ahhh canim allah kolaylik versin seni cok iyi anliyorum ben yemek saatini biraz gecirsen disarda falan ayyy bu cocuk ac ayyy nasil olacak diye hayiflaniyorum senin isin zor bir ara oglumda aynen oyleydi hiimmmm dedi mi agzini acmazdi o ara ben demir damlasini
kesmek zorunda kalmistim dr soylmisti demir eksikligi istahsizlik yaninda daha baska seyler bile yapiyormus anne sutu aldigindan demir damlasi vermiyorduk tabi sonra basladim damlaya hem huzursuzlugu hem de istahsizligi birden yokoluverdi cok sasirdim
ama belki de sicaklardan yada donemsel istahsizlikta olabilir genel durumu iyiyse bunu da en iyi anlayack olan sensin canim. Bizimki de yogurdu cikardi hayatindan 1 haftadir vermiyorum dun yine denedim resmen titriyor o bir kasigi yutarken acidim valla demek o kadar sevmiyor bebe biskivisiyle deneyecegim bol biskuvi az yogurt bakalim olacak mi yada bol meyve az 1-2 kasik kadar yogurt iste dr 1-2 kasik yese bile kar kardir dedi
ona yeter merak etme dedi... allah kolaylik versin canim....
o alerji olayini biz de atlattik butun vucudu surati kipkirmizi sismisti 2 gun
acillere tasindik ates yuksekti 15 gun ilac kullandik ama gecti allaha sukur sizinki de
gecer merak etme o zaman da bana hic gecmeyecekmis gibi gelmisti cok ama cok zor gercekten insan mahvoluyor allahim yavrularimiz hep saglikli olsun...
ahhh bu anneler ve alinganliklari benim annemde de benzer seyler var bilmis bir hava alinganlik offf ben de cekiyorum aslinda cok seviyor torununu ama zannediyor ki pilli bebek pilini degistir eski halini alacak ne bir yemegine dikkat etmek ne bir genel saglik kurallari yok elini yika desem mesela suc oluyor elim mi pis diye cok zor ya seni cok iyi anlayabiliyorum... bu arada bebegine gecmis olsun umarim kisa zamanda atlatir....
idrar testi icin altina yapiskanli birsey yapistiriyorlar ona yapiyor ve yarim saatte laboratuvara goturuyorsun size ne veriyorlar ki anlamadim canim...
canım inş idrarda bişey yoktur ama mutlaka yaptır idrarı benim oglanda 2 ay boyunca hiç birşeyi sürmedi agzına zorla tıkıyodum olmadı kusuyodu idrar testi yaptırdık kan testi yaptı dr umuz idrarını kendisi yaptırttı dr hemen muayene sırasında tr de neden böyle yapmıyolar bilmiyorum biz 2 3 defa verdiik hepsindede dr yaptırttı malesef hem kanda hem hemde idrarda çok yüksek öıktı enfeksiyon 13 gün iğne vururldu antibiyotik düşmedi ve 1.5 kilo zayıflafdı 4 gün hastanede kaldık sonra iyileşti çok şükür 2 ay oldu hastalıgı geçeli şimdi hiç b,ir verdiğimi geri çevirmyor ve her verdiğim lokmada yüzüme bakıyo tepki ne olacak diye çok zorlamışım çünkü 2 ay ne emdi ne yedi çünkü bende artık kesinlikle zorlamıyorum bi sıkıntıları olmasa emin olki annelerini zorlamazlar seni çok iyi anlıyorum canım emmesi nasıl emmesi iyiyse serni çk emdiği içinde yemiyo olabil,r emerken çok kıvranıomu ve sürekli çıkarıyormu memeyi bunlar enfeksiyon belirtileri.....
reyhancım son kısmı yanlış anladım memeyi çıkarıyor ama etrafta bişeye bakıyo 2 saniye gene emiyo en son bırakıyor o şeyle ilgileniyor dahada emziremiyom acaba bu enfeksiyondanmı yapıo dersin tüh tatilde ii bir yere götüreyim o zaman
rendeleyip verse,süzmeden yemiyor mu.bizimkide suyunu içmiyor rendeleyince yiyorvallhi ne yapıcamı şaşrıdım aynen bendebugün 1 şeftali 1 armut 1 incir rendeledim cam rendeden sonra onu süzgeçten geçirdim biberonuna koydum 150 cc kadar çıktı 50 cc kadar içti napalım artık böyle yapıcam herhalde yoğurdunuda akşamüzeri ayran çalkalıycam koyu bakalım ona ne yapıcak allah artık deneme yanılma sürekli yeni şeyler uyduruyorum içsin yesin die oyunlar
rendeleyip verse,süzmeden yemiyor mu.bizimkide suyunu içmiyor rendeleyince yiyor
kafamçokkarıştı
arkadaşlar,bebeklerimizin yemeği en büyük derdimiz olmuş hepimizin.Benim oğlum da yaz başından beri ayda 100,200 gr aldı.Bana göre az ama doktorumuz,boyu uzuyorsa yeterlidir kiloya çok takılma dedi.Oğlumun iştahı fena değil ama ben sürekli yiyeceklerinde değişiklik yapıyorum ve yemediği şeyi zorla vermeyip 1 hafta sonra tekrar deniyorum.Örneğin geçen haftalarda mayaladığım yoğurttan yemiyordu önce içine bisküvi koydum biraz yedi,birkaçgün sonra sütaşın bebe yoğurtlarından denedim elmalı olan 1 hafta kadar da onu yedi şimdi tekrar kendi yoğurduma döndüm sade olarak yemeye başladı.Yani zorlamayın kesinlikle değişik tatlar denetin.Oğluma öğlenleri çorba veriyorum,o yaptığım çorbalardan sadece yayla çorbasını içmeye başladı.Baktım olmayacak ben de şimdi başka yemeklere alıştırmaya başladım.Kıymalı patates yemeği,Kıymalı kabak yemeği ,Peynirli erişte,Domatesli makarna bunları veriyorum haftada 1 gün de çorbasını yapıyorum.Kendimize nasıl yapıyorsam öyle yapıyorum yani oğluma ayrı yemek yapmıyorum artık .Bir de kekleri çok seviyorlar kızlar ,bir ara öğününüz de kek olsun meyve suyuyla.Bunun haricinde sabak kahvaltısını 1 gün ;sulandırılmış süt ,2 bebe bisküvisi,ekmek içi,labne peynir ve tereyağı karışımı veriyorum,ertesi gün de beyaz peynir ,yumurta sarısı haşlanmış veya sarısını sütle karıştırıp yaptığım omlet,domates,tereyağı şeklinde bir tabak hazırlayıp veriyorum.Böylece hiç sıkılmıyor yediklerinden.Aklıma gelenler bunlar lütfen siz de paylaşın değişik yaptığınız yemeklerden....[/Q
normal bildiğimiz şekerli kekten mı yapıyorsun,yanı şeker veremiyoruz ya o yuzden soruyorum.pekmezlitarif mı seninki.bende domatesli omlet şeklinde veriyorum yumurtasını daha severek yiyor boyle.
selam arkadaşlar,bende 2010kasım annesiyim allahın izniyle.Size bişey danışıcam,Sizce oto koltuğunu 0-13kg anakucağı şeklindemi alsam daha iyi olur yoksa 9-18 kg normal otokoltuğumu daha iyi :uhm: anakucağını sanırım sadece 7-8 ay kadar kullanabiliyomuşuz. Sonra yine oto koltuğu almak durumunda kalıcam.Ama şuan oto koltuğu alsam bebeği taşıyacak bişey olmiycak.Ooff karar veremedim kaç aydır. Sizler deneyimlisiniz,bi fikir verebilirsiniz diye düşündüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?