ya bu arada hep merak ediyorum kasım analarından kız sahibi olan yokmu hepsi erkek mi?? :))
ayyy aklıma geldi 2 . yaş günlerimizede 3 ay kalmış geçen yıl ki çiftti hem anneanede hem evimizde bu yıl tek mi yapsam ama bu sefer uçan balonlar falan yapıcam ve sadece çocuklu ve çocuksuz arkadaşlarımı çağırıcam aile büyüklerini çağırınca sanki hediye içinmiş gibi oluyo çağırmayınca ayıp oluyo off ne yapsam kibide benim oğlum benim ailemin ilk göz ağrısı (eşiminse görümcemin var ama kaynanam ayırır oğlumu hiç hoş değil ama kayınpeder de oğlumun oğlu der çok ayıplıyorum ama bişeyde diyemiyorum şahsen annem bana yapsa çok kızardım gitmezdim bile belki )
aynı durum bendede var bizimde aynen öyle görümcemin var ama bizimkine daha fazla ilgi gösteriyolar ben geçen sene bir gün arayla çocuklu arkadaşlarıma birde aileye yaptım aile büyüklerini çağırdım sadece çağırmasam zaten darılırlar çağırmakta hediye için oluyomuş gibi olsada olsun ne yapalım ya alsınlar kaç tane torunları var ki benim ailemin ilk eşimin ailesinin ikinci torunu :)) olan bana oluyo iki doğum günü için hazırlık yapmak çok zor oluyo.. ben bu sene kreşte yapmayı düşünüyorum güzel bi anı olur ama 8 kasım kurban bayramına denk geliyor bakalım nasıl olacak
8i bayramsa 14ü bayram sonu olur bakalım bayramda anneme giderim orda erken kutlama yaparız 14 ünde de burda kutlarız ama burdakinde eşimin ailesinin yanına arkadaş çağrılmıyoki acık tuhaflar :) neyse bakarız artık ama geçen sene yaptığım ikramlar alınanlar yaş pasta vs her iki doğum gününde de ucu ucuna yetti acaba bu yıl daha mı çok yapmalı
şeker hamurundan pasta yapıyolar arkadaşım baya bi ilerdei bu konuda bende öğrensem onlardan yapmak istiyorum çok güzel ya ama vakit ve maharet lazım ikiside bende yok eskiden biraz maharetliydim onuda yitirdim oğuz olunca
şimdi kreşten aradılar ateşi çıkmış oğuzun 37,5 olmuş şurup vermiş hemşire düşmezse haber verin dedim ama bademcikleri şiş ve balgamlı öksürük var yine mi antibiyotik vercekler yaa bıktım her ay bir antibiyotik kullanmaktan inş. hemen geçer(
merhaba kasimin guzel anneleriiiiii nasilsiniz bakalimmmmmm kucuk beyler bayanlar nasillarrrr...afiyettesiniz insallah cumbur cemaat :))))) ben bomba gibiyim zimba gibiyimmm hamd olsun. bugun hem mutlu hem huzurlu hemde biraz daha saglikliyim sukur. biliyorsunuz efenin kreste ilk gunuydu cok moktan gecmis :))) moktan diyorum cunku bi doldurmus ki altini heryeri batirmis :)))) almaya bi gittim baktim ustu basi baska kiyafet arkasida donuktu bakiyorum taniyamadim oglusumu. baskalarinin kyafeti olunca taniyamadimilk etapta :)))) sonra beni gorunce anneeee diye bi kostu bi sarildi basladi vidi vidi vidiii gununu anlatmaya... anladiysam arap olayim :)) ucunu anladiysam besini anlamadim ama yemek yedigini anladim namnam yedim, nene yaptim, oynadimm bluwwww ictimmm bu kadar :))) mircan efenin cok mutlu oldugunu aglamadigini guzel oynadigini ama yaramazlik yaptigini fatima da onu mama sandalyesine oturttugunu anlatti. yani kizlar korktugum gibi olmadi simdilik. bakalim bir kac gun sonra neler olacak. sanirim mircanin orda olmasi gene arti oldu benim icin. belki efe gitmez aglardi ama abisi var diye oda guven duydu galiba yoksa tanimadigi insanlarin yaninda asla durmazdi o azcik yabani ya. tahmin ediyorum burada kurallara uymayi ogrenecekler abi kardes cunku mircan krese basladi basliyali oyuncaklarini oynamadan once anne oynayim sonra toplucam ok diyor ve oylede yapiyo. onceden basinda kirk kere soylerdim isin bittiyse topla diye. bu bi arti oldu. kilo aldi, daha bi paylasimci oldu, simdilik degiliklik gibi gorunen seyler bunlar. kalici olursa daha guzel olur tabii. efeye gelince hele bir ay gitsin bakalim ne gibi degisiklikler olacak. ilk olarak vidi vidi vidiiii ama gorseniz o kadar komiktiki hee bide yedimm yedimmm yedimmmm ee baska naptin oglumm yedim yedimm yedimmmm... heeee afferin sanaaa ne guzel yapmissin yemis yemis yemisssss :)))
kresten sonra eve gelip yemeklerini yedirdim ( hee bide kurt gibi acikmis oluyor mircan bugunde efe oyleydi, sabah 9 kahvalti oglen 11 aperatif 12 1 gibi oylen yemegi 4 meyve biskuvi yogurt hangisi olursa vs tarzi seyler yidiriyorlarmis. parka falan goturup bisiklete bindiriyolar mis acaba bunlardan dolayimi istahi acildi yoksa hic bisey yedirmiyolar mi anlamadim :))))))neyse yemekten sonra parka gittik orda iki turk var konustugum okula falan gidecegim dedim hamileyim doguma kadar dil ogreneyim dedim oda 'aaaa niye calismiyorsun alti ay falan calis sonra analik iznine cikarsin dogumdan sonrada okula gidersin hemde bir sene dogum parasi alirsin dedi. aslinda fena fikir degil ama esimle konusayim bakalim o ne dicek dedim. oda hamileyken okula gitmis alti ay sonra dogurmus ogrendiklerini unutmus hic bi dogum ucreti alamamasi calisma suresi olmadigi icin. sende unutursun yarim kalir okul diyor. siz ne dersiniz kizlar bu konuda napayim acaba esimde tam okul arastiriyordu. normalde su sartlarda gitsem yol parasi ve kres parasi veriliyormus ama obur turlu bir sene dogum parasi hem calistigim icinde ayri bir avantajlari oluyormus. tam kanunlari bilmiyorum ama kafama yatti gibi acikcasi ama genede karar veremedim. is dediginde fabrika camasirhane buna benzer angarya seyler tabiki vasifsiz dil bilmeyince anca bu isler ama olsun gocunmam ki hic. asil planlarim dil ogrendikten sonra benim eger dil okulunda basarili olursam okul direk koleje yonlendiriyormus ve kolej yani lise diplomasi aldiginda devlet dairesinde veya kres kursuna gidip kres acabiliyormussun. nasip artik bakalim seneler ne yaptiracak bana. pastaci kres memur hangisi olabilecegim acep..
günaydınnnn
nurancım senin için dua ediyorum artık şu bakıcın gelsin keşke yakınlarda olsak 1 saat olsun bakardım ikisine azıcık nefes alırdın
şebo yine süpersin cnm ya kreşte çişede alıştırıyolarsa bende göndereyimsen şanslısın mircanın yanında olması süper çünkü herşeyi sana anlatabilir olumlu olumsuz çalışma konusuna gelince bence mantıklı hem evde olduğun sürece maaşta alırsın 3 çocuğun ve kendine doyasıya alışveriş yaparsın şaka bir yana bana mantıklı geldi
dün serabın dediğini yaptım eymen ısırdı bende ona küstüm görseniz neler yaptı ne şebeklikler barışayım diye en son fıttık fıttık diye yanağımdan makas alınca koptumsonra sokağa çıktık atv motorunu da çıkardım bindi geziyoruz (beraber tabi)ay sokaktaki çocuklar elledikçe elleme emenin ommaz görseniz ama çocuklar hak etti benim paşa hep sopa yiyodu onlarada elini sallayıp hayııı diyodu 1-2 derken baktı olmuyo şimdi onlar çakmadan benim ki çakıyo ittiriyo ama sadece kendine bunu yapanlara yapıyo
canım ilk 3 hafta çok zor oldu hatta ilk hafta almayı bile düşündüm ama şimdi çok şükür alıştı 1,5 ay oldu kendi isteyerek gidiyo sabah kalkınca hemen arkadaş diyo.. benim yawru hastanenin kreşinde sanırım yemekleri kendileri yemeleri için önlerine koyuyorlar kendi yiyo ama iyice doyduğunu sanmıyorum bi tek ondan içim rahat değil bende yeni bir formül geliştirdim sabah arabada kahvaltısını yediriyorum akşam çıkınca hemen yoğurdu bide akşam yemeği geriye bi tek öğle yemeği kalıyor ordada zaten sürekli yemek veriyolar sabah kahvaltısı öğle yemeği ikindi kahvaltısı uykusunuda uyuyo konuşmasıda gelişti uykularıda düzene girdi akşam 9 da uyutuyorum tek eksisi yemek olayı he birde hastalıklar ama ilk 6 ay oluyormuş muhakkak dış dünyaya adaptasyon sağlaması lazım yani kaç yaşında verirsen ver farketmiyor onun dışında bir problem yok.. he birde çapkınlıklar arttı ordaki kızları öpüyomuş sıpa öğretmenlerdn şikayet var :))
siz böyle anlattıça evde olmama rağmen konuşması huylarında düzelme olurmu diye bende vermeyi aklımdan geçiriyorum ama çalışmadığım için eşimin kabul edeceğini sanmıyorum tabii
belki cahilce gelecek ama ben doktorlara gerçekten güvenemiyorum artık idealleri peşşinde olan doktor çok az olanlarda bize rastlamıyo zaten o yüzden ben genelde buradaki yaşanmış tecrübelere bakıyorum ilacını bile ona göre veriyorum mecbur kalmadıkça ilaç kullanmıyorum ağrı kesicisinide aynı şekilde hangisi düşürüyosa onu alıyorum şimdilik pişman olmadım.. Baktım yaptıklarıma rağmen geçmedi mecbur götürüyorum bu güne kadar hep iki doktora götürmek zorunda kaldım güvensizliğimden ve ikiside hep ayrı teşhis ayrı ilaçlar verdi.. canım doktorlar artık ben hasta iyi edicem derdinde değil nasıl daha çok kazanırım derdinde oof oofffff(
geçmiş olsun gitmedin mi yani ben olsam uçmuştum yanına :44:
aynı durum bendede var bizimde aynen öyle görümcemin var ama bizimkine daha fazla ilgi gösteriyolar ben geçen sene bir gün arayla çocuklu arkadaşlarıma birde aileye yaptım aile büyüklerini çağırdım sadece çağırmasam zaten darılırlar çağırmakta hediye için oluyomuş gibi olsada olsun ne yapalım ya alsınlar kaç tane torunları var ki benim ailemin ilk eşimin ailesinin ikinci torunu :)) olan bana oluyo iki doğum günü için hazırlık yapmak çok zor oluyo.. ben bu sene kreşte yapmayı düşünüyorum güzel bi anı olur ama 8 kasım kurban bayramına denk geliyor bakalım nasıl olacak
şimdi kreşten aradılar ateşi çıkmış oğuzun 37,5 olmuş şurup vermiş hemşire düşmezse haber verin dedim ama bademcikleri şiş ve balgamlı öksürük var yine mi antibiyotik vercekler yaa bıktım her ay bir antibiyotik kullanmaktan inş. hemen geçer(
canım kreşe vereli 1,5 ay oldu 3 kez uçtum yanına ama şimdik ateş yüksek değil burda yanlızım arkadaş izinde gata nöbetimiz var çok yükselse ki inş. yükselmez babası gidecek ben hakkımı çok kullandım.. bilerek götürmedim doktora 4 gündür balgamlı öksürük ve boğaz kızarıklığı var hemen antibiyotik dayayacaklar diye götürmedim ağrı kesici ateş düşürücü veriyorum geçmezse mecbur içireceğiz ama azcık vücut bağışıklık kazansın kendisi savaşsın verilen antibiyotik bütün herşeyi mahvediyo ateş iyi bişey aslında vucudun savaştığını gösteriyor. keyfide yerindeymiş sürekli arıyorum panik yok şimdilik..
kızlarrr bendede aynı sorun var benimn tarafta ilk ve tek torun ama eşimin tarafı görümcemin var bi kızı 5 aylık ama biz görüşmüyoruz pek derdim yok geçen sene bırak gelmeyi arayıp kutlamadılar bile o kadar yanii hediye konusuna gelince kaynanamlar 4 tane görümcem var oğluma hiç birşey almazlar ve çalışıyolar yani gelirleride iyidir ama içlerinden gelmez oğluma şimdiye kadar 2 kere aldılar biri doğumdan bi kaç ay sonraydı şu 5tllil yelekli takımlar varya ondandı bide 1 yaşında aldılar oda aynı takımdan sadece rengi farklıydı doğumda sarı,1 yaşında yeşil almışlardı o kadar ben bu sene çağırmayı düşünmüyorum açıkcası çünkü eşiminde kabul ettiği bi gerçek varki senin ailen çağana çok düşkün benim ailemde almiraya(görümcemin kızına)düşkün yani oda aslında bu ayrımclığı biliyo ama bana pek yansıtmak istemiyo
aman iyi bari ciddi bişeyi olmasında bende pek antibiyotik vermiyorum nane limon zencefilli bal falan filan geçiştiriyorum :) cnm sen devlette mi eczane teknisyenisin gata nöbeti falan olunca benim kardeşte subayda ondan soruyorum
derya canım benim çağanı çok kafana takıyosun hareketli çocuk zeki olur derler konuşmasına gelince birden atak yapar belki sanki bizimkiler anlaşılır ve net mi konuşuyo sabır cnm çok zorlanıyosun enerjisine yetişemiyosun biliyorum ama sabır tabi seneye eşini ikna edip yarım gün versen haftada 3 gün epey işe yarar ben kreşlere gidiyorum ya o çocukları gör masanın etrafında kuzu gibi yemeklerini yiyolar afiyetle yatıp uyuyolar nazları hep anneyezamanında göndermek çok faydalı
amannn derya sanki biz onların hediyeleri için mi doğurduk paşalarımızı benim ağzımı açtırma bu hediye konusunda dertliyimne doğum ne düğün hiçççç bizler mutluyuz ya gerisi boş
bide almira nasıl isimmiş hiç duymadım sadece burda 5 yıldızlı bir otel var onun adı almira
kızlarrr bendede aynı sorun var benimn tarafta ilk ve tek torun ama eşimin tarafı görümcemin var bi kızı 5 aylık ama biz görüşmüyoruz pek derdim yok geçen sene bırak gelmeyi arayıp kutlamadılar bile o kadar yanii hediye konusuna gelince kaynanamlar 4 tane görümcem var oğluma hiç birşey almazlar ve çalışıyolar yani gelirleride iyidir ama içlerinden gelmez oğluma şimdiye kadar 2 kere aldılar biri doğumdan bi kaç ay sonraydı şu 5tllil yelekli takımlar varya ondandı bide 1 yaşında aldılar oda aynı takımdan sadece rengi farklıydı doğumda sarı,1 yaşında yeşil almışlardı o kadar ben bu sene çağırmayı düşünmüyorum açıkcası çünkü eşiminde kabul ettiği bi gerçek varki senin ailen çağana çok düşkün benim ailemde almiraya(görümcemin kızına)düşkün yani oda aslında bu ayrımclığı biliyo ama bana pek yansıtmak istemiyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?