Okumaya bile zor firsat buluyordum, yazamadim canim. Neyse bugün dogum günüm, Doruk kiyak cekiyor ve uyuyor 2 saattir neredeyse...
4 yasina kadar ayni odada yatirmak cok riskli canim. Bunu 2 yil Pedegoji okumus biri olarak söylüyorum. Yasamlarinin ilk evrelerinde, bebeklerin-cocuklarin beyni öylesine hizli doluyor ki bilgiyle. Ve ögrenmeye öylesine aclar ki! Yatak odasi, anne ve babanin özeli, mahremi. Cocugu buraya zorunluluktan ve ihtiyactan dahil ediyoruz ve bu zorunluluk ortadan kalktiginda, kendisine ait bir düzen olusturmaliyiz. 4 yas, bir cocugun pek cok seyi idrak edebilecegi bir yas. Anne ve babayla ilgili detaylari, kendi zekasiyla ve yasina uygun zamanlarda kesfetmesi, ruh sagligi acisindan daha verimli bence.
ferda dedğim programı dinle arşivden bi kaç bölümde olsa elbet bu konu geçer sorular iinde seninde kafan rahat etmiş olur. Çocuk her korktuğunda yada ağladığında annesinin gülen yüzünü görerek ona duygusal anlamda daha bi bağlanırmış öyle diyor pedagog . Yine de herkes kendi bilir tabi.
sağol filizcim yaa aslında bende senin gibi düşünüyyorum,nasılsa her istediğinde ,ağladığında yanındayız,ayrı odada olduğu için sevmiyoruz istemiyoruzda ayırıyoruz anlamına gelmiyor,öyle bişey soz konusu bile olamaz dimi!!
Herkese merhaba kızlar a.s.
Uzun süredir KK ya girmemedim girsemde yazmaya fırsat bulamadım. benimde defnem hastalandı 1 aydır onunla uğraşıyoruz. İdrar yolları enfeksiyonu geçirdi. 1 hafta hastanede yattık. sonra 1 hafta evde tedavisi devam etti. sonrada bir sürü tahlil yapıldı böbreklerinde kalıcı zarara varmı diye. çok şükür böbrekleri temiz çıktı kuzumun. şimdi bi tek sondalı ultrason çekilecek. 1 sene boyuncada koruyucu antibiyotik kullanacağız. birde bu dönem içinde grip ve öksürüğe tutlduk anne kız. anlıyacağınız kabus gibi bir ay geçirdik. şimdi yeni yeni kendime geliyorum. aman kızlar bebeişlerinizde bir farklılık gördüğünüzde hemen bi doktora gösterin. bizim kızda uzun süredir iştahsızlık, kusma, ateş ve geceleri ağlama vardı. hep diştendir diye düşündük. dedikki hastalık hastası yapmayalım ilaç içirmeyelim çok fazla. meğer kuzum idara yolu enfeksiyonu geçiriyormuş. ve bayağı ilerlemiş. aslında aylık rutin götürdümüz doktorda bize hiç bişey demedi. hep diştendir dedi. kusmasınıda zorla yedirmemize ve defnenin huysuzluğuna bağlamıştı. neyse öyle yada böyle atlattık. ama inanın 1 ayda ömrümden ömür gitti. allah bir daha böylesini göstermesin.
neyse kızlar işte bizdeki son gelişmeler bunlar.
geçmişe bakmaya çalıştım ama fırsat bulamadım sadece şöyle bi baktım. aklımda kaldığı kadarıyla:
pınarcım kızımın adaşı yürüyormuş. maşallah kuzuma, allah nazardan saklasın. darısı bizimkine. benim defnemde sıralıyor ama daha yürümeye korkuyor. birde hastalık bayağı geriletti kızımı. hala bir dişimiz bile yokneyse allah sağlık versinde gerisi gelir değil mi?
Birsencim senin oğluşlarının bugün doğum günüymüş. sağlıkla mutlulukla ve sizinle birlikte daha nice yeni yaşlarına işallah...ikisinide gözlerinden burunlarından öpüyorum :)))
Filizcim seninde doğum günün kutlu olsun canım. sevdiklerinle ooğluşunla beraber nice yıllara......yeni yaşında herşey gönlünce olsun..
Tülaycım sanada geçmiş olsun. yavrun hastaymış. allah acil şifalar versin işallah...
unuttuğum arkadaşlar ne olur kusura bakmayın...benim balık hafızamda kalanlar bunlar.. brde çok geçmişe bakamadım :):1hug:a.s.
merhaba kızlar
ali ve ömerin doğum günü kutlu olsun nice yaşlara inşallah
defneye maşallah yürümeye başlamış ne şeker olmuştur şimdi bizimki hala tutunarak yürüyor
KIVILCIM28, tlyonl2009, beyaz16, Claries, zehra*79*, fzehraboz, HANDEOR sizler nasılsınız kızlar bebişleriniz nasıllar
tülaycım kızın ateşlenmiş umarım önemli bir şeyi yoktur iyileşir hemen
bize gelince benim oğlumda sürekli huy değiştiriyor ben yine dişe bağlayacam ama öyle galiba hiç dişi çıkmadı ve çıkaracak herhalde ama patlayamıyor oda baya bir huysuzlanıyor sürekli ağlayarak uyanıyor yavrum benim bende hep uykusuzum o uyuduğunda da ancak iş yemek falan derken uyanıyor zaten benimde uyumama fırsat kalmıyor şuan uyuyorken bi bakayım size dedim benimde karnım acıktı birşeyler atıştırıyorum
pedogog işini anlayamadım herkes farklı birşey söylüyor şimdi kime inansak bilemedimbilmiyorumkismile
2 yıl pedagoji okumuş olmana ve görüşlerine saygı duyuyorum fakat bende senin gibi düşünüyordum taki bunları öğrenene kadar sonuçta adam da 1- 2 yıl değil yıllarca bu işin eğitimini almış yurtdışında yıllarca görev yapmış ve bir yığın olayla ve insanla görüşüp bilgilerinide kitaplara dökmüş elbet bi bildiği vardır diye düşünüyorum .
Kızla rben Çıkıyorum selİnİn ateŞİ İnmİyormuŞ dr gİdİyoruz İyİ akŞamalr herkese
türkiz ali ve ömeri öpüyor ve nice yaşlara abilerim diyorve tabi bende annesini öpüyorum evlatlarınla nice yıllara diyorum
pınar hayırlı olsun Defne yürüyormuş maşallah bizde ise tık yok halen
Tylon geçmiş olsun sizede germçi ateşi düşmüş yazmışsın sevindim ama yinede tam diş zamanı çok geçmiş olsun.
Filiiiiiiiiiz iyiki doğdun tatlım
hepinizi öpüyoruz kızlar akşam yeğenim Durunun doğumgünü partisi var Türkizle gitcem ilk kez bi partiye katılıyoruz da
FİLİZZZZZ canım doğum günü kutlu olsun
nice yıllara canım...
FİLİZCİM İYİKİ DOĞDUN CANIM NİCE MUTLU SAĞLIKLI SENELEREa.s.
BICIRIK KARDEŞLER SİZİNDE DOĞUM GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN İYİKİ DOĞDUNUZ CANLARIM BENİMopuyorumnanaktan
filizcim doğum günün kutlu olsun!!
birsen kuzularımın da doğum günü kutlu olsun!!
bu ayrı oda da yatırmak konusunda konuşulmuş. ben 4 aydan beri ara ara, 6 aydan beri sürekli kendi odasında yatırıyorum kuzumu. bizim odayla bitişik. ağlamaya başladığı anda uyanıp koşuyoruz ya babası,ya ben. hoş geceleri çok da uyanmıyor ama, uyandığı anda da karşısında bizim gülen yüzümüzü görüyor. bende bir an önce ayırmak taraftarıyım. çocuk kesinlikle cinselliğe tanık olmamalı bence de.
bende doğumgünü hediyesi olarak kızımın yatağını ayırmayı düşünüyorum
şaka bir yana doğumgününden sonra ayırıcam inşallah
iyi aksamlar tek tek teşekkür ederimmm....güzel dilekleriniz için ...
ben giremedim ama doğumgünümüzü her ne kadar bugün kutlamasakta ufak hazırlık yaptım...
evim berbattı özellikle mutfağım....bi giriştim çocukların odasının halısını sildim kanepesini sildim..
yataklarını kanepsini çekip sildim süpürdüm...mutafktaki bi ton işimi bitirdim camını sildim yatak odası antre aksam 5 olmuştu..hemen markete gittim ufak alışveriş yaptım...
eve koşa koşa geldim...hemen doğumgünü yemeğimizi hazırlamaya koyuldum...
fırında kaşarlı köfte
ezogelin çorbası
pilav
amerikan salatsı
ve pasta yaptım kuzularıma....kociş şeytanın bacağını kırdııııı bana çiçek yaptırmışş...
hediye almışş......bugün bu iki altını bana verdiğin için teşekkür ederim...çektiğin tüm sıkıntıların bedelini hiç birşey ödeyemez karşılayamaz seni çok seviyorum dedi....
gece 4 de tartışmıştık ve bütün günde konuşmadık...ve bugün pestilim çıktı ama bu sözler ve çicek
herşeyi götürdü...iyi geldi beee :) paylaşmak istedim sizlerle
Birsen senin mutlu son hikayelerine bayiliyorum. Menünüzde harikaymis. Afiyet olsun...
harika ya esin çok güzel jest yapmış bravo birsencim
tekrar nicesenelere
inan bana böyle bişey beklemiyordum ali ile ömer bizi sonsuz bir tutku ile bağlasada
ayrı düşütük kocamla duygusal anlamada yani...bu küçük jest beni erittii
kıvılcım hepimizin mutlu sonları olsun cnm hep gülelim
yeni yaşını tekrar tekrar kutluyorum
iyi aksamlar tek tek teşekkür ederimmm....güzel dilekleriniz için ...
ben giremedim ama doğumgünümüzü her ne kadar bugün kutlamasakta ufak hazırlık yaptım...
evim berbattı özellikle mutfağım....bi giriştim çocukların odasının halısını sildim kanepesini sildim..
yataklarını kanepsini çekip sildim süpürdüm...mutafktaki bi ton işimi bitirdim camını sildim yatak odası antre aksam 5 olmuştu..hemen markete gittim ufak alışveriş yaptım...
eve koşa koşa geldim...hemen doğumgünü yemeğimizi hazırlamaya koyuldum...
fırında kaşarlı köfte
ezogelin çorbası
pilav
amerikan salatsı
ve pasta yaptım kuzularıma....kociş şeytanın bacağını kırdııııı bana çiçek yaptırmışş...
hediye almışş......bugün bu iki altını bana verdiğin için teşekkür ederim...çektiğin tüm sıkıntıların bedelini hiç birşey ödeyemez karşılayamaz seni çok seviyorum dedi....
gece 4 de tartışmıştık ve bütün günde konuşmadık...ve bugün pestilim çıktı ama bu sözler ve çicek
herşeyi götürdü...iyi geldi beee :) paylaşmak istedim sizlerle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?