2009 Kasm Anneleri

bazen birebir alıntı yaparak cevap veremiyorum,okumuş oluyorum daha sonra yazımın içinde aklıma gelip yazıyorum.boyle seylere takma lutfen,herkes cevap vermeye calışır burda,elinden geldiğince..

Günaydın kızlar
bebeği geceleri deliksiz uyuyan varmı :26:
eymen nerdeyse 5 kez uyanıyo ve gecede 500ccye yakın süt içiyo bu miktar fazla diye içine su katmaya başladım bugün biberon maması alıcam belki işe yarar yanı 200-250 cc içsin ok ama 450-500 çok kansızlık yapmasından korkuyorum
gece ilk uyandığında süt 03:00da da biberon maması vereyim diyorum siz nasıl yapıyosunuz biberon maması veren var mı hangisi daha iyidir:26:

sizdede balkon sevdası var demek,çocuklarda haklı anacım sıkıldılar artık..sen iste tatlım senin evede el atarız:)o mesajı yazınca temizlik yaptım da ne oldu?bugun yıne temizlik var.her taraf kapalı nasıl kırleniyor bu ev anlamıyorum.hadi sende 2 bebek var,bana gelen gidende yok anlamadım gitti
sebnem'cım banada kendi kendine uyumaya alıştırmak hayal gibi geliyor.4,5 aylıkken mı yapmalıydık o işi acaba.neyse bende başka bahara erteledim zaten

nagihancım doğum gunun kutlu olsun canım...
ay bende emmeyen bebekler deliksiz uyuyor diye seviniyor,çok uyanıyor mert dıye emzirmeye son vermeyı düşünüyordum.eymen de çok kalkıyormuş,hep mi boyle bir sıkıntısı varda ondan mı acaba,diş gibi...o bıberon maması dediğin tarzda seyleri ben yatmadan veriyorum mert'e kaşıkla yınede sık uyanıyor.bende bir çozum bulamadım

cnm şimdi dryi aradım o kadar süt içmemeli uyutmadan önce tahıllı kaşık mamalarından ver tok tutsun diyo ben kaşık maması vermeyeli uzun zaman oluyo yani uyumadan doyuruyorum ama çorba vs evde ne varsa onu yediriyorum bide dediki artık gece beslenmemeli kesintisiz uyumalı heee oldu gel sen uyut bakalım süt gelene kadar yıkıyo ortalığı alışkanlık olmuş diyo iyide ben nasıl yenicem bu alışkanlığı bunu ben yapmadım ki zorlada içirmedim adam kendi istiyo

doktorlarda teori var ama pratık yok:)bende işte o tahıllı mamalardan veriyorum.ilk yattığında bile 3 saat deliksiz uyumuyor,aç mı değil ama uyanıyor işte allahtan ayılmıyor iki sallayınca yada biraz emince uyuyor ama gece boyunca 5,6 kere bu devam edince yeterrr diye bağırasım gelıyor bazen

kesinlikle katılıyorum artık( hatta 10 aydan beri) kesintisiz uyumalılar ama nasıl bilmiyorum.bilen yapan,uygulayan,fikri olanların tavsiyelerini bekliyorum:82:sevgilerimle...:76:

canım çağan deliksiz uyuyo ama biyeri ağrıyosa uyanıyo yada çok acıktıysa süt içiriyorum biberonla başka bişeyle içmiyoruz onuda kucağıma yatacak ben içircem baska şekilde içmez..150 yada 200 cc veriyorum doyup tekrar yatıyo biz artık biberon mamasınıda bıraktık bu seferde o bağımlılık yapıyo hep onu istiyooo

kızlar bide evet sütte alışkanlık yapıyo mesela aksam yemek yerken çağanada yediriyorum bayağı yiyo maşallah ama yinede sütü içmeden uyumuyo sütü içiyo içerkende kucağımda uyuyakalıyo ama içmediği zaman mümkün değil uyumuyooo

merhaba kızlar bende 2009 kasım annesiyim 15 inde doğdu oğlum. gece yatarken bebelac ın kaşık maması var birtane biberonda yapıpta veriyorum 210 ml. sabaha kadar kesintisiz uyuyor ama onu içmedende yatmıyor tokta olsa illaki istiyor benimkide inek sütü içmiyor bende ona nasıl alıştırıcam diye düşünüyorum

maşallah çağan'a.mert'te biraz çağan arkadaşını ornek alıp doğru duzgun uyusa ne iyi olur:)

nurannnn nerdesinnn;ozledik seni.nartan nasıl,bebiş nasıl(adını unuttum:)),arada yaz olur mu??

merhaba,hoşgeldin..her zaman bekleriz:)allahım her bebeğin derdi başka,kuzu sutu neden sevmiyor ki,ilk zamanlar sulandırıp verseniz yada muzlu sut yapıp verseniz içermi acaba?

selam kızlar gece uykularından bahsetmişsiniz maşallahbenimki 11de yatıyo sabah 10akadar uyuyo yatmadan 1saat önce sütlü pirinunu muhallebisi yapıyorum

hoşgeldin canım aramıza

Hoşbulduk kasımın güzel anneleri :) nesquickli yada çilekli sütü azda olsa içiyoda sade içmio sıpam sade sütü çok severim o da içsin istiyorum ama nerdee kızlar sizinkiler konuşuyor mu benimki hala konuşmuyor alo, anne ve abla dan başka bişe demiyor

yok canım benim oğlumda tembel konusmuyo işine gelirse anne,baba,mama diyo çok bişey sölemiyo dede filan

benim oğlumun epey kelimesi var,basıt emir cumleleride kuruyor.bu aylarda onemlı olan komutları yerine getirebilmesiymiş,konuşamamasını dert etmeyın.topu ver,arabanı getir gibi komutları yapabilmesi yani sizi anlayabilmesi onemlı.

şu gunlerde okuduğum bir kıtaptan alıntı yapıyorum belkı işinize yarar kızlar:

18 Aylık Çocuğunuza Nasıl Yardımcı Olunabilir?

- Çocuğunuza her türlü sesi açıklayın; hayvan seslerini, araç seslerini, müziği vb. Sese çok duyarlı olduğundan; kapı gıcırtısı, kağıt hışırtısı gibi seslerden haberdar olmasını sağlayın.
- Mümkün olduğunca sık kitap okuyun; en sevdiklerini tekrar tekrar okuyun isim ve objeleri tekrar edin. Resimleri bez kitapları kendi kendine tutmasını ve karıştırmasını sağlayın. Tanıdık objeleri gösterip isimlerini söyleyin. Hatırladığında memnuyetinizi gösterin.
- Her yerde herşeyin ismini söyleyin (renkler, objeler,...)
- Saymaya ve sayıları kullanmaya başlayın.
-İyelik zamirlerini öğretin "Bu benim elmam, bu senin elman".
- Başta giyinme-soyunma, yemek yeme olmak üzere tüm faaliyetlerini kendi başına yapmasını destekleyin, cesaretleyin, ortam hazırlayın.
...

Prof. Dr. Haluk Yavuzer - Çocuğunuzun İlk Altı Yılı, Remzi Kitabevi

canım bilgiler için sağol
bu arada mertin yeni fotolarını koymuşsun maşallah çok tatlı çıkmışş
nurannndan hiç ses seda yok napıyo acaba iki bıdıkla uğraşmak zor geliyodur ALLAH yardımcısı olsun

teşekkur ederim derya'cım...

senin başına gelen bugun benim başıma geldi.MERToturma odasında kılıtlı kaldı,içerden duğmesine basıp,kapıyı kapatmış.anahtarıda ustunde değildi.tum kapıların anahtarları var hole bakan taraflarda bir o kapınınkı ustunde yok,25 dk içerde kaldı.15 dk sında ağladı nerdeyse.o ağladı,ben ağladım.of omrumden omur gitti eşim gelene kadr, o geldide açtı

çok geçmiş olsun meralcim okudukça çok kötü oldum canım yavrum kıyamam o gözyaslarınaaa ya bende kapı yaptırcam ve bana böyler tokmaklı kapı alma demişlerdi demekki doğruymuş tekrardan geçmiş olsun canım mertide öp benim yerime

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…