merhaba kızlar bende 2009 kasım annesiyim 15 inde doğdu oğlum. gece yatarken bebelac ın kaşık maması var birtane biberonda yapıpta veriyorum 210 ml. sabaha kadar kesintisiz uyuyor ama onu içmedende yatmıyor tokta olsa illaki istiyor benimkide inek sütü içmiyor bende ona nasıl alıştırıcam diye düşünüyorum
Hoşbulduk kasımın güzel anneleri :) nesquickli yada çilekli sütü azda olsa içiyoda sade içmio sıpam sade sütü çok severim o da içsin istiyorum ama nerdeekızlar sizinkiler konuşuyor mu benimki hala konuşmuyor alo, anne ve abla dan başka bişe demiyor
çok geçmiş olsun meralcim okudukça çok kötü oldum canım yavrum kıyamam o gözyaslarınaaa ya bende kapı yaptırcam ve bana böyler tokmaklı kapı alma demişlerdi demekki doğruymuş tekrardan geçmiş olsun canım mertide öp benim yerime
teşekkur ederim derya'cım...
senin başına gelen bugun benim başıma geldi.MERToturma odasında kılıtlı kaldı,içerden duğmesine basıp,kapıyı kapatmış.anahtarıda ustunde değildi.tum kapıların anahtarları var hole bakan taraflarda bir o kapınınkı ustunde yok,25 dk içerde kaldı.15 dk sında ağladı nerdeyse.o ağladı,ben ağladım.of omrumden omur gitti eşim gelene kadr, o geldide açtı
ege birşeyler söylüyor amayarısını anlamıyorum vallaanne,baba,anneanne,dede,dur,git,meme,memek(yemek),dedi(kedi) ,hadi,amma(alma) bunlar anladıklarım bazen karşıma geçip ellerini açıp özellikle emmek istediğinde birşeyler anlatıyor uzun uzun çoçk şeker oluyor ozaman. zamanla bıcırık bıcırık konuşmaya başlayacaklar sağlıklı olsunlarda.
ayyyy kıyamam mertime canım ya ne korkmuştur eski evim benimde öyleydi şimdi normal kollu kapılarım annem hep tembihlio anahtar üstünde olmasın diye aayy allah korusun ne yaparız çok geçmiş olsun canım beterinden korusun allahımteşekkur ederim derya'cım...
senin başına gelen bugun benim başıma geldi.MERToturma odasında kılıtlı kaldı,içerden duğmesine basıp,kapıyı kapatmış.anahtarıda ustunde değildi.tum kapıların anahtarları var hole bakan taraflarda bir o kapınınkı ustunde yok,25 dk içerde kaldı.15 dk sında ağladı nerdeyse.o ağladı,ben ağladım.of omrumden omur gitti eşim gelene kadr, o geldide açtı
geçmiş olsun. 15 dk. bir ömür gelmiştir size.küçük melekler büyüdükçe heran tetikte olmak gerekiyor galiba.ege de dün kafasını annemlerin koltuğunun kenarındaki kısma şıkıştırmış.kafasını ordan nasıl soktuysa artık sıra çıkarmaya gelince başarılı olamamış.koltuğun kol dayama yerini sökmüşlerde öyle çıkarmışlar.tabi bizimkinin iki gözü iki çeşme ama 2 dk.sonra öbür koltukta aynısını yapmya kalkmış.hareketlendikçe özgürlük alanları arrtı tabi değişik yaramazlıklar arıyorlar.
çok geçmiş olsun meralcim okudukça çok kötü oldum canım yavrum kıyamam o gözyaslarınaaa ya bende kapı yaptırcam ve bana böyler tokmaklı kapı alma demişlerdi demekki doğruymuş tekrardan geçmiş olsun canım mertide öp benim yerime
geçmiş olsun. 15 dk. bir ömür gelmiştir size.küçük melekler büyüdükçe heran tetikte olmak gerekiyor galiba.ege de dün kafasını annemlerin koltuğunun kenarındaki kısma şıkıştırmış.kafasını ordan nasıl soktuysa artık sıra çıkarmaya gelince başarılı olamamış.koltuğun kol dayama yerini sökmüşlerde öyle çıkarmışlar.tabi bizimkinin iki gözü iki çeşme ama 2 dk.sonra öbür koltukta aynısını yapmya kalkmış.hareketlendikçe özgürlük alanları arrtı tabi değişik yaramazlıklar arıyorlar.
Canim benim insallah seninkide deliksiz uyurda rahat edersin. Efe gece uykusuna yatirirken bir biberon iciyor, birde sabaha karsi 4-5 gibi bir biberon sut iciyor. Icmesse o saatlerde mirildanmaya basliyor hemen veriyorum eline biberonu icerek uyuyor. onun disinda uyanmadan uyuyo sabaha kadar. bence seninki acliktan uyaniyordur. o kadar cok sut ictigine gore doymuyodur garibim. kasik mamasini toz olan onu biberonda hazirla gece ver bakalim nolucak. ben bazi zaman aksam fazla yemiyo yatarken oyle veriyorum hem doyuyo hemde rahat uyuyo.Günaydın kızlar
bebeği geceleri deliksiz uyuyan varmı :26:
eymen nerdeyse 5 kez uyanıyo ve gecede 500ccye yakın süt içiyo bu miktar fazla diye içine su katmaya başladım bugün biberon maması alıcam belki işe yarar yanı 200-250 cc içsin ok ama 450-500 çok kansızlık yapmasından korkuyorum
gece ilk uyandığında süt 03:00da da biberon maması vereyim diyorum siz nasıl yapıyosunuz biberon maması veren var mı hangisi daha iyidir:26:
ara sira dene ki hazirlik olsun. benimki bazi zamanlar yatiriyorum yatagina veriyorum biberonu eline bide yorgunsa ohhh hemen uyuyo. ama bazende uyumak nedir bilmiyo ayagimda salla salla ben uyuyorum o uyumuyo kerata. bunlarin huyu suyu hep degisiyo hayatim bir yolda tutturup gidilmiyor.sizdede balkon sevdası var demek,çocuklarda haklı anacım sıkıldılar artık..sen iste tatlım senin evede el atarız:)o mesajı yazınca temizlik yaptım da ne oldu?bugun yıne temizlik var.her taraf kapalı nasıl kırleniyor bu ev anlamıyorum.hadi sende 2 bebek var,bana gelen gidende yok anlamadım gitti
sebnem'cım banada kendi kendine uyumaya alıştırmak hayal gibi geliyor.4,5 aylıkken mı yapmalıydık o işi acaba.neyse bende başka bahara erteledim zaten
oyyyy annemmm kiyamam ben mertimeeeeee..cok gecmis olsun benim sari ogluma. o duyguyu bende bilirim canim benim mircanda wc de kalmistida efeye hamileydim doguracaktim nerdeyse sinirimden. aslinda o kapilar cabuk aciliyo ama sizinki degisikmi bizim burda hep tokmak bazen takiliyo bicak ucuyla aciyorum hemen. yoksa prof mu oldum bu konudateşekkur ederim derya'cım...
geçen gün yaramazlıklardan bahsetmiştik tamda bunun üzerine dün teyzemin 14 aylık kızı pil yutmuş.:18:hemen acile götürmüşler.endeskopi yapılmış. boğazında 2.derece yanık varmış.midesinde pil parçaları kalmış.şuan müşaade altında.2 gün daha hastanede kalıcak.sadece serum alıcak.Allah korumuş meleğimizi. boğazda deliğe bile neden olabilrmiş bu piller midede kaldığı zaman asitle açılıp zehirlenme yapıyormuş.elinde damar yoluyla yağmuru görünce çok moralim bozuldu. o kadarda dikkatliler çekmece kulplarını bile söktüler artık başedemeyince ama bir yerlerden birşeyler bulup çıkartıyorlar işte.inşallah en kısa sürede iyileşir bıcırığımız.Allah tüm bebekleri annelerine,sevdiklerine bağışlasın.
geçen gün yaramazlıklardan bahsetmiştik tamda bunun üzerine dün teyzemin 14 aylık kızı pil yutmuş.:18:hemen acile götürmüşler.endeskopi yapılmış. boğazında 2.derece yanık varmış.midesinde pil parçaları kalmış.şuan müşaade altında.2 gün daha hastanede kalıcak.sadece serum alıcak.Allah korumuş meleğimizi. boğazda deliğe bile neden olabilrmiş bu piller midede kaldığı zaman asitle açılıp zehirlenme yapıyormuş.elinde damar yoluyla yağmuru görünce çok moralim bozuldu. o kadarda dikkatliler çekmece kulplarını bile söktüler artık başedemeyince ama bir yerlerden birşeyler bulup çıkartıyorlar işte.inşallah en kısa sürede iyileşir bıcırığımız.Allah tüm bebekleri annelerine,sevdiklerine bağışlasın.
Canim benim insallah seninkide deliksiz uyurda rahat edersin. Efe gece uykusuna yatirirken bir biberon iciyor, birde sabaha karsi 4-5 gibi bir biberon sut iciyor. Icmesse o saatlerde mirildanmaya basliyor hemen veriyorum eline biberonu icerek uyuyor. onun disinda uyanmadan uyuyo sabaha kadar. bence seninki acliktan uyaniyordur. o kadar cok sut ictigine gore doymuyodur garibim. kasik mamasini toz olan onu biberonda hazirla gece ver bakalim nolucak. ben bazi zaman aksam fazla yemiyo yatarken oyle veriyorum hem doyuyo hemde rahat uyuyo.
ara sira dene ki hazirlik olsun. benimki bazi zamanlar yatiriyorum yatagina veriyorum biberonu eline bide yorgunsa ohhh hemen uyuyo. ama bazende uyumak nedir bilmiyo ayagimda salla salla ben uyuyorum o uyumuyo kerata. bunlarin huyu suyu hep degisiyo hayatim bir yolda tutturup gidilmiyor.
banada gelip giden yok ama biz yetiyoruz zaten. hele bu siralar evin heryeri fide saksilariyla doldu yatak odasi bilebol toprak kokulu odada misil misil uyuyoruz
o bisey degil adam bilse ne kadar para harcadim beni dikecek saksiya. vir vir yapip duruyo on kilo domates yicez kac para harcadin diyo iyyyykkkkkk deli edicek bu adam beni. hasat zamani gelsin avucunu yala dicem
oyyyy annemmm kiyamam ben mertimeeeeee..cok gecmis olsun benim sari ogluma. o duyguyu bende bilirim canim benim mircanda wc de kalmistida efeye hamileydim doguracaktim nerdeyse sinirimden. aslinda o kapilar cabuk aciliyo ama sizinki degisikmi bizim burda hep tokmak bazen takiliyo bicak ucuyla aciyorum hemen. yoksa prof mu oldum bu konuda
cok gecmis olsun allah anasina babasina sabir versin. cok dikkat etmek lazim kizlar cokkk.. ben cocuklarim oldu olali ev is hepsini salladim vallahi. once onlarin sagligi sosyal hayati sonra vakit kalirsa is. valla isi her zaman yaparim ama onlarin bu egitilmesi gereken vakitleri bir daha geri gelmicek o yuzden is sonraya biraktim. firsat bulursam yapiyorum iste. anca yemek bulasik ve wc temizligi butun gunum bitiriyo.allahtan esim fazla mirildanmiyo.
insan anne olunca baska bir annenin acisini cok iyi anliyabiliyo. bizimde bir tanidigimizin tanidiginin iki yasindaki kizinin basindan assagiya fritozdeki kizgin yag dokulmus ( simdi bile icim gidiyor yazarken) onu duydugum an hungur hungur aglamistim acisini yuregimde hissetmistimte iki uc gun kendime gelememistim ya benim cocugumada bisey olursa diye. iste o gun bu gun is yapamaz haldeyim cocuklarin pesinde kosturacam diye..
bu kucuk melegimizinde insaalah tez zamanda sagligina kavusmasi icin dua edelim anneler. pil zarar vermeden ciksin gitsin vucudundan. offf vallahi boyle buyuk seylerde cok kotu oluyorum ben yaa
şebnemcim. sen toprakla,fidelerle uğraşırken mutlusun ya isterse 1kılo domates çıksın ne fark eder.boşver eşini bazen gereksiz şeylere maydonoz olmaya bayılıyorlar
efede biberon olayı var oda bir nevi uyku aracı bizde o da yok,illa sallancak işte.haaa oyle ayaktada sallatmaz beyefendi,çingene salıncağı denilen tarzda bir seyde sallanıyor.bir yere gittik mı elimizde sallamak zorunda kalıyoruz.iyice uykusu gelince 2 dk sallıyoz uyuyor allahtan.dışarda arabada uyuyakaldığından rahatız
fritöz olayını okurken tuylerim diken diken oldu,annesi ne hale gelmiştir kim bilir.yanık izi falanda kalmıştır deme.
şebnemcim ne zamandır sorucam kalıyor.sizin alt kattakı yaşlı amca(amca demeye dilim varmıyor ya neyse)ne alemde.akıllanmış mı?
günaydın kızlar nasılsınız?ben çok halsizim eşim uyutmadı gece horladı sıkıştırdı bende koltuğa geldim ama çok kötüyüm basım çatlıyoooooo
atamadin mi kiz onu yataktan soyyyleee okkali bi tekme islem tamambenimkide cok yorulunca horlar bir iki durterim baktim olmuyo bende giderim snein gibi ama neye yarar adamin horultusu mahalleyi inletiyor soyluyorum ben horlamama diyo hulya avsarmiydi kayamiydi ne cekim yapmislardiya horluyo diye onun gibi yapmak lazim.
eeee nasilsiniz bakalim kasim anneleriiiiiii hic kimseden ses seda yok. ayyy herkz bu kadar mi mesgul ayol. ben iki cocukla bile bu kadar mesgul degilimyigit efem bugunlerde cok tatli
mehmet mircanim ise bi o kadar hircin yaramaz asabi. napicam bu cocukla bilmiyorum. dun ve bugun hava cok guzel mircan assagida bisiklete biniyo efeyle bende balkondan seyrediyoruz. assagiya inmeye takatim yok valla. yaz geliyo havuz mevsimide baslicak o zaman rahatlicam biraz aticam bebeleri havuza butun gunum parkta gecer artik
Selam arkadaslar ben çok uzun zaman oldu bilg basına oturmayali uykusuzluk ve yorgnluk çok fena bu kucuk bidik hic uyumuyor uykusuzlukta beni mahvediyor... Uç yardımcı değiştirmeme ragmen olmadi bu insanlarla uğraşmakta beni çok yordu su an kimse yok annem geliyor o da zar zor bunaliyor hatun ne yapayım ama mecbur artik.... Onun haricinde iyiyiz sukur.... Sizler neler yapıyorsunuz??? Biraz okudum yaramazlıklar tam gaz devam merakli halleri devam kendi istekleri var artik onun dısında birseyle oyalamk kandırmaya çalışmak çok zor... Ama baya dillendi çok ama çok tatli oldu hep bebek kucağımda resmen özlüyorum nartanimi en ufak arada öpüp kokluyorum .... Gecmisi okuyabilirsem isallah neler oluyor öğrenebilirim.... Sizleri ozledim kizlarr bugünlerde geçecek isallah ... Öpüyorum sizleri:2:
Teşekkür ederim iyi dileklerin için.yağmurumuz hastaneden çıktı.şuanda iyi Allaha şükür.boğazında biraz tahriş var oda zamanla geçecekmiş.kaç gündür sersem gibiydim üzüntüden. çocukların sağlığı söz konusu olunca akan sular duruyor valla .uyku uyuyamadık.Egede yaramazlık peşinde nerde kumanda görse yere atıp kapağını açmaya çalışıyo. piller çıkmasın diye üstüste banladım.piller bitince nasıl açıcaz bilmiyorum.:44:Canim benim insallah seninkide deliksiz uyurda rahat edersin. Efe gece uykusuna yatirirken bir biberon iciyor, birde sabaha karsi 4-5 gibi bir biberon sut iciyor. Icmesse o saatlerde mirildanmaya basliyor hemen veriyorum eline biberonu icerek uyuyor. onun disinda uyanmadan uyuyo sabaha kadar. bence seninki acliktan uyaniyordur. o kadar cok sut ictigine gore doymuyodur garibim. kasik mamasini toz olan onu biberonda hazirla gece ver bakalim nolucak. ben bazi zaman aksam fazla yemiyo yatarken oyle veriyorum hem doyuyo hemde rahat uyuyo.
ara sira dene ki hazirlik olsun. benimki bazi zamanlar yatiriyorum yatagina veriyorum biberonu eline bide yorgunsa ohhh hemen uyuyo. ama bazende uyumak nedir bilmiyo ayagimda salla salla ben uyuyorum o uyumuyo kerata. bunlarin huyu suyu hep degisiyo hayatim bir yolda tutturup gidilmiyor.
banada gelip giden yok ama biz yetiyoruz zaten. hele bu siralar evin heryeri fide saksilariyla doldu yatak odasi bilebol toprak kokulu odada misil misil uyuyoruz
o bisey degil adam bilse ne kadar para harcadim beni dikecek saksiya. vir vir yapip duruyo on kilo domates yicez kac para harcadin diyo iyyyykkkkkk deli edicek bu adam beni. hasat zamani gelsin avucunu yala dicem
oyyyy annemmm kiyamam ben mertimeeeeee..cok gecmis olsun benim sari ogluma. o duyguyu bende bilirim canim benim mircanda wc de kalmistida efeye hamileydim doguracaktim nerdeyse sinirimden. aslinda o kapilar cabuk aciliyo ama sizinki degisikmi bizim burda hep tokmak bazen takiliyo bicak ucuyla aciyorum hemen. yoksa prof mu oldum bu konuda
cok gecmis olsun allah anasina babasina sabir versin. cok dikkat etmek lazim kizlar cokkk.. ben cocuklarim oldu olali ev is hepsini salladim vallahi. once onlarin sagligi sosyal hayati sonra vakit kalirsa is. valla isi her zaman yaparim ama onlarin bu egitilmesi gereken vakitleri bir daha geri gelmicek o yuzden is sonraya biraktim. firsat bulursam yapiyorum iste. anca yemek bulasik ve wc temizligi butun gunum bitiriyo.allahtan esim fazla mirildanmiyo.
insan anne olunca baska bir annenin acisini cok iyi anliyabiliyo. bizimde bir tanidigimizin tanidiginin iki yasindaki kizinin basindan assagiya fritozdeki kizgin yag dokulmus ( simdi bile icim gidiyor yazarken) onu duydugum an hungur hungur aglamistim acisini yuregimde hissetmistimte iki uc gun kendime gelememistim ya benim cocugumada bisey olursa diye. iste o gun bu gun is yapamaz haldeyim cocuklarin pesinde kosturacam diye..
bu kucuk melegimizinde insaalah tez zamanda sagligina kavusmasi icin dua edelim anneler. pil zarar vermeden ciksin gitsin vucudundan. offf vallahi boyle buyuk seylerde cok kotu oluyorum ben yaa
çok çok geçmiş olsun.iyiki pili yuttuğunu gormuşlerde hemen hastaneye goturebilmişler.ya farkedilmeseydi,allah korumuş.açılmamış olmasıda buyuk şans...
geçen sene bir tanıdığımın 12 aylık oğluda pil yutmuşru onları beklettiler bir gece hastanede ertesi gun kakasından çıkmıştı pil. o gunden beridir bende çok korkarım pilden,kuçuk çengellı iğnelerden...
artık gozumuzu 4 değil 14 açalım,bu donemde neyın ne olduğunu neyden zarar geleceğini bilmedikleri için çok tehlikeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?