2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Kayinvalidem ısrar kıyamet yemeğe çağırdı. Bilsem yemekle ugrasmazdim. Esim geliyomus hazırlanayım bari. Yemekte pişse biz gidene kadar.

Ya tüm odaların kapısını kapasam, Defdos'u da banyoya alsam 5 dk'da duş alsam ne olur acaba :uhm:

Sagolasin Hulya'cim afiyet seker olsun size de a.s.

OFFF ÇOK DOLUYUM AGRESıFıM SıNıRLıYıM...

DÜN TERAS ıŞıNDE ÇOCUKLAR MOK GıBı OLDU ÇıCEKELRıN TOPRAKALRI DÖKÜLDÜ
KAYINVALıDE ÇOCUKLARIN MIÇI HAVA ALSIN DıYE AÇIK BIRAKMIı NAMAZA DURMUŞ
O ARADA ALıŞ ÇıŞ VE KAKA YAPMIŞ,ÖMER O KAKAYI MINCIKLAMIŞ..BENDE KADIN BAKIYOR DıYE ıÇERDEYDıM...Bı GELDıM ISLAK MENDıLLE SıLıNıYOR ELLER...HEMEN ıKıSıNı KAPTIM
BANYOYA YIKADIM...ıKı ÇOCUK YIKA GıYDıR...GEBERDıM YORGUNLUKTAN BıDE ALERJıM AZDI...GÖZÜM AKIYOR BURNUM AKIYOR...
EŞıM AKSAM ıÇıN PıŞMıŞ BALIK GETıRMıŞ...ALLAHTAN YEMEK DERDıM OLMADI
SEMıZ OTU AYIKLAMIŞTIM ...KAYINVALıDEM Bı PıŞıREYıM DEMEDı YAA
TEMıZLENMıŞ ŞEYıı....UYUZ OLDUM GECE ÇOCUKLAR UYUMADI 45 DK.ÖMERı SALLADIM CıNNET GEÇıRECEKTıM...EŞıMDE ALıŞLE UĞRAŞIYORDUKı...BANA SEN YAT BEN BAKARIM OLMADI SENıDE KALDIRIRIM DEDı...KAYNANA UYUYORR TABı...
GECE 2.30 DA YATMIŞLAR....
SABAH KALKTIM HERYER HERYERDE..MARKETE GıTTıM GıTMEDEN YUMRUTALARI HAŞLADIM..ÇAYI DEMLEDıM KAYNANAM NE SOFRA KURMUŞ , NE ÇOCUKLARIN ALTINI ALMIŞ ÖLE DOLANIYOR..SıNıRıM ZIPLADI HEMEN SOFRAYI KOYDUM
YEMEK YEDıK ..ÖMER SIRTINA KADAR SIÇMIŞ TEMıZLEDıM...
BıDE BıŞEY YAPMADIĞI GıBı VIDI VIDI HıÇ SUSMUYOR..BU ÇOCUK NEDEN BU KADAR SIÇMIŞ
AYYY KAKASI NEDEN SARII....CıNNET GEÇıRECEKTıM...BENDE ALıNıNKıNı ALAYIMMI BATIKIMIDIR DıYO...HERALDE BATIKTIR DEDıM...GECEN BERı ALINMADI...
SONRA ÇOCUKLARI BESLEMDıM..HEMEN ÖMERı YIKADIM...ALıŞı YIKADIM...ONLARU TEK TEK UYUTTUM ..KAYNANAMDA SÖZDE SıLMıŞ BALKONU ama yerler tozdu anlamadım....çocuklar uyurken...çAMAşır astım..bezelye attım ocağa....çocuklar kalktı....kadın sıkılınca salıyor çocukları yanıma ...dedim bu böyle olmaz al çocukları bütün evi sildim süpürdüm...o arada karşı komşum geldi..birer tost yaptım meyve suyu verdim....işime devam ettim....dolma biber dolduracağım içini hazırladım...kaynana bana diyorki ayy neden salça koydun bol domatesli yapsaydın dedi....o kadar işin arasında bu kadar oluyor dedim...10.dk.oldu oturdum ocağa attım biberi çocukları uyuttuk..neymiş çok terlemiş duşa girdi...banyoı yapınca da hasta oluyor kaynana şimdi hep yatacak yandım yaaaaa.

bide tuturmuşşş balkon 1 den sonra sıcak oluyor içeri geçelim
dedim iki tarafı kirletemezsini ben balkonu sileceğim süpüreceğim
sonra çocukların odasını ..sonra içeri girip dağatacaksınız
olmaz dedim açın camları ceyran yapsın dedimm...balkonun bi tarafı kapalı

delirdim yaaaaaaaaaaaa gitsinn aman birdaha çağırmam yayı kendini buyuruyor
çöp kaldırmıyor ya.......

benden bu böyle ohh be yazdım rahatladım

nurten cnm çok geçmiş olsun 6.hastalık çok fena alişimi mahfettiii

pınar o tıkanık burunda fena yaa geçsin artık hastalıklar yazzzzzzzz geldii yaa

Akıllı kızım uslu uslu beni izledi, bende hemen aldım duşumu. Mama içirdim çanta hazırlayayım. Öptüm sizi kızlar a.s.

slmm kızlarrrrrrrrrrrrrrrrr>>!!!!!!!!!!!!!!
HEPINIZI CVOK AMA COKKK SEWIORUMM..az once actım faceı sıze bakımm dıe bı gırdım cok az vaktım varrr ewde mısafırler ve akşqam yemegı telaşesi......kaynaanamlar bızımkıler burda kalabalıız yanii....yagızın dogum gununu kutlayan kutlamayan herkeze cokk tesekkurlerrr okadar cok duygulandımkııı gozlerım doldu okurkennnn ıyıkı tanımışım sızlerı dedım bırklez dahaaaaaaaaaaaaaa...
eskısı kadar sık gıremıyorum takıp edemıyorum sızlerıııııı okuyamıyorummm sıksık ayda yılda bı gırebılıorummm oda fırsatım olursa ama genede unutm
amıssınız bızı okadar mutlu oldumkı bıokadarda mahcupppp tabıı...benım yenı ılk yasını kutlayamadıım yetısemedıım okadar cok kzuucum varkiiii.....ama yazamasamda konusamasamda hep aklımdasınız ve heppppp ozluyorum sızı bıu yaz bole gececekkk anlaşılan ama kışa bol bollllll gorusuruz ınsallahhhhhh
sızlerııı ve kuzuvcuklarımı cok opuorummmmmm......

selam olsun canlar,,,,,

kaçgündür giremedim gecen gün defnenin ateşi düşmeyince gece cerrahpaşaya acile gittik,
ateş düşürücü verdiler ve çiş testi istediler çişini alana kadar canım cıktı 10dan 3.30a kadar başında bekleim sonunda yaptı ama teste bişi çıkmadı rota virüs salgını varmış dediler onadanır dediler halbuki aşılıyız yani.
dün bugun ateşi iyi ama bugun vucudunda kızarık oluştu hemen dank etti kızamıkmı 6.hastalık mı dr aradım gel dedi baktı etti i,şte kaptıgı mikrobu döküntü olarak atıyor dedi. içim rahatladı ama son günler kabustu, kabusss
yorgunluktan geberiyorum günlerdir uykusuz ve yerimde bi dak. durmadan ya dışarda işim oluyor ya evde kıçım yer görmüyor valla.
kubi dün gece geldi bugun adapazarına gidicektik bütün herşeyimde hazırdı, ama hastalık çıkınca kaldık kutlay boluya gececek cumartesi onla adap.gecerim düğüne artık.
geçmişe bakamadım,bakamamda. herkesi çook çok öpüyorum
doğumgünü gecen kuzularımıda çok çok öpüyorumm

birsen sagol cnm ya çok zorrrduuu hakkatennnn çokkkkkkkkkk..........

nurtenciğim alişim 40 derece ateşle ölü gibi yattı yemedi içmedi zayıfladı
döküntüler başlayınca toplardı ama kiloda hala çapsız

valla arada kızdırıyo ama kız iyi yine de kaynanan arada da kıskançlık krizleri olcak napalım.

canım valla kaynanana bravo hiç bırakılırmı öyle çocuklar bide 2 dk sürmüyoki namaz hele yaşlıların dahada uzun sürüyo zorlandıkları için.Allah sabır versin canım valla.

Hayırsızım canım nasılsın özledik tabi seni.Aramıyosunda .....kolay gelsin misafirlerin varmış Yağız Efe yi öp benim için.

canım çok geçmiş olsun Allah bir an önce sağlık versin

Bu sene eşim ev aldık tatil yok demişti hftasonu görümcemlerdeyken eşimle enişte birlikte tatil planı yaptı bende gaza geldim okey dedim.sonra orada ev tutalım falan herşey güzeldi derken ben Türkize fırfırlı bikiniler alıcam renk renk dedim enişte( görümcem tesettürlü) olmaz şortla tişörtle girsin demezmi bide mayomu giycek olmaz dedi birden dank dedim bu laf banaydı ben şimdi oraya gidicem herkes denize gircek görümcem benim haşemmam var demezmi yani sende ayağını denk al ona göre dediler.Eşim hiç umrunda olmadı ama şimdi ben tatilde mayo giyersem eşim ve onlar ne diycek bu düşüncede oldukları için utanırımda giymeye amele gibi şort tişörtlede hayatta girmem.O zaman tatil bunun neresinde evde oturup çocuk bakıp yemek mi yapıcam.Bide kaynım var bekar onların 4 çocuk.çıkamadım işin içinden

canım iyiyim sıcaklar bide yazılılar beni mahvetti.Canım şu organizasyon işi beni mahvetti.Bu hafta sonu eşim 19 ve ben 19 mayıs nedeniyle görevliyiz.Ondan doğumgününü yapamıyorum 19 mayıs günü yapalım diyorum eşimde törenden geç geliriz yorgun olucaz bide karşıdan ve İzmitten gelecek arkadaşlar var kalırlar diyor haftasonu olsun bende buluşmaya gidicem diyorum oda olmaz diyor evde harp var yani benim işim son dakikaya netleşecek sanırım şu 19 mayıs gününe doğumgününü yaparsm gelicem inşallah çünkü şimdiye kadar hiç katılamadım bu sefer gelmeyi çok istiyorum hep bişey uyduruyor gibi oluyorum mahcup oluyorum bide tanışmayı çok istiyorum.EEEEEEEEEe bide dünürüm tabi evsahibi buda bi + ondan harp evde çok büyük
bu yemek işi hepimizde zor oluyor sanırım

Kızlar selamlar nasılsınız, umarım herkes iyidir ve bebişlerimizin hepsi usludur,

Kağana 1 yaş aşılarımızı dün yaptırdık, sağlık ocağına götürdük ölçtürdük biçtirdik, geldik, eşim izine dönecekti fakat kredi ile ilgili bir işimiz vardı biraz uzadı, iyi yanı eşim yanımda şu an

Sağlık ocağına yasakları (bebişlere ne yedirip ne yediremeyeceğimiz) sormayı unuttum, ama 1 yaşından sonra herşeyi verebiliriz artık değilmi? tuz, bal vs...

Kağancığımın dişleri 6 oldu teyzeleri, mızmız bir oğlum var şu aralar, hem sizide çok özledim ben ya, yeniden aktif olayım diyorum hep yapacak birşeyler çıkıyor... faceden takipteyim ama gözüm üstünüzde

Doğumgünümüz çok güzeldi kızlar ama, gerçekten içime sindi, çok uğraştım ama sonu güzel oldu
Da çok çabuk bittii... akşam herkes dönünce içim bir tuhaf oldu... bu kadarmıydı dedim ,ay eşimde çok komik ya ne bekliyordun dedi bana D

Marmaristeki arkadaşlarla konuştumda kızlar yanıyormuş öyle diyorlar, bu dönemi burda geçireceğim için çok mutlu oldum, bide benim evim güneş batana kadar güneş görüyor, bide en üst kat, aşırı sıcak oluyor, neyseki yırttım DD

Geçmişe bakamadım 100 sayfayı geçmiştir herhalde yetiştiremem... kendinize iyi bakın yine girerim ben, bie söylemeden geçemicem geldiğimden beri diyetsiz yaklaşık 3 kilo verdim yuppiiii

Selam canlarımyine zamanım olmuyor giremiyorum buraya sizleri özlüyorum cumadan beri yine yoğunum anneler günü için kayınvalideme bir gün erken gittik gidiş o gidiş 4 gün orada kaldık tam eve geldik eşim üni nin bahar şenliği var yarın sabahtan kızıda alıp gidelim dedi okey dedim bende akşamdan çantamızı hazırladım sabah içime sinmedi kayınvalidem bacağından rahatsız yanlız çıkamıyor dışarı onuda alaım dedim hay nerdende dedim kadın tuttu alışverişe gidelim diye bide ahbabını aldık yanımıza akşama kadar alış veriş merkezinde tur attık gülce kucağımda uyudu hava beter sıcak neyse aldığı ıvır zıvırı evine çıkardık ordan nihayet akşam üstü geçti kampüse müzik dinledik biraz hopladık zıpladık gülcede bayıldı öğrencilerde kızımı çok sevdiler maskot oldu adeta neyse bu saat oldu ancak attık kendimizi eve kızıma mama yedirip yatırdım bende ılık bir duş aldım ve sizlere bakayım dedim işte bizden bu kadar teyzeleri bu aralar leyleği havada gördük anlaşılan uykudn gözlerim kapanıyor hepinizi öptüm iyi geceler canlarım a.s.

hayırlı akşamlar kızlarr yarın yoğun bir gün sabah 8 de Ahseni kayınvalideme bırakıcam
okula geçicem saat 9 da gezi için otobüs kalkıyor dolmabahçe sarayına ordan da yıldız parkına pikniğe götürüyoruz çocukları
baya yorulucaz anlayacağınızkafamçokkarıştı

nurtenciğim kırmızı döküntü dediğinde ben anladım 6. hastalık olduğunu ama döküntüden sonra bişecik kalmıyor canım çoook geçmiş olsun tekrar
piknik için kek yaptım pişsin de yatayım bende herkese iyi gecelerr tatlı rüyalar

ıyi geceler Kızlar....

Umarım herkes ıyıdır.Gecmıse bakamadım malesef.Bızde doğum gunu kutlamaları devam edıyor:))

Doğumgunumuzde teyzemler gelemeıştı.Bı tanıdıklarının vefatından dolayı.O sebeble kuzenlerımle bırlıkte akşam geldıler.2.Partıyı yaptık Bora beye.

Veee bu akşamda cok ağır mısafırlerım vardı.Semoş ve Esracım eslerıyle ve bebışlerle doğumgunumuzu kutlamaya geldıler.Cok mutlu olduk Alp le.Burdan tekrar cok tesekkur edıyorum.Hedıyelere de bayıldık.Yarın cadde turunda gıyıcez.Kesenıze bereket kızlar.

Benımde hıc yatasım yok tabıı sabahta kalkasım olmuyor boyle olunca.Ama Bora anlamıyor tabı bu durumdan kargalarla ayakta oluyoruz.Bırazcık gecmıse bakayım ben.

Aaa Defne 6. hastalık olmus sanırım.Cok gecmıs olsun canım.Kıyamam ben ona hemen toparlar ınsallah kuzucum.

günaydın herkese hayırlı cumalar
patron sabahtan damladı akşam misafirlerim vardı geç gittiler yağmur erken uyumamak için çok direndi ama başarılı olamadı sonra sabah uyanmıyor
tülayımın prensesininde doğumgünü kutlaması yarın bende en az onun kadar heyecanlıyım
esencim okul geziniz varmış iyi gezmeler
burcucum seni çok özledim ben faceden bakıyorum arada resimlerinize bu arada kızkardeşim seni çok beğeniyor çok güzel abla diyor maşalallah sana
birsencim pınarcım sibelcim tubacım cerencim ayşecim aynurcum hülyacım incihancım özlemcim bigudicim unuttuklarım varsa kusura bakmayın sizlerede güzel birgün diliyorummmmmmmmm
akşam alışverişe çıkacağız durunun elbisesi tamam diğer eksikleri alacağız

Son düzenleme:
gunaydın kızlarrrrropuyorumnanaktan
çok feneyım ustum acık kalmıs belım tutulmuşşş

defneye uzuldum gecmıs olsun nurten bana aşıdan gıbı geldı saglık ocagında bu aşılar 6aya kadar hafıf pembe lekeler yapar nokta nokta gorunce korkma rengı kırmızıya dogru donerse al doktora gotur hemen demıslerdı sen anlatırken o geldı aklımaa neysekı doktor görmüş ıyı yolculuklar sızeee bol bol selam gotur memleketımeeboshayallersmile

bırsen ne desene haklısın valla bacım ıkı cocuk olmasa ayagına hızmet bekle kaynanalık yap dıcem ama bu kadarı pes sen rıca et anne c ocukların altını al dıye yapmazmı acaba?
buarada bu terası bende merak ettım yaa bız sıcaktan evlerde kavrulalım sız balkon sefası yapın oldumu hıç:)şaka tabıkı allah gule gule satmak nasıp etsın canım

tutkun ben olsam gıtmem canım öle tatıle otur evde daha ıyı bır suru cocuk ee bıde butun gozler ustunde rahat olmazdım ben dogrusu al esını gıdın basbasa yakın bı yerlere daha ıyı benceezemuszemus

sıbel teyzemız suprıs yapmıs bıze cok tesekkur ederım cok mahcup oldum bu ay ev telasesınden popom yer gormuyo hıc yıgenlerımle ılgılenemedım allah saglık versın gonlum sızınlee tekrar tesekkurlerr

buarada tam gaz dogumgunu hazırlıkları suruyo dun esım bırsuru süs almıs evın suslemesı ıcın babamlar kardeslerım kayınvalıdemler arkadaslar herkez gelıyo kalabalık olcak bırz ama kızımın ılk dogumgunu ıkı gunede ayıramadım dogumgununu maglum hemen evı toparlamam lazım buay tasınıyorum bı yandanda yenı evın telası gıt banyo dolaplarını taktır kombısı geldı koş derken pestılım yanııı
bugunde uskudara ınıcem durunun magnetlı cercevelerını alıcam tayt falan alıcam bıde gorumceme hedıye almak ıstıyorum saolsun ugrastı kıss duru ıcın cokkk

neyse opuyorum hepınızı ıslerı toparlıyayım gelırım yınee

Günaydın kızlar gülce hanım kahvaltısını yaptı şimdi oyuncaklarıyla kavga ediyo kaydirigubbakcemile3 bende o arada size bakayım dedim kahvaltı yapıp hemen işlere başlamam lazım ev aldı başını gidiyo çok işim var çokkkk hepinizi ve kuzuları öptüm a.s.

ESRA CIM DEME OLE HAYIRSIZ FALAN YAAAA:=(((
gıremıyorum kızlarrrrrr havalımanında calışmak helekı bodrum havalımanında calışmak yazları asosyal yaşamak demekkkkkafamçokkarıştı
işler manyak youn helekı 12 saatlık vardıyalar bıtırıo benııı kendıme hıc vakıt ayıramıyorum nezamandır saclarımı kestırecem kuafore bılem gıdemıyorum ysaniii o dereceeee ama hepınız aklımdasınızzzz ...fırsatım oldukca kacıorum pc başına ama oda cok cok az oluo işte....
DOGUMGUNUMUZ COKKKKK GUZEL GECTIIIIII.......ben de duygusallık dız boyuydu bı yagıza baktım bı gecen yıl 13mayısı gecırdım hafızamdan.....cok guzel gectı ama manyak bı duyguymuşşşşşş:lepi:kayınvalıdemler bızde hala bugun kayınpeder donuo kaynanam kalıo burda heralde bı 15gun falan....yagıza bakııo işteee annem buarda dınlenıo.....bıraz bıraz hazmedıorum sankı yasananlarııııı......:hulya:
DEFDEF HASTAMI OLDSUUU GECMIŞOLSUNNNNN CANIM IYILEŞIR INŞALLAH KUZUCUM BENIM NEDIR SU 6.HASTALIK YAAAAAAAA....

esra burcu pınar bırsen hulya hanıfe fılız aysun aslı ayse bengıceren elıf esen esraferda gulhan gulsah meltem ozlem tuba semra sıbelllll ......daha ızmını hatırlayamdıgım kk canlarımmm hepıcınızı cok am acokkkkk sewıorumm hep aklımdasınızzz bızı unutmayın emiiiiiopuyorumnanaktan

burcucum 1yasından sora bal yumurta beyazıyla falan verebılıoruzzz.....bıldıgım kadarıylai patlıcan bakla yasakkkkkkk bende aş,ya gıdınce sorucam daha gıdemedık aşıya bız calışmaktan

Tünaydınlar bacılar a.s.

Dün akşam yemeğe gittik kayınvalideme. 9 gibi eve geldik. Defdoş çok terledi diye bi daha yıkadım. Sonra 10 gibi yattık ailecek. Neyseki bu gece 2 kere uyandı emdi uyudu kuzum. Bende iyi aldım uykumu. Önceki geceden sonra çok iyi geldi :lepi:

Sabahta annem geldi. Kahvaltımızı ettik. Evi toparladık. Dün yıkadığım çamaşırları ütülemeye başladım. Bayağı bi kısmını ütüledim. Annem de o arada Defdoş'u uyuttu. Kalan ütüyü devraldı. Bende şimdi kıızma çorba koyucam size bakayım dedim a.s.

Sonrada duş alırım. Defdoş uyanınca onu da yıkarım. Azcık gezmeye çıkarız ananemiz gidene kadar dolanırız onunla.

Yarın sabahta 10-12 arası tüm apartman ilaçlanıcak. Sabah erkenden ayaktayız yine puffff sempatiksalakcinni

Neyse ben kaçtım gelirim yine muckkk a.s.

Birsom valla senin kaynana sana yardım edeceğine başına iş açıyor ya gönder gitsin aman sen kendi başına daha iyisin valla :umursamaz:

Aslı'cım hoşgeldin canım. Valla özletiyosun kendini. Kuzumun dçgünü kutlu olsun tekrar. Nice sağlıklı senelere... Eee yaz sezonu açıldı sen yoğunsun tabi Allah kolaylık versin a.s.

Nurten'cim tekrar geçmiş olsun canım. 6.hastalık çok korkulacak bişey değil ama ateş dönemi fena. Defne'yi de mahvetmişti. Neyseki döküntü 2 güne geçer rahatlarsınız a.s.

Esra'cım sağolasın canım ya arada kızarım ama iyidir yinede kayınvalidem a.s. Ooo tatil planları yapılmış ama davranışlar düşündürücü :uhm: Ya hiç takma sen kafana ya. Sen onlar haşeme ile giriyorlar diye karışıyor musun ki onların sana karışmaya hakkı olsun kötükedihüso Tüm sene çalışıyorsun tatilini gönlünce geçir hiç takma kafana a.s.

Burcu hoşgeldin canım a.s. Partiniz çok güzel geçmiş resimlerden belli. İnsan gerçekten fena oluyor. O kadar uğraştım hemen bitti gibi geliyor. Keşke 40 gün 40 gece yapabilsek kutlamaları dimi kaydirigubbakcemile3 Ohh 3 kiloda gitmiş harika valla a.s. Benim evde aynen sabahtan akşama kadar güneş alıyor canım ya. Şu anda 33-34 derece arası düşün yani akannehir 1 yaşını geçince sadece patlıcan ve baharat yasak dedi bizim doktor. Tz az miktarda olur ama karabiber, pul biber çok sakıncalı dedi. Patlıcan zaten yararlı bi besin değil siz bile yemeyin dedi :1no2: Bal, yumurta beyazı falan artık serbest a.s.

Claries hoşgeldin canım a.s. Ay bahar şenliklerine bende gitmeyi istiyorum. Kayınvalidemin evinin hemen arkası Marmara Üniversitesi. Dün yemek yerken sesler çok net geliyordu. Volkan Konak vardı. Eve geldim bu seferde Yeditepe Üniv.'den sesler geliyordu. Heves ettim ya bitmeden bi gitmem gerek bekarken hiç çıkmazdım a.s.

Esen'cim selam canım a.s. Ohhh Yıldız'da piknik he ne güzel. Havada mis gibidir şimdi orda. Bizim yerimize de eğlen canım a.s.

Gülhan'cım selam bacım a.s. Ohhh partiler devam ediyor he. Biraz daha zorlarsan benim Burcu'ya yazdığım 40 gün 40 gece parti moduna dönüceksin kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 Cicilerinizi de güzel günlerde kullanın a.s.

Banu'cum sanada güzel günler canım a.s.

Gülşah'cım kolay gelsin canım ya hem parti, hem ev taşıma senin işin zor bu ara a.s. Valla görümcene de al dediğin gibi bu sene çok ilgilendi kuzunla. O gün sana geldiğimizde bile öyle içten seviyorki. Haketti bencede a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…