2009 Kasm Anneleri

canım inş idrarda bişey yoktur ama mutlaka yaptır idrarı benim oglanda 2 ay boyunca hiç birşeyi sürmedi agzına zorla tıkıyodum olmadı kusuyodu idrar testi yaptırdık kan testi yaptı dr umuz idrarını kendisi yaptırttı dr hemen muayene sırasında tr de neden böyle yapmıyolar bilmiyorum biz 2 3 defa verdiik hepsindede dr yaptırttı malesef hem kanda hem hemde idrarda çok yüksek öıktı enfeksiyon 13 gün iğne vururldu antibiyotik düşmedi ve 1.5 kilo zayıflafdı 4 gün hastanede kaldık sonra iyileşti çok şükür 2 ay oldu hastalıgı geçeli şimdi hiç b,ir verdiğimi geri çevirmyor ve her verdiğim lokmada yüzüme bakıyo tepki ne olacak diye çok zorlamışım çünkü 2 ay ne emdi ne yedi çünkü bende artık kesinlikle zorlamıyorum bi sıkıntıları olmasa emin olki annelerini zorlamazlar seni çok iyi anlıyorum canım emmesi nasıl emmesi iyiyse serni çk emdiği içinde yemiyo olabil,r emerken çok kıvranıomu ve sürekli çıkarıyormu memeyi bunlar enfeksiyon belirtileri.....

bizede ondan verdiler canım ama olmuyo çişi içine yapamıyo biz yeleştiemioz yada kayıyo bi bilene yaptıramadıkki hemşire bile kaçıo bu işten özel hastane bide

malesef canım vakit kaybı gelio galiba yeleştimeyi dahi yapmıolar kan testi önerilmedi bile bazen hımmmm diyeek yiyor özellikle sabah kahvaltılaını ama akşama kadar bişey yedimek zor adet olmadığım zamanlarda ve etrafta ilgisini çeken bişi yoksa ii emiyor ama sütümün az olduğunu düşünüyoum kusma yok pütürlü şeyler vemeye başladığımda zorlayınca kusuyodu ama şimdi kusma bitti çok şükür alıştı galiba bende az pirinç unu devam sütü kullanarak muhallebi yapıom sütü yeteli alsın diye bari değişik bişiler koyarak içine şarkı türkü söyleyerek oyuncakla kedi çağırarak sıkı sıkı kapattığı ağızının önünde ağaç oluyo kaşık ve bileğim beklemekten ağırıyo mızıdanarak yiyor ogün şanslıysam yoks açığlık çığlığa alıyom sandayesinden bekleteyim acıksın diyom yok vemesem hiç aramayacak sıpağalsanaalsanasmile

reyhancım son kısmı yanlış anladım memeyi çıkarıyor ama etrafta bişeye bakıyo 2 saniye gene emiyo en son bırakıyor o şeyle ilgileniyor dahada emziremiyom acaba bu enfeksiyondanmı yapıo dersin tüh tatilde ii bir yere götüreyim o zaman

canım seni korkutmak istemem ama emin olmak gerekiyo ben diştendir dedim 4 aylıktı biz hastalandıgımızda memeyibırakacak heral dedim erteledim aylık kontrolünü bekledik ve çok ilerlemişti dr tam zamanında müdahale etmişiz dedi insanın en azından içi rahat ediyo
inş senin kızın hiç bişeyi yoktur arkadaşımın oglu 2.5 yaşında bi sabah güzel yiyo birazda akşam yiyo aralarda çikolata felan ama büyüyo gelişimi normal her çocuk çok yiyecek diye bişey yok zorlama eger böylelikle hazır olan iştahlarıa kapanıyo birde siz yemek yerken önüne lokmalar koy ben öyle yapıyorum kendisi yemeye çalışyo her yeri batırıyo ama ögreniyo ve onu ayrı besleme sizle yesin benim oglan bizimle yiyince daha çok yiyo babası yedrimeye çalışsın ve dr muzun bide dediği çocuklarlan birlikte yedirin demişti o sıralarda da annemlere tr ye gittik abimin çocuklarıyla baya alışmıştı yemeye bununda faydası oluyo komşu çocukları felan varsa beraber yedirin.....

mezvey aynı beniö oğlumu anlatmışsın allahım bişey yedirmek ölüm ölüm asla yemiyor ya 4 ayda başladım ek gıdaya ne versem yerdi çok iştahlıydı şimdi yok emmöiyorda emse hadi diycem bişey gitti boğazından yok elimle bile bieşy veremem ağzını kilitler birde eliyle kapatır ağzını sevdiği bir kalvaltı birde tarhana çorbası ee hep bunlarda olmaz bir ara tarhana çorbası niyetine sebze çorbası yapıp içine tarhana atıyordum yiyordu şimdi onuda bıraktı ne meyve ne yoğurt yani bir haller oldu hepsini severek yerdi yoğurda bayılırdı muhallebi yine ağzına sürmüyor neyapıcam ya bir akıl verin hastalık atlattık dişler çıktı çocuğun tüm düzeni gittti yemek saati gelince perişan oluyorum artık ne oyunlar ne tv hiç bişey fayda etmiyor açmıyor ağzını günde 3 öğün yedirebilirsem kendimi çok sanslı sayıyorum

off ya herkeste aynı sorun kızlar demekki bizde bu aralar bi alemiz malum ücretsiz izin bitti göreve başladım bakıcı ya bırakıyorum artık ben zaten psikolojik olark bitmiş durumdayım kadın az yediriyomuş zorlarsa kusuyomuş bugun bende denedim öğürmeye başlıyo hemen napcamı şaştım onumu yese bunumu yese sunda vitamin sunda fayda diye bende kafayı sıyırdım o yemeyince iyce çıldırıyorum keçi sütünden bile yoğurt yaptım ehh işte onuda biraz yedi şükür
bu arada meyzey enfeksiyonun en büyük belirtielrinden biri emmeyi reddetme ve iştahsızlık bende yaşadım canım

kizlar aylik kontrole gittik oglumun genel olarak ve gelisim olarak iyi allaha sukur biraz bogazi kirmizi
dedi dr o da sicaktan bile olur dedi 150 gr kilo almis boyu 2cm uzamis.
ogluma 1 haftadir yogurt yedirmiyordum daha dogrusu yogurtlu corbada bile titriyordu resmen
dun en sevdigi meyve olan muz ve elma rendesiyle birlikte verdim karistirmadim ama
once kasiga yogurt sonra muzlu pureden aldim yarim bebek yogurtlarindan yedi sukur
denemek isteyen olursa tavsiye ederim bir iki kasikta olsa yese olur dedi dr illa bir kase
yemesi gerekmiyor.

mrb kızlar uzun süredir giremiyordum galiba hepimiz aynı dertten muzdaribiz benim kızımda yaklaşık 1 aydır kahvaltı çorba yemek yoğurt vs hiçbirşey yemek istemiyo tadına bile bakmıyo kaşığı görür görmez kafasını çeviriyo çorba yaptığım zaman bi iki kaşık zorla veriyom ağzına sadece emiyo ve sabahları süt ve cicibebe karışımı yapıp biberonla içiyorum buna çok alıştı onun için başka bişe istemio acaba kızımdada enfeksiyon olabilirmi yazdıklarınızı okudumda korkmaya başladım

vallhi ne yapıcamı şaşrıdım aynen bendebugün 1 şeftali 1 armut 1 incir rendeledim cam rendeden sonra onu süzgeçten geçirdim biberonuna koydum 150 cc kadar çıktı 50 cc kadar içti napalım artık böyle yapıcam herhalde yoğurdunuda akşamüzeri ayran çalkalıycam koyu bakalım ona ne yapıcak allah artık deneme yanılma sürekli yeni şeyler uyduruyorum içsin yesin die oyunlar

oyacım her iştahsizlik enfeksiyondan değildir,genel olarqak gelişimiiyiyse sorun olmayabilir ama içinin rahat etmesi açısından yaptırabilirsin idrar kulturu testını.
kızlarda zordur herhalde idrar alabilmek.ben oğlumda bile zorlanıyorum .torbayı taktıktan sonra altını bağlamayıp bekliyorum ,karnına masaj yapıyorum,bol su içiriyorum ve bacaklarını karnına doğru iktiiriyorum:))yani epey ugraşıyorum..

rendeleyip verse,süzmeden yemiyor mu.bizimkide suyunu içmiyor rendeleyince yiyor
kafamçokkarıştı

rendeleyip verse,süzmeden yemiyor mu.bizimkide suyunu içmiyor rendeleyince yiyor
kafamçokkarıştı

vallhi 9 aylık olana dek eline bile versem yerdi herşekilde ben 4 aydan beri rendelerdim hemde bilirsin incir falan ciddi pütürlü oluyor ona rağmen yutar yerdi şimdi yemiyor yemiyor beni deli ediyor bugün ilk kez işte suyunu verdim çünkü 1 haftadır ağzına srmedi meyve yeterki vitamin alsın die denedim dediğim gibi 50 cc ancak içti onuda aman yesinler artık normale dönsünler yoksa benim bir psikoloktan destek almam gerekicek :bbo:

arkadaşlar ne olmuş hepinize böyle herkes dertli..valla bende 2 gündür hastayım mide ağrısı öldürdü beni şimdi biraz iyiyim anca okudum yazdıklarınızı.birde şöyle düşünelim hepimizin bebekleri hemen hemen aynı dönem belkide bu aylarda böyle oluyordur..ortak problem iştahsızlık olunca.larem sen benim cevabımdan alıntı yapıp herkes kendi çocuğuna anne yazınca yanlış anladım..önemi yok..mert i öp benim için.bu arada nette çok sık rastlıyorum iştahsızlık için havuç tohumu suyu araştırında sizde belki işe yarar...kararsız kaldım ben

arkadaşlar,bebeklerimizin yemeği en büyük derdimiz olmuş hepimizin.Benim oğlum da yaz başından beri ayda 100,200 gr aldı.Bana göre az ama doktorumuz,boyu uzuyorsa yeterlidir kiloya çok takılma dedi.Oğlumun iştahı fena değil ama ben sürekli yiyeceklerinde değişiklik yapıyorum ve yemediği şeyi zorla vermeyip 1 hafta sonra tekrar deniyorum.Örneğin geçen haftalarda mayaladığım yoğurttan yemiyordu önce içine bisküvi koydum biraz yedi,birkaçgün sonra sütaşın bebe yoğurtlarından denedim elmalı olan 1 hafta kadar da onu yedi şimdi tekrar kendi yoğurduma döndüm sade olarak yemeye başladı.Yani zorlamayın kesinlikle değişik tatlar denetin.Oğluma öğlenleri çorba veriyorum,o yaptığım çorbalardan sadece yayla çorbasını içmeye başladı.Baktım olmayacak ben de şimdi başka yemeklere alıştırmaya başladım.Kıymalı patates yemeği,Kıymalı kabak yemeği ,Peynirli erişte,Domatesli makarna bunları veriyorum haftada 1 gün de çorbasını yapıyorum.Kendimize nasıl yapıyorsam öyle yapıyorum yani oğluma ayrı yemek yapmıyorum artık .Bir de kekleri çok seviyorlar kızlar ,bir ara öğününüz de kek olsun meyve suyuyla.Bunun haricinde sabak kahvaltısını 1 gün ;sulandırılmış süt ,2 bebe bisküvisi,ekmek içi,labne peynir ve tereyağı karışımı veriyorum,ertesi gün de beyaz peynir ,yumurta sarısı haşlanmış veya sarısını sütle karıştırıp yaptığım omlet,domates,tereyağı şeklinde bir tabak hazırlayıp veriyorum.Böylece hiç sıkılmıyor yediklerinden.Aklıma gelenler bunlar lütfen siz de paylaşın değişik yaptığınız yemeklerden....

selam arkadaşlar,bende 2010kasım annesiyim allahın izniyle.Size bişey danışıcam,Sizce oto koltuğunu 0-13kg anakucağı şeklindemi alsam daha iyi olur yoksa 9-18 kg normal otokoltuğumu daha iyi :uhm: anakucağını sanırım sadece 7-8 ay kadar kullanabiliyomuşuz. Sonra yine oto koltuğu almak durumunda kalıcam.Ama şuan oto koltuğu alsam bebeği taşıyacak bişey olmiycak.Ooff karar veremedim kaç aydır. Sizler deneyimlisiniz,bi fikir verebilirsiniz diye düşündüm

hayırlı olsun bebişin canım.bence 0-13kg alman gerekecek en az 10 ay kullanırsın.diğeri bebeğe buyuk gelecek artık mecbur koltuk kullanmak biliyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…