2009 Kasm Anneleri

selam hanımlar herkesin geçmiş bayramı kutlu olsun bebişimnle 3. bayramım benim. ,ilk kez bayramlık aldık oğluşuma:) gittik gezdik geldik babaanneye gittik her gün deniz havası aldı. çok hareketli yerinde bir sn olsun durmuyor ve aZ DA OLSA YÜRÜYOR oğluşum, bikaç adım atıyor. ama korktuğu için öyle eni konu yürümüyo. kayınvaldemin evinde içerde merdiven var oğlum bi güzel tırmandı inanamadım valla düşmedi de maşallah. tabii 9 gündür anne yanında olunca cokkudu cokkudu emdi alıştı bana gene. bugün ben işe gidince baya bozulmuş memeee memeee die ağlamış ben zili çalınca hemen kağıya gelmiş adımı söyleyip duruyo zaten anne demiyo adımla sesleniyo bana çokbilmiş ama emeceği zaman anne diyo:) bi de benm oğlum sabah 5te uyanıyo ya her sabah, tatilde mecbur yanımızda yattı uyanıp bana bakıyodu ben yanındayım die bi daha uyuyodu alıştı uyumaya 9da kalkıyodu inanamadım kızlar yaaa.. tati,l iyiydi ama işe başlamak kötü yanıydı maalesef. siz neler yaptınız bakalım?

kimse yokmu ya çok sıkııldımoğluşumu uyuttumda geldim...

kimse pek takılmamış tum tatıl boyunca ve tatıl sonrasında.sitenin yeni halını de hiç beğenmedım,eskisi daha iyiydi sanki.

şekercik mert'te tarık gibi hiç durmuyor,işi hiç bitmiyor,geçende mama sandalyesi ustune devriliyordu.tepsi kısmını tutumuş kendisi onunde salllıyor sandalyey,ı once kendisi düştü sonra mama sandalyesi devriliyordu ustune kı bir karış kadar kala yakaladım. allah korusun yuzu gozu ne hale gelirdi tutmasaydım düşünmek bile istemiyorum. bayramın ikinci gunude anlının sağ tarafını duvara çarptı ve orası şişti.ekmek çiğmeyıp koydukta iyi geldi.
uykusu artık daha duzenli gunduzleri iki kere uyuyorda dinlenebiliyorum.

begonvilcim, iki gun annemde kaldık bayramda sonrasında da hava guzeldi dışarda gezdik mert'i doğal yaşam parkına goturduk çok sevdi hayvanları,kitapta gordukleriyle karşı karşıya gelince epey hoşuna gıttı şimdi aslan nasıl yapıyor değince yere yatıp kükreme benzeri sesler çıkarıyor.

kızlar remzi yayınlarının resimli sozcukler kıtabı var bayram oncesında onu almıştık şimdi ordan bir kaç kelıme kaptı sayfalarını çevirmeye bayılıyor.kitap bıraz buyuk ama benim çok hoşuma gıttı.kk dan duymuştum bu kıtabı,iyiki almışım diyorum şimdi.

benim-bayramimda-buruk-ve-huzunlu-gecti...gurbet-elde-ikinci
bayramimiz-ama-ne-ilkinden-nede-simdikinden-bi-sey-anlama-
dim..ilkinde-ev-tasidik-hemde-lohusalik-yanlizlik-simdikinde
gene-yanlizlik..cocuklar-ilk-defa-anneannesini-gormeye-
amerikaya-gitcektiki-benim-vizem-hala-gelmedi-gidemedik
ne-akraba-ne-arkadas-kimse-yok..bayram-kulturunu-nasil-
ogrenecekler-bilmiyorum..gerci-kendi-kendimize-bayramcilik-
oynadik-ama-gerceginin-yerini-tutmazki..benim-kucuk-oglanda
abisinin-elinden-cekiyo...daha-simdiden-diklenmeyi-ogrendi
oyuncaklar-havada-ucusuyo-komsunun-tavugu-komsuya-
kaz-gelir-tarzinda-cekismece-var-ikisinede-ayni-aliyoruz-oyuncak
ama-banamisin-demiyorlar-iste...ama-en-vazgecilmez-oyuncagi
tencere-tavalar-gunde-kac-kez-indirip-kaldiriyoruz-kac-kez-yikiyorum-
hatirlamiyorum-valla-tarih-tekerrur-edermis-tamda-yeni-unutmustuk
bu-durumlari

slm arkadaşlar nasılsınız kızımın tahlilleri oldu çok şükr kilo almadığı için kan ve idrar tahlili yapıldı bakalım perşembe belli olcak nemiş ne değilmiş...kızım yediği herşeyi kusmaya başladı siz neler veriosunuz sebze çorbasımı yoksa normal yemekmi normal yemek yiyemio kzıım öğürüo bende sebze etli tavuklu yapıommm
bide arkadaşlar kullanıcı paneli diye bişi vardı nerde ooo

inşallah sonuçlar iyi çıkar bircancım,bizi haberdar et.yediklerinden dolayı değildir herhalde kusması,midesini falan üşütmüş olmasın.havalar soğudu artık sıcak bitki çayı,bebek çayı tarzında şeyler hazırlayıp versen iyi gelir belkı.
ben oğlenleri oğluma çorba tarzı yemekler hazırlıyorum çorba kadar sulu kıvamda yapmıyorum ama çorba gibi haşlayarak hazırlıyorum yemekleri.etli,kıymalı,tavuklu veya balıklı oluyor bunlar bazen akşamlarıda veriyorum bu yaptıklarımı.eger akşam vermedşysem ertesi gun verdiğimde oluyor.birde tarhana çorbası yapıyorum onuda severek yıyor.bizim yemeklerden tırtıklıyor ama doyumluk olmuyor o yuzden yatmadan once sutle veye aptamille hazırladığım muhalebi tarzı şeyleri veriyorum ben.kısaca soyle;
sabaları kahvaltı(150 ml sute ıslatılmış ekmek içi veya hazır kahvaltılıklar,peynır,2 gunde 1 tam yumurta,tatlı kaşığı bal yada pekmez,1 ceviz,bazende meyve)
ara oğun 200 ml lık kavonoza kurduğum yoğurt(yoğurla meyvenin yeri değişebiliyor)
oğleden sonra çorba tarzı yemekler:)bu yemekte 200ml kadr oluyor
arda da meyve veya meyve suyu
akşam bizimle tadımlık kesinlikle doyurucu miktarlarda değil yemek veya oğlen hazırladıklarımdan.
saat 9,9:30 gibi 180 ml sut ile hazırladığım gece tahılları veya muhalebi bunun içine de 1 tatlı kaşığı kadr bal yada pekmez eklıyorum.
gecede bol bol emişme 2 veya 3 kez oluyor

Son düzenleme:
şebnemcim hiç akrabanın olmaması gerçekten zor bir durum,allah yardımcın olsun.iki kuçuk çocukla daha da zor ama biraz buyuduklerinde senin arkadaşında olacaklar onlar daha kalaylaşacak hersey.bak bayramlar artık buralarda da eskısı gibi değil siz aile içinde birseyler yapmışsınız bunlarda onlara yeter.sen hangi kulturde yetiştirirsen onlar hemen kaparlar zaten.buyuzden endişelenme bence..

kızlar selam evet tam da tahmin ettiğim gibi oğlum ben evdeyim die geceleri pek uyanmıyormuş dün gece sabahladık galba biz kasım bebekleri hep böyle kıpır kıpır. dur durak bilmiyorlar. ya bize dr bi vitamin verdiydi minadex içinde balık yağı var ama benm oğlum şurup içmiyo muadili de yokmuş ben toz vitamin veriyodum mamasına karıştırıp. sıpa sabah beri anneme neler çektirmiş vitamini içmemiş. nası içircem ya.. mamasına katsak da leş gibi balık kokuyo sanki bayat balık gibi kokuyo hani güzel olsa neyse...
valla bizim beslenme düzenimiz şöyle:
sabah emişiyoruz 20 dk kadar sürüyo. ben işe gidiyorum oğlan da labne pekmez ılık su ceviz tereyağ ile kahvaltı ediyor ha bi de yarım yumurta yiyor ama gün aşırı.
sonra acıkırsa süt ile bebe bisk. yiyor
sonra çorba içiyor tarhana sebze gibi..
bazen yoğurt meyve karıştırıyoruz
annemle oturup meyve de yiyorlarmış
ben işten geliyorum hemen emişiyoruz sonra sık sık emişiyoruz
biz ne yersek atlıyor zaten.
valla ben ml bilemicem zira biizm sıpa biberonla içmiyor bardak kaşık kullanıyoruz biz. emzik de amıyor zaten. onun emziği bnim:)
akşam biz ne yerske ondan yiyor eline ekmek veriyoruz gece de ikide bir uyanıp emiyor

canım saol cevabın için kızımın tahlilleri çıkmış çok şükür herşeyi normal dedi dr.ee neden kilo almıo delircem...benimde şöyle sabahları ekmek yada büskivi labne tereyağ ceviz yumurta süt kahvaltı yapıo...öğlen tvuklu yada etli sebze çorbası yoğurt yiyo...ikindide meyve kek yada jurabiye yiyo sütle...akşamda brokoli çorbası tarhana yada evde yaptığım yemeğe patates atıp yediriyorum gece yatarkende sütle pirinçunu pişiriyorum ii demi ya bu kadar...pütürlü hiç bi yemeği yemio anca patates atıp ezip yediriorumnapıcam bilmiom

cnm bence normal yedirmen. herkes sanıyor ki kilolu bebekler sağlıklıdır ama yanlış. bebek sağlıklıysa bence sorun yok herkes aynı oranda büyümez kilo almaz yürümez konuşmaz... kıyaslama bence. benm oğlum da çok kilo almıyor ama herşey yolunda gidiyor bir de mutlaka vitamin ver benimki dr un en son verdiği vitamini içmiyor deliricem napıcam bilmiyorum ama vit önemli

ya arkaslar baska topiklere bakıyorum çok yoğun konusuyorlar kasım anneleri nerdesiniz ya
kimsecikler yokmu çoook sıkıldım

tahlillerin-iyi-ciktigina-cok-sevindim-allah-korusun-onlar-bi-hasta-oluyor
biz-anneler-bin-hasta..fazla-telaslanma-yemesi-masallah-cok-guzel
saglikli-olsunda-varsin-kilo-almasin..kati-yiceklere-yavas
yavas-basla-ekmek-ver-tavuk-kemigi-ver-siyirsin..buyuk-oglanda-
bende-cok-gec-kalmistim-iki-yasina-kadar-kati-yiyemedi-dr-kemik-
hem-lezzetli-hemde-oyuncak-demisti.isirma-yetenegiyle-birlikte
cigneme-yetenegi-basliyomus-bir-an-once-basla-sonra-zorlanirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…