2009 Kasm Anneleri

ben hala doktorlar konuşmadım zaten ayrıntılıya var haftaya gelince konuşuruz dedi..sanırım 20 haftada falan eyüpe gidecem gibi gözüküyor bu gidişle baksanıza sizde zor bulmuşsunuz gerçi kartanesi sen daha karar veremedin gibi..
ben verdim kıız akropole gitcemm
yaa o da çok pahalı beaaa 250 tl ayrıca benim sigorta ile annaşması da yok soradan evrak yollayıp paramı almaya uğraşcam nerden baksan yarısını kırpar bizim sigorta
ayy evet çok pahalı bizimki de ödemez heralde anlaşmalı ödese 100 ünü ödeyebilir belki dr. bana hiç eyüpe git demedi zaten merkez hastanemize git dedi risklilere eyüp diyomuş galibaa
kızlarr demin aşşada applearzuyu görüyodum msj attım tahlillerini sordum yok olmuş birden bişi bileniniz varmı ?
aaa gelmiş mii ay nolduki acep yaa
heeeeeytttt geldim millet açılın oğluşumun pipisini gördüm geldim ay nasıl mutluyum anlatamam bi kı bi oğlan ne güzel bişey yaaa rabbime şükürler olsun çok heycanlandım çok alın size bir damat daha seç beğen al derya kuzusu bunlar :sm_cool::sm_cool::sm_cool:
:teytey: :teytey:
gözün aydııınn

kızlar herkez ayrıntılı ulturasona giriyo mu???
ilçede yaşıyorum böyle bi şey yok.
devlet hastanesinde ulturasaon yok bırak ayrıntılıyı...

tabi 1 doktor var onun muaynanesine gidiyorum çok memnunum doktordan.
ama ayrıntılı demedi hiç...başka yere gidipte girenide duymadım...

hee ben gidiyom dr. istedi

kızlar günaydın .......................

DÜN SABAH SAAT 07:40 İTİBARIYLA 2 KEZ HALA OLMUŞ DUYUMDAYIM..........
evet arkadaşlkar abimin eşi dün doğum yaptı. çok güzel bir kızımız var. abim esmer eşi esmer bir kızımız var İLKİM o onlardan daya çok esmer ama :YAĞMUR bebek inatlarına beyaz kaydirigubbakcemile3 bir saçları bar anlatamam size toka tak o derece yani.MAşallah Allahım nazarlardan saklasın..........
dün onun telaşı vardı sabahdan işe gelmem gerekşiyordu geldim işi halletim doğru hastaneye ......... bir gittim ki büyük prenses kücük prensesi öpüyor kokluyor. büyük ablamız 6 yaşında bu sene okuka başlıyacak. beni görür görmezz halacımmmmmm bak kardeşim çok güzel dedi. normalde büyük kıskanmasın diye kücük için pi kaka nolku felan denilir ama kesinlikle ettirmiyor inadına . çok güzelbir bebek aynı ilkim gibi çok tatlı vs deyoruz yoksa çok kızıyor... kıskanmıyor nüyük kuşum benim.......

gözün aydın canım:nazar:.allah analı babalı büyütsün... ayyyy çok şeker bişeydir şimdi o yaaa senağlama

merhaba arkadaşlar uzun zamandır uğrayamıyordum işlerin yoğunluğundan
erkekler çoğunlukta okuduğum kadarıyla ama ben kızlara katkıda bulunacağım
benim de kızım olacakmış:)

gözün aydın hayırlı olsun:nazar: katkıda bulun tabi kızların çoğalmaya ihtiyacı var...:sm_cool:

Gözün aydın canım oğlun oluyormuş prensler çoğunlukta valla kim ne derse desinn

bende yarın ayrıntılı ultrasona giricem araştırma hastanesinde ama öyle para verilmiyorkii güvencen karşılıyorr her yerde farklı heralde netten ayrıntılı ultarsyon resimleine baktım renkli deilmiş ama her organ ayrı ayrı inceleniyormuş gözünde katarkt bile olsa Allah korusun belli oluyormuşş çok heyecanlıyım dua edinn gelince yazarım sizeeee
destna kimisi renkli kimisi renksiz ben de çözemedim o olayı
bi yeri aradım 320 dedi renkli 4 boyutlu aynen tepeden tırnağa kontrol ediyoruz dedi
akropolün sitesinde de önce iki boyutlu bildiğimiz ultrasonun daha ayrıntılı göstereniyle bakılır son aşama olarak renkli yapılabilir falan yazıyo görcez artık neymiş gidincee
kızlarrrr bugün oğlumun ilk eşyası geldi arkadasım bi tulum almıs oğluma ilk kıyafeti ona ait ilk şey cok duygulandım yaaaaaaaaaaaaaaa
çok güzel bi duygu yaa dimii
yaww neetcez biz bu sıcaklarla istanbul ankara felan iyi bizim buralara göre
biz çatır çatır yancez vallahi

nerde iyi nan ankara :mymeka:
ankaranın sıcağı da beter oluyo hee

kızlar günaydın .......................

DÜN SABAH SAAT 07:40 İTİBARIYLA 2 KEZ HALA OLMUŞ DUYUMDAYIM..........
evet arkadaşlkar abimin eşi dün doğum yaptı. çok güzel bir kızımız var. abim esmer eşi esmer bir kızımız var İLKİM o onlardan daya çok esmer ama :YAĞMUR bebek inatlarına beyaz kaydirigubbakcemile3 bir saçları bar anlatamam size toka tak o derece yani.MAşallah Allahım nazarlardan saklasın..........
dün onun telaşı vardı sabahdan işe gelmem gerekşiyordu geldim işi halletim doğru hastaneye ......... bir gittim ki büyük prenses kücük prensesi öpüyor kokluyor. büyük ablamız 6 yaşında bu sene okuka başlıyacak. beni görür görmezz halacımmmmmm bak kardeşim çok güzel dedi. normalde büyük kıskanmasın diye kücük için pi kaka nolku felan denilir ama kesinlikle ettirmiyor inadına . çok güzelbir bebek aynı ilkim gibi çok tatlı vs deyoruz yoksa çok kızıyor... kıskanmıyor nüyük kuşum benim.......

canımmmmmmm hayırlı olsunnnnnnnnnnnnnnnnn :nazar:a.s.

kızlar günaydın malum yoğunluktan geçmişe bakamıcam ama sabah sabah sinirlerim zıpladı berbat durumdayım halk otobüsünün altında kalıyodum gerizekalı şöför elinde telefon önüne bakmıyo ramak kaldı ya o kadar kötü oldumki sokak ortasında oturdum ağladım çok korktumm mafoldumben
geçmiş olsun fıstıkım yaa opuyorumnanaktan
canım gözün aydın.. hayırlı olsun:nazar:... bizde ikincide kızı buluruz inşallah a.s yaparsak tabi sırnaşık şey
yapın tabi kızıııımmm aaa çocukcazı yalnız mı bırakcaksınız?
kızlar günaydınnn
sabah sabah aklıma bişey takıldı
dr um benı perinatloji ye gönderiyor.
bu perinatoloji organlarla ılgılı ayrıntılı ultrason gibi bişey
sizi dr unuz perinatolojiye gönderdimi.
özellikle ıkız bebek bekleyen annelerın mutlak gıtmesı gerekıyormus.
dr um bebeklerınde herhangı bı sorun yok
sadece teyıd amaclı istıyorum bu raporu dedı.
hatta ozele gıtmene gerek yok boşuna 300 lira verme dedı
yenımahalle kadın doğumda bu ultrasonu yaptırabılırsın dedı.
bide bana isim verdı perinatoloji bölümğnde bi arkadasının adını verdı
sabahta bızım sırket dr una gıttım.
nası gidiyor dıye muhabbet ederken
bu perinatloloji işinden bahsettım
yenımahalleye gıdıcem dedım
bana bı kızdıı
madem teyıd alacaksın uzmanına gıt.
senın 300 liran yokmu da senı ssk ya yolluyor dedı
nişantasında bı prof. varmıs rıza bey
ona gıt uzmanından teyıd al dedı.
şimdi kafam karıstı napsamm acaba
sizler bu perinatolojiye gıttınız mı
bana bılgı verırsenız sevınırım
canım perinatoloji ne bilmiyom da ayrıntılıya gidiyoz biz de ben özel bi hastanede yaptırcam ssk anlaşmalı olan fark 100 liraymış

cuma dr kontrolum var canım organ taraması yapılcak ve inşallah gösterirse cinsiyetini öğrenicez...

Çapraz askı ağırlığı daha iyi dağıtıyor kızlar tek askılı kangurular taşıyıcılar sizleri yorabilir çokta emin değilim ama matematiksel düşünürsek birde resmi inceledim kadının kucağındaki çocuk telef durumda:)Örnek vermek istiyorum valla size yazayım diye hemen buldum yoksa araştırmış değilim öncedende bunun benzerini kullandım oğlumda uzun bir süre..
Kraft MİLAN KANGURU* - Anakucağı-Kanguru Grubu

nazlıcım bunlarda da bebiş tam yatış pozisyonu alamadığı için bana pek hoş gelmiyor... bazen görüyom çocuk iki büklüm ter içinde kalmışşş, boynu bükülmüş.. sıcak havalarda hem anne hem bebiş çok terlemez mi...kullandığın için sen daha iyi bilirsin tabi... ne dersin?

o kadar çok yorğunum ki bedenen. acil dinlenmeye ihtiyacım var kızlar...

sizden bir kaç öneri rica edecem...... biz yeni bir ev yaptırdık. be iş evin içi işine ve en zor kısmına geldi.
sormak istedğim şeyler.
1. ben lamirantı akçaağaç rengi istiyorum.( krem gibi baya acık bir renk)
2. kapılarıda aynı renk istedim ama çok acık olur dediler sonuçda duvarı siyaha boyuyamıyacağına göre ( gerci ben boyardım ama ) biri biraz daha koyu yap dediler. bu yüzen kapılar ( maun)hifif kahverengi yada meşe rengi oda kahberengiye yakın bir renk olmasına karar verdik.............
3. banyo yu siyah ve beyaz renki ama modelini hala bulamadığım bir fayans istiyorun.... amara kırmızı renkde olcak. be banyo dolabıda ağırlıkta kırmızı beyAZ ve bazı kapaklarıda siyah olcak.....
4. mutfak ise tezgah parlak granit ( mermer değil ) siyah ama boyle simsiyah ve parlak dolaplarda gene acık bir renk olsun diyorum
5. ıslak zemin yani mutfak yeri be antre. süt kahvesi gibi ama birazdaha acık granit parlak zemin istiyoum..
6 son olarakta tuvalet ( ben banyoda daki gibi normal tuvaletide alaturka wc değil alafranga wc istiyorum ) rengi banyo siyah ya tubaletde inadına renkli mor kımızı pembe yesil vs renklerden istiyotum ( fayans olrak demek istedim )

şimdiiiiiiiiiiiiiiiiiii size nasıl aklınza gelen her türlü fikre acığım . acil ihtiyacım var inan kadam okadar çok karıştı ki.. daha duvar boyaları var . efe nin odası için planlarım var ama hangisini halledecem bilemedim.............

ayyyy beratefe benim de kafam karıştı :bbo:

kartanesi kız dün sana söylemeyi unuttum canım ... şu senin tetanoz aşısını sordum doktoruma... 19 haftasında vurmuşlar arkadaşıma bişey olurmu dedim... "bi zarar vermez" dedi... "5. aydan sonra dememizin nedeni aşı doğuma kadar etkinliğini daha fazla korusun diye" dedi....

dr um hiç bi sorun yok :1no2: dedi
boşuna para dedıı.
300 lira da az para degıl ki
evet belki bazı yerlerde gözüne gelmemesi gerekıyor
ama eger dr gerek yok ssk da yapıyor dıyorsa vardır bı bıldıgı dıyorum
ama kafamda karısıyorrr:uhm:
canım ben de risk olmadığı için prof.a gitmicem istersen beklememek için ssk anlaşmalı özel hastaneye gidebilirsin ben öyle yapcam 300 de çok ya ne bilem risk varsa gidilir de
daha erken değilmi kuzum ayrıntılı için 20. haftada gidiyo herkes
ssk da bulunan dr iyidir belki o dra güvendiği için demiştir
ee o zaman ssk ya git
incisunun ikizleri var ya ondan daha erken gidiyodur belkii
kızlar dün kayın peder erkek olacağını duyunca 250 milyon harçlık verdi bana dedim bu ne ya işte samsuna gideceksin yaa harçlık daha sonrada veririm dedi sakla bende sakladım devamını bekliyozvereliniortak

ooohhh süper
senin prof parası çıkmış işte gııı
ooh nerde öle kayınpeder :sinifsinif:

selam kızlar...

nasılsınız bakalım?

ben ishal oldum ya ikinci gün bugün ağrımda var ne yapsam acaba doktora gitsem mi? bebeğe bi etkisi olur mu? CADIARZU

sizden bir kaç öneri rica edecem...... biz yeni bir ev yaptırdık. be iş evin içi işine ve en zor kısmına geldi.
sormak istedğim şeyler.
2. kapılarıda aynı renk istedim ama çok acık olur dediler sonuçda duvarı siyaha boyuyamıyacağına göre ( gerci ben boyardım ama ) biri biraz daha koyu yap dediler. bu yüzen kapılar ( maun)hifif kahverengi yada meşe rengi oda kahberengiye yakın bir renk olmasına karar verdik.............
3. banyo yu siyah ve beyaz renki ama modelini hala bulamadığım bir fayans istiyorun.... amara kırmızı renkde olcak. be banyo dolabıda ağırlıkta kırmızı beyAZ ve bazı kapaklarıda siyah olcak.....
4. mutfak ise tezgah parlak granit ( mermer değil ) siyah ama boyle simsiyah ve parlak dolaplarda gene acık bir renk olsun diyorum
5. ıslak zemin yani mutfak yeri be antre. süt kahvesi gibi ama birazdaha acık granit parlak zemin istiyoum..
6 son olarakta tuvalet ( ben banyoda daki gibi normal tuvaletide alaturka wc değil alafranga wc istiyorum ) rengi banyo siyah ya tubaletde inadına renkli mor kımızı pembe yesil vs renklerden istiyotum ( fayans olrak demek istedim )

şimdiiiiiiiiiiiiiiiiiii size nasıl aklınza gelen her türlü fikre acığım . acil ihtiyacım var inan kadam okadar çok karıştı ki.. daha duvar boyaları var . efe nin odası için planlarım var ama hangisini halledecem bilemedim.............

canım selam
1-ben zemide laminantı hiç önermiyorum plastik bazlı biliyosun bir nevi petrokimya atığı çoluk çocuğumuz için ne derece sağlıklı olduğu tartışılır bence parke hem daha kaliteli hemde daha sağlıklı renk olayını soruyosan sadece laminantta açık renk en iyi koyu renkde hep iz kalıyo
2-kapı önerisi harika bence yerlerden 1-2 ton koyu hoş olur
3-cnm banyo için bişi diyemicem bence hoş olur kızkardeşimin de banyosu siyah beyaz mutfağı da siyah beyaz kırmızı ve de harika
4-parlak siyah granit görünüş hoş ama kullanmaya başlayınca siyah renk çok fena oluyo kireçli gibi gri bir hal alıyo demdideme mutfak dolabını kırmızı yap bence çok hoş duruyo
5-bence mutfağı siyah beyaz falan istiyosan yerleri çok açık gri tonu da güsel durur
6-valla wc rengarenk olabilir aslında insan hiç çıkmak istemez nann :)
canım güle güle otur yeni evinde rabbim olmayanlara da versin inşallah.

ooooooo Adana' nın sıcağıyla buraları bir mi tutuyon kartanesiii......:olmaz:

adeta adamı boğuyor o sıcaklar... üfffff rahatlıklan saat başı duş alabilirsin yani.. o derece a.s

ben ankaraya ağustos ayında gidince bile yorgan örtüyorum kaydirigubbakcemile3 ama burda biz 1 aydır kapılar acık yatıyoruz.ankarayla kıyaslanmaz buraların sıcağı yaa.

selam kızlar...

nasılsınız bakalım?

ben ishal oldum ya ikinci gün bugün ağrımda var ne yapsam acaba doktora gitsem mi? bebeğe bi etkisi olur mu? CADIARZU

selam canım
geçmiş olsuna.s.... bol bol su iç.. bebeğe etkisi olmaz gibi geliyo bana ama dr arasan yada gitsen için rahat eder... muredanın dediği gibi mikrobikse ilaç kullanman gerekir.

Son düzenleme:
nazlıcım bunlarda da bebiş tam yatış pozisyonu alamadığı için bana pek hoş gelmiyor... bazen görüyom çocuk iki büklüm ter içinde kalmışşş, boynu bükülmüş.. sıcak havalarda hem anne hem bebiş çok terlemez mi...kullandığın için sen daha iyi bilirsin tabi... ne dersin?

ayyyy beratefe benim de kafam karıştı :bbo:

kartanesi kız dün sana söylemeyi unuttum canım ... şu senin tetanoz aşısını sordum doktoruma... 19 haftasında vurmuşlar arkadaşıma bişey olurmu dedim... "bi zarar vermez" dedi... "5. aydan sonra dememizin nedeni aşı doğuma kadar etkinliğini daha fazla korusun diye" dedi....

hmm ne derim kısa süreli kullanımlar derim.Zaten örnek vereyim Doğayı takıyordum nereye gidiyorum markete yada arabaya uzun süreli yatak durumda olmaz hiç sağlıklı değil pusetler yatak durumda gezerken en sağlıklısı arabadır cnm..Bu kanguruları zaten oturmaya başladığında taşayabileceğiniz ağırlığa geldiğinizde takıyorsunuz sonrası inanın araba oto koltukları bunlar e zaten 11 aya girdimi yürüyüş istekleri artıyor birde arabada bakına bakına gezmek hepsinin çok hoşuna gidiyor..Kangurularda anne bebek teması oldukça yakın ve inanın hiç zarar gelmiyor tek askılı yatak durumu bana göre daha kemikleri süt olan bebeklerde hiç uygun değil aklınızda bulunsun zaten yatacak durumda olmasına gerek yok biryerden biryere 1 saat kanguruyla yürümüyoruz en fazla 15 dk sonrasında dediğim gibi hep arabası zaten kış bebekleri olucak soğuktanda korumalıyız

sormak istedğim şeyler.

canım dikkatimi çekti. tabi herkesin zevkleri farklı oluyor ama ben kendi zevklerimi yazam
1- kapıları kesinlikle amerikan kapı yapardım beyaz olcek.şuanda oturduğum ev o şekilde ve çok memnunum.önceki yerdede ahşaptı hiç memnun kalmamıştım bide koyu olunca insanın içini karartıyor canım.tavsiye etmem.silinmesi bile çok kolay
2- laminat olarak da yine açık rengi tercih ederim.koyu meşe kaptırmam ama tam beyaz değil tabi(olsa da kötü olmaz bence güzel olur) ama kremin içine hafif açık kahverengilik oluyo ya ondan.çünkü açık renkler her zaman için evi geniş ve temiz gösterir canım.koyu laminat yaparsan tozu hemen gösterir silsen bile bide izler belli olur
3-banyo konusun da siyah beyaz tercihiniz güzel ben de severim
ancak kırmızı olayı pek kafama yatmadı.siyah beyaz yaparsanız en azında her zaman aksesuar olsun halı olsun istediğiniz renge çevirebilirsiniz canım
bu arada evin hayırlı olsun. bizim gibi olmayanlara da nasip olsun.kolay gelsin canım
yardımcı olabildiysem ne mutlu bana:)))

amann benden istemesinlerde :umursamaz:
:roflol: :roflol: :roflol:
canlar ben çıkıyorum derse gidicem hazırlanmam lazım 2 gibide ayrıntılı ultrasona gidicem araştırma hastanesine dua edinn öptüm hepinizii
kıız gelince foto koy biz de bakalııımmm

kızlar
Premaxx Bebek Taşıyıcısı diye değişk bi taşıyıcı var...isteyenlere bu da bir seçenek olabilir...
resim ekleyemedim.. google dan aratınca çıkıyor.. bi bakın bakalım ne diyceksiniz
ben öbürünü daha çok sevdiiimmm kaydirigubbakcemile2
buda hoş sıradan kanguru gibi değil ama benim öbürü çok daha fazla hoşuma gitti.hem o çok daha ucuz bu pahalımış
evet ben diğerinden alcamm
kızlar size bişey soracağım ben ayrıntılı ultrasonda 17+3 de gideceğim oradan da 3 lü için hastaneye geçeceğim.ayrıntılı için sizce erkenmi.acaba 18 i tamamlasammı. intenette 18 - 22 arası diyo da.kararsız kaldım.18 inci haftanı içinde giden varmı başka.
ben 19+ da gitmiş olcam sanırımm

Back
X