2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

canim yanliş anlama beni..Allah korusun diyim basta..ama uyarmadan gecmiyim dedim..dedem 3 kere beyin kanamasi gecirdi..ilkinde bahcede sandelyeye cikmiş sarmaşiklari düzenliyordu..sandelyeden düşüp başini mermere carpti..hemen hasteneye götürdük bişeyi cikmadi..ogün beyin cerrahi böyle carpmalarda hasar hemen belli olmaz 1 ay kadar sonra belli olur demişti..hakkaten 1 ay sonra dedemin sol tarafi uyusmaya felan basladi..su toplamiş kafasi..o suda sag loba agirlik verdiği için sol tarafi uyusuyordu..vs vs işte..sonraki tüm doktorlarida (beyin cerrahlari) hep ilk düşmesine bagladi bunu..oyuzden söyledim..kaganin durumuyla dedeminki hiç uyusmuyor gerci..yaslar cok farkli..olay cok farkli..ama neticede kafa diye söyledim canim..

İyi geceler kızlar a.s.

Bugün çok yorucuydu benim için kafamçokkarıştı Annem gelene kadar idare ettik Defdoş hanımla. Annem gelincede temizlik yaptım, çamaşır yıkadım falan. Hala makinada son posta var yıkandı asılacak ama sabaha kalsın artık :umursamaz: Ama Defne nasıl huysuz, nasıl mızmız. 1 senedir ilk defa böyle gördüm Defne'yi.Annem hastalanan çocuk huy değiştirir diyor ama Defne aştı kendini yani. Bana bugünü dar etti resmen. Bazen son sınırıma geliyorum, Allah'ına şükret bak hastaneden çıktınız, sağlığı yerinde ya sabır diyorum. Hiçbir şekilde memnun edemedik. Kucağa alıyoruz yeri istiyor. Yere bırakıyoruz avaz avaz ağlıyor. Parka götürdü annem 10 dk sürmeden geldiler. Çığlık çığlığa ağlamış :çok üzgünüm:

Tülay, Birsen, Fulya İshal önerileriniz için sağolsun kızlar. Patates püresi, pirinç lapası, muhallebi, tarhana çorbası, mama... Neler yaptım ama sabah kahvaltısı hariç hiçbirini ağzına sürmedi. Zorla soktuğumda ise kustu. Aralarda beni emiyor ama o da kendini oyalamak için. Hiç açlık belirtisi de yok. Gerçi ishal olarak da 3 kere falan yaptı bugün. Ne yiyor ki ne çıkaracak zilli :umursamaz: Anlamadım valla ne oldu bu çocuğa CADIARZU

O kadar yogunum ki koltukta sızmışım. Eşim kaldırdı güç bela duşa attım kendimi. Şimdi de yatağa doğru uçuyorum. Öptüm sizi bacılar a.s.

Birsom canım ya özlemişsinizdir tabi ama Allah başka dert vermesin. Kısa süreli nede olsa. Anneni de takma kafana. Şurda bakacağı birkaç gün. Sonra sen doya doya seversin kuzularını a.s. Eviniz inşallah satılırda sende rahat edersin canım a.s.

Gülşah'cım geçmiş olsun canım ya inşallah şimdi iyidir kuzucuk a.s. Valla bu doktorlar böyle. Allah ellerine düşürmesin. Biz 4 gün yattık ama Allah'tan iyi bir hastane, iyi de doktora denk geldik yoksa çok zor :1no2:

Esen bacım al benden de o kadar. Aynısı bizde de var. Ömrümü yedi bugün ömrümü kafamçokkarıştı Nar ekşisini de sabah deneyeceğim canım hemen sağolasın a.s.

Tuba bacım eşine geçmiş olsun canım. Benimki de bugün işten bi geldi ki burnu akıyor, boğazları dolmuş. Teraflu verdim hemen. Yarın akaşam düzelir bizimki. Çok iyi geliyor a.s. İshal önerilerin için sağolasın canım ama hiçbişey yemiyor bizimki ya deli etti beni bugün :çok üzgünüm: İyi seyirler canım a.s.

Gülhan hayırdır bacım ya yasak falan sana işler mi kaydirigubbakcemile3

Burcu canım Maflor verdi ama ağzına kaşık sürdürmüyor bizimki. Hiçbişey yemedi. Veremedim o yüzden :1no2:

Ok anladm cnm, ama dr un bize bu tarz birşeyden bahsetmemiş olması bana böyle bir ihtimalin düşük olduğunu hissettiriyor, neticede dedeninki mermer, oğlumunki tahta , dr tahta olduğu için şanslı dedi, beton olsaymış daha tehlikeliymiş, Allah korusun, ama yinede dikkat ederim tabiki bahsettiğin için teşekkürler

evet tubacım dediğin gibi eve geldik Ahsen eski haline döndü sanırım annaanneye şımarıyor bu velet kullanıyorlar resmen yaaa:)))

gülşahcım kardeşine çok üzüldüm canım ama bazen bazı hastalıkların aynı belirtileri olabiliyor teşhis koymak çok zorlaşıyor diyebiliyorum yine de iyi bir dr bir bakışta anlarr geçmiş olsun tekrar

ben yatıyorum kızlar herkese hayırlı gecelerr

çok sağolun kızlar yaa
geçecek bugünlerr

benim kocada hasta demek hastalık yaygın alişimde maşallah çok daha iyi hala öksürük var ama balgam sökücü yapıyordur diyorum günde bir kere arka arkaya oluyor sadece

selam kızlar

Pınarcım çıkmışsınız çok sevindim düzeliyor kuzum, ishalinizde geçer inşallah, birazcık huysuzluğu varmış ama geçer oda, tekrar geçmiş olsun canım

Birsencim ay kuzular özlemişler he, yerim ben onları, Allah hiç ayırmasın

Burcucum geçmiş olsun, düşüncesiz insanlar valla bizim içimiz gider sonrada çok üstüne düşüyosun oluyo ama gelde düşme,

Tubacım geçmiş olsun eşine erkek milletinin hastalığıda zor valla, iyce çekilmez oluyolar :))

Gülşahçım geçmiş olsun kardeşine, bende nefret ediyorum şu ateş olayından, 1 yaş aşısını şimdiden sıkıntı yaptım

Gülhancım pc yasağı gelmiş, valla pc de olmasa ben neyaparım bilmiyorum bazen dış dünyayla tek iletişimim oluyo :))

Semracım Burak ta ateşlenmiş çok geçmiş olsun

Bize gelince, Masal ın öksürüğü devam ediyo ama sadece uyanınca bir iki defa öksürüyo nasıl iştir anlamadım, doğum günümüze az kaldı haftaya pazar olucak büyük ihtimal, bi diyorum kaynanamda yapim eşimin ailesinin hepsi o tarafta oturuyo, bize gelemiycek herkes sonrada arkadaşlarlada dışarda olsun, bide diyorum ilk doğum günü evde olsun, sıkıldım artık evden ve birsürü iş var ev temizlencek dip köşe, ikramlar, Masal a kıyafetti, pastasıydı bir haftada nasıl yetiştircem bakalım

gunaydın bacılarrrr
saolun kızlar ıyı sımdı bızım ufaklık dun ozele goturdu annem bıde herkez bırbırının verdıgı ılacı begenmıyo neyse bıdaha degısmıs antıbıyotıgı atesı yoktu gece umarım cıkmamıstır yınee

bende dun gece basladım büfedekı bardakları kagıtlamaya buaksamda yatakodasına gırecem dıgerlerını tasıma sırketı paketlıyecek yetısemıyorum duru nefes aldırmıyo eve gıdınce okadar ozlemıs oluyorkıı çalışmak hıc bukadar zor gelmemıstı neyse duygusal olmuyayım bır ıkı yıl daha sonra ya nasıppp

bırsencım tugbacım eslerınıze gecmıs olsun ayyy cok korkarım ben esımın hasta olmasından bı naz bı nazz :)allah kolaylık versın valla bıde hıc unutmam benım babam cok fenadır her grıp gecırmesınde vasıyet yazdırır anneme kaydirigubbakcemile3

gulhancım yasaklar delınmek ıcındır bacım sen kacamaklara devammaklinialirimsmile

handecım yumurta sıkısınca bı işler yapılıyorkı bosver hıc onceden tasa etme kendınee yer konusunda karar verememessın sanırım bence ılk dogumgununde evınde olması daha guzel olur ama sıkıldıysan alternatıfler ara sımdıden

esen pınar tulay burcu daha yazacaktım ama unuttum kusura kalmayınnn bacılarım buara balık hafızası var bendee opuyorum hepınızıkafamçokkarıştı

kızlar günaydın herkes iyidir umarım.
pınar canımya bir müddet o huyları devam ediyor.inan ben akşam eve gidince oturup ağlıyordum ne yapsan mennun edemiyorsun çünkü.o yüzden az sabır arkadaşım..
gülşah canım kolay gelsin neyse kendi evin bir daha böyle telaşın olmaz.kardeşinede sevindim inşallah dahada düzelir.

kızlar selin dün geceden beri çok huysuz sürekli ağlıyor uykusuzluktan deli gibiyim.ama hasta da değil anlamadım(

Gunaydınnnnn

Yasaklı hatun geldıııı.Ay bırseyler oldu ama bılgısayarı kıskanıyor yaa.Bı de sızı kıslanıyor sanırımkaydirigubbakcemile3Bıtme dı gıttı sohbetın dıyor.Mutfakta pc bızde.Su ıceyım dıyorum hemen erkamdan gelıyor bakıcam dıye.Ama Gulhan sallamazzz.Önemlı ısım var araba bakıcam dıyorum.Araba sıtesını acıyorum saklı saklıda face ve kk acık oluyor tabıı.Ay babasından saklı ıs cevıren lıselı kızlar gıbı oldum sayenızdekaydirigubbakcemile3

Neyse kendılerı bugun ıstanbula gıttı.Kızlar dua edın su organızasyon ısıyle ılgılı görusmeyı yapıcak bugun.ınsallah bızı asmayan bırseyler cıkarda baslarım yaa.Cok heves ettım.

Pınarcım cocuğun hastalığına deılde huy değiştırdııne yanayım derler.Doğru valla insallah gecıcıdır.Islahde azalmıs Allaha sukur.Tabı sen perısan oldun 1 haftadır.Bırak bıraz ev ısını dınlen canım.

Tuba esım hastaymıs yahu valla ne cok hasta oluyor senın kıde.Ayy bıde naz yaparsa hıc cekılmez bee.Allah sabır versın sana.

Gulsah canım cok gecmıs oldun kıyamam kardesıne.Canım 5. hastalık olabılır sebebsız ates.2 yasına kadar 6.hastalıkmıs.5 yastan sonra 5.hastalık.Umarım ıyı haberler verılsın.Tasınma ısındede kolay gelsın.Ayy ben atlattım ama zor oluyor.Yardımcın vardır ınsallah.

Bırsen cım sen neler atlattın.Buda gecer uzme canını.Hem onların sağlığı ıcın yapıyorsun.

Hande valla yasak banada sökmez canım.Bende olmasanız catlarım evde.Şurda bırseyler yazıp rahatlıyor ınsan.Ama ben bıraz abartmıstım haksızda deıl yanı.Yaa sızın öksurukte cok surdu be tatlım.Alerjık fılan olabılır mı acaba.

Şimdi kaçtım.Boranın yemeğını yapıcam öptüm kızlar....

Tulaycım gunaydın ayy hastalık bıttı huysuzluk kaldı bu cocuklarda.Allah sabır versın bıze.Krem senın kullandığın canım eczaneden baktım.Ben hamıleyken 50 faktorunu kullamıstım.Aklımdayken yazayım.La roche posay.

gülhancımm saol cnmya.ya valla canım bu aralar işlerimde çok yoğun inan artık bedenim bende benmi bedende yaşıyorum anlamadım gitti.(( canım bende laroche posay kullanıyorum şimödi.ama bizim gelin senin daylongdan almış:)saolasın canım.

merhaba kızlar saat 9 da KALktım sağolsun halam alişi kendi odasında yatırıyor
gece ben kesintisiz uyuyorum tabi....kafam rahat sadece ömerim ne yapıyor ediyor diye düşünüyorum o kadar....

bugün kontrolümüz var doktor eğer kardeşi ile bir araya gelebilir derse ben hemen anneme geçeceğim pazar gününe kadar bekleyeceğim...hastaneden aramazlarsa eve geçelim diyeceğim eşime....h.içi ne zaman ararlarsa artık....uyuz oldum yaa hayatımda en sinir olduğum şey ,ikilemde yaşamak....ya olmalı yada olmamalı ortada hiçbişey beni mutlu etmiyor...

kızlar ikigündür güzel rüyalar görüyorum.....ben böyle şeyler görünce muhakak güzel bişey olur
inş.güzel şeyler olur dileğim gerçekleşir....

bigudi cnm kardeşine çok geçmiş olsun herkes hasta ya
bide ev taşıyorsun çalıştığın içinn bi kat daha zor tabi herşey kimse yokmu cnm yanında
ben taşınsam çocuklar annemlerde kalırlar bigünde toplarım evi keşke izin alsan cnm
bu kadar yıpranmazsın.........

hande cnm masalın öksürüğü alejik olmasın bak bize alerjik damla verildi öksrük için alişin kesildi
arada çok nadir öksürüyor gün içinde....

esen ,pınar,tülay evet kızlar huylar çok değişiyor malesef....

kızlar bişey soracağım sizlere ömer ameliyat olduktan sonra annemde kalacaktım ben ....
ama kalmak istemiorum aliş ben ömer evde tek yapabilirmiyiz?

yada alişi yine halamamı bıraksam...halm çok güzel bakıor alişe...aksam oluncada eniştemde onunla çocuk gibi oynuyor....heryeşine dikkat ediyolar....

bana bi akıl verin ömerde sanırım hemen toplanır ???????????

ben şincik biraz kk da dolaşayım akıl verin sizde bana sonra halamın evini toplayacağım sileceğim süpüreceğim kadının evini

Bırsen canımya yazdıklarından anladıĞım kadarıyla halandan Çocuk bakma konusunda hıÇ ters bıŞey sÖylemedın.bana kalırsa halan derım ama annen kırılmazmı.yada ŞÖyle olsa halan sana gelse Ömer ve alıde ayrılmazlar hem:)

herkese günaydın

dün degil gecen gece geldik adapazarından kutlay kaynımla geldi sagolsun aldı biziz yoksa otobüse falan binmem dedim nezman araba çıkarsa ozaman gelir alırsın demiştim adam dayanamadı heralde:)
dünde çok işim vardı giremedim ev batık durumda hemen temizlige kalkıştım halıları verdim yıkatmaya ama haftaya gelecekler perş. dedi. perşembeye kadar yavaşça yaparım zaten mutfak 2gün sürüyor yatak odası desen beter durumda 1günde yatak odam sürer dünden buyana çam.yıkıyorum, kurutuyorumherşey yıkansın yazlıkları çıkaracagım bazaların altları falan offff.. camları silmeyede kadın tutarım perşden getircem ogünde yerleşirim tam olarak.. benmki bitince bide anneme temizlige başlayacagım halbuki 2aya kalmaz taşınacaklar ama abimin bebişin mevlütü olacak ve adapazarından misafirler gelecek diye tutturdu temizlicem.. mevlüt biter onlar taşınır kesin.. sonra yine teizle nurten oyy oyy.
buarada buluşma iptal olmuş ama tarihte problem olabilir, bizimkiler mevlütü 5-6 gibi yapmayı planlıyorlar kızlar eger o tarihe denk gelirse ben gelemem. onlara şu tarihte yapın diye müdahale de edemem çünki ben karıştım diye inada biner ve olay çıkar buluttan nem kapıyorlar zaten.. hiç bulaşmak istemiyorum onlara. bakalım annme söyledim tarihi netleştirsinler diye ama yinede size kesin bişi buhaftadan sonra söylerim.. siz ona göre plan yaparsınız.
geçmişe bakamdım çok işim var ara ara ugramaya çalışırım herkesi çok öptm..

cnm şimdi halamın eşi evde yanlız kalamayan biri halama çok düşkün ayrılın diyemem
bizim evden işe gitmesi daha erken kalması biraz ters bi yol...yol yürümesi gerek...
bunuda isteyemem koca adamdan zaten canı çıkıyor işte....bide halamın kızı var oda işe gidior bahsettim epilepsi hastasıdı .....onuda kime bırakacak kadın...

ama evinde alişe harika bakar ...anneme gelince annem hiç kırılmaz....annem zaten çok sabırlı değil hep sorun yapıyor....öle sürekli bakmaz...........

bilmiyorum tülay yaaa işte evimiz burada olsa herşey daha iyi olacak

bence halanı düşün baCIM hem için rahat gözün arkada degıl kendı evınde baksın işte ne guzelll böle emanet edebılecegın bırı varopuyorumnanaktan

Bora nın yemeğını yaptım geldım.Temızlık devam edıyor.Hafatasonuna kalmasın bırsey.

Bırsencım en ıyı kararı sen verırsın ama.Bora sunnet olduğunda hıc sorun cıkmadı ve ılac etkısıyle sakınledı bıle.Yumurtalık amelıyatıda aynı bırseymıs.Ben profla konustum.Bılıyosun bızde de sorun vardı.Sunnet ne kadar zorsa oda aynı dedı.O yuzden kafana takma.Rahat rahat atlatırsın ınsallah.Bence ıkısıde yanında olsun.Yanına zaten o gun mutlaka bırısı gelır.Baktın zorlanıyosun o zaman gönderırsın.Ama zaten 3.gunu bız dısarı bıle cıktık.ınsallah sızınde oyle olur.Bu arada bızım yumurtalığımız asağıya ındı.Amelıyata gerek kalmadı cok sukur.Yuruyunce ınıcek demıstı enıstemız ve doğru cıktı gercekten.

Selam bacılar ben geldim a.s.

Sabah 9 gibi kaltık kızımla. Annem geldi sağolasun. Defdoş kahvaltısını sorunsuz yedi. İlk lokmayı zorla tıktım ağzına. Sonra baktı ki sevdiği bişey. Hepsini yedi çok şükür opuyorumnanaktan Biz kahvaltımızı yaptık annemle. Ortalık toparladık. Annem makinadaki çamaşırlarımı astı. Sonra Defdoş'u yıkayıp uyuttuk zemuszemus

Tabi birde arada burnuna sprey sıkma, antibiyotik içirme ve ağzını karbonatla temizleme faslımız vardı ki hiç sormayın :1no2: Ağzı ilaçlardan pamukçuk olmuş kuzumun. Memeyi bile öyle tedbirli emiyorki. Sanırım acıyor ağzı. O yüzden biberon falan istemiyor anladığım kadarıyla. Doktor karbonatlı su ile sil dedi ama ölüm gibi valla. Akşama sildilktan sonra mikostatin de vereyim daha çabuk iyileşir belki :uhm:

Şimdi annem renkli çamaşırlarımı ütülüyor. Bende ona çay demledim. Defdoş'a sebze çorbası koydum. Sevdiği bişey olunca yer belki. Annem bitirsin bende sabah astığı beyazları ütüleyeceğim Sonra da Defdoş'un çamaşırlarını yıkarım bi makina. Bide akşama yemek derdi var oyyy oyyy kafamçokkarıştı

Birsom eşine geçmiş olsun canım a.s. Bence de halana bırak kuzuyu. MAdem çok iyi bakıyor, gözün arkada kalmayacak. Orda kalsın azcık idare ediverin Ömüş toparlayana kadar. Heralde 1 hafta-10 güne iyileşir kuzum tamamen inşallah a.s.

Hande'cim çok sağolasın canım çıktık çok şükür. O öksürük Defne'de de var uzun zamandır. Ciğerlerde bişey yok ama sabah kalktığında yada uykusunda oluyor. Doktor düzelecek zamanla dedi :uhm: Bence ilk doğum günü evinde olsun ya :uhm: Bende aslında çok kalabalık yapıp kayınvalidemin bahçesini düşünmüştüm ama eşim ilk d.günü evde olsun seneye orda yaparız dedi a.s

Gülşah'cım inşallah bu ilaçlar iyi gelir kardeşine. Bizi habersiz bırakma a.s. Hem çalışıp hem ev taşımak bide kuzucukla zordur be bacım Allah yardımcın olsun a.s.

Tülay'cım valla öyle canım ya huylar fena değişti. Mesela yıkanmayı çok seven çocuk az önce yıkarken katıldı resmen. Artık idare edicez canım ya sabır sabır diye diye sabır taşı olduk valla kaydirigubbakcemile3 Selin kuzumda niye öyle yaptı ya :uhm: Ben Defne uykusunda sebepsiz ağlarsa hemen diş jeli sürüyorum tatlım sakinleştiriyor aklında bulunsun Dişleri falan sızlıyordur belki a.s.

Gülhan'cım bazen benimkide isyan ediyor. Zaten tüm gün yoruluyorsun akşamda yat dinlen oturma şu bilgisayarın başında diyor. Yüzümü göremiyormuş. Çocuk gibi bu erkekler kaydirigubbakcemile3 Hadi işinizde inşallah olur canım ya ne güzel iş kadını olursun valla bacım a.s. Perişan oldum canım olmasına da evde öyle tozluyken içim rahat etmiyor valla. Allah razı olsun annem gelmese bi halt edemem zaten :1no2:

Nurten hoşgeldin canım a.s. Oh eşin almış iyi olmuş. Tekrar otobüsle zor olacaktı senin için a.s. Anam seninde hiç bitmiyor işin he. Kendi evin, annenin evi Allah kolaylık versin a.s.

slm kızlarrrrrzemuszemus
hasta olan kuzuccuklarıma cok cok gecmış olsunnn hemencecık ıyıleşır ınşallahh zuzucuklarrrr..tam hava deişimi hasta olmaya gayet meıllı havalarda sagolsun..burda 1hafta oncesıne kadar yaz vardı şimdi sankı hala kış yaşıoruzzzz..yagızın tum mevsımlıklerını kaldırdıydım hopppp tekrar dışarı cıkardım...kuzucuklar hasata olmasınnn onların hastalılklarıı cok cokk fena oluyoooo:Saruboceq:
BIRSENNN gecmişolsun bacım ya omerıme nolduuu nazara geldı pşalarım benım....sanırım yumurtaslııktan bı operasyomn gecırcekkkk omerım anladıgım kadarıyla..yagızında yumurtalıının bıınde su fazlalıgı var 1 yasıona kadar gecer demişti dr gecmezse amelıyattt bakalım bızımk-de kontrol haftyaaaa...cabucak atlatır omerımmm brenımmm...alişe gelınce ılk bı kac gun bırak cnm ıstersen halana...omer aliyı gorunce oynamak ıstıycektır en azından ılk 2 3 gun bırakabılırsın halana hem ali iyui bakılır hem senın aklın kalmaz hemde daha detaylı ılgılenebılırsın oümerle..sora alırsın yanına alişi c<ok ayrı bırakma paşaları zaten sen de dayanamazsınnn ozlersın kuzucuuunuuu

PINAR GULHAN NASILSINIZ KIZLARR COK OZLEDIM HEPINIZIIIIIIIIIIIIIIIIIzemuszemus
ay bende gene kaynana varr kızlar ya ayın 15 gunu kadın burda kendılıınden cocuk bakıcam dıe gelıo gıtmıyooooooooooo pofff yaaaaa:umursamaz:
bıze gelınce yagızda bende ıyıyız sukurrrr...yagız dun gece hıc uyumadı desem olacak bıyerımı agrıyodu bılemeıyorum simdi uyuyo hınzırrrrr gece bı sey vardı cocukta ama ne anlayamadık dogrusu

kayanana ıle yasayıp gıdıozruz ıste evde ben catlıcm artık azdaha ...zor tutuyom kendımıııı kızlarrrrben evdeysem ne yemek yapıo ne bişi bıde hızmet edıorum ona yoırgun yorgun eşim yokken ben ole atıstırıom yemek olmasada olur ama şimdi olemı mecbur yemek olcak ...ay gıtsede rahatlasam ben cocukta baksın burdada kalsın ıstemıyorum yaniiiiiiiiiiiiiiiiiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…