ayy bide görseydin ne hırsla basıyo tuşlara.. herzman eline geçmiyor ya bu fırsat bulmuşken herşeyini kurcaladı aradada bbana bakıp tepkimi ölçüyo az gülümsüyosam dvm durmak yok küçük parmaklar işliyo:))))
hadi sen yat canım ama bence ılık bi duş al yatmadan bide ballı süt iç sabaha daha dinç kalkarsın cnm
iyi geceler..
bende defneyi yıkadım ama çok huysuz yatırayım bakım uyuyacakmı??
geçen gün yollugumu silmemiştim onuda sildim kutlayada yalvar yakar yatak od.halısını sildirdim
uyusunda wc banyo yıkayım yrnda süpürüp silerim offf işler bitmiyooooooo
filizcim canım benim yazdıklarının her satırını öyle dikkatli okudumki ve tavsiyelerinde çokta doğru buluyorum.umarım herkes yuvasında mutlu huzurlu sağlıklı olur.hem önemli şeyde bunlar değilmi insan nerde olursa ne konumda olursa olsun huzur olmadıktan çokşey eksik oluyor.Allahım herkesin yuvasında mutlu huzurlu bişekilde yaşamasını nasip etsin.Günaydin ve Iyi Pazarlar Herkese,
Yorucu bir dünün ardindan, bugün evden cikmaya niyetimiz yok. Bir sürü birikmis ütü ve temizlik var ve en önemliside huysuz, ele avuca sigmaz bir tane Doruk...
Yarin sabahta yabancilar dairesine gidip vize basvurusu yapmam gerekiyor ve onun gerilimi var üstümde. En nefret ettigim islerden biriside bu.
Özlem'cigim, esin bence sorumluluk sahibi bir insan degil ve böyle insanlar maalesef ciddi bir ders almadiklari sürece, kolay kolay degismiyorlar. Muhtemelen internette oynadigi o oyun ya da oyunlarda, bagimlilik yapmis ve öfkesi bu yüzdende olabilir. Cünkü beyinde takinti haline geldigi icin, sürekli oraya odaklaniyorlar ve dis dünyadaki etkilere karsi öfke duyuyorlar. Benim esimde ilk evlendigimiz sene bir tane strateji oyununa sarmisti bazen uykusuz ise gittigi bile olmustu. En sonunda cd.sini cöpe attim ve ciddi bir tartismanin ardindan birakti. "Hayatini bu oyunla doldurma niyetindeysen ve benim buradaki konumum senin hizmetciliginse bu evliligi gözden gecirelim ve ben kendi yoluma gideyim böyle devam edecekse" gibi sözler etkili oldu. Onun durumu biraz evlilige tam adapte olamamak ve uzun süre bekar hayati yasamasiyla ilgiliydi gerci. Hala ilgisi var bu türden oyunlara. Örnegin su Farmville'yi ben oynuyorum diye kendine mesru zemin kazandirdi, oda oynamaya basladi. Ben zamanimi cok aliyor diye biraktim o hala birakamadi. Yarim saatten fazla ilgilenmedigi icin, birsey demiyorum simdilik.
Asil önemli konu ise, cocuklariniz. Iki cocuk sahibisiniz ve onlarin sorumlulugunu almak zorunda. Ben cok aci bir cocukluk gecirdim ve cok doluyum bu konuda. Aslinda yazmak ne kadar dogru bilemiyorum ama pek cok seyi paylasiyoruz burada. Benim babamda, senin esin gibi sorumsuz hatta despot bir babaydi. Annem hasta oldugu icin calisamiyor ve dolayisiyla ona bagimli yasiyordu. Olaylari tek tek anlatmaya gücüm yetmez. Ama sunu söyleyeyim, bu sorunlar ailede kangrenlesiyor ve pek cok aci sonuc yasaniyor. Mutsuz es, mutsuz anne, mutsuz cocuklar ve bu yillarca zincirleme gidiyor. Bir sürü baska sorun doguruyor ve mahfoluyor hayatlar.
Tavsiyem, konusup ikna etmeye calisman. Anlamiyorsa, sözünü dinletecek birilerini araya koyman. Daha da anlamiyor ve maraz yaratmaya devam ediyorsa kendine güvenip daha radikal kararlar alman. Dünyadaki en önemli sey sensin ve tabiki hic bir sucu günahi olmayan bebelerin.
Biz yillarca sorunlarla bogustuktan sonra, konusarak bir yol bulamadigimiz icin, evi terk ederek ve izimizi kaybederek bir yol bulduk. Daha dogrusu Annemin tüm "olmaz, yapamam"larina karsi ben buldum. Birgün evini terk etmis bir es ve cocuklarla karsilastiginda, kendine gelecegini umdum. Bir cesit hesaplasma, intikam alma duygusuda agir basti öte yandan. Annem bosanma davasi acti, is bulduk hepimiz kendimize. Ben cok basarili oldugum halde üniversiteyi yarida birakmak zorunda kaldim ama pisman degilim. Hayatimin en güzel 1 yilini, sakin ve huzur dolu yuvamizda yasadik. Babam bizi birkac ayda buldu ve cok pisman oldugunu, ne istersek kabul edecegini, her türlü sarta hazir oldugunu söyledi. Annem baristi, zaten ruhen pek tasvip etmedigi, sadece bizim icin katlandigi bir durumdu. Simdi iyi durumdalar, birseyler asildi, eteklerdeki taslar döküldü ve yeni bir yasama basladilar. Ama böyle olmasida cok aci, yasanan onca seyden sonra. Deger miydi diye sormadan edemiyor insan...
Sana bir baska tavsiyemde, bu mutsuzlugu yillara yaymamaniz canim. Yoksa öyle cok sey birikiyor ki anlatamam! Ben 7 yasindayken, en büyük arzum babamin hic eve gelmemesiydi. O Avusturya'ya gittiginde, en mutlu günüm oldu. Yillarca görmedim ve 17 yasimda onun yanina okumaya gittigimde, hala o 7 yasindaki mutsuz kizdim ve icimde belki degismistir diye bir umut vardi ama maalesef. Öyle yabanci öyle farkliydik ki birbirimize...Simdi bile kendimi öksüz gibi hissediyorum. Bir babam var, beni kendince cok sevmesine karsi o duyguyu alamiyorum, icimde kopup gitmis pek cok sey. Yerlerinide sürekli kanayan bicak yaralari doldurmus. Insanin babasini sadece bir insan oldugu ve aslinda onca seye ragmen, iyi birisi oldugu icin sevmesi kadar aci ne olabilir ki?
Sonuc olarak canim sana bir örnek olsun diye anlattim bunlari. Hani dogum hikayemi anlattigimda, "baska hikayelerde bulusmak üzere" demistim ya, buda öyle bir hikaye olsun. Diyecegim, sen Annesin ve tabiatin geregi güclüsün. Cocuklarin icin herseyi yapacagini biliyorum ve kendini yiyip bitirmek yerine sert dur ve esinin kendine gelmesini sagla! Yapacak cok sey var ve kendine inanmalisin. Ki, zaten güclü bir kadin oldugunu biliyorum ben senin. Her babayigidin harci degil, bebekli oldugu halde disaridan okul bitirmek...
Kafam daginik biraz, sacmaladiysam ve haddimi astiysam özür dilerim senden ve herkesten.
Bizde kahvaltımızı ettik, Defdef'imi yikayip uyuttuk. Eşimde ofise gitti islerini halletmeye. Gelince önce eve gidip ordan da esimin arkadaşına gideceğiz. He bide vakit bulursak evin ordaki otele gidip spor salonuna kayıt olacagim a.s.
Birsom çok gecmis olsun bacım. Ogluslarima da aferin bak uzmemisler annelerini a.s.
Esen'cim kulağına kadar vurdu hastalık desene. Bı temiz hava al bakalım inşallah iyi gelir a.s.
Filizcim anlatmak istediğini çok iyi anlatmissin tatlım. Özlemcim mutlaka okumalı bu yazdiklarini a.s
günaydınlar kuzularım güzel güzel uyudular bende hastayım gece kalkmaya halim yok sanki anlıyo kuzularım yaww...inş.bugün daha iyi olurum yarın eminönüne gidecem toplanmam gere...eşim gelecek..belki sinemaya götürür beni
özleme katılıyırorum kıvılcım cnm..
bu arada kıvılcım senide çok iyi, anlıyorum bendeki durumda aynı
günaydın ay bu hastalık geçmiyor yaa hala ateş,im yükseliyor antibiyotiğe başlattı ablam inşallah işe yarar kulağım tıkandı sağ tarafım hiç duymuyor
Ahsene babası bakıyor mecburen
şimdi azıcık hava almaya çıkıcaz temiz hava iyi gelebilir
filizcim nedır bu babalardan çektiğimiz
ama sana katılıyorum bence de özlem eşinle konuşmalısın bu şekilde sende yıpranırsın çocuklarda etkilenir eşinle de iyice aranız açılır
kızlar asıl konuyu unutmuşum ya.geçen ay adetim 20 gün sürmüştü.ocağın 27sinde olmuştum 17siznde bitti.bir defa 3 aylık iğne vurdurmuştum onu vurduruncada adetim 15 gün sürmüştü.normalde ertesi gün kanama kesilirdi.3 ay sonra vurduramadım.işte ocak 27de olduğumda koyu yeşil gibi gelmeye başlamıştı sonra iğne alıp ana sağlığa gittim.dedim böyle böyle dr dedi kesin emin ol öyle yaptır.normal kanama gelince vurdurursun demişti.10.gün ana sağlığı arayıp dra dedim hala kesilmedim gel bakalım dedi.yağmurda düşük tehlikesi yaşamıştım 3 aylıkken.önce kanama sonraki günlerde kahve telvesi gibi kahverengi bişey gelmeye başlamıştı.geçen ayda öyle oldu dr usgde baktı.ama 2. saniye bişey yok dedi.bide sıkışık değildim acaba ondanmı bişey göremedi.18.gün hastaneye randevu aldım.dr dedi 3 aylık iğnenin yan etkisi olabilir biraz sıkış gel dedi.ogünde damlasu hastaydı fırsat olmadı.bide gebelik testi yapalım her ihtimale karşı demişti.normal gününde olmasını zaten beklemiyordum ama hala adet olmadım.2 hamileliğimde isteyerek olduğu için belirtileri biliyorum.hamle kaldığım ilk günler ayağa kalkar kalkmaz başım dönüyordu.ide hep uyku halindeydim.bikaç gündür deliricem.geçen akşam tv izlerken midem bulandı.ki her iki gebeliğimdede bir defa midem bulanmamıştır.bi yandan korunduk bişey yoktur diyorum.eşim korunuyordu.ama ne kadar güvenli bilmiyorum.rahim ağzının bi kısmı alındığı için spiralde takılmıyor.tek çare iğne kalıyordu.onuda vurulamadım hala olmadım diye.kızlar bişey diyin sizce normalmi böyle olması bu sabah yakaları toplarken ok kötü başım döndü.sanki yukardan balyozla vurdular.27sinde olmam lazımdı bugün 6sı test alıp yapsammı inş bişey yoktur ya.neden kordonlartımı bağlatmadımki sanki.uffff..
selaaaamm kaydirigubbakcemile2 kaydirigubbakcemile2
iyi hafta sonları opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan
kızım bugun daha iyi yada evimizde oldugumuz için uslu:))çok gezdik buaralarda:kedi:
bunlar herşeyden anlamaya başladı artık yaaa çok keyifli geçiyor zaman:))
onlar iyi olsunlar...
Selam bacılar iyi haftasonları a.s.
Dün akşam eşim geldi, yemeğimizi yedikten sonra hadi dedik dışarı çıkalım. Pılımızı pırtımızı topladık kayınvalideme gittik. Defdoş'u bırakıp çıktık dışarı. Gece geç geldik bayağı. Uyuyordu kuzum. Sabahta kahvaltıdan sonra doktora gittik.
Kuzum bu ay 400 gr almış 10 kilo olmuş. Boyumuzda 3 cm uzamış 76 olmuşuz. Hafif bi geniz akıntısı dışında bişeyimiz yok çok şükür. Onuda bikaç güne yeni bir şurupla hallederiz dedi doktor. Hareketlerine falan bayıldı. Bizi taklit etmesine falan baktı. Herşeyi çok güzel dedi.
Sonra market alışverişi yapıp eve geldik. Poşetleri yerleştirdim, Defdoş'u doyurup uyuttum, duşumu aldım size bakayım dedim. Şimdi yemek yicez eşimle. Sonra kuaföre ineceğim. Akşam arkadaşın doğum günü varya dışarı çıkıcaz.
Benden böyle bacılar. Defdoş uyanmadan yemek hazırlayayım. Görüşürüz öptüm sizi a.s.
Selam Kıslar
Defnenın dışı gelmış.Masallah Nurten ondandır sıkıntısı kuzunun.Gözünüz aydın.
Pınarcım sızede maşallah kontrol guzel gecmiş.Fellık fellık gezmeye devam anacım.Bizde gec cıkıcaz bu gece.Borayı uyup anneme kacıcaz dışarı.
Kımsede uğramamış bugun.Herkes sokaklarda galıba.Burda hava cok fena yağmurlu.Tüm gün Borayla evdedık.Bu gece gec saatte cıkıcaz muzık dınleme gıdıcez bakalım ama bende fena halsızım sanırım Borasan kaptım mıkrobu.Hafıf öksürük basladı.Ayakta atlatırım insallah.
Ayy bıde heryerım tutuldu kızlar.Bora ne guzel bı sure odasında yattı.Şımdı hastalıktan huy değiştirdi yıne yatmak istemıyo.Bende inat ettım alışsın dıye onun odasına yer yatağı yaptım orda yatıyorum.Uyanınca hemen uyku dağılmadan pışpışlıyorum bakalım sonuç ne olucak.Cok uyanmasa kolay ama saat bası ağlıyo.Cok zor yaa.
Yarında tum gun alışverışte olucam ansallah.Görümcenın bebeği elı kulağında heran gelebılır.Kız bana valız valız hedıye getırdı.Benımde bışeyler hazırlamam lazım.Bakalım yarın bışeyler alıcam.Boranında hersey kuculdu ee evde esortman oluyo ama ist olucaz bı sure olmaz.Onada cıcıler alınması gerekır.Yıne Alp le bol kapışmalı bı pazar bızı beklıyor.Haftabası valızımı hazırlıyayımda haber gelırken daha gıderız artık.
slm kısçelerrr
bende hasta gibiyim hava çok soğumuş annemle reale gidiecektik
fazgeçtik..aman yaa hava açsada kuzularımı parka götürsem dışarı çıkmaya bayılıyolar
güle güle gidin pınarcığım iyi eylenceler cnm
def defede maşallah
Kızlar bıde bışey sorucam ya.Bılıyosunuz ben Borayı 2 ay kadar azda olsa yurutece koydum.Nerdeyse 1 aydır kaldırdım hıç kullanmıyorum.Ama Bora acaıp parmak ucunda yuruyo ordanmı kaldı acab.Yoksa sızın bebışlerde öylemı hıç tam basmıyor yere.Üzülürüm sorun yurutec olduysa eğer.Tabı böyle olunca cok dengesız hareket eddıyo.Yoksa baletmı olucak oğlusum.Ayy Borayı dusunemıyorum.
ulen gordunuz mu milyonerler fuarinda kadin bir bardak begendi solemsi ayip 180euro kocasi da ucuzmus cok guzel dedi saka gibi yaaaakafamcokkaristi
ayy bide görseydin ne hırsla basıyo tuşlara.. herzman eline geçmiyor ya bu fırsat bulmuşken herşeyini kurcaladı aradada bbana bakıp tepkimi ölçüyo az gülümsüyosam dvm durmak yok küçük parmaklar işliyo:))))
hadi sen yat canım ama bence ılık bi duş al yatmadan bide ballı süt iç sabaha daha dinç kalkarsın cnm
iyi geceler..
bende defneyi yıkadım ama çok huysuz yatırayım bakım uyuyacakmı??
geçen gün yollugumu silmemiştim onuda sildim kutlayada yalvar yakar yatak od.halısını sildirdim
uyusunda wc banyo yıkayım yrnda süpürüp silerim offf işler bitmiyooooooo
slm kızlar ıı pazarlarr herkesler gezmede ewde kocişle mayısmacada aılecek oyunlar oynamacada herhalde.....
yagız uyuyo ..eşim mutfakta ders calışıoo yagıuz uyansın alışwerişe gıdıcez bızde...eksıkler falan hıc bıtmıyo yafuuuu......dun gece hayret yagız sadece2 kere kalktı kızlarrrrrrrr coookk sasstımm valla herhalde off veresı geldı bıze:=)bugun den ıtıbaren baslarız gene...
bende kacar kızlar yatakodası falan toplancak benım hınzır uyanmadan bıtıreyım barııı cok cok optum hepınızı canlarrrrrrrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?