2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Selam Bacılarım,

Bi göz atayım dedım.Hemen kacıcam akşam misafırlerim var yemek sonrası.Bıde evıme ilk defa gelıyolar dıye sabahtan beri canım cıktı.Ev boeği yapan bı yerden börek aldım.Akşamdanda 1 tepsı sekerpare yaptım.Cay,cerez yeter heralde.Off hemıde 3 cocuk var yaramaz.

Canlarım cok sağolun gecmışolsun dılekleriniz için.Birsom yazmış sağolsun.Pınarımda tlf actı.Esen,Özlem teşekkür ederım bacılar.Bartılon kıstı varmış kızlar bende.Yanı yenı olmuş.ilaç tedavısı yok suanda kucuk olduğundan bı sey yapmıycaz.Ama benı rahatsız ettığı yerde ve buyume gösterırse bi operasyona gerek kalıcakNapalım bunada şükür.Allah dermansız dert vermesın.

Sonra herseyın üstüne Bora hastalandı.Acaıp bı öksuruk var.Dün hıç ates olmadı ama gece bı uyandı yanıyo yavrum.Hemen atesducuruşu verdeık.Öksuruk içinde sekrol kullanın dedı doktoru.Allahtan keyfı yerınde.Dun gece korkudan esımle ikimiz basında oturduk 4 ten sonra.

Hulya Gazel de hastaymış.Ayy içim parcalanıyo bu cocuklara yaa.Allh acıl sıfa versın hasta olanlara.

Pınarcım gez bacım gez.Helal olsun valla.Bora azıcık sakın olsa ben eve bıle gırmıycem ama sartları zorlayıp atıyom kendımı sokağa.

Esen yaa senınde misafirin hıç bıtmıyo bacım.Sende gezmeler yapmışsın sefan olsun.

Özlem kıyamam erik istemışsın.Ya su Ulucamının orda cıcek ızgara varya tam onun karsısındakı handa bı manav var.Oraya bı baksanız.Du ben haftaarası cıkarsam bakarım sna canım.

Bırsen benle aynısın sabahtan beri işim var.Alpe dıyorum gıdın yanımdan oynat içerde.Yok hep peşimdeler yaa.Atısıp duruyoz bızde.

Tuba valla buyuk ataklar yapıyosun kayınvalıde gezmesıyle.Bende gezgın oldum valla doğrusun tatlım.Luna parka gıderım ayy bayılırım valla.

Bıde kızlar cumartesı doktora gıderken Borayı anneme bıraktık.Bılıyosunuz hıç durmuyodu bırakamıyoduk.Valla dedım cok ağlarsa cıkarın sokağa gelıcez 1 saate kadar.Ayy bı guzel oynamış annemle,Babamla geldık annem uyutmuş bıle.Nasıl sevındım anlatamam.Tabı ben o gazla bı saat sonra yıne cıktım dışarı.Arkadaslarla kahve içmeye.Ohh be bıyere bırakabılmek ne guzel bı duyguymuş.

çok giremiyorum buraya selam kızlar
hülyacım geçmiş olsun gazel mi hastaaa kıyamam benim oğlumun ateşi 3 günde düştü arkasından öksürük dünden beri de gıcık yapıyo kusuyo uyuyamıyo 2 akşamdır
inşallah çabucak düzelirler yaa((

bora da mı hastaa geçmiş olsun canım. ohhh gezin bakalım

Hasta valla Bengıcım.Bizdede öksürük ve ates var.Ayy kıyamam 3 gunmu surdu sızın ates.Tabı öksuruk olunca uyuyamıyor Borada gece talımdeyız bızde.Sankı karda yatmış cocuk nasıl dolu dolu öksürüyo.Artık yaz gelsın ve hepimiz kurtulalım su hastalıklardan valla.

geriye doğru okudukça hep hastalık çıktı karşıma çok geçmiş olsun kızlar yaaa

3 ün sürdü canım 3 gece kalkıp hep duş aldırdım eşim de yok allah'tan annem var çok zor oluyo bi başına hele de çocuk hastaysa eşlerinizin değerini biliiiinnnn
neyse
şimdi de öksürük kusma umarım gecer zeytinyağı içiriyorum faydası olur dediler
yaz gelsin evet yaaa

cnm haklısın.damlasu 6 aylıkken falan başladı çorba vs.peynirli tarhana çorbası yapıyorum.kabak biz yemediğimiz için markettten 1 tane falan alıyorum onun için.1 kabak 3 havuç 1 patates bir fincan pirinç.onları düdüklüde pişiriyorum rondodan çekip kavonozlara koyuyorum 3 günde bir öyle yemek yapıyorum.onun haricinde biz sofrada ne yiyosak onada veriyorum makarna hastası ablası gibi.kocaman ekmeği bi kapıyo al alabilirsenatates kızartmasınıda seviyor ama çok fazla vermiyorumtadımlık yağlı diye.)iştahı güzel doktora götürdük en son pediasure yazdı işte.sıvısını heyet raporu veriyomuş.ama ırsi heralde.bende öyleymişim ablamızda öyle.çok hareketli.esiden çok takıyordumda şimdi takmamaya çalışıyorum.4.dişimizde geldi gelecek kabarmış iyice.dün akşam iyiydi.abla kardeş yerde yattılar.minderlerden yatak yaptım.eşmle uzun süre sonra yan yana yattık.oda koltukta uyuyp kldı diye uyandırmadım.gece 4 te yattık kızlarla.
birsencim canım allah kimseyi hastanelere düşürmesin.senin masalın mutlu sonla bitti.çok şükür.bak şimdi paşalar kocaman oldular:)allah onlara sağlık sıhat versin.

şimdi damalsu babasının tepesinde baba baab diyip duruyor.
yağmurla çok güzel anlaşıyolar.yağmur hanimiş abla diyo damla su' da hemen abba diyo.sıkıldığı zaman anne diyo biliyo işinigel kurtar beni der gibi.
tutkun: yaz gelsinde beraber piknik yaparız sahilde:)çocuklarda yürümeye başlarlar ozaman.

sibiron canım diğer sayfalarda yazmışsın damlasunun menejitiyle ilgilide dönemedim bi türlü.
bizim 5 gün ateşmiz sürdü 3. günü gittik dra.2.gün ana sağlığa götürdüm ilaç verdi tatmin etmedi.dedim diş ateşi değil bu bi tahlil yapılsın.ertesi güne randevu aldık.12 gün tedavi gördük.menenjite sebep olan bir çok enfeksiyon virüsü varmış.bizimki hafif atlattı çok şükür.kontrole gittik dr herşey normal dedi.duyması görmesi tepkileri falan.o dönem çok susuz kalmıştı.çok şükür şmdi bolbol içiyor.şimdi karşıma geçmiş hab yapıyo.ne demeye çalışıyosa noldu diyorum hab diyo.seside kısık.özgü namal gibimi olcak ne :)çok beğeniyorum onun konuşmasını ama ses tellerindeki nodülden dolayı öyleymiş onunki.
bakalım iyice konuşmaya başlasın anlarız:)
pınar cnm gezemeye doyamıyosunuz valla.) tek çocuk olunca öyle oluyor.iki çocukla eve tıkılıp kalıyor insan.az kaldı ya biraz daha sıkıcaz dişimizi.sağlıkla büyüsünlerde evin yolunu unuturuz ozaman :)

geçmiş olsun damla su'yaaa ateş çok kötü kıyamam
birsen 9 ayda aliş yine iyimiş biz 8 kilo yokuzzz

cok tşk edriz kızlar iyi dilekleriniz için...
gülhnacım borayada geçmiş olsun cnm yaaa gerçekten biz hastalansak nesede bunların hastalanması insanın içini parcalıyor....yaz gelsin artııkkkkkkkkk ((((((((((

Merhaba kızlar hasta bebişler varmış hepsine geçmiş olsun,dün diş buğdayımızı yaptık sonunda ama bugünde misafirim vardı ölüyorum yorgunluktan en kısa zamanda resimleri ekliycem öptüm tüm bebişleri iyi akşamlar

men geldim....ayy halamlar gelmedi ben işi gücü bitirdim ...saçlarımı kuruttum dedim ben markete gidiom....hala mala bekleyemem ...eşim çocuk bakerken sinir yaptığından mangal felan yapamam dedi..
neyse ben tam çıktık sokaktayım ...halam eniştem...aman bişiler arıyolar
beni görmediler bile...ben bastım markete gittim...bişiler aldım geldim...halamlar gelmişş..çıkarkende eşime didim dışardan söyle yaa..ev yemeği yemek istemiyor cnm didim...söylemiş ama illa tutturdu adam ben nohut yiyeceğim...heyy dedim bidaha ısıttım..yedik....sonra halam bir poşet kıyafet getirmiş..
dediğim kişi yollamış...aman seneye bahara çocukların giyeceği uzun kollu tişortlar var evde giydirebileceğim eşofman altları felan ...çok iyi oldu alacaktık ev için bişiler çıktı aradan

sonra belki ikikere giyilmiş çizme vardı ikitane hemide ama büyüdüklerinde giyerler ancak
bu bahardada giyecekleri eşofman altları ve penyeler gömlekelr var....
onları yıkayıp koyacağım dolaba...hee birde 1-2-3-4 yaş öğreti kitaplar...

bende kullandıktan sonra başkasına vereceğim....onları döktük saçtık
çay faslı derken buzdevrini izledik yine...enişteme izlettik daha doğrusu
bugün ev iş bitti... yarın sadece yemek kaldı eğer...kafam eserse bi süpürge açarım....
bizden böle cicilerrr....bir hafta sonu daha geldi geçtiii....

önümüzdeki hafta sonu eşim yok perşembeden
gideceğim anneme cuma sabah erkenden ssk ya gidip kan tahlili yaptıracağım
b12 ,demir,kan,şekere baktıracağım....kocişsiz 2 hafta sonu yaaa çekilirmi püfffffffffff
kızıyorum felan ama annemden çok daha sabırlı bakıyo çocuklaraa eeee tabi öslüyomdaaaaa

Selam kızlar a.s.

Dışarıdaydık tüm gün şimdi geldik eve. Geçmişe öyle bakındım ama keyifsizim aklımda kalmadı.

Boram hastalanmış çok geçmiş olsun canım a.s.

Benim keyfim yok bugün pek. Eve gelirken eşimle konuştuk da işleri bu aralar durgun bayağı. Defne'nin geleceğinden konuştuk. Ben 3 yaşında mutlaka bi kolejde ana okuluna gitmesini istiyorum. Dolayısıyla daha fazla para biriktirmemiz gerekiyor. Eşim çalışmanı istesem daha rahat para biriktirsek fena mı olur dedi. Uzunca konuştuk. Aslında çok haklı. Benimde 10 senelik iş hayatım var. O kadar sene ödenmiş sigortam var. İsterim tabi çalışayım hem sigortam ödensin, hem kızımızın geleceği için daha fazla birikim yapalım.

Ama bir yandan da eve geldiğimden beri Defdef'e baktıkça ağlıyorum. Onu bırakıp gitmek öyle zor geliyorki. Çalışırsam kayınvalidem bakıcak. Annem çalışmak zorunda çünkü. Eminim çok iyi bakar ama kafa yapılarımız pek uyuşmadığı için onun eli altında büyümesini istemiyorum açıkcası. Düzeni bozulacak, bi orda bi burda olacak çocuk. Sabah erkenden oraya götürmemiz gerekecek.

Offf offf zor valla. Eşime de hak veriyorum. Eğer ileriyi düşünmese benden böyle birşey istemez biliyorum. Bir yandan da yeniden iş hayatına dönmek heyecanlandırıyor beni ama fenayım ya...

Tam konuşamadık gerçi. Bi iyice önünü arkasını detaylı konuşmamız lazım.

Ama canım çok sıkıldı. Kızımdan ayrılmak istemiyorum. Benimle büyümesini istiyorum. Bi yandan da iyi bi geleceği olsun istiyorum...

Benden böyle bacılar. Çok keyifsizim anlayacağınız bu akşam...

pınarcığım herkes çocuğunu kolejlerde okutmak yada ana okuluna yollamak ister ama
imkan meselesi
bana sorarsan eğer ben şahsen çocuğun annesi ile geçireceği vaktin en iyi ana okulundan daha iyi olacağını düşünüyorum....senlede pekale birçok şeyi öğrenebilir...nice tandıklarım var öyle güzel eğitmişlerki ingilizce bile biliyolar şaşılcak gibi dedim nasıl yaptım kitaplar var her ay birini işledik ve devamlı evdeki objelerin ingilizcesini söyledik dedi..çok küçük şeyler ama çok hoş hee okul..eğitiminin yönü tartışılmaz ama ....kolaej olmasada iyi bir oyun okulu yada anasınıfına yollarsınzı...sonrasınu senle geçirir...

ben sana sadece şunu diyeceğim annem beni ananeme bırakıp işe gittiğinde çok ağlardım
ama madi durumu olmadığı için annem gidiyordu...ve hala ben annemi evde bulamasam çok sinir oluyorum tedavi amaçlı işe girdi .o zaman bile istemedim düşün koca kızdım
15 günlük tatilde köye gittiler annemler benide halaama bıraktılar ayağım kırıktı ....halam gözü gibi baktı ama ben vitrinde onun resmine bakıp ağladım ve 9 yaşındaydım bunu yaptığımda...
kısacası şu bence bütceye uygun bir okul eğitimi ve evde senin sevginle yoğrulmuş
bir eğitim...babanneden çok daha iyigelir defdefee..

heee sigorta işine gelince çok yüksek değil cnm 250 tl isteğe bağlı dışardan ödeme
yada kocan işyerinde seni çalıyo gösteripde ödeyebilir...

yani çok imkan var cnm ...ama ben çok zorda olmadığın sürece çalışmaktan yana değilim..

çalışan arkadaşlarım kızmasın lütfen...bilmiyorumkismile

Son düzenleme:
selam kizlar simdi girdim Ahsen. arabada uyudu onu yattirdim oksurme krizine girdi cok oksuruyo yyaaa. icim parcalandi
simdi burayi okudum gazel hasta borada hasta noluyor bu cocuklara yaa Allah acil sifalar versin canlarima

pinarcim zor bir karar ama eger kolej diyorsan. birikim sart tek kisinin calismasiylada bu zamanda zor
calismak cidden insana iyi geliyor ama cocugunu birakmak cok zor ben cok zorlaniyorum hakkinizda hayirlisi olsun canim

iyi gecelerr Kizlar bu arada Ahsen fena oksuruyor oksuruk surubu verdim insallah keser yoksa yarin dr a yollanicaz

iyi geceler

gülhancım çok geçmiş olsun cicim inş. operasyona gerek kalmaz ya.. bide boracığa üzüldüm ne oldu bebişlere ya...

esen sekrolu günde 2defa ver geçiriyor hemen offf yaaa((

pınarcım elinde meslegin varsa ki var bence çalışmak hem anne hemde bebk açısından çok faydalı çok agır bi işn yoksa cumartesi pazar tatilse eee zaten haftada en az 3defa kayınvalidene uzun vakitler bırakıyorsun aynı şey bence bide koljde,anaokulnada vs bi mesai vakti kadar zman geçirecek çocuk.. uzmalar tümgün beraber olupta kaliteli vakit geçiremeyen bissürü anne var diyor sen çok bilinçlisin eminim asla açık bırakmazssın.. şahsen benim elimde meslegim olsa asla evde durmaz çalışırdım çalışan ve faal bi anne daha cazip geliyo:))

bize gelelim,,,
jet gibi bi gün geçti vallaa..
evi sil süpür,pazar yaptım akşamıda annem,babam,kardeşim yemege geldiler hemde maç vardı ona takıldılar çok güzeldi:)) yeni gittiler ..
şimdi salondaki yollugumu silicem çok lekelenmiş sabaha kadar kurur......
öptm herkesi

günaydınlar sabaha erken giriş yaptık...gece 4 de başlayan uyanmalarla saat 6.30 kalktık zaten 1 gelirken uyuyabilmiştim..

önce ömüş ağladı mama verdik uyudu..ama yanımda uyudu tam uyuyacaz aliş ağladı
onada mama yaptım babası yedirdi..eşim ömeri yatır aliyi al yanına dedi...onu yatırdım alişi aldım
aliş uyudu ömer uyumadı...ikisinide aldım yanıma ama ne mümkün ikisi yanyana yatarmı ömer alinin üzerine yatıyo vs. sonra ömeri tuttum yerini değiştireceğim..ıslaklık geldi üstüne geçmiş çişş
babası bezi düzgün bağlamamış...onu aldım soydum giydirdim o şimdi park yatakta oynuyor...uykusuda var...ama uyumaz bende kk ya bakem dedim ...çünki kahvaltı sonrası ...kuzularımla yeni oyuncaklarını çıkarcağız 1 yaş oyuncakları ama olsun...ben şekiller yapacağım onlara göstereceğim oyun oynayacağı yani...böylelikle belki ali ömerle boğuşmaktan vazgeçer..inş..bakalım nasıl başarılı olacakmıyım
endişe ediyorum ..1 yaşından sonra onlara bişeyler öğreteceğim acaba başarılı olacakmıyım
o sabrı bulacakmıyım kendimde kitaplarımız var bakalım nasıl oladak

slm kızlar..biz gene sabahin köründe 6'da kalktik..babasiydi kiziydi derken

kizceme sütünü verdim..biraz uyucam bende kahvalti saatine kadar..serra cok huy etti bu kusma işini ya :S ne deniyecegimi şaşirdim artik..muhakkak ögünler arasinda enaz 3 saat birakmam gerekiyor :S yoksa bööö..iyice bunaldim valla..reflümü var bu cocukta nedir anlamadimki..az az yedirip sıksıkmı yedirsem diyorum..yok azida coguda bir..meyveden sonra bile 3 saat istiyor yaa..dün 8.30da kahvaltisini yapti..10da uyudu..12de kalkti..12.30da meyvesini yedirdim..15.30da corba yedireyim dedim..daha ilk kaşikta bogulup cikardi meyveyi yaa :S böyle devam ederse doktora götürcem artik :S

gazel kuzum hastalanmişş kiyamam yaaa konusamadikta ne zamandir hülyacim ( cok gecmis olsun bitanem yaa

gülhancim iyi haberlerini aldik cok sukur..inşaAllah büyümeden kaybolup gider biranönce..boracigimada cok cok gecmis olsun yaaa..noluyor bu kuzulara böyle ya..

damlasuda menenjit gecirmiş ( kuzum yaa..bu cocugun basinada gelmedik kalmadi domuz gribide olmustu dimi yanliş hatirlamiyorsam ( neyseki hepsini sapasaglam atlatmiş..Allah göstermesin bi daha..

bengicim deniz kaanada cok gecmiş olsun yaa

esencim mercimekte öksürüyormus kiyamam kuzuma yaaa püf inşaAllah biran önce gecer gider..

semracim dişbugdayiniz geçmiş..hadi bakalim resimleri bekliyoruz

banununda vardi dimi pazar günü..ondan da resim bekliyoruz

gülşahcim rabbim tüm isteyenlere versin ama hamile olmamana sevindim (şimdi istemedigin için)

sibelcim baklava he :) marifetlisinde sakliyorsun he :)

birsencim tebrikler gene temizlik yapmişsin :)

tutkuncum canim ya bi tutturamadik zamani :) koreli kuzum nasil?

nurtencim senin ev yakinda aşevine felan döncek galiba :) kiz bukadar misafir olurmu :) gerçi berekettir,harekettir ama ne bileyim ben kaldiramam fazlasini ya :))

özlemcim eşinle barismaniza sevindim :) iyi yapmişsin erik olayinda :) birak arasin dursun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…