2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

ceren canım saol.evet idrar kan tahlilinde bişey çıkmayınca bide tam dr dayken ishal olmaya başladı o zaman kaka tahlili yaptılar o an anladılar.dr şaşırdı hatta 2-3 dr birden baktılar o kadar çok amip olmuşki anca içme suyu içse bu kadar olur dediler.bende kaç gün erken çıktım şimdi izin almam zor olur aklımda evde hep.

banu canım saolasın.sizede geçmiş olsun.evet sende biliyorsun annem iyi bakıyor ama bir yerden mikrobu kapmış işte. valla onlar hasta olmasın biz olalım inan çarşambadan beri ne uyuyorum ne bişey yiyorum (

aynur canım saol ama hala aynı sayılır selin ateşi yok ama halsiz.

tülaycım öyle valla onlar hastalanmasın küçük bünyeleri ne kadarda inciniyor hastalanınca neden mikrop kapmış olabilir ki umarım en kısa sürede iyileşir canım
valla annelik öyle işte onlar hastalanınca insan ne yiyor ne uyuyabiliyor canım

banu canım muhtemelen oyuncaklardan dedi eğer içme suyu vermiyorsanız musluktan dedi.ama biz hep hazır suyu bile kaynatıp veririz.sadece aklıma gelen acaba anneme misafir sık gelir belki gelenlerden biri mi verdiki diye düşündüm

günaydın kızlar bizde 7.30da uyandık bugün oğlum daha uyumadı etrafta sıralıyor

ayşe ve tülaycım kuzularınız hastalanmış çok geçmiş olsun

kızlar buluşmanızda çok güzel geçmiş resimlerden anlaşıldığı kadarıyla çok pişmanın gelemediğime neyse artık başka zamana inşallah

dırımkızı+, seherim, Claries sizler nasılsınız kızlar birsencim doğum gününüz güzel geçmiştir umarımopuyorumnanaktan

slm kızlar maşallahh toplanılmış çokda güzel olmuşş
inş.darısı başımıza karşı taraf olarak...

bana gelince sabahtan beri facede resim yüklemeye çalışıyorum hata veriyor uyuz oldum
muhteşem ve yorucu bir doğumgünüydü..
kendimi sanki çocuklarımın düğününe hazırlanır gibi hissttim..

baştan anlatayım c.tesi sabah kaynım bizi aldı anneme bıraktı kaynanamda geldi...
onlar annemdeyken ben diyetisyene gitti...
süperrrr bişi olmuş geçen hafta 2700 gr vermiişim şaşkınım
ama geçen hafta 500 gr gidince biraz sıkı bi diyet verdi...ee bende evde eşşek gibi çalıştığımdan
artı regli dönemi geçirdim...3 haftda toplam 4500 gr gitti bu haftada aynı hızla giriş yaptım.
hafta sonu tabi dikkat olmadı ...ama bugün başlayacam ..
çocuklar 8 de kalktı mama içtiler şimdi birdaha uyudular...
,bende kahvaltı yapacağım...sizlere bakem dedim...
resimleri atıyorum kızla burayada koyacağım önce mamamı yiyeyim canavarlar uyurken :))

maşallah hepsine.. allah nazarlardan korusun..
en kısa zamanda bendekileride ekliyeceğim.

Günaydin Kizlar,

Cok güzel resimler eklemissiniz, kuzular Gülsah'in evini tam krese cevirmisler gercekten. Serra'nin cadiligina cok güldüm, nasilda aglamis oyuncak icin kuzum. Birsen, hemen bakayim resimlere canim. Ayrica tebrik ederim, süper birsey ne güzel gidiyor kilolarin.

Bize gelince, Cumartesi esim calismak zorunda kaldi, alis-veris haric genelde evdeydik. Dün aksamda benim dogum günü yemegim vardi, güzel bir aksam gecirdik, yemekler cok lezzetliydi. Doruk'da cok sevdi gittigimiz yeri, kendi mamasini yemek istemeyince, ona da bir tabak yaptirdik.
Pazartesileride nedense hic sevmiyorum, ev isleri bitmiyor bir türlü ya. Güya haftasonu firini, buzlugu ve buzdolabini temizleyecektim, mutfak dolaplarini bosaltip silecektim ama nerde. Doruk'un mizmizligina benim uykusuzlugum ve yorgunlugum eklenince, yatti o is. Bakalim parca parca bu hafta yaparim artik.

Bu arada kizlar, kuzularin gece uyku düzenleri nasil? Ilginc ya, Doruk teyzemlere gittigimizde sabahaca 1 kere uyaniyor öglende 2-3 saat kadar uyuyordu. Eve gelince sorun yaratiyor, anlamiyorum bir türlü. 2 saat tas catlasa 3 saatte bir uyaniyor artik. Cok sinirlerim harap oluyor uykusuzluktan.

Tülaycım, tekrar çok geçmiş olsun canım. Defne de daha 5 aylıktı amipli dizanteri oldu. yani dışkısında amip yumrtası bulundu. Flaggy diye bi ilaç kullandık. çok şükür geçti. neyse sana şunu demek istiyorum bizimde başımızdan geçtiği için biliyorum. bizim doktor musluk suyuyla yıkanmış sebzelerden, yada iyi yıkanmamış yeşilliklerden, sebzelerden filan geçebilir demişti. hani eline bişey veriyorsan kemirmesi için ondan olabilir demişti. çünkü ben 6 ay emzrdiğim süre boyunca hiç su vermedim. emzikte kullanmıyordu. tabi birde altını değiştirdiğinizde hijyene çok dikkat edin demişti. bu amipin belli bir yumurtlama süresi olurmuş ve yenileye bilirmiş. bu yüzden sürekli dikkat edip tahlil yaptırmak gerekiyormuş beli aralıklarla. bizim Dr. böyle demişti. umarım en kısa sürede selin sağlığına kavuşur. tabi belki sizinkisi farklı bişeydir. ben balıklama daldım biraz ama belki faydası olur diye bildiklerimi paylaşmak istedim.

günaydın canım a.s.

valla güzelim işller hiç bitmiyor. bide bizim bi hafta sonumuz var. fakat yapılması gereklen tonla da temizlik ve iş var. bakalım nasıl halledeceğim. sanada kolay gelsin. yavaş yavaş yap, kendini yormadan. arkandan kovalayan yok nasıl olsa. (aannem öyle der hep :))

bu arada uyku olayı bizde zaten sürekli düzensiz olduğu için farklı bişey diyemiyeceğim. bizim kız sağolsun 1-2 saatte bir uyanıp annesinin üzerine atlıyor, bazen zor zahmet uyuyor bazen uyumak istemiyor. bakalım yaşına işallah düzelir umuduyla yaşıyorum. defne doğduğundan beri deliksiz (3 -4 saat) uyku yüzü görmedim. ama canı sağolsun buda bir dönem elbet geçecek değil mi?

canım inana bana okurken göz yaşlarımı tutamadım. o kadar içten anlamışsın ki sanki kendim yaşamış gibi oldum. sedeki korkuyu ve üzüntüyü tahmin bile edemiyorum. allah melekleriyle korumuş türkizi. çok ama çok geçmiş olsun. allah bir daha göstermesin işallah. boşuna büyüklerimiz demiyormuş küçük çocuğa bebek emanet etmeyin gözünüzden ayırmayın, çünkü küçük çocukların aklı ermez kıskanırlar diye. umarım başka bir şey çıkmaz ve bununla geçmiş olur :))

fzehraboz canım saolasın.bugün yine akşam ak athlili yaptırıcaz.dediğin olabilir dicem ama ben inan ne meyve ne sebzeyi kabuğunla vermem çeşmedede yıkamam olaki vercek olsam bile hazır suyla yıkayıp veriyorum.valla çıldırcam ya bide dr az önce demişki flaggy dedinya o seline yan etki yaptı.heryeri isilik gibi oldu.ilacı kesin zaten amip geçmiştir demiş.ya sen nerden anladın tahlil yapmadan hani 10 günde geçmezdi.akşam kakasını yaparyapmaz başka yere götürcem.bide özel sırf çocuk hastanesi beni delirttiler valla günlerdir.

Ceren ve Tülay, cok gecmis olsun kuzulariniza.

Tülay, asiri steril bir ortamda kolay mikrop kapmasina neden oluyor canim. Bence ictigi su sisedeyse, kaynatmaya devam etme derim ben. Bende bebek sulari aliyorum, herseyini o sularla yapiyordum. Dolapta 2 gün duruyorsa, kaynatiyordum falan. Ama artik o kadar takmiyorum, yemeklerini cesme suyuyla yapiyorum genelde. Ictigi sularida kaynatmiyorum. Ilitiyorum sadece.

ohh maşallah demek anca geldin eve helal valla yine gezmişsin cnm ne güzel..
bende tanıştığıma çok memnun oldum cnm..yine görüşelim bak bana yakınsın atla taksiye gel beklerim ok..
oto kolt.ve arabanız hayırlı olsun cnm,bende bakıcam bu hafta almamız lazım gidiyorum artık memlekete..dediğin modele baktım güzel görünüyor,yatış pozisyonuda iyimi benim için o çok önemli..ıuyurken rahat etmeleri..bilgilendirirsen sevinirim cnm bi de nerden aldınız 250 ye yazsana bana heryerde 300 üstü..
bende tanıştığıma çok memnun oldum cnm,öptüm masalıda,
geçmiş olsun cnm ya düşer inşallahh
çoğaltam güzelim yok yok azalt sen onları,ben mahcup oluyorum ,gördün dimi herkes oyuncakla oynarken benimki nelerle uğraşıyordu,temizlik bile yaptı yani..:))
aferin duruya dağhanla biraz daha görüşürlerse yandın sen,,,

en kısa sürede bizde bekliyoruz eşini al gelin akşam filan oturalım tamammı??
cnm geçmiş olsun yaa,nasıl kapmış enterasan aslında bende veriyorum ama içim hiç rahat değil hazır sudan dolayı kaynatıyım bari bende..düzelir bir an evvel umarım..
cnm doğumgününzün güzel geçmesine sevindim,nice yaşlara inşallah,darısı bize sen atlattın..

Kilolarda gitmiş ohh ne güzel bravo valla..
ne oluyor evde acaba anlamadım cnm,,valla dün gecede dağhan kaç kere uyandı sayamadım nedeninide bilmiyorum cnm...

haklısin filizcim. ya buranın suyu hem çok kireçli hemde kumlu o yüzden cesaret edemiyorum.inan bardağa doldurğumuzda bile dibi kum dolu oluyor.

Slm kızlar,,

SAbah 8 den beri ayaktayız yine oğluşla ve sonund sızdı ayağımda...bende bi bakıyım dedim...

Sabahta komşum geldi kahvaltı yaptık beraber,Aynur ablada o ara sağolsun işleri halletti o gitti ben yalnız kaldım.müzik pc keyfi yapıyorum.

Dün Dağhan doğumgünü için kıyafet baktım int.den Sibelcim senin aldığın kıyafeti gördüm çokda hoşuma gitti acaba bende mi alsam diyorum.yada başka ne olabilirki??daha hediye işi var..ohh ben hazırlıklara başlıyım anca biter herlade..

hülyacım sende bulmuşsun sonunda ne güzel..az kaldı dimi sizinkinede inşallah diğer eksiklerid halledersin bir an evvel kolay gelsin..

ben biraz daha bakınıyım oto koltuğu ve kıyafet,görüşürüz kızlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…