2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

kimsecikler yok bende yatiyorum dinleneyim biraz yine atesim cikmaya basladi

ayy bide görseydin ne hırsla basıyo tuşlara.. herzman eline geçmiyor ya bu fırsat bulmuşken herşeyini kurcaladı aradada bbana bakıp tepkimi ölçüyo az gülümsüyosam dvm durmak yok küçük parmaklar işliyo:))))
hadi sen yat canım ama bence ılık bi duş al yatmadan bide ballı süt iç sabaha daha dinç kalkarsın cnm
iyi geceler..
bende defneyi yıkadım ama çok huysuz yatırayım bakım uyuyacakmı??
geçen gün yollugumu silmemiştim onuda sildim kutlayada yalvar yakar yatak od.halısını sildirdim
uyusunda wc banyo yıkayım yrnda süpürüp silerim offf işler bitmiyooooooo

cnm vala bu bebişler çok bilmişler.ğlen zillilere yemek hazırladım bi geldim ikisde koltuk tepesinde damla suyla yağmur nasıl heyecanlı heyecanlı kapıyolar bi görsen.çok güldüm hallerine ya.damlasu dizlerinin üstüne oturmu.bilmiş bilmiş basıyo yağmurda fareyle biyerleri açıyo.bizim bilmediğimiz şeyleri çıkarıyolar ekrana ya.ondan sonra araki bulasın nasıl düzelcek diye:)yağmur geçenlerde başlata tıkladı ordan painte sonra resimçiziyo.şaştım kaldım.eşim diyo yakında bu chattte yapar:)

esen81 kullanıcısından alıntı
masallah defneye pinarcim gezmelerdesiniz yine heee

nurtencim cidden cok keyifli vakit geciyo artik bu veletlerle:)))
levestory bencede bir testyap tatlim emin olmak lazim

ozlemcim lutfen canim ye artik yemegini sanada yazok karnindakinede

iyi haftasonlari kizlar ben baya kotuyum atesim yuksek ilac alsim simdi dustu
esim ise gitmedi o bakiyo bize

cnm geçmiş olsun.inşallah çabuk atlatırsın.

bugün eşime dedim çıkayım eczaneye bi koşu testalayım.uf puf yaptı.damla su uyandı sonra kaldım bakalım yarın nöbetçi bulursam alırım.başım çok kötü.kalp çarpıntım var.gene başladı şu melet.178e çıktı.ansiyon 16/12 oldu.hiç bişey de yoktu ama.doğumdan sonra çok aksattım herşeyi.

damlasu hala ayakta.gırgır elinde halıyı gırgırlıyo biyandanda ağzını şapırdata şapırdata öpücük atıyo.çok komik ya.daa hiç uyumaya niyeti yok.bizim düzen gene gitti

gülhan cnm hiç üzülme.çoğu bebek ilk zamanlar parmak ucunda yürür zamanla düzelir.daha ok erken.yürüteçle alakası yoktur.damla su 4.ayının içindeydi yürütece koyduk 2 aydır kullanmıyo.bu ay denedim biyere tırmanıp düşmesin diye koydum yürütecine bi baktım inmiş yürütecinden.baş aşşa eğiliyor.kalkan halı kenarlarına tutunup iniyo.valla korkulur bunlardan artık:)arada sırada oda parmak ucuna basıyo canı istedimi öyle bi yürüyo ki ablasının elini tutup:)hiç dert etme a.s.

ıyi Geceler bacılar a.s.

Ay süper bı geceydi. Arkadaşlarla koptuk resmen. Önce yemek yedik. Ordan eğlenceye gittik. En son her zamanki gibi nargile keyfimizi yaptık. Simdi kayinvalidemlere geldik yatağa girdim.

Birsom havalar düzelsin rahat rahat gezersin sende kuzularimla a.s.

Esen'cim ateşin yükselmiş yine aman bacım dikkat et kendine a.s.

Gulhancim sende gezmelerdeymissin tatlım iyi eğlenceler a.s. Defne yurutece binmedigi halde çok sık parmak ucunda yürüyor meraklanma. Doktor tam yürüyene kadar öyle olur demişti a.s.

Nurtencim o Defdosun parmaklarını yerim ben a.s.

Levestory kız bu saattte kuzunun ne işi var ayakta. Uyumustur inşallah a.s.

Semracim sagolasin canım a.s.

Defdef 9 dedimi kalkar acil uyumaliyim. Hadi kapadım gözlerimi muuuuuuck a.s.

Ne uykucu karılarsınız kalkın leyyyyn kaydirigubbakcemile3 Günaydınlar bacılar iyi pazarlar a.s.

Kahvaltı zamanı opuyorumnanaktan

Günaydin ve Iyi Pazarlar Herkese,

Yorucu bir dünün ardindan, bugün evden cikmaya niyetimiz yok. Bir sürü birikmis ütü ve temizlik var ve en önemliside huysuz, ele avuca sigmaz bir tane Doruk...
Yarin sabahta yabancilar dairesine gidip vize basvurusu yapmam gerekiyor ve onun gerilimi var üstümde. En nefret ettigim islerden biriside bu.

Özlem'cigim, esin bence sorumluluk sahibi bir insan degil ve böyle insanlar maalesef ciddi bir ders almadiklari sürece, kolay kolay degismiyorlar. Muhtemelen internette oynadigi o oyun ya da oyunlarda, bagimlilik yapmis ve öfkesi bu yüzdende olabilir. Cünkü beyinde takinti haline geldigi icin, sürekli oraya odaklaniyorlar ve dis dünyadaki etkilere karsi öfke duyuyorlar. Benim esimde ilk evlendigimiz sene bir tane strateji oyununa sarmisti bazen uykusuz ise gittigi bile olmustu. En sonunda cd.sini cöpe attim ve ciddi bir tartismanin ardindan birakti. "Hayatini bu oyunla doldurma niyetindeysen ve benim buradaki konumum senin hizmetciliginse bu evliligi gözden gecirelim ve ben kendi yoluma gideyim böyle devam edecekse" gibi sözler etkili oldu. Onun durumu biraz evlilige tam adapte olamamak ve uzun süre bekar hayati yasamasiyla ilgiliydi gerci. Hala ilgisi var bu türden oyunlara. Örnegin su Farmville'yi ben oynuyorum diye kendine mesru zemin kazandirdi, oda oynamaya basladi. Ben zamanimi cok aliyor diye biraktim o hala birakamadi. Yarim saatten fazla ilgilenmedigi icin, birsey demiyorum simdilik.

Asil önemli konu ise, cocuklariniz. Iki cocuk sahibisiniz ve onlarin sorumlulugunu almak zorunda. Ben cok aci bir cocukluk gecirdim ve cok doluyum bu konuda. Aslinda yazmak ne kadar dogru bilemiyorum ama pek cok seyi paylasiyoruz burada. Benim babamda, senin esin gibi sorumsuz hatta despot bir babaydi. Annem hasta oldugu icin calisamiyor ve dolayisiyla ona bagimli yasiyordu. Olaylari tek tek anlatmaya gücüm yetmez. Ama sunu söyleyeyim, bu sorunlar ailede kangrenlesiyor ve pek cok aci sonuc yasaniyor. Mutsuz es, mutsuz anne, mutsuz cocuklar ve bu yillarca zincirleme gidiyor. Bir sürü baska sorun doguruyor ve mahfoluyor hayatlar.

Tavsiyem, konusup ikna etmeye calisman. Anlamiyorsa, sözünü dinletecek birilerini araya koyman. Daha da anlamiyor ve maraz yaratmaya devam ediyorsa kendine güvenip daha radikal kararlar alman. Dünyadaki en önemli sey sensin ve tabiki hic bir sucu günahi olmayan bebelerin.

Biz yillarca sorunlarla bogustuktan sonra, konusarak bir yol bulamadigimiz icin, evi terk ederek ve izimizi kaybederek bir yol bulduk. Daha dogrusu Annemin tüm "olmaz, yapamam"larina karsi ben buldum. Birgün evini terk etmis bir es ve cocuklarla karsilastiginda, kendine gelecegini umdum. Bir cesit hesaplasma, intikam alma duygusuda agir basti öte yandan. Annem bosanma davasi acti, is bulduk hepimiz kendimize. Ben cok basarili oldugum halde üniversiteyi yarida birakmak zorunda kaldim ama pisman degilim. Hayatimin en güzel 1 yilini, sakin ve huzur dolu yuvamizda yasadik. Babam bizi birkac ayda buldu ve cok pisman oldugunu, ne istersek kabul edecegini, her türlü sarta hazir oldugunu söyledi. Annem baristi, zaten ruhen pek tasvip etmedigi, sadece bizim icin katlandigi bir durumdu. Simdi iyi durumdalar, birseyler asildi, eteklerdeki taslar döküldü ve yeni bir yasama basladilar. Ama böyle olmasida cok aci, yasanan onca seyden sonra. Deger miydi diye sormadan edemiyor insan...

Sana bir baska tavsiyemde, bu mutsuzlugu yillara yaymamaniz canim. Yoksa öyle cok sey birikiyor ki anlatamam! Ben 7 yasindayken, en büyük arzum babamin hic eve gelmemesiydi. O Avusturya'ya gittiginde, en mutlu günüm oldu. Yillarca görmedim ve 17 yasimda onun yanina okumaya gittigimde, hala o 7 yasindaki mutsuz kizdim ve icimde belki degismistir diye bir umut vardi ama maalesef. Öyle yabanci öyle farkliydik ki birbirimize...Simdi bile kendimi öksüz gibi hissediyorum. Bir babam var, beni kendince cok sevmesine karsi o duyguyu alamiyorum, icimde kopup gitmis pek cok sey. Yerlerinide sürekli kanayan bicak yaralari doldurmus. Insanin babasini sadece bir insan oldugu ve aslinda onca seye ragmen, iyi birisi oldugu icin sevmesi kadar aci ne olabilir ki?

Sonuc olarak canim sana bir örnek olsun diye anlattim bunlari. Hani dogum hikayemi anlattigimda, "baska hikayelerde bulusmak üzere" demistim ya, buda öyle bir hikaye olsun. Diyecegim, sen Annesin ve tabiatin geregi güclüsün. Cocuklarin icin herseyi yapacagini biliyorum ve kendini yiyip bitirmek yerine sert dur ve esinin kendine gelmesini sagla! Yapacak cok sey var ve kendine inanmalisin. Ki, zaten güclü bir kadin oldugunu biliyorum ben senin. Her babayigidin harci degil, bebekli oldugu halde disaridan okul bitirmek...

Kafam daginik biraz, sacmaladiysam ve haddimi astiysam özür dilerim senden ve herkesten.

günaydınlar kuzularım güzel güzel uyudular bende hastayım gece kalkmaya halim yok sanki anlıyo kuzularım yaww...inş.bugün daha iyi olurum yarın eminönüne gidecem toplanmam gere...eşim gelecek..belki sinemaya götürür beni

özleme katılıyırorum kıvılcım cnm..

bu arada kıvılcım senide çok iyi, anlıyorum bendeki durumda aynı

günaydın ay bu hastalık geçmiyor yaa hala ateş,im yükseliyor antibiyotiğe başlattı ablam inşallah işe yarar kulağım tıkandı sağ tarafım hiç duymuyor
Ahsene babası bakıyor mecburen
şimdi azıcık hava almaya çıkıcaz temiz hava iyi gelebilir

filizcim nedır bu babalardan çektiğimiz
ama sana katılıyorum bence de özlem eşinle konuşmalısın bu şekilde sende yıpranırsın çocuklarda etkilenir eşinle de iyice aranız açılır

Bizde kahvaltımızı ettik, Defdef'imi yikayip uyuttuk. Eşimde ofise gitti islerini halletmeye. Gelince önce eve gidip ordan da esimin arkadaşına gideceğiz. He bide vakit bulursak evin ordaki otele gidip spor salonuna kayıt olacagim a.s.

Birsom çok gecmis olsun bacım. Ogluslarima da aferin bak uzmemisler annelerini a.s.

Esen'cim kulağına kadar vurdu hastalık desene. Bı temiz hava al bakalım inşallah iyi gelir a.s.

Filizcim anlatmak istediğini çok iyi anlatmissin tatlım. Özlemcim mutlaka okumalı bu yazdiklarini a.s

Son düzenleme:
filizcim canım benim yazdıklarının her satırını öyle dikkatli okudumki ve tavsiyelerinde çokta doğru buluyorum.umarım herkes yuvasında mutlu huzurlu sağlıklı olur.hem önemli şeyde bunlar değilmi insan nerde olursa ne konumda olursa olsun huzur olmadıktan çokşey eksik oluyor.Allahım herkesin yuvasında mutlu huzurlu bişekilde yaşamasını nasip etsin.

mrb pınarcım afiyet olsun size defnemde miss olmuştur mis güle güle kirlenin:)aa sporamı başlayacaksın tekrardan çok ii olur canım bende yarıda bıraktım annem bakıyordu oğluma annemde şu sıralar biraz fazla yoruldu galiba o yüzden bende bakıverde bende spora gideyim demek istemedim zaten yeterince h.içi yanımda olup yardımcı oluyor bide spora gidip tümden anneme bindirmek istemedim sorumluluklarımı.benim oğlumda azcık yayamazdır yerinde durmayan hop hopum çok seven bir paşa oyüzden sporu bıraktım yedikleirme dikkat etmeye çalışıyorum.ii gezmeler size pınarcım defneyi öp benim için.opuyorumnanaktan

günaydın birsencim.çok geçmiş olsun canım neyin var?ewt bi dışlarıya çık gez iyi gelir sanada ewde durunca insan herşeyi düşünüyo çık gez bi temiz hava al.paşalarınada maşallah hiç üzmemişler annelerini.

canım mrb çok geçmiş olsun yaa çok üzldüm şimdi antibiyotiğe başlaman ii olmuş daha çabuk iyileşsin. ıhlamır kuşburnu içmeyi unutma esencim bol bolda c vitamini en iyi ilaç tabi sıcak ballı sütte içersen boğazlarını yumuşatır.ateş içinde bi ılık duş al istersen belki ii gelir gerçi insan hastayken kolunu kaldıracak ahli kalmıyor ama ılık bi duş ii gelir.ahsen prenses nasıl umarım iyidir.kocaman öpüyorum ahsenide senide canım .Allaha emanet olun.opuyorumnanaktan

kızlar nerdesiniz herkes gezmeyemi gitti bizde çıkmayı düşünüyorduk ama hava bulutlu heran yağmur yağacak o yüzden bizde ewdeyiz oğluşum mamasını yedi oyun oynuyoruz şimdide.kaydirigubbakcemile2

slm kızlar esencim antibiyotik ve temiz hava inş işe yara birsen sanada geçmiş olsun cnm.
pınar defneyi kokla bizim için.bizde iki kuzuyu yıkadık.akşam 5.30da uyudum sabah 9.30da kalktım hemen çay suyunu koydum paatesleri akşamdan doğrayıp suya koymuştum.kahvaltımızı zar zor yaptık damlasunun maşallası var ama yağmur yemiyor.dün gece karnı ağrıdı sıcak su torbası koydum karnına ayaklarına.midesi bulanıyor her lokmada öğürdü.
hava çok güzel evi silip çocukları hazırlıycam bizim kaçakları ziyarete gidicez.eşimin kuzenine gidicez.nihayet yakaladıkta:)

kıvılcım yazdıkların çok doğru canım.bende babasız büyüdüm.öz babam olsuğu halde aramadı bizi üvey baba elinde ziyan olduk koca bi ömürden geriye baktığımda hep acı.keşkelerle dolu koca bir hayat.benim eniştemde çok sorumsuz.babalık kocalık nedir anlamıyor.bekar gibi dilediğini yapıyor.ablam dayanamıycam diyor ama ortada çocuk var.1 tanede olsa çocuk işte.allah herkesin yuvasından önce sağlığı sonra huzuru neşeyi bereketi ağız tadını eksik etmesin.hayat çok zor gerçekten.

canım bence en kısa zamanda 1test al ve yappp kesın soınucu gormek için maşallaah ıyı sabretmişin ben buay 4gun gectı hemen test aldım yaptımm yanı sonuc negatıf tabı:=)ıgnelerde saptırıo olabılır cnm adetını...
corba konusunda bencede uuzldune degmez bugune yapıvcan bellı en azından sehrıye corbası ohh mismissss...:=)

acık ewde otur kıs nyrten bacımmmm.....
anlıo tabı hınzırlar herseyı ewlerını bılıolarrr bencede onlar anlamaya baslşadıkca annelık daha bı keyıf alıo ama keyıflerı yerındeyse tabiii....

ohh maşallahha defnosuma pınarcımm....yagızdan uzun boyu yafsuu kızlar ya yagızın boyu kısa gelıo banada buarada bız hala 72 cm ız yaaaa((ben 172 boyum eşim 170 ben uzunum 2cm:=)ama yagız kıssa kaldı yaaaa nıe ole oldukı kaynanamla kayın peder cok kısa onlara benzıcek dıe odum kopuoo benım kardesım 177 boyunda benım sulale uzun eşimın orası kısaaa off ya hamişken dua ettıydım okadar boyu bıze ceksın dıe tıpı mıpı heryerı o tarafa cekcek gıbı gozukuyooo poff ya sınırrrrrrrrrrkötükedihüso:sinifsinif:

ohh gez ancımmm bolbol yap alışwerişş ii gelırrrrrrrrrrrrrrr...bayanssulusmile

gecmişolsun bırsenimmmmmm bı paşalar bıs enn gıtemdı ustunuzden su hastalık bulutuu

yok gulhan yurutecle lakası yokkkk ...
bende koydum yagızı ama yagızurutec tam basıpoo yere..artık bende kullanmıyoırummm yurutec ama duz basıyo cnm yanı tam basabılıo kı ben daha uzun kullandım senden...

ulen gordunuz mu milyonerler fuarinda kadin bir bardak begendi solemsi ayip 180euro kocasi da ucuzmus cok guzel dedi saka gibi yaaaakafamcokkaristi

esencım adı ustumnden mılyonerler fuarı bacımmmmmmmkaydirigubbakcemile3

o tusa bassan parmaklarını ısısyıyımm ben onunnn annesiiiiiiiii:kedi:

slm kızlar ıı pazarlarr herkesler gezmede ewde kocişle mayısmacada aılecek oyunlar oynamacada herhalde.....
yagız uyuyo ..eşim mutfakta ders calışıoo yagıuz uyansın alışwerişe gıdıcez bızde...eksıkler falan hıc bıtmıyo yafuuuu......dun gece hayret yagız sadece2 kere kalktı kızlarrrrrrrr coookk sasstımm valla herhalde off veresı geldı bıze:=)bugun den ıtıbaren baslarız gene...
bende kacar kızlar yatakodası falan toplancak benım hınzır uyanmadan bıtıreyım barııı cok cok optum hepınızı canlarrrrrrrr

canım mrb çok sevindim yağız paşa artık büyüyor annesi uykusu düzene giriyor.iyi gezmeler sizede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…