2009 Kasm Anneleri

mrb arkadaşlar bende kasım annesiyim bugüne kadar hep sizi takip ettim yazdıklarınızı okudum ama yazmamıştım.benim bebeğim kağıt hastası sürekli kağıt yiyo nerde kağıt gazete vs. bulsa hemen ağzına götürüyor sizlerdede böyle sorunu olan varmı?

kızlarrr uzun zamandır girmiyordumm kızım yürüyo 20 gündürr:)delikafadulden her yerdee ama çok mutluyum paylaşmak istedim

evet canim aynen yalniz degilsin oglum da ayni kagitlari agzina atiyor napiyorsun
dememle tam gaz basliyor emekleyerek kacmaya cok seker yaaaaa

yaaaa evet canim buyuyorlar ya yavas yavas anliyorlar bence degisirler
ilk baslardaki hali aklima geliyor da hic bir duzen oturtamam saniyordum
simdi ayni saatlerde iki kez uyuyor yemek meyve sut saatler ayni masallah
yine kucak isteme olayi devam ama o da azalirsa zamanla super olur
bugun kac aydan beri bir pazar gazetesi okudum oglusum da odada birseyler;e
ilgilendi cok mutluyum yaaaaa umutluyum daaaazemuszemus darisi daha iyi hallerine
isallahhhhh aminnn

kızlarrr uzun zamandır girmiyordumm kızım yürüyo 20 gündürr:)delikafadulden her yerdee ama çok mutluyum paylaşmak istedim

ayyy super ya hayirli olsun bakalim ne guzel masallah kizina bizim oglanlar
tembelkaydirigubbakcemile2

bizde de yavastan ayakta durma ellerini birakarak var ama henuz adim atamadi
ahh canim gorsen iki elini bir gayretle birakiyor sonra telasla tekrar tutuyor himmmm
her halleri cok ama cok guzel saglikla insallah herbir seyi de yaparlar

sekercikkkk neredesin ayol netim geldi dedin dersler pek agir degil dedin
ama yoksun umarim hersy yolundadir haber bekliyoruz senden oglusundanopuyorumnanaktan

evet canım benim kızımda yiyo ağzını peçete ile silerken elimden çekip ağzına atıyo bıraksam iştahla bitirecekkaydirigubbakcemile3 bana bi ar
kadaşım kağıt peçete vs yiyen çocuklarda demir eksikliği olduğunu söyledi şimdi demir damlasını vermeye dikkat ediyorum

kızlar özellikle emziren anneler adet düzensizliğiniz oluyormu? ben doğumdan sonra 2 kez düzenli 1 kez düzensiz adet oldum onda sonrada hiç olmadım en son 26 temmuzda adet olmuştum 2 ay geçti hala bi şey yok hamilede değilim korkmaya başladım hormonlarımmı bozuldu yoksa:bbo:

benim oğlumda yapıyor ama yutmuyor çiğniyor
maşallah kızlar sanırım daha hızlı bu konuda bizimki daha adım atma aşmasına geçemedi ayakta tutnmadan durabiliyor bide kendine alkış yapıyor ama adım daha yok

ben üç aydır adet görüyorum eskiden 32-35 günde bir gelirdi şimdi maşallah 30. günde geliyor düzensizlik normal diye duymuştum ama istersen sen yinede bi druna sor canım

nazar değmesin maşallah kzına
bizimkide adım atıyor fakat 2yada 3adım,
gerisi gelmiyor.
ama hareketleri çok hızlandı.
kağıt yeme hatta duvar yalama terlik yalamaya bayılıyor benim oğlum
işimiz çok zor hep arkasındayım

evet aynen benim oğlumdada demir eksikliği var
6 aylıkken başladık hala kullanıyoruz.

slm cnmmm

maşallah bebişlerinizeeee

ay bizimki tembel çıktı kızlar ya yürümüyo, tutunarak çok hızlı... bacağıma tutunarak bile odayı dört dönüyoruz yürüyüş arkadaşımız da var pek de seviyo onu ama ellerini bırakıp tay tay bile durmuyo tay tay deyince hemen yere oturuyo annemde bugün bana bacağında bişey yoktur dimi dedi yoktur dedim ama içime de kurt düşürdü çok mu geç kaldı bence kalmadılar ama nasip işte. bişey olsa çıkardı zırt pırt doktora götürdük ya kalça ultrasonu filan da çekildi hep sanmam dimi

cnm ağır deil yani öğlene kadar en geç iki buçukta geliyorum şimdilik. ama gelince oğlanla baya bi haşır neşir oluyorum. o uyuyunca da ev işlerine dalıyorum zaten artık az uyuyor bi de bizimki kahvaltısını yapıyo öğlen de çorbasını içiyo akşamüstü meyveli yoğurta bayılıyo arada paso emi,şiyorz akşamları da 8-9 arası uyuyo gece 12de kalkmaya başlıyo ve sabah 6 ya kadar 6-7 kez uyanıp yine uyuyo artık emzirmekten göğüslerim pörsüdü acıyo ya niye böyle yapıyo kızlar? diş mi sıkıntı yapıyo dicem ama 4 tene çıktı zaten. uykusuzluktan bitap durumdayım her fırsatta uyumaya çalışıyorum aslında yazdıklarınızı okumaya çalışıyorum ama yazamıyorum. çok yorgunum. okul iyi ama bi sıkıntım yok. sandığımdan çok daha iyi hatta. oğlan da çok tepki göstermedi daha doğrusu bazen küsüyo beni geçirirken ama geldiğimde boynuma atılması içimi cız ettiriyo.
bazen beni emerken bi tokat patlayıro suratıma:) sanki beni bıraktın sen diyor gibi geliyor. çok zor çalışan anne olmak çook.... sütüm azaldı mesela ne güzel çoktu benim sütüm hep. oğlanda gelişme çok tabii baya baya dillendi artık gel diyo benm adımı söylüyo anne dede ver aninni (anneanne) baba bebe (oyuncak bi bebek var da ayşecik diyoruz ona sesleniyo) elimizde yiyecek gördümü ağzını şapırdatarak hemen yanımıza geliyo ve saldırıyo. bazen dağıtmak bazen yemek için:) kitapları çok seviyor bir de ilk kitabım 1 2 3 aldık onu inceliyor sık sık. ayrıca müzik sesi duyunca poposunu sallıyor nerden öğrendi bilmiyorum tv ben küçükken hiç açmadım. şimdi açık olunca da bakmıyor ilgilenmiyor ama bazen bakınca kapatıyoruz hııııhhh diyor :) ben artık ne yersem veriyorum sadece direk domates vermedim. alışsın dedim. dışarda da zorluk çekmiyoruz öyle olunca... tv kumandasını dağıtıyor, aynaları yalayıp öpüyor. bulaşık makinesini karıştırıyo. ne bulursa kurcalıyo evin her yanını duvara tutnarak dolaşıyor tam yürüdüğünde işimiz iş. acayip inat sanırım akreplerin özelliği bu bi de kıskan. eğer evden çıkarken babası önce beni öperse kendini öptürmüyo :)

merhaba arkadaşlar.Bebişlerin yaramazlıklarından bahsetmişsiniz benim oğlum da çok hareketli.Işık hızıyla falan emekleyip heryeri karıştırıyor.Ama ben salona bir oyun halısı serdim üzerinde birsürü oyuncak mutlaka ilgisini çeken bişey oluyor gidip oynuyor salonumuz bayağı bir dağınık ama olsun artık.Sizler çok zor diyorsunuz ya arkadaşlar benim bir de 5 yaşında bir oğlum var ve üstüne üstlük anaokuluna başladı ve gitmek istemiyor.Hergün 1 saat sabahın köründe dil döküyorum,binbir zahmetle giydiriyorum ,ufaklığı uyandırıyorum onu da giydirip oğlumu okula bırakıyorum.Sonra eve dön miniğe kahvaltı yaptırt,malum hareketliler onunla oyna,sonra uyutup öğle yemeğini hazırla ,ortalığı topla ,akşam yemeğini yap,bu arada tabi meyve,öğle yemeği,emzirme falan sonra yine aynı durum oğlumu giydir abisini almaya git ..vs......1 haftada yorgun düştüm.şimdi abi kardeş oyun oynuyorlar da yarım saat takılayım dedim.2 çocukla inanılmaz zor arkadaşlar kendinize ayırabildiğiniz vakit hiç yok.Hep bir koşturmaca.Allahtan oğullarım öyle yaramaz çocuklar değil de oradan kazanıyorum.Biran önce 1 senenin geçmesini istiyorum şöyle Tuğra da 2 yaşına gelsin işte o zaman süper olacak.Eşimle gezmeyi çok severiz.Bu bayramda çocuklarla 2 günlüğüne ayvalığa bile gittik.Hftasonları hep dışardayız nasıl beceriyorum bilemiyorum ama çok yorulduğum kesin.

evet seni anlıyorum,
benimde 9 yaşında oğlum var bizde hergün abimizi okula bırakıp eve geliyoruz,
asıl günümüz ondan sonra başlıyor.
odamız da geçmeye yer yok oyuncaklardan,
iki çocuk daha bir zor oluyor.
büyük oğlumun dersleriyle ilgilenmem gerekiyor.
bir yandan arda gelip kitapları çekiyor.
abisi ona bağrıyor ohhh vs.vs.

sağlıklı olsunlarda gerisi boşş

kızlar merhaba,
9- 24 ay bebeklerin beyinsel gelişimi için çok onemlı bir donem.bu ayları en verimli nasıl geçırebilirim diye biraz araştırma yaptım.bloglarda adım adım dergisinden bahsedildiğini gordum.dergi daha doğrusu eğitım setinin sitesine baktım guzele benziyor ama yakından gorme imkanımız yok malesef,birazda pahalı o yuzden abone olma konusunda tereddutte kaldım. .oğlum kıtaplara meraklı kendi kendim bir seyler yapmaya oğretmeye çalışıyorum bıryerden sonra tıkanıyorum hep aynı tekrarlar oluyor.yol gosterici birseyler ihtıyacım var.bu dergi hakkında bilgisi olan,dergiye abone oln varmı?

merhaba,bende inşallah 2010 kasım annesi olucam. Bişey sormak istiyorum bebek kıyafetlerinde 74 cm hangi ayda giyilebiliyor? 8-9 aylık bebekler giyebilir diyorlar ama siz deneyimli olduğunuz için danışmak istedim

merhaba,bende inşallah 2010 kasım annesi olucam. Bişey sormak istiyorum bebek kıyafetlerinde 74 cm hangi ayda giyilebiliyor? 8-9 aylık bebekler giyebilir diyorlar ama siz deneyimli olduğunuz için danışmak istedim

evet canım bebeğin gelişimine bağlı ama bu dediğin ölçüler 9-10 aylık bebeklere göre
o kadar hızlı gelişiyolar ki kıyafet yetiştiremiyosun Allah yardımcın olsun ama ilk zamanlar çıtçıtlı badiler dışınlda fazla kıyafet almamanı öneririm çabuk büyüyolar çünkü hayırlı doğumlar hayırlı evlatlar olur inş.

teşekkürler canım cevabın için. Bende almamaya karar verdim şimdiden,sadece 0-3 ay giyebileceği tarz şeyleri alıcam. Bebeğimin bedenine göre alırım görerek artık.İyi dileklerin için sağol,allah sizin ve hepimizin bebişlerine uzun ve sağlıklı ömürler versin

ben de demir eksikliginden suphelenip kan testi yaptirdim sukur
butun kan ve vitanim degerleri normal cikti hemen de demir eksikligine
baglamamak lazim en kesin sonucu kan testi belirliyor....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…