2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Canim Doruk sabah cok erken kalkiyor, hemen emziriyorum kalkar kalkmaz. Eger gece cok uyanmis ve emmisse, sütüm eskisi kadar yogun gelmiyor. Takviye süt veriyorum 100-150 ml arasi iciyor. Bazen daha da az. Sonra kahvalti eziyeti basliyor. Standart, bir kahvaltimiz yok, sIk sIk degistirerek veriyorum ki, neyi cok severek yiyecek anlayayim. Yumurtasi kati neredeyse hic yemek istemiyor. Gerci bugün biraz asama kaydetti, neredeyse yarisini yedi. Birkac gündür Mozzerella peyniri veriyorum, o da nasil olsa tuzsuz bir peynir. Sevdi sanki. Keske en basindan beridir verseymisim, beyaz peynirin tuzunu cikartmakla ugrasmazdik. Hemde mozzerella manda sütünden oldugu icin, daha yararli olabilir?

Öglene dogru corbasini ya da yemegini veriyorum. Bazen yiyiyor, bazen burun kiviriyor birkac kasiktan sonra. 2 saat sonra meyveli yogurt ya da meyve püresi veriyorum icinde parca parca meyve taneleri kalmis bicimde. Bütün meyveleri yemeyi tercih etmiyor pek. Zaten hala 2 disi var ve damaklari ates gibi yaniyor bu günlerde. Aksama dogru hafif bir corba veriyorum ve zaten erkenden uyuyor sonrasinda. Tok tutsun diye, gece sütleri de veriyorum bazi günler. Gün icinde birkac kez emiyor. Ve bir süredirde evde ne kadar meyve varsa, birkac cesiti püre haline getirip sütle karistirarak muhallebi gibi veriyorum. Bu olayida sevdi ama bakalim kac gün sürecek? Off bu konuda dertliyim ya Birsen, habire yazasim geliyor, ne uzun yazmisim yine.:umursamaz:

Hosgeldin canim, özlettin kendini. Masallah Defdef'ime, sagligi yerindeymis. Bende Ferrum'u hic kullanmadim ama D-vitaminini 2 yasina kadar vermem gerekiyor, burasi soguk bir memleket oldugu icin, günesten cok az yararlanabiliyoruz maalesef.

Ayyy o dönmeler bizde de var. Tam uyudu diyorum, bir dönmeye basliyor döne döne bir amuda kalkmadigi kaliyor. Uyaniyor haliyle. Dün gece, 02:00'den sabaha karsi 05:00'e kadar ugrastim durdum uyusun diye. Tam uyuyor, sil bastan...Kabus gibi ya...

Tuba'cım baban gelmiş hadi gözün aydın canım. Anne gibisi varmı ya. Benimki sabah geliyor, öğlen giderken üzülüyorum valla Bu adamların arada bir ayar zamanı eliyor dediğin gibi. Odunluk hepsinde had safhada. Neyseki sen bi ayakkabı ile güzelce kullanmışsın bu şansı kaydirigubbakcemile3

Banu'cum süt izinlerini cumartesi öğleden sonra kullanıyomuşsun gözün aydın canım a.s. Yağmur'a da kocaman bi aferin. Akıllı kızım benim ne güzel hediye hazırlamış anneciğine a.s. Melek kanadını da yarın yada cuma kargoya vereceğim mutlaka a.s.

Ceylinim canım ne güzel geçmiş d.gününüz çok sevindim. Abinle yengene de bravo valla a.s.

Birsom iyi gidiyor kilolar harikasın valla a.s. Hediyeni de güzel günlerde kullan a.s. Kayınbiraderin ve eltin hakkında kızların dediklerine aynen katılıyorum. Umursama onları boşver a.s. Buraya katılım konusunda da çok haklısın ama bizim kuzular azdıkça ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Defne bilgisayarı açık gördü mü deliriyor. O uyurken de yemek mi yapsam, bi işin ucundan mı tutsam şaşırıyorum. Zaten en fazla yarım saat uyuyor. Ancak akşamları girebiliyorum sızmazsam. Gerçi tüm gün cepten takip ediyorum ama ordan alıntı yapıp yazmak çok zor oluyor Patlıcan zaten yararlı bi besin değil siz bile yemeseniz olur dedi doktor. Bende hiç vermemiştim zaten. Tuz konusunda çok katı davranmıyor ama karabiber ve pul biber gibi baharatlar midesine ve sindirim sistemine çok zararlı dedi. Bende koymuyorum hiçbir yemeğe. Üzerine ekleme yapıyoruz a.s.

Gülşah'cım evi bulmuşsunuz ne güzel. Hadi hayırlısı ile taşının inşallah a.s.

Gülhan'cım yeni iş fikrin süper valla. Bende çok meraklıyım bu konuda. ınşallah herşey gönlünce olur. Altından kalkarsın ben eminim a.s.

Nurten'cim Defne'm hasta olmuş çok geçmiş olsun canım ya. Kan sonuçları da düşük çıkmış. ınşallah düzelir biran önce sıkma canını a.s. Eşinle de düzeltmişsindir inşallah arayı a.s.

Filiz'cim hediyenize çok sevindim canım. Kayınpederin çok düşünceliymiş. Dediğin gibi bağlarını koparmamak adına harika bir hediye a.s. Ay çok geçmiş olsun bu arada ya. Allah korumuş. Bişeycik olmamıştır inşallah kuzuma a.s. Çok ani hareket ediyorlar ya :uhm: Benim kuzu sabah 9:30 gibi kalkıyor. 10'da kahvaltı karışımını yiyor. 12:30 gibi 150 cc mama içiyor. 15:00 gibi çorbasını içiyor. Arada meyveli ve pekmezli yoğurt yapıyorum. Eğer onu yemezse sadece meyve veriyorum. 17:00 gibi 150 cc mama içiyor. 20:00 gibi ya yemek yiyor yada yemek istemezse mama içiyor yine. Sonra uyuyor zaten. Ben 23:00 gibi yatarken uykusunda mama içiyor yine 120 cc kadar. Genelde gece sadece beni emiyor ama bazen uykuya dalamadığı ve yarım saatte bir kalkıp meme istediği oluyor. O zaman gece 3 yada 4 gibi mama yapıyorum onu içiyor a.s. Zaten gün boyuda fırsat buldukça memeye yapışıyor. Çoğunlukla oyun olarak emiyor ama bazende çok iştahla emiyor a.s. Haklısın canım sen d-vit'i vermeye devam et. Biz burda hergün çıkıyoruz güneşe. Eksik kalmasın Doruk kuzum a.s. Ya normalde bu uyumamayı hiç yapmaz ama arada tutuyor heralde a.s.

Sibom gerçi telde konuştuk ama geçmiş olsun Yağız'ıma. ınşallah daha iyidir şimdi a.s. Resme de bayıldım ya tam delikanlı çıkmış oğlum benim. Tabi ya annesini için en güzel hediye kuzuuuu a.s.

Semra'cım bizim kuzuda öyle ya. Anne adi atta diyor sürekli kaydirigubbakcemile3

Özlem'cim canım aman dikkat et istirahat diyorlarsa yorma kendini tatlım a.s.

Semra84 canım başın sağolsun ya Allah rahmet eylesin babacığına

Hülya'cım bugün bu kuzuların uyumama günü heralde. Bizde en son 19:30'da zorla uyuttuk. Sızdı resmen. Bizimkide hep az az yiyor. Dişler fena etti bu kuzuları valla

Birsom, Tubiş'im, Hülya'cım ve Filiz'cim sağolasınız kızlar beni merak etmişsiniz. Valla inanın fırsatım olmadı. Cepten arada takip ediyorum ama ordan da alıntı yapınca yazılmıyor valla

Son düzenleme:
Ay 20 sayfa geçmişi ancak okudum. Yazdım duşa girerken cevaplaya bastım ama olmamış. Duştan çıktım bi baktım yazdıklarım duruyor ekranda neyseki eyvahedigeldismile

Çok yordu bugün Defne cadısı valla beni. Duş iyi geldi. Kocişte yerde uyumuş kalmış. Defne'ye mama yapayım da yatalım artık. Sabah görüşürüz kızlar. Öptüm herkesi a.s.

Ya niye benim yatıyorum demem ile yatmam arasında hep bir saat geçiyor :uhm: Ne ev ya topla topla bitiremiyorum klava: Defne'de 50 cc mama içti zaten. Gece acıkır yapışır yine memeye. Neyse hadi kapadım gözümü uyuyorum a.s. Zzzzzzzzzzzzzzzzz kaydirigubbakcemile3

hayırlı akşamlar kızlar
ne yoğun bir gündü yavs
okuldan geldim özel dersimi verdim Ahseni kayınvalidemden almaa gittim yoğurdunu yememiş yedireyimde götür deyince oraya çıktık
sonra kayınvalidemi görümceme bıraktım halasıda görsün deyince oraya da girdim
ordan çıktım anneme uğradım yaprak dökümnü izledim ve eve geldim poffffffffffff çamaşır as katla yenisini at meyve ye bu saat oldu valla şimdi yatıyorum bende

filizcimcevap vermeden geçmeyim dedim
canım Ahsen sabah 8 de kalkıyor beni emiyor saat 9 gibi haşlanmış yumurtasını yiyiyor bir kaşık pekmez ve zeytin ezmesini yedikten sonra peynir ceviz bisküvi tereyağ karışımını yiyor peyniri sade yemeye alıştıramadım malesef(
saat 12 de meyve yiyiyor 3 te en geç çorbasını yiyiyor 5-6 gibi köfte yada tavuk yiyiyor ama azcık
sonra yoğurt yiyiyor onu sade alıştırdım şükür bazen muz katıyorum
akşam 9 gibi de muhallebisini yiyiyor 10 da beni emip uyuyor gece de bazen emiyor sabah namazında kalkıp emiyor böyle işte

pınarrr hoşgeldin tatlımmm oh gene gezilmiş süper yaa tatil olsun bir gün evde durursam hatırlatın bana:))))

semracım başınız sağolsun canım şimdi okudum yazını Rabbim mekanını cennet etsin
insanoğluyuz işte hayatın ne kadar boş olduğunu biliyoruz ama yine de kendimizi hayatın akışına kaptırmaktan alıkoyamıyoruz
Rabbim doğru yaşamayı nasip etsin hepimize

ben yattım kızlar herkese iyi geceler pişşşşşşşşt aşağıdakiler semraa filiz aynurr iyi gecelerrr

selam kızlar
nasılsınız, geçen hafta kuzum hasta oldu ya, ikitelli de bir dr a gittik c.tesi hemen antibiyotik verdi, ama içime sinmedi başlamadım bizim dr çok gerekli değilse vermiyo antibiyotik, şimdiye kadar bi kere verdi oda 3 günlüktü, p.tesi kendi dr una götürdüm kullanma dedi. Hala öksürüyo ama sürekli değil arada bir

Bugün temizlik yaptım terledim benimde boğazlarım acıyo şimdi ya (

Semracım başın sağolsun Allah rahmet eylesin

Filizcim geçmiş olsun canım, napcakları belli olmuyo valla, masal da kağıt atmış ağzına sonrada ağlıyo açmıyo ağzını zor aldım

Birsencim bayılıyorum şu teras muhabbetine serin serin oh ne güzel

Tubacım baban gelmiş gözün aydın

Sibelcim geçmiş olsun yakışıklıma

Gülşahçım eviniz hayırlı olsun Allah güle güle oturmak nasip etsin

Pınarcım aşınız sorunsuz olmuş kontrolünüz iyimiş sevindim canım, maşallah Defdefime

Nurtencim geçende yazamadım bi türlü çok geçmiş olsun Defnoşa, teşekkür ederim nazik davetine, benim annemde şehreminde oturuyo aslında ama Masal hastaydı o hafta canım başka zaman inşallah senide bize bekleriz

Gülhancım çok zevkli bir iş inşallah herşey istediğin gibi gelişir

Unuttuklarım kusura bakmasın öptüm hepinizi

Defne'nin burnu tıkandı yine. Emiyor ama uyuyamıyor kuzum Yorgunum, uykusuzum oyyy oyyyyy

Sprey sıkıp aspiratör ile burnunu temizledim güç bela. Şimdi ayağımda uyumaya çalışıyor ama ben bitmiş durumdayım

Uyudu çok şükür bende uyuyayım birazcık, kafam kazan gibi

günaydin kizlar a.s. bizde erkenciyiz..kizimin sütünü içirdim..kahvaltimi yaptim..şimdi sporuma basliyayim..aksam yapamadim..cok yorulmusum..22de sizdim valla :)

semracim canim başin sağolsun ben o kismi atlamişim galiba geçmişi okurken..kusura bakma tatlim yaa Rabbim gani gani rahmet eylesin..ne hissettiğini az-cok anliyorum..ama gececek emin ol..bu dünyada herşeye alişiliyor

oyyy kuzularim yanmiş bide hee :) yerim onlarin yaniklarini :) krem kullansan canim ya..cok beyazlar cünkü..

teşekkürler canim a.s.

tubişi saymiyorum derken onu hep öperim manasindami öpmem manasindami anlamadim

kiyamam ya..hiç inat ettirme hülyacim..uzun araliklarla beslemeye caliş..belli dönemler yapiyor bunu gazel..

teşekkürler canim..Allah korusun boncugumu..bi daha yasamayin böyle korkular inşaAllah canim..

canim serros 6-7 gibi kalkiyor..bugunlerde 8e de sarktigi oluyor..kalkinca süt veriyorum..en fazla 150 içiyor..
9.30-10 gibi kahvalti veriyorum (yumurta+süt+tereyag+normal peynir+bebe biskuvisi+ceviz hepsini kariştiriyorum)--
12-13 gibi (uyku saatine göre değişiyor) meyve püresi..
14-15 gibi etli sebze püresi
17-18 gibi yogurt
20de muhallebi yiyip yatiyor..
muhallebiyi az yediyse gece 150cc süt veriyorum..
aslinda gün içinde 2 kere daha süt vermem gerekiyor ama serra kabul etmiyor..cok zorlayincada yemegini kusuyor bu sefer :S araliksiz beslenmeyi kabul etmiyor..

hoşgeldin canim :) hadi bakalim inşaAllah sever sütü kuzum..eşinde damati begenir umarim :)

ay koptum yaa :)))) cok tanidik geldi bna bu yaklasim :)))))) ama genede seninki kendi almiş ya benimki direk sen al diyor temmuza kadar hediye alabilcegi bigün yok maalesef babalar gününde bende ona bişey almicam,hiçte kutlamicam..git kendine al ne istiyorsan dicem ama huyumu biiyorum kesin süprizler hazirlarim gene..zaten biz şimartiyoruz bunlari böyle..püff

teşekkürler canim :) geldi geldi bi ayar vakti..saatli bombamin patlamasini bekliyorum

:)))) benimde cikiyorum dememle evden cikmam arasinda 1 saat geciyor genelde oyuzden 22sinde 6da kalkmayi düşünüyorum anca kendime gelirim

oyyy maşaAllah cosmussun gene :) bide bana ugrasaydin

Tubacım baban gelmiş gözün aydın

cok cok gecmiş olsun canim yaa..acil şifalar kuzumaaa

cok teşekkürler canim..

Uyudu çok şükür bende uyuyayım birazcık, kafam kazan gibi

ay yavrum ya..neyseki uyumus sonunda..sabahta gec kalkar inşaAllahta sende dinlenirsin..

herkese günaydın kızlar nasılsınız :)))
aynurcum biz iyiyiz prenseslerde iyi şükür bende yaparım arada şakşuka:) afiyet olsun yemişsinizdir bile
birsencim nasılsın canım paşalar nasıl
tülaycım günaydın tatlım
pınarcım sibelcim sizede günaydınlar
tubişimmmmmmmmmm nasılsınnnnn
akşam geç yattım akşama misafirim var evi toparladım hazırlık yaptım biraz

kızlar dün eşimin arkadaşları benim arkadaşlarım ve akrabalar 50 kişiyi geçiyor ki bunlardan gelmeyenlerde olacak eşim diyor ki düğün salonu tutsaydık diye dalga geçiyor benimle ev geniş Allahtan

tülaycım resim büyük gelmiş mailine atayım nasıl olduğunu

Günaydınlar Kızlar,

Filizcim,Benim oğluş sabah genelde 9 da kahvaltısını etmiş oluyor karışımda yiyebiliyor.Yada bir kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir,yumurta,bazen sadece domates ve biberi rondodan geçirerek içine bir yumurtayla menemen,bazen yumurtayı tereyağında iyice pişirerek veriyorum.Bazen tadını alsın diye çok tuzlu olmayan zeytin veriyorum.Genelde süt, haftasonu sıkma portakal suyu veriyorum.Birde 1 koca dilim tam tahıllı ekmek.Bundan 3 saat sonrasında bir kez süt içiyor,çünkü yemek sonrasında 3 saat geçtiğinde acıkmış olduğu için aç karna meyve vermiyorum.Süt sonrası meyve,bundan 2 saat sonrasında yemek yada çorba yiyor.Yemek derken,sebze,tavuklu yada etli patates yemeği,kıymalı dolma içi,sulu köfte gibi.Çorbadan sıkılıyor artık.Sadece süzme mercimek ve domatesli tel şehriyeyi güzel yiyor.Genelde yemekle yoğurdunu yiyor.Daha sonrasında bir posta daha süt.Ben gelmiş oluyorum.Akşam bizimle sofraya oturuyor,öğlen çorba yediyse yemek,yemek yediyse çorba veriyorum.22:00 gibi muhallebisini yiyip uyuyor.Gece kalkmıyor,sadece 6 gibi 120 cc mama yiyor böyle :)

Handecim sizede geçmiş olsun kuzum rahatsızlanmış.

Geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederiz tetelerimiz...

Pınar'ım uykusuz kalmışsın Yağızında iki gündür burnu tıkanıyor temizlemeden kesinikle yatırmıyorum.

Günaydın Banucum hazırlıklar nasıl gidiyor?

sibelcim günaydın tatlım naber yağızım nasıl iyi gidiyor hazırlıklar bitanem çok heyecanlı yağmur ablası görsen :))

günaydınn kızlarrrr......
herkes iyidir umarım.banucum saol aldım canım ama eşine zahmet olmasın istersen.bend ebugün 1 g,ibi çıkıcam alışverişe.. umarım banu cts ye yetişir herşey oasta siparişini vedi kardeşim sabah.benim yapcaklarımada bugün akşam başlıcam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…