yazın havalandırıyordum ama şimdi havanandırmıyorum.altını açtığım an kaçıyor zaten onu tutup geri yatırana kadr havalanmış oluyor:)evet dediğin gibi sıcaktan ve bezden pipisi hamur gibi oluyor.kakası daha duzelmedi mi nuran cım,muz,papates faln yeyıncede mı katılaşmıyor? testınde birsey çıkmamıştı,yediklerinden dolayı oğle demek kı.
şimdi oturmayı oğrense,lazımlığa alışsa yeter zaten.birde seni tavaletteyken izlesin,ona ne yaptığını anlat. nuran 'bay bay bezim' diye birkitap var onu tavsiye ediyorlar tuvalet eğitimi surecinde bebişlere okumak faydalı oluyormuş o tur kitaplar.
işin zor vallahi sende benim gibi yapsan ilgisini bişeyle çeksen kestirmezmi
yaa napim butun alt kiyafetleri kirlendi yazik havasiz 24 saat su sizdrmayan kilotlardan alsak onlar da aynidir heralde pamuklu olacak ki hava alsin birkac kilot alayim bari kakayi en azindan ona yaparda pek bulasmaz... canim testi iyi cikti dr sivi gidalar yedigi icin diyor kati birsey yemiyor ki zaten hepsi kivamli civik seyler kabiz olmasindan iyi dedi..
yaramaz bıdıklar nolcakmert hayatta izin vermez uyanıkken kesmeme tv açsam bile.tırnak makasını ister
sanirsiniz ki basbakan ya telefon bagimlisi iki dk olsun ayril telefonun obur odada olsun yok ayyyy varya bilemiyorum kizlar ya
ayyy canım sadaka falan verin bol bol yerine getirilmemiş adakmı var acaba allahım korusun kazadan beladaninş meralcim ya bu aralar böyle oldu annemlerdede kötü olaylar oldu kızkrdeşimin durup dururken çenesi çıkmış dili şişmiş aynı zamanda kısmi yüz felci geçirmiş onun üstüne erkek kardeşim arabasını kullnırken yan camı patlıo kulağıının içi kesiliyo ertesi gün ben acilleştim bugün yine erkek kardeşim acile gitmiş böyle bi uğursuzluktur gidiyoruz inş bu ayla beraber tüm sıkıntılarda biter
sabha kalvaltısını yaptın mı yeter,birde akşam atıştırırsın.oğlen yemeğini boşver.zayıflatacağız seni burda,seneyede hamilesin inşallah
zeynep facede grubumuz vardı ya orda gordum cemrenin fotosunu çok guzel bir kız olacak maşallah.ata binmiş ya nasıl seviyor mu onu ,vakıt geçırıyormu onunla.mert'te atlara bayılıyor.resim olsun,tv de olsun deliriyor gorunce at at diye sayıklıyor.geçen hafta atlı karıncaya bindirdik inmek istremedi.cemrenın atı gibi birsey alsam mı diye duşunuyordum bende,tavsiye edermisin
annemin oyle cok dusuncesizlikleri oluyor ki kizlar anlatmakla bitmez yasi da genc daha ama uzuluyorum ya ben zor buldum da onun da ilk ve tek torunu benim kadar hassas olmasi gerekmez mi? sisin anneleriniz nasil dusunceli ozenli davraniyorlar mi? merak icindeyim
ay yok canım benim annemler asla yapmazlar onlare benden daha hassas davranırlar kaynanamlarda zaten pek gelmiyolar yani çok şükür benim istedğim gibi düşünceli bi ailem var
ay yok canım benim annemler asla yapmazlar onlare benden daha hassas davranırlar kaynanamlarda zaten pek gelmiyolar yani çok şükür benim istedğim gibi düşünceli bi ailem var
bu yazdiklarinizi anneme okutacagim butun aileleri kendisi gibi zannetmesindusunceli anneler de cok var ama benim sansim yok
bizim dedemiz daha doğumgünü gelmeden doğum günü hediyesi die bimden almıştı uygundu da fiyatı oğluşum da o günden beri hemen her gün ata biniyo altı kızaklı ama tekerlekleri de var biz şimdilik kızaklı kullanıyoruz çok kullanışlı baya bi zaman harcıyo biz göstermedik ama kendi kendine binmeyi sallanmayı öğrendi binip bi de dehhh die bağırıyo:) sanki kırk yıllık jokey! arada aklına geliyoat ortada olmasa bile dehh die bağırıp ata binme hareketi yapıyo çömeliyo çok komikzeynep facede grubumuz vardı ya orda gordum cemrenin fotosunu çok guzel bir kız olacak maşallah.ata binmiş ya nasıl seviyor mu onu ,vakıt geçırıyormu onunla.mert'te atlara bayılıyor.resim olsun,tv de olsun deliriyor gorunce at at diye sayıklıyor.geçen hafta atlı karıncaya bindirdik inmek istremedi.cemrenın atı gibi birsey alsam mı diye duşunuyordum bende,tavsiye edermisin
cnm ya benim de annem bakıyo ben oğlanın bulunduğu yerde cep tel bulundurmalarına izin vermiyorum gördüğümde hemen alıp koridora çıkarıyorum ilk zamanlar neden dedi ben de radyasyon yayıyor dedim açıkladım sonra ben eve gelmeden tv açmıyor ayrıcsa herhangi bişey veriyosa benim istemediğim bişeyi de tattırmıyo bikaç kez yeltendi hayır dedim nolcak dedi ben istemiyorum o benim çocuğum dedim konu kapandı mesela hazır ürünler hazır reçeller normal reçel çikolata kahve çay gibi ürünler yemiyor biz çay içerken istiyor oğluşum herkes eşim de dahil çocuğun canı istiyo bi damla tattıralım diyor ben ısrarla hayır sakın ha sonra herkesten her şeyi ister diyorum ısrarcı olurlarsa oğlumu alıp herkese de kızıp çıkıyorum odadan bu şekilde ben mücadelemi kazandım kesin yasaklar koydum bu yasaklara en başta da ben uydum çocuğun yanında çikolata cips gibi şeyler yemiyorum cola içilmesine izin vermiyorum içiliyosa ben çıkıyorum çocukla bence böyle şeyler çok önemli. ben biraz zoraki de olsa özenli davranmalarını sağladım aslında onlar da kötü niyetli değil ama ebeveynler bizim kadar hassas dğl eskiden biz dikkat etmezdik mantığındalar. açıklayınca kabulleniyorlar. bir de benim hassasiyetimi farkedince artık ses etmiyorlar mesela benim kuzenimin iki çocuğu var benden 5-6 yaş büyük, o bile neden bu kadar dikkat ediyosun ne gerek var diyor sık sık beni eleştiriyor ben hiç dra götürmedim bunları çok titizsin diyor ya da ufacık çocuğun eline çikolata tutuşturuyor tv karşısına otutturuyor buna benzer şeyler işte hazır çorbalar içiriyo filan ben hayır diyorum olmaz bunu ısarla deyince kızsalar da dalga geçseler de kabulleniyorlar bzen bu mücadeleyi gençlere karşı bile vermek zorunda kalıyoruz ama benim içim son derece rahat ben elimden geleni yapıyorum gene de hastalık Allah vergisi. tabii hasta olcaklar ama benim özensizliğimden değil! bi de ben anneme sık sık okuduğum şeylerden bahsediyorum bebeklere şöyle davranmak lazım böyle yapmak lazım dr lar böyle diyo gibi bu da çok işe yarıyo.annemin oyle cok dusuncesizlikleri oluyor ki kizlar anlatmakla bitmez yasi da genc daha ama uzuluyorum ya ben zor buldum da onun da ilk ve tek torunu benim kadar hassas olmasi gerekmez mi? sisin anneleriniz nasil dusunceli ozenli davraniyorlar mi? merak icindeyim
evet benim de öz ablam maalesef çok rahat bu konuda 3 çocuğu var diğerleri büyük bi tane de bizimkinden 9 ay büyük var ama ne ona bi çorba pişirir ne altını almakla uğraşır ne bişi ben uğraşınca da pinpirikli oluyorum ama umrumda da değilof canım ya bende sinir oluyorum bizimkilere o kadar uğraş uyutmak için sonra tvnin sesi açılıyor,kapılar hızlı kapatılıp açılıyor.çocuklarını annelerinden başka kimse düşünmuyor sanırım.annenle konuşsan,uyarsan falan ne der?
mert uyandı ve benim tum işler kaldı.opuyorum,goruşuruz.
annem çok yardımcı bana çok sağolsun.çok ozverilidir kendisi.am ablamlar,yeğenlerim falan oldumu zor oluyor.onlar hiç dikkat etmiyorlar.
ay dün eşim oğlana bişi yedirmeye kalktı oğlan çıkardı ay ikinci düşünmesek mi dedi ben de sen gene bişi görmüyosun ama düşünceksek de bi an önce düşünmemiz lazım benm yaş gidiyo yaş ilerleyince hamilelik doğum zor oluyo bi de gece uykusuzluk çocuk bakmak kolay mı sanıyosun dedim ben doğuma giderken sancı çekerken doğumdan sonra mık demedim ne ağladım ne sızladım çıtımı çıkarmadım o d akolay sanıyo ağrım sızım olmadı sanıyo onlara düğün bayram valla olan anneye oluyo bazen benm de içime bi korku giriyohamilelik iide kim doğuracak çok korkuyorum ilkinde neler çektim bilerek nasıl olcak bilmiom:18::18:
bizim dedemiz daha doğumgünü gelmeden doğum günü hediyesi die bimden almıştı uygundu da fiyatı oğluşum da o günden beri hemen her gün ata biniyo altı kızaklı ama tekerlekleri de var biz şimdilik kızaklı kullanıyoruz çok kullanışlı baya bi zaman harcıyo biz göstermedik ama kendi kendine binmeyi sallanmayı öğrendi binip bi de dehhh die bağırıyo:) sanki kırk yıllık jokey! arada aklına geliyoat ortada olmasa bile dehh die bağırıp ata binme hareketi yapıyo çömeliyo çok komikben alın derim şekerim siz bilirsiniz tabii...
cnm ya benim de annem bakıyo ben oğlanın bulunduğu yerde cep tel bulundurmalarına izin vermiyorum gördüğümde hemen alıp koridora çıkarıyorum ilk zamanlar neden dedi ben de radyasyon yayıyor dedim açıkladım sonra ben eve gelmeden tv açmıyor ayrıcsa herhangi bişey veriyosa benim istemediğim bişeyi de tattırmıyo bikaç kez yeltendi hayır dedim nolcak dedi ben istemiyorum o benim çocuğum dedim konu kapandı mesela hazır ürünler hazır reçeller normal reçel çikolata kahve çay gibi ürünler yemiyor biz çay içerken istiyor oğluşum herkes eşim de dahil çocuğun canı istiyo bi damla tattıralım diyor ben ısrarla hayır sakın ha sonra herkesten her şeyi ister diyorum ısrarcı olurlarsa oğlumu alıp herkese de kızıp çıkıyorum odadan bu şekilde ben mücadelemi kazandım kesin yasaklar koydum bu yasaklara en başta da ben uydum çocuğun yanında çikolata cips gibi şeyler yemiyorum cola içilmesine izin vermiyorum içiliyosa ben çıkıyorum çocukla bence böyle şeyler çok önemli. ben biraz zoraki de olsa özenli davranmalarını sağladım aslında onlar da kötü niyetli değil ama ebeveynler bizim kadar hassas dğl eskiden biz dikkat etmezdik mantığındalar. açıklayınca kabulleniyorlar. bir de benim hassasiyetimi farkedince artık ses etmiyorlar mesela benim kuzenimin iki çocuğu var benden 5-6 yaş büyük, o bile neden bu kadar dikkat ediyosun ne gerek var diyor sık sık beni eleştiriyor ben hiç dra götürmedim bunları çok titizsin diyor ya da ufacık çocuğun eline çikolata tutuşturuyor tv karşısına otutturuyor buna benzer şeyler işte hazır çorbalar içiriyo filan ben hayır diyorum olmaz bunu ısarla deyince kızsalar da dalga geçseler de kabulleniyorlar bzen bu mücadeleyi gençlere karşı bile vermek zorunda kalıyoruz ama benim içim son derece rahat ben elimden geleni yapıyorum gene de hastalık Allah vergisi. tabii hasta olcaklar ama benim özensizliğimden değil! bi de ben anneme sık sık okuduğum şeylerden bahsediyorum bebeklere şöyle davranmak lazım böyle yapmak lazım dr lar böyle diyo gibi bu da çok işe yarıyo.
evet benim de öz ablam maalesef çok rahat bu konuda 3 çocuğu var diğerleri büyük bi tane de bizimkinden 9 ay büyük var ama ne ona bi çorba pişirir ne altını almakla uğraşır ne bişi ben uğraşınca da pinpirikli oluyorum ama umrumda da değil
ay dün eşim oğlana bişi yedirmeye kalktı oğlan çıkardı ay ikinci düşünmesek mi dedi ben de sen gene bişi görmüyosun ama düşünceksek de bi an önce düşünmemiz lazım benm yaş gidiyo yaş ilerleyince hamilelik doğum zor oluyo bi de gece uykusuzluk çocuk bakmak kolay mı sanıyosun dedim ben doğuma giderken sancı çekerken doğumdan sonra mık demedim ne ağladım ne sızladım çıtımı çıkarmadım o d akolay sanıyo ağrım sızım olmadı sanıyo onlara düğün bayram valla olan anneye oluyo bazen benm de içime bi korku giriyo
canlarım ya ben bu çocuk doğduğundan beri bişey anlamadım hayattan
her sabah en geç 6 da ayakta, akşam 9-10 gibi uyuyo gece en az 3-4 kez uyanıp emiyo
ben sabah 7de evden çıkıyorum işe gidiyorum bugün arkamdan ağladı içim çok fena...öğleden sonra geliyorum bazen öğlen geliyorum kucağıma atlıyo bi müddet emişiyoruz ondan sonra oturup onunla oynuyorum
annem sağolsun yemeği yapıyo bazen ben yapıyorum
akşam oluveriyo zaten genelde ben gelmeden uyumuş uyanmış oluyo ama bazen uykusu gecikiyo ben evdeyken uyursa bilg açıyorum az kafa dağıtıyorum
kocam 6 civarı geliyo yemek - bulaşık toparlama- çay- meyve faslı.
oğlan uyuyana kadar iş yapamıyorum o uyuyunca oturma odasını azcık süpürüyorum
bazen ütü gibi işler yapıyorum
okul işleri yapıyorum yazılı okuma ders hazırlığı gibi... eşim de tv karşısında uznaıp uyukluyo
oğlN gece 12 civarı uyanıp emiyo ben ondan sonra uyanıyorum sabah 6da uyanıyorum anca yetişiyorum okula
benim hemen her günüm böyle ct tatil evet ama oğlanı uyutur uyutmaz temizlik çamaşır gibi işlere girişiyorum
pazar günü eşim de evde genelde market alışverişi o güne kalıyo oğlanı da alıp az geziniyoruz her pazar eşim bi kavga çıkarıyo neymiş tek tatil günüymüş de ben onu ordna oraya gezdiriyomuşum da evde uyuycak mış daaaa
benim bi gün bile tatilim yok pazarları bile sabah 6da kalkıyorum bi de eşim sık sık söyleniyor evle azcık ilgilen yok banyo kirlenmiş yok pant neden ütülenmemiş... gibi... çok acımasız deil aslında çok yoruluyosun diyo bazen ama inanın yetişemiyorum uykudan geçtim görseniz iğne ipliğe döndüm yatana kadar ayaktayım bi de işin fenası uyu uyan bi daha uyuyana kadar zaman geçiyo maalesef hemen uyuyamıyorum ben dönerken de oğlan bi dha uyanıyo kabus gibi...
bazen kendimi çok mutsuz hissediyorum annem olmasa çıldırırdım bu tempoya dayanamazdım nasıl yetişicem bilmiyorum ben her şey olsun istiyorum ama olmuyo
selam kızlar nasılsınız şebnemcim ben tuz koyuyorum yemeklerine...begonvil canım benim annem benden hassas valla zorla yemek yediririm kızar ses yaparım kızar hatta çok iş yaparım kızar çocuğunla ilgilen bırak şu işleri der
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?