kızlar ya bişey sorucam aranızda kurabiye yapıp derin dondurucuya atan varmı.pişiriptemi atıyorsunuz pişirmeyipte::) arkadaşım soruyor ama ben hiç atmadımki( bir zahmet cevaplarsanız bilenler varsa.pınarrrrrrrrrrrrr sen bunu yapıyorsundur :)
kızlar ya bişey sorucam aranızda kurabiye yapıp derin dondurucuya atan varmı.pişiriptemi atıyorsunuz pişirmeyipte::) arkadaşım soruyor ama ben hiç atmadımki( bir zahmet cevaplarsanız bilenler varsa.pınarrrrrrrrrrrrr sen bunu yapıyorsundur :)
hillside su otel kızlar
ayyyyyyy teyzeleri kuzum bugünn 10.ayını bitirdiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Tam üstüne bastın tatlım kaydirigubbakcemile3 Mantar kurabiye yapıp atardım hamileyken. Önce çay tepsisine dizer öyle bir dondururdum. Donuncada alır buzdolabına poşetine doldururdum. Pişireceğim zamanda buzu bile çözülmeden aynı börek gibi atardım fırına. Süper olurdu :lepi: Aklıma getirdin kız bi ara yapıp atayım yine buzluğa. Ama önce tarifimi bulmam lazım :uhm:
tülaycım ben kek,tatlı, kurabiye , yaş pasta bile atarım canım. çıkarttığında aynı oluyor taze taze. ben sürekli atarım bizde pek yenmediği için. misafir geleceği zaman çıkarırım..
benimki no frost ama normal derin dondurucuyla farkı yoktur sanırım..[/QUOTE
saol canımya ben sadece börek atıyordum.diğerlerini taze taze yaparım diye ama hiçbir fark olmuyorsa yapmışken fazla yapıp atmak daha mantıklı.. a.s.
Selam bacılar a.s. Hayrlı cumalar a.s.
Annem bendeydi. Sağolsun her zamanki gibi Defoş'la ilgilendi. Aldı kuzumu parka falan götürdü. Dönüşte de annemin omzunda uyumuş kuzum. Bende o arada evimi temizledim. Mis oldu. Gerçi hafta sonu evde yokum ama temiz kalsın. Yarın öğlen Defdoş'un kontrolü var. Akşam da bi arkadaşımın doğum günü var. Önce yemeğe sonrada eğlenceye gideceğiz. Gece geç geleceğimiz için kayınvalidemde kalırız. Pazar günüde kahvaltıdan sonra geçen haftalarda gidemediğimiz eşimin bi arkadaşı vardı. Onlara gideceğiz Defdoş'u özlemişler.
Neyse 3 gibi kuzumu uyuttum. Akşama yumurtalı ıspanak yapıcam da ıspanakları yıkamam lazım. Bide lavabomu ve tuvaletimi cifleyeceğim o kadar.
Özlem'cim kızlara katılıyorum. BEncede uygun bi zamanda konuş. Eğer maddiyat için böyle tavırlıysa annesini göndermesin umreye. Eli bol olunca istediği gibi gönderir yani. HEm kayınvaliden de düşüncesizlik yapmasın ya. HEm minik bir kuzunuz var hem hamilesin. Otursun oturduğu yerdeklava: Avizelerinde resmini bekliyorum mutlaka a.s.
Birsom sabah sabah sinirini bozmuşlar bacım hadi boşver sıkma canını a.s.
Esra'cım Türkiz hastaymış geçmiş olsun a.s.
Nurten'cim kuzumun dişleri geliyormuş hadi gözünüz aydın a.s. HUysuzlukları hep o yüzden. Çabucak çıkarsın inşallah a.s. İyi gezmeler sanda a.s.
Ceren'cim doğum günün kutlu olsun şimdiden canım. İyi tatiller a.s.
Ayşe'cim pazarteside senin doğum gününmüş. Şimdiden kutlu olsun canım a.s.
Papatya canım sanada kuzunada çok geçmiş olsun tatlım a.s.
Aslı'cım antibiyotik iyi gelmeye başlamış çok sevindim canım a.s.
Aman cam içinde çok dikkatli ol. GEçmiş olsun valla Allah korumuş a.s. Defdoş'da dün çekmeceden kavanoz alıp kırdı. Ödüm koptu biyerine batacak diye :1no2:
Simal canım sanada çok geçmiş olsun a.s.
Tülay'cım sanada geçmiş olsun canım a.s. Yemeklerin resimlerini bekliyoruz a.s.
Gülhan'cım sizide Allah korumuş valla tatlım. Bu arada annenin durumu belli oldu mu :uhm: YAzdın da kaçırdım mı acaba :uhm:
Siboş'um kolay gelsin bacım a.s.
Tuba'cım yine gezmişsin bacım. Cicilerini de güzel günlerde giy. KAramürsel'e gidiyorsun demek. İyi yolculuklar a.s. Allah kabul etsin dualarını tatlım a.s.
Esen'cim geçmiş olsun bacım. Hepimiz aynıyız bu aralar. Nezle salgın sanırım a.s.
Filiz'cim canım verilmiş sadakanız varmış. HEm düşme konusunda hemde mum konusunda Allah korumuş Doruk paşamı a.s.
BAnu'cum kolay gelsin canım a.s.
Gülşah'cım tatlım selam a.s. Ohhh şimdiden tatil planları he süper :lepi:
Ay unuttuğum kimse kalmamıştır inşallah CADIARZU Defdoş uyanmadan şu ıspanakları bi yıkayabilsem kafamçokkarıştı
Bu arada mesajı göndermeden ön izleme yaptım da ne çok geçmiş olsun mesajı olmuş ya mafoldumben Hepimiz dökülüyoruz valla mafoldumben
tülaycım bende atarım artan pasta kurabiyeleri aynı tazelikte kalıyor şekercim
tülaycım bende atarım artan pasta kurabiyeleri aynı tazelikte kalıyor şekercim
ceren bu katmer nasıl bişey tahinli falanmı tarif varsa alayımm ya evde 1 kavanoz tahin var en azından aktmeri eşim sever onunla değerlendireyim:)
evet canım tahinli. 1 paket sana yağ sanırım birazda sıvı yağ tam emin değilim sıvı yağdan. istersen annemden tam öğreneyim. birazda tahin. tavada eriyorsun iyice hepsini.
sonra hamurunu börek açar gibi açıyorsun büük yuvarlak. kenarına bu karışımdan sürüyorsun bolca. sonra her tarafına yediriyorsun hamurun. bunu oklava gibi sarıyorsun. daha sonrada içe doğru kıvırıyorsun. o kıvrılan her hamur parçası bir katmer oluyor. biraz donduruyorsun eğer mutfak sıcaksa dolaba koyki aradan tahin akıyor donmuyor donması lazım. sonra yağlama hamuru kadar açıyorsun tekrar tavada hafif yağda kızartıp afiyetle yiyorsun ohhhhhhhh. size kargo ile yollayım mı canım isterseniz.
CANIMYA VALLA TAM TARİF OLURSA İYİ OLUR.BOL TAHİNLİ VE ŞEKERSİZ OLMASI LAIZM.BEN BURDAN KAÇ KERE ALDIM MALESEF İÇİNDE 1 KAŞIK ANCA TAHİN. O ZAMANDA YENMEDİ BOŞA GİTTİ. CANIM ÇOK SAOLLLLL AMA BEN TARİF OLURSA YAPARIM SEN ZAHMET ETME..:1hug:
dur hemen annemden alıyorum....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?