2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

GıDEYıM DE MAMA YıYEYıM ACIKTIM KIZLAR cokacimcoook
TABı SADECE ÇORBA VAR BUGÜN MENÜMDE kaydirigubbakcemile3
DÜNDE KARNIBAHAR SALATASIYDI PÖFFF -tatlicadiarzu-

slm kzılar naıslsınız?salı akşam eve geldim mutfak dolapları değişti,eşim yapmış temizliği sağolsun bide güzel yerleştirdi,aman hasta olma ben yaparım diyo
zeynepde öyle mızmızki bu aralar diş mi anlayamadım sanırım başka bi derdi var
kulaklarını kaşıyo sürekli bide hep akıyo kulakkarı iltihap mı var ne
dr.a götürücez bakalım
dün görümcem geldi neymiş bana yardım edecekmiş temizlikte
mutfak tezgahını ciflemiştim sağolsun bi tek onu yıkadı
bayramda giydiği kıyafetlerini giymiş,eline de iş almış gelmiş sabahın köründe ya
sinir oldum öğlen yemke yap akşam bi daha ayrı yap olan işim kaldı
dün onlar gidince yaptım biraz
zeynep tüm gece ağladı aramıza aldım yatık ama yok hep kalktı amma yemedi ağladı durdu ya inş bişeyi yoktur
geçmişi okuyamayacak kadar yorgunum ama defnoş yürümeye başlamış galiba tebrikler pınarcım,hadi gözünüz aydın
zeynep de bir düredir öyle yürüyor
birsennnnn oğluşların doğum günü gelmiş vay be ne çabuk geçti günler iyiki doğmuşlar cnm iyiki doğurmuşssun canımm nice mutlu yıllaraa

Okumaya bile zor firsat buluyordum, yazamadim canim. Neyse bugün dogum günüm, Doruk kiyak cekiyor ve uyuyor 2 saattir neredeyse...

4 yasina kadar ayni odada yatirmak cok riskli canim. Bunu 2 yil Pedegoji okumus biri olarak söylüyorum. Yasamlarinin ilk evrelerinde, bebeklerin-cocuklarin beyni öylesine hizli doluyor ki bilgiyle. Ve ögrenmeye öylesine aclar ki! Yatak odasi, anne ve babanin özeli, mahremi. Cocugu buraya zorunluluktan ve ihtiyactan dahil ediyoruz ve bu zorunluluk ortadan kalktiginda, kendisine ait bir düzen olusturmaliyiz. 4 yas, bir cocugun pek cok seyi idrak edebilecegi bir yas. Anne ve babayla ilgili detaylari, kendi zekasiyla ve yasina uygun zamanlarda kesfetmesi, ruh sagligi acisindan daha verimli bence.

Kizlar sIKIci bir dogum günü geciriyorum, is yapasim yok bugün hic. Dorugun yemegini yaptim sadece. Havada bir kasvetli, disari bakinca icim daha karariyor.

maşalah kayınvalidene görüyomusun hemen yapmış istediğini,elelrine sağlık afiyet olsun sizede,Defne kuzusunada aferin tabii..
ohh maşallah yavruya ama mutluluğun fazla uzun sürmez cnm artık işler iki kat zorlaşıyor,bu sabah Dağhanın yaptığını face yada buraya eklicem vakit bulursam anlarsın beni..ne demek istediğimi:))
geçmiş olsun Tülaycım..sanada selinede ne oldu kuzuya yaa,hasta olmasalarya..

haydaaa kafam karıştı şimdi bizimki ne zamndır ayrı yatıyor bize güvenmiyormu şimdi,
ne yapcaz odaya geri mi alıcaz..??

Kizlar sIKIci bir dogum günü geciriyorum, is yapasim yok bugün hic. Dorugun yemegini yaptim sadece. Havada bir kasvetli, disari bakinca icim daha karariyor.
cnm facede yazdım ama tekrar yazıyım doğum günün kutlu olsun,nice yıllara tüm sevdiklerinle,,aynen burasıda sıkıcı bi hava var,

Filizcim şu olaya bi el at ya sen bilirsin,yanımızda yatırma olayı ne diyosun??

ferda saol canım.seline ne oldu bizde anlamadık akşam gülen oynayan çocuk gece ateşler içindeydi ama şimdi daha iyiymiş.

filizcimmmmmmmmmmmmmmmm doğum günü kutlu olsun.tüm sevdiklerinle eşinle oğluşunla nice uzun yıllara...

selam kızlar,,,

Umarım iyisiniz hepiniz,oğluşu uyutup oturdum hemen pcnin başına..ne var ne yok bakalım??

Ben sabahtan beri perişanım Dağhan beni iyi zayıflatıyor onu anladım..Sabah kahvaltı yapıp geri yaptık,10.30 da uyandık bu seferde benim kahvaltıyı hazırladık beraber,o da yumurta zeytin filan yedi yine..sevindim.Bu arada zeytin verebiliyomuyuz kızlar yaa biliyomusunuz bi mahsuru yok dimi??

çorbasınıda yedirip uyuttum iinanırmısınız daha hala pijamayla oturuyorum.hiçde değiştiresim yok..

Oğlum bu sabah çok faaldi ekleyebilrsem face eklicem gerçi telefona çektim görüntüler pek iyi değil ama denicem halimi görün diye!!!

selam kızlar,,,

Umarım iyisiniz hepiniz,oğluşu uyutup oturdum hemen pcnin başına..ne var ne yok bakalım??

Ben sabahtan beri perişanım Dağhan beni iyi zayıflatıyor onu anladım..Sabah kahvaltı yapıp geri yaptık,10.30 da uyandık bu seferde benim kahvaltıyı hazırladık beraber,o da yumurta zeytin filan yedi yine..sevindim.Bu arada zeytin verebiliyomuyuz kızlar yaa biliyomusunuz bi mahsuru yok dimi??

çorbasınıda yedirip uyuttum iinanırmısınız daha hala pijamayla oturuyorum.hiçde değiştiresim yok..

Oğlum bu sabah çok faaldi ekleyebilrsem face eklicem gerçi telefona çektim görüntüler pek iyi değil ama denicem halimi görün diye!!!

ferda dedğim programı dinle arşivden bi kaç bölümde olsa elbet bu konu geçer sorular iinde seninde kafan rahat etmiş olur. Çocuk her korktuğunda yada ağladığında annesinin gülen yüzünü görerek ona duygusal anlamda daha bi bağlanırmış öyle diyor pedagog . Yine de herkes kendi bilir tabi.

Yatirma konusunda ben Zehra'nin önerdigi pedegog gibi düsünmüyorum canim. Yazmistim zaten onada, neden öyle düsünmedigimi. Sen dogru yapiyorsun bence, bende bir an önce alissin istiyorum ve kosullari yaratiyorum yavas yavas. Cocugumuzu ayri odaya alarak, onu terk etmiyoruz ki. Aksine özgüveni gelissin, kendi basina bir birey olmayi ögrensin istiyoruz.

filizcimmmmmmmmmmmmmmmm doğum günü kutlu olsun.tüm sevdiklerinle eşinle oğluşunla nice uzun yıllara...

Sagol Tülay'cigim, öpüyorum seni.

Sen yine de ekle canim, merak ettim o atom karincayi...

Bende dinleyeyim uygun bir zamanimda Zehra'cigim, merak ettim.

sağol filizcim yaa aslında bende senin gibi düşünüyyorum,nasılsa her istediğinde ,ağladığında yanındayız,ayrı odada olduğu için sevmiyoruz istemiyoruzda ayırıyoruz anlamına gelmiyor,öyle bişey soz konusu bile olamaz dimi!!

dinlemeye çalışıcam cnm bulabilirsem tabii,çok sağol..

Herkese merhaba kızlar a.s.

Uzun süredir KK ya girmemedim girsemde yazmaya fırsat bulamadım. benimde defnem hastalandı 1 aydır onunla uğraşıyoruz. ıdrar yolları enfeksiyonu geçirdi. 1 hafta hastanede yattık. sonra 1 hafta evde tedavisi devam etti. sonrada bir sürü tahlil yapıldı böbreklerinde kalıcı zarara varmı diye. çok şükür böbrekleri temiz çıktı kuzumun. şimdi bi tek sondalı ultrason çekilecek. 1 sene boyuncada koruyucu antibiyotik kullanacağız. birde bu dönem içinde grip ve öksürüğe tutlduk anne kız. anlıyacağınız kabus gibi bir ay geçirdik. şimdi yeni yeni kendime geliyorum. aman kızlar bebeişlerinizde bir farklılık gördüğünüzde hemen bi doktora gösterin. bizim kızda uzun süredir iştahsızlık, kusma, ateş ve geceleri ağlama vardı. hep diştendir diye düşündük. dedikki hastalık hastası yapmayalım ilaç içirmeyelim çok fazla. meğer kuzum idara yolu enfeksiyonu geçiriyormuş. ve bayağı ilerlemiş. aslında aylık rutin götürdümüz doktorda bize hiç bişey demedi. hep diştendir dedi. kusmasınıda zorla yedirmemize ve defnenin huysuzluğuna bağlamıştı. neyse öyle yada böyle atlattık. ama inanın 1 ayda ömrümden ömür gitti. allah bir daha böylesini göstermesin.

neyse kızlar işte bizdeki son gelişmeler bunlar.

geçmişe bakmaya çalıştım ama fırsat bulamadım sadece şöyle bi baktım. aklımda kaldığı kadarıyla:

pınarcım kızımın adaşı yürüyormuş. maşallah kuzuma, allah nazardan saklasın. darısı bizimkine. benim defnemde sıralıyor ama daha yürümeye korkuyor. birde hastalık bayağı geriletti kızımı. hala bir dişimiz bile yok neyse allah sağlık versinde gerisi gelir değil mi?

Birsencim senin oğluşlarının bugün doğum günüymüş. sağlıkla mutlulukla ve sizinle birlikte daha nice yeni yaşlarına işallah...ikisinide gözlerinden burunlarından öpüyorum :)))

Filizcim seninde doğum günün kutlu olsun canım. sevdiklerinle ooğluşunla beraber nice yıllara......yeni yaşında herşey gönlünce olsun..

Tülaycım sanada geçmiş olsun. yavrun hastaymış. allah acil şifalar versin işallah...

unuttuğum arkadaşlar ne olur kusura bakmayın...benim balık hafızamda kalanlar bunlar.. brde çok geçmişe bakamadım :):1hug:a.s.

Kızlar bu arada ben birde kızıma bakıcı arıyorum. size uygun bir zamanda danışmak istediğim konular var. yardımınıza ihtiyacım var kafam çok karışık :sm_confused:

Canım saolasın.sızede Çok geÇmıŞ olsun... Evet genelde dıŞtendır dıyıp geÇıyoruz ama dr larda aynı Şeyı sÖyleyınce tahlıle falan gerek duymuyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…