2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar bişi dicem, daha doğrusu sorcam... Bana son kontrolde çatın dar, normalle çıkmaz bu falan dediler yaaa; sonraki kontrolde de sezeryan şart derlerse sizce hangi tarihlerde alırlar benim bebişi? Şu anda 34+2 yim... Bebiş de geçen hafta başında 2500 gr ve 50 cm idi... Genellikle 38. haftada alındığını biliyorum bebeklerin? Böyle bir kural mı var? Bebek doğum kanalına girmeden müdehale etmek için mi erken alıyorlar? Bana sizce hangi tarihlere sezeryan günü verirler... Aklıma takıldı da...

Son düzenleyen: Moderatör:
ne kasvetli gün yawffffff

adayçooo !!
36, haftayı bekliyorlar bebeği almak için en iyi bildiğim o ciğer gelişimi açısından ancak bazı bebekler fazla gelişmiş oluyor onları da 34,haftada alıyorlar tahminim seninkini 36, haftada almayı düşünür doktorunn

bunun altinda derin bi mana yatiyor dimi..
sifreli konusuyorsunuz dimi..
aciklayin cabiiiiik

Senin süpürgen var, hemen gelirsin ama Şehnaz'ın teeeeeee Almanya'dan gelip, bugünkü gezmeye yetişmesi zor... O bakımdan şettiydim... kaydirigubbakcemile3
Biz muhtarlar ve veliahtları normal ulaşım yollarını kullanıyoruz malum... :roflol:naniknaniknaniknanik

ben hazirim bileeeeeeeeeeeee:sm_cool:

sen dünden hazirmissin bile yürü yür sallanma
kaydirigubbakcemile

bende sehnazla ayni diyardan gelicim herhalde

BİŞİ SORDUK Dİ Mİİİİİİİİİİİİİİİİİİ!!!!!!!!!!! Bİ CEVAP VERİN AYOL, ÇATLICAM BURDA MERAKTAN Bİ BAŞIMA!!!!!!! klava:klava:klava:klava:klava:

Tecrübeli değilim bildiğim ve duyduğum kadarıyla cevaplamaya çalışayım, genellikle 36. haftada akciğer gelişimi tamamlanıyor, bu haftadan sonra bebeğin kilosuna ve rahmin durumuna göre karar veriliyor diye biliyorum. Belli sınırları gözeterek bebeğin olabildiğince anne karnında kalmasını istiyorlar ama... Genel yaklaşım 37-38 gibi sanırım, ama her gebeliğin gelişiminde +/- 2 hafta olduğundan net birşey söylemek zor canım...

Bu arada geçmişi okudumda normal doğum/sezeryan oranlarından bahsedilmiş ya, doktorların sezeryanı tercih etmesi açısından para için falan denmiş, ben Türkiye'deki hastanelerin politikalarını pek bilmiyorum bir tek kendi hastanemdekini biliyorum ve normal doğum daha pahalı... Ama sembolik bir fark... Bir de doğum rehberi verdiler, her iki doğumda da izlenen aşamaları falan anlatmışlar... Ama sezeryanın doktor açısından saatinin belli olmasının rahatlık avantajı var kabul ediyorum...

Aman yaaa genemi gidiyosuuuun. Özlüyoruz ama biz seni datluuum.

canım ya 1 saati geçiyo ama dediğim gibi normal yürüyorum hızlı değilim yani. tin tin:)eşim bi kere sanırım 2 ay önce falan 2 saatten fazla yürüttü eve geldik küsmüştüm ona
Kocişler ne yapsa suç zaten. Günah keçileri garibanlar. :roflol: :roflol:

Ne arkadaşmış ama. Hain domdom klava:

Başın sağolsun canım. Allah senin yokluğunu göstermesin yavruna.

kızlar..
doğumdan sonra nasıl koruncaz..bi fikriniz varmı?
Hiç bir fikrim yok. Napcaz..??? :1shok:

selam hamisler, herkes sütünü ictimi bakiim :içelim:
Ben içmedim. Akşamları içiyorum çünkü.kaydirigubbakcemile2

kızlar ağda yapcam bana dua edinkaydirigubbakcemile3 bişey göremiyorum artık ve kalçam ayrılmadan yapabilirim umarım.
Tebrik ederim seni iyi cesaret. Maaşallah.

Hoşgeldin yavrum sensiz olurmu hiç. Eşinin benzetmesine bayıldım delikafadulden

biz bukiyle gelelimmi yine aklamaya paklamaya?kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
Alıştırdıkya herzaman ister artık. kaydirigubbakcemile

yürü yürü, eksik kusur kalma aman ..:cabuk hazirlan hadee...
bu arada süpürgeme binince aklima geldi, bizim süpürgesiz cadi nerelerde??
benneyaptımki
Yokmu arttıran? Hazır gitmişken tüylerinide yoluverelim sevaptır :roflol: :roflol:

slm kizceler, bende kalktim evimi temizledim, toparladim, carsiya cikicaz annisimle, yatak odama suslu ortu felan bakcam, birde burda bebek dogunca camlari felan susluyolar, leylekler, bebekler felan salonu susluyolar, onlara bakicam, bebek sekeri yapmadim daha onun icin malzeme bakicam, havada guzel dolasmis olayim biraz, hic yuruyus yapmiyorum ben ya, odem icin iyi yazmissiniz bende yuruyeyim bakalim belki sislerim iner

Son düzenleme:

oh süsle bakalım evini az vaktin kaldı tabeee evet bebek şekeri var de mi ben şubatta sipariş verecem siteden bir kıza yaptıracam el emeği :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…