hepinize güzel sağlıklı kolay doğumlar diliyorum....
bebeğinizi gördüğünüz an, ona dokunduğunuz an her şeyin bittiği her şeyin başladığı an olacak...:))
ben ilk on gün çok duygusaldım, sürekli ağladım eşim saolsun bu konuda bana çok destek oldu, eşinizden bunu rica edebilirsiniz, bebeğinizle göbek bağınız kopsada yürek bağınız kopmuyor, bebeğizle alışma sürecinde ve onunla zaman geçirme sürecinde ailenizden yardım isteyebilirsiniz....
ben sezeryanla doğum yaptım ve hiç sıkıntı çekmedim, ilk gün ayaklandım oğlumun alt değiştirme gaz çıkarma kendi ihtiyaçlarımda dahil herşeyi hallettim...sütüm aynı gün geldi, süt için sıcak muhallebi ve tavuk suyu ve etiyle hazırlanmış çorbaları önerebilirim, hatta bebeğim küçükken fazla ememediği için fazla sütü sağmak için eşim eczaneden pompa getirdi, evde bulunsa iyi olur çünkü ğöğsün büyüyüp sütün çıkmaması çok ızdırap veriyor insana, çalışan bi anne olduğum için elektirikli süt sağma pompalarındanda edindim bi tane sonrasında bakıcıma sütü sağıp bıraktım çok kolay oldu....
her bebek çok farklı, benim oğlum emzik almadı aldıklarımız kaldı ölece şimdi oyuncak yaptı onları, ama gazı çoktu, gazı için doktorun yazacağı damalaların yanı sıra kimyon tohumu kaynatıp içirdim çok rahatlıyordu ve çörekotu yüzerlik otundan kaynatıyordum... göbeği düşene kadar gazlı bezle tentirdiyotla masaj yaptık onlardan önerebilirim...
kıyafet konusunda takımların içinde ince battaniyede dahil her şey oluyor, bi de kalın battaniye yanında yeter sanırım, meriçin 4 ince battaniyesi vardı, kalın hariç onlarla büyüdü... çıçıtlı bady hiç giydirmedim ilk 4 ay, çok narindi içli dışlı takımlardan aldık üçlü satılan 5 tane onların üstüneden normal takım giydirdim, kendinden patikli altlardan almadım ayaklarını sıkmasın diye çoraplarını hep ayrı giydirdim, altınıda ilk 4 ay hiç ıslak mendille silmedim ılık su ve pamukla temizledim biraz büyüdükten sonra geçtim ıslak mendile huggies kullanıyorum çok memenunum diğer bi kaç marka ıslak mendil pişik yaptı, pişik için hametan pomad önerebililrim...
daha pek çok şey var tabi aklıma ilk geleneler bunlar... hepinizi sevgiyle öpüyorum....