açar benim canavar. bir baktı ark yatağı eğil bastı yaygarayı. pes etmedim tekrar tekrar derken orda uyumaya ve uyanmaya alıştı 1 hafta içnde. ama ben sadece gündüzleri yatırabiliyorum çünkü gece uykusu çok düzensiz kardeşininde düzenin bozuyor. bu nedenle gece yanımda park yatakta yatıyor ama gündüz odasında..
herkese merhaba ben pek katılamıyorum aranıza malum iki canavar var ve artık tek başıma bakıyorum( ama genelde okuyorum sizleri ve bir çok faydalı şey öğreniyorum. arada gelmeye çalışacağım tabi beni kabul ederseniz:kedi puyorumnanaktan
başka bi sitede 4 aylık ikizlerin üstüne hamiş kalan var....
bu güne kadar hamile kalırsam diye korkmamıştım ama bebekler 2 olunca korunma yöntemini değiştirsek mi diye düşünüyorum....
korkuyorum valla olmadı bi gitcem dr a canım yacnm ben oldum her ay oluyorum heralde bi 5-6 aydır. ama ilk başlar düzensiz oluyor mesela benm ilk reglim çok ağrılı oldu kalkıp çocuğa zor baktım bütün gün yattım bi de 10 gün sürdü. sonraki ay tabii gecikmeli oldu ve 8 güne indi filan zamanla düzene giriyor korkmayın. ama regl olmak rahatlıkmış valla kuş gibi hafifledimmm
bazıları bir yıl iki yıl bile olmuyormuş korkma bence teste gerek yok korunmuyormusunuz dr ların önerdiği şekilde? bişeycik olmaz.
cnm ben bayağı bir zamandır kendi odasında yatırıyorum sadece bir gece çok ateşliydi yanımıza aldık ama gece gene götürdüm yatağına. ben ilk onbeş gün çocuğu odasında kendi yatağında yatırdım biz de aynı odada çekyatta yattık beşiğine de ayıcık koyduk:) çok sık kalktı saat başı, ama üşenmedim emzirdim kucağıma aldım bi daha yatırdım sonra bizim odaya geçtik sık kalkmaya devam etti ama ben pes etmedim kapılar zaten açık yatağında dönse duyuyorum fırlıyorum napıyo diye. artık alıştık böyle çok rahat hem beraber hem ayrı gibi yatıyoruz böyle bir denesene belki işe yarar.
biizmki kaç zamandır tutunup kalkıyor bir de beşiğin yanını dişliyor.
ben büyüyen beşik almıştım asansörlü değildi yükselsin diye altına bir yorgan sermiştim katlayıp da. yorganı kaldırcam taşınayım da bi. ama ben her durumda oğlanı duyuo yetişiyorum hiç düşmedi sanırım da düşmez. nefesini duyuyorum.
:) aynısı bizde de var bence gayet normal. çekmeceler karışıyor üstelik artık ikinci üçüncü çekmecelere de eriyor. teybi deviriyor (yerde duruyor da) kablolara saldırıyor kapıları duvara vuruyor koltukların arkasına giriyor tekerlekli bir fiskosum var tekerleğini tutucam die elini sokuyor ve geri çıkaramıyor:) buzdolabının bile ayağını elliyor. şarjlı süpürgenin fişini çekiyor elektirikli süpürgenin sapını deviriyor tutunup ayakta duruyor ve sıralıyor artık durum daha da vahimleşti:) ben yürüteç kullanmıyorum. koltuğa tutunuyor böyle daha rahat bence. kucağa pek almıyorum genelde yerde oynuyor oyuncaklarıyla. ama ben dene oturabiliyorum ne bi iş yapabiliyorum:) dur durak yok. odadan çıkmama izin vermiyor. gezmek istiyor her gün arabasıyla gezdiriyorum akşam babasıyla da çıkıyoruz ama yetmiyor miniğe. kakasını yapınca banyo kapısına gidip vuruyor aç yıka der gibi:) çok komikler bi de ba baaaa eb ab bab gibi hecelemeler başladı anneee zaten diyor çok şeker bize komiklikler yapıyor dil çıkarıyor öpücük atıyor ağız şaplatıyor tam sevmelik oldu maşallah diyelim bebeklerimize çok şeker hepsi delikafadulden
tatlım düzene girmedi daha gcikir benm ilki 35 gün aralı oldu ikinci 30 üçüncü 28 gibi yavaş yavaş düzene giriyor takmayın bu kadar korunduktan sonra nolcak ki?
çok çok zor canım, gerçekten çok zorcanım benimde en büyük korkum ama daha tosunum yatakta kalkmıyor
bende kalkarsa yorgan falan düşündüm ama dediğin gibi işte düşüş şekilleri korkutuyor
bu annelik ne zor şeymiş hep abuk sabuk düşünceler kafamızda rabbim bebişlerimizi korusun
bir müddet katlandım ve yatağında kendi kendine uyumaya alışmasını sağladım, kolay değil, çok çok zor ama şimdi çok rahatım, uyku saatlerinde yatağına koyuyorum, eee vakti geldi, hadi iyi uykular deyip öpüyorum ve yatırıyorum, sonuç: yatağına bırakıyorum ve ben de her işimi rahatlıkla yapıp gece deliksiz uyuyabiliyorum, çünkü uykunun öğretilen bir şey olduğunu öğrendim ben de... bebek uyumayı öğrendiği zaman uykuya kendi kendine dalabiliyor :) darısı başına :)selam kızlar hamilemiz varmış çok sevindim allah yardımcın olsun canım beraber büyüsünler ne güzel...kızlar ya ben delircem iice huysuzlaştı hüma ve yatağında değil yanımda yatıyo nasıl alıştırcam bilmiom
benimki de öyle bir dakika yerinde durmuyorbizim çocuk deli gibi ya...
tutunup kalkıyo.
çekmeceleri açıyo içlerini dağıtıyo.
nerde bi kablo görse peşini bırakmıyo.
1 dakika yerimde oturmuyorum.
yürütece koyuyorum.
yürüteçten sarkıyo.
düştü bi kere.
kucakta durmuyo
yerde durmuyo.....
benim tosbada öğrendi kalkmayı bi gece baktım bizim yağın yanında yatağı kalkmış bana bakıyor ertesigün hemen aşağıya indirdik valla bence hemen bi park yatak al onlar daha uygun oluyor fiyat olarak ben hepsiburadadan almıştım allah korusun daha canlarının aıyacaklarının farkında değiller
bende haziran sonunda ilk kez adet oldum hala gelen bişey yok :bbo:
evet cnm ondan dolayı ben de normal karşılıyorum oğlanın hareketlerini. çevremdekiler çok hareketli Allah kolaylık versin diyor ama bence normal bu kadarı da...hepimizinkiler aynı aslında...
ama insan sadece kendi çocuğu yaramazlık yapıyomuş sadece kendisi işini yapamıyomuş,temizliği yemeği yetiştiremiyomuş gibi geliyo...
.....
cnm hangi yöntemi kullanıyosunuz merak ettim benm eşim kondom kullanıyor dr öyle dedi bende rahim yarası var da şimdilik böyle korunun dedi bende daha yaktırmadım yarayı. bi türlü fırsat olmadıbaşka bi sitede 4 aylık ikizlerin üstüne hamiş kalan var....
bu güne kadar hamile kalırsam diye korkmamıştım ama bebekler 2 olunca korunma yöntemini değiştirsek mi diye düşünüyorum....
kız dr luk bişi yok alla allaaaa neye korkuyosunuz böyle anlamıyorum ki! korunduktan sonra ne olacak? kimisi birbuçuk yıl adet olmuyorkorkuyorum valla olmadı bi gitcem dr a canım ya
ya bendede var psikolojikmi bilemiyorum ama canım sürekli bişeyler istiyo(
cnm ben tutmam zira bol miktarda suya ihtiyacım var ve bebeğim daha önemli. zaten kuranda da emziren anneler oruçtan muaf tutuluyor. dinimiz de anlayış gösteriyor. çocuğumun rızkına neden mani olayım? bu sıcaklarda ben günde 4-5 lt su içiyorum gündüz su içmezsem dayanamam. yemek yemesem olur ama susuzluk olmaz. süt nasıl olcak?emziren anneler ramazan yaklaşıyor oruç tutacakmısınız?ben nasib olursa tutmayı düşünüyorum ama kızım gün içinde 4_5 defa emiyo ve emmeden uyumuyo nasıl yapacam bilemiyorum :bbo:
saolun arkadaşlar ramazandan sonra bende alıştırıcam inş çünkü ramazanda 1ay annemde yatıcaz mecbur beraber evime gelince hemen alıştırıcam.bide bizim klimamız oturmaodasında kışın onu açıcam mecbur çocuğun park yatağını oturma odasına koymuştum ayrıyetten odasındada yatağı var şimdi park yatağını yatak odama alsam orda yatırsam diyorum ama gece orda ne yakıcamda ısıncaz.gündüz uykusnda oyun parkkında oturma odasındamı yatsa acaba diyorum gecede odasındaki beşiği yanıma alayım...siz kışın nasıl yatırıcaksınız uyku tulumu giydirip bişey yakarsak fazlamı gelir acaba biraz karışık oldu idare edin...
ayy canım hayırlı olsun allahım sağ aslim doğmasını nasip etsin ....
bende hamile olmaktan çok korkuyorum daha hiç hazır değilim hiç adet olmadım daha karnım kocaman acaba hamile olabilirmiyim dr 1 senede olmaya bilirsin demişti..
ayy bir yamyamda bende var antalya belek tatildeyiz dönüyoz artık ayyy mahvoldu yarıda kestik tatili 4 gün yetti sıcak nem hzuursuz akşama serin serin yatacak inş
şimdi tutunup kalkıyo tek eli bırakıyo öbür elide bırakınca hop oturuyo
emziren anneler ramazan yaklaşıyor oruç tutacakmısınız?ben nasib olursa tutmayı düşünüyorum ama kızım gün içinde 4_5 defa emiyo ve emmeden uyumuyo nasıl yapacam bilemiyorum :bbo:
saolun arkadaşlar ramazandan sonra bende alıştırıcam inş çünkü ramazanda 1ay annemde yatıcaz mecbur beraber evime gelince hemen alıştırıcam.bide bizim klimamız oturmaodasında kışın onu açıcam mecbur çocuğun park yatağını oturma odasına koymuştum ayrıyetten odasındada yatağı var şimdi park yatağını yatak odama alsam orda yatırsam diyorum ama gece orda ne yakıcamda ısıncaz.gündüz uykusnda oyun parkkında oturma odasındamı yatsa acaba diyorum gecede odasındaki beşiği yanıma alayım...siz kışın nasıl yatırıcaksınız uyku tulumu giydirip bişey yakarsak fazlamı gelir acaba biraz karışık oldu idare edin...
ayyyyyyyy canım sanki ben hamileymişim gibi garip bi heyecan sardı gözün aydın:)
bu arada ben daha hiç regl olmadım ya acayipte korkuyorum çünkü hiç hazır değilim malum ben bebişimi yalnız doğurdum baktım ikincisini uzun bi zaman düşünmüyorum alıp bi test yapayım bende
herkes regl oldumu kasım analarından
selam kızlar hamilemiz varmış çok sevindim allah yardımcın olsun canım beraber büyüsünler ne güzel...kızlar ya ben delircem iice huysuzlaştı hüma ve yatağında değil yanımda yatıyo nasıl alıştırcam bilmiom
hem kendi doktoru hem de gittiğim kadın doğum uzmanı emzirebileceğimi
hiç bir sorun olmayacağını söyledi yalnız 3 kişilik yemem gerekiyormuş
baya bir kilo kaybettim çünkü ama nerede o iştahakannehir
canım ikiz mi bebeklerin? bir de baya bir ağlatılarak uyumayı öğreten
bir yöntem varmış ondan mı uyguladın?
ben geçen kış yatak odasında ufo kullandım.devamlıda yakmadım emzirmek için kalktığımızda yaktım,uyuyunca kapattım.üstu ortulu kalıyordu geçen kış bu kış muhtemelen üstunu açacak hep.uyku tulumu gibi birsey düşünüyorum bende.normal tulum gibi olup kalın olanlar var onlardan alırım buyuk ihtimalle,hareketide kısıtlanmamış olur.ufoyuda arada açıp odanın soğukluğu kırılınca , kapatırım.
canımmm tesekkur edrım benim oglum da zor bir bebek yalnız baktım 8 ay kadar
cok zorlandım soranlara ikinci mi aslaaaaaaa diyordum büyük konuşmuşum
demek kisempatiksalakcinni ben 4. ayda adet olmaya başlamıştım 7. ayda bebiş olmuş
bir test al merak ediyorsan için rahatlar
teşekkür ederim umarım bu bebek daha sakin bir bebek olur hayırlısıyla abisi fena....
bu arada benim oglum da kaç gün yatagında yatmayı reddetti hatta evde kullandığım
baston pusette bile yattı ve illa gelip karnımın üzerinde yatıyordu hissetti mi acaba?
bir kardeş geliyor bilemedim valla....şimdi diş yerleri aşağıdan iki tane kabarmış bu dişler
çıkınca huyu eski huyu olur inşallahkaydirigubbakcem
inşallah canım bebeklere malum olur...kardeşini çok sevicek belli hehe...allah sizlere sağlık versin...:enbuyukkk:
şekercikkkk oğlunun dişleri ne alem de çıktı mı? oğlumun alttan iki diş
baya kabardı kızardı yakında geliyor sanırım gece uykusuzluğu devam
yatağında yatmayı reddeiyor kucağımda karnımın üzerinde yatacakmış
kerata......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?