2009 Kasm Anneleri

bak şimdi benim kasılmalarım şöyle oluyor.
karnının bir kısmı ya da tamamı yavaştan sertleşiyor ama sanki taş gibi oluyor ve sanki adet olmuşsun gibi hafiften sancı giriyo kasıklarına ama ağrı şiddetli değil hafif. ama kısa sürüyo 5-6 saniye kadar. benim yaşadığım böyle. yalancı sancı dedikleride böyle oluyo. bu kasılmalar düzenli olursa ve ağrı giderek şiddetlenirse o doğum sancısı oluyormuş. b
hmm bende olmaya başlamış o zaman... ama sık değil...
kasıkta ağrı oluyor arada karnım taş gibi sertleşiyor
saol canım
ben de konduramıyodum ne nedir anlamıyorum ya
ağrı hafif canım, şiddetli olsa belki daha önceden anlardım
o bebek hareketi canım yerleri daraldığı için acıtıyo bazen sanki poposunu dayıyor bir tarafa özellikle de benimki sağa dayıyo. kasılmada karnın acımaz kasıkların acır.

bırak kocan boşaltsın eğilip kalkma. şimdi bizler çok kilo almadığımız ağırlaşmadığımız için kendimizi dinç hissediyoz ama dikkatli olmak gerek
evet o da bence bebek hareketi bzen karnımda ayağını elini hissediyoruz eşimle ben, dokunuyoruz ay ne garip bi duygu ya:) prmaklarını bile hissediyorum gerindiğini anlıyorum:))) bazen acıtıyor ama olsun
evet bakın size bi yazı göndericem bunla ilgili
doktorlar dinç olmanızı farklı kullanmayın diyorlar

o bebek hareketi canım yerleri daraldığı için acıtıyo bazen sanki poposunu dayıyor bir tarafa özellikle de benimki sağa dayıyo. kasılmada karnın acımaz kasıkların acır.

bırak kocan boşaltsın eğilip kalkma. şimdi bizler çok kilo almadığımız ağırlaşmadığımız için kendimizi dinç hissediyoz ama dikkatli olmak gerek
haa kasılmıyomuşum gıı ben o zaman çünkü hiç sancı mancı girmedi kasıklarımaaa akannehir
inş zamanında gelir canm duamız bu ne kaa kalırsa karnımızda o kaa iyiymiş bakalım nasip. valla bende de var bazen sağ bazen sol tarafı şişiriyor poposunu kafasını dayamış gibi ama bence hareket onlar dün karnımın her yeri sertti kasılma belki odur ben de anlamıyom ya anlamdn doğurcaz bu gidişle cahillik de ii bişey deil kızım

ayy kocana boşalttır sen yerleştir raflara, ben bi kere kocama yerleştirttim de sanki bu evde yaşamıyomuş gibi alakasız yerlere koymş her şeyi bardakların yanında tabaklar çıktı mesela tencereleri de saçma sapan yerlere koymuş :roflol:
ay yok kocişim bilir herşeyin yerini hepsini koyar ama ben fazla zorlanmıyodum yapıyodum gerçi bi haftadır anam yapıyodu ya göbüş aldı başını gitti kocişe yaptırem en iyisi bua aşam
günaydın hatınnaaaa
falla bana da dr. daha çok dinlen dio ama zaten taş taşımıyomya yemek yapıom masayı hazırlıom topluyom ortgalığı topluyom çamaşır katlıyom az biraz ütü yapıomm toz falan alıyom iş yerinde tüm gün oturuyom sabah 25 dk akşam 15 dk yürüom dr. daha ne dinnen dio annamadım ki gııı hiç mi kıpırdamıycass o zaman da döt değirmen taşı kimin olcekk oldu zaten olcaa kadar daa hofffffff bak gene sinirlerim zıpladı
hee ben de onu diyom yaa iş yerinde oturup duruyoz işte nolcekkk bi sabah akşam gelip gitmesi zoruma gidii benim
Günaydın kızlar...
Bakıyorumda izinler, kasılmalar derken herkezi bir telaş almış gidiyor...
günaydın sen ne alemdesin adacımm
hmm bende olmaya başlamış o zaman... ama sık değil...
kasıkta ağrı oluyor arada karnım taş gibi sertleşiyor
saol canım
ben de konduramıyodum ne nedir anlamıyorum ya
ağrı hafif canım, şiddetli olsa belki daha önceden anlardım

evet o da bence bebek hareketi bzen karnımda ayağını elini hissediyoruz eşimle ben, dokunuyoruz ay ne garip bi duygu ya:) prmaklarını bile hissediyorum gerindiğini anlıyorum:))) bazen acıtıyor ama olsun
evet bakın size bi yazı göndericem bunla ilgili
doktorlar dinç olmanızı farklı kullanmayın diyorlar

hee bebk hareketimiş ii rahatladımm :roflol:
herkes başka bişe diyo yaaa

günaydın hatınnaaaa
falla bana da dr. daha çok dinlen dio ama zaten taş taşımıyomya yemek yapıom masayı hazırlıom topluyom ortgalığı topluyom çamaşır katlıyom az biraz ütü yapıomm toz falan alıyom iş yerinde tüm gün oturuyom sabah 25 dk akşam 15 dk yürüom dr. daha ne dinnen dio annamadım ki gııı hiç mi kıpırdamıycass o zaman da döt değirmen taşı kimin olcekk oldu zaten olcaa kadar daa hofffffff bak gene sinirlerim zıpladı
günaydın canm
daha ne yapçan delüüü
yemek yapmak için ayakta kalmak bile benim kasıklarımda ağrıya neden oluyor siz nasıl dayanıyosunuz ben anlamıyorum
ütüyü oturarak yapıyorum arkama da iki yastık koyuyorum
yoksa belim ağrıyor
bi de doktorlar artık bu haftalarda haftada iki- üç gün yarımşar saat yürümeyi öneriyor haberiniz olsun
hareket iyidir ama yarım saat hareketten sonra oturup ya da uzanıp dinlenmek lazımmış
valla erken gelir bebişler pek aceleci zaten

Günaydın kızlar...
Bakıyorumda izinler, kasılmalar derken herkezi bir telaş almış gidiyor...

günadın canımmmm
sorma ya muhabbet böyle açıldı bu sabahh

he yazıyı kopyaladım okuyun bakalım:

internetten alıntıdır kızlar

İlk gebeliklerde doğumdan bir-iki hafta önce, sonraki gebeliklerde doğumdan yaklaşık birkaç gün önce bebeğin başının doğum kanalına yerleşmesi üzerine rahmin yüksekliği 2-3 cm azalır. Bu durum gebe kadında rahatlama yaratır. Daha rahat nefes alıp verir. Mide ve bağırsak şikayetleri azalır. Bunun yanı sıra idrar torbasına basınç arttığı için sık idrara çıkılır.Hamileliğin 28. haftasından itibaren rahimde zaman zaman kasılmalar, sertleşmeler meydana gelir. Bunlar normaldir ve genellikle ağrısızdır. Bazen ağrılı olduğunda bunlara yalancı doğum ağrısı denir. Rahmin doğuma hazırlık yaptığı bu kasılma egzersizleri son haftalarda oldukça sıklaşır.

Doğumdan bir-iki gün önce hormon düzeyindeki değişiklik nedeniyle vücuttan su atılması ve iştah azalması meydana gelir. Bu nedenle 1-2 kg. kilo kaybı görülebilir.

Doğumun gerçekleşeceği gün vücutta doğumda kullanılmak üzere kullanılan enerjinin bir kısmı açığa çıkarılır. Birçok hamile kadın bu enerjiyi doğumda kullanmak yerine kendilerini zinde ve dinamik hissettikleri için temizlik, alışveriş, gezme gibi işlerde kullanır. Bu enerjinin amacı dışında kullanılması, gebe kadının doğumda kolay yorulmasına, doğumun zor ve uzun olmasına neden olabilir. Onun için gebelerin 38. haftadan itibaren kendilerini her zamankinden daha iyi ve zinde hissettiklerinde, bunun doğumun yaklaştığını belirten bir belirti olduğunu düşünüp, enerjiyi başka amaçla kullanmaları, aksine istirahat etmeleri ya da hafif işlerle oyalanmaları gerekir. Bazı gebelerde doğumdan bir-iki gün önce vücudun bağırsakları temizleme işleminden dolayı ishal meydana gelebilmektedir.

Ancak doğumun yaklaştığını gösteren bu belirtiler her gebe kadınca yaşanmayabilir ya da fark edilmeyebilir. Bu da normal sayılmaktadır.

günaydın hatınnaaaa

kızlar size bişey diyimmi ya ben minik kuşum beklenen zamandan şöyle bir iki hafta önce gelmesini istiyorum ya çok merak ediyorum onu. tabi sağlıkla olsunda............

kızlar size bişey diyimmi ya ben minik kuşum beklenen zamandan şöyle bir iki hafta önce gelmesini istiyorum ya çok merak ediyorum onu. tabi sağlıkla olsunda............

ben istemiyoom yoksa iznim yanacamuşş :roflol: :roflol:
bence bu da bencillik ama ben evde yatmak istiyom 3 haftaaa

selam kızlar nasılsınızzz bakalımm ben bugün bi garibim eşim istanbula yolcu sankii yutdışına çıkacak adam bi büyüdükü gözümdee akannehir gecede bebek çok kasıldı karnımdaa sancı gibii bişeyler olduu hafif bel ağrısı bu arada erkek bel ağrısıyla gelirmiş kızı olan adet sancısı gibii çekermiş büyüklerin yalancısıyımmsositososito

Günaydın bayanlar,
Ne var yani bende minik kuşum ya 27 yada 28 ekimde gelsin istiyorumdelikafadulden

kızlaaaarrrrrrrrrrrr günaydıııııııınnnnnnnn............
günaydın şekerimmmm

ayy ama doktorlar ne kaa durursa o kaa iyi diyorlar
ablamın suyu pazartesi geldi, doktoru bi gece hast.de yatırmış sonra evde istirahat vermiş sancısı perş gece başlamış cuma da doğurdu normal doğumdu onun:) yani bekletebildikleri kaa bekletiyorlar bi tehlike yoksa.

Günaydın bayanlar,
Ne var yani bende minik kuşum ya 27 yada 28 ekimde gelsin istiyorumdelikafadulden

günaydın canım hoşgelddin kızın o tarihlerde gelebilir çünkü aramızda bi 2 gün var benim doktorum bebeğin durumuna bakarak ekim ortası yada sonu olabilir dedii nstye giricem 9 ekimde sen girdinmi hiç martcım hayırlısı ve kolaylıkla gelsin bebişlerimizz inşş

Back
X