2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

herkeze selam kızlarr..
sanırım bi çoğunuz bahar depresyonu yaşıyorsunuz...buda gecer Allahın izniyle ben her yaz başı yaşarım bu durumu...ama bu sefer olmadı ..cunku gazelın hastalığı ile meşguldum ...allah hastalık vermesınde varsın boş yere canımız sıkılsınnn....

tatil planlarınada başlanmış..bi hala bişeye karar bile veremedik ((

benimde eşim bi operasyon gecirdi ufak bişi ama evde dinleniyor...eger cmt evde olmasa buluşmaya katılacam yoğun istek ve talepten dolayı :)))))))))))

bursada hala yağmur dvm ediyor mu yaw ...
burda hava güneşli cok guzel..

dün çıktık kızıma yazlık bişiler aldım baya bi gezdikk hava esiyordu ama sıcaktı baya iyi geldi bizede ...
akşama doğruda bi arkadaşımızda yemege gidicez ...

gülşahcım bizim gecen ay 22 de yaptırmamız lazımdı ama gazel hastaydı diye yaptıramadım 15. aya kadarda suresı varmış sanırım haftaya yaptıracam...

esen bacım sen cmt arabaylamı gidicen :)))

gel tabi tülaycım çok güzel bir sürpriz olur bizee:)opuyorumnanaktan

gülşahcım ben u çiçeği yaptırıcam canım hepatiti düşünmüyorum
ablamın oğluna su çiçeği yapılmıştı bişey olmadı tatlım
hülyacım arabayla gidicem canımmm

ferda'cım biraz daha iyi olmana sevindim.
esen'cim tekrar geçmiş olsun iyileşmiş kuzucuk şükür...
şu aşı olayında ben de çok kararsız kaldım ya özelde yapılıyor bunlar değil mi

evet ozelde yapılıyor bengıcım

esen nıye hepatıdı dusunmuyosun?bı yan etkısı falanmı varmış ınternetten arastırdım ama hıc böle bı bılgı yok bılmedıgımız bıseymı var acaba???

benide alırsın dimi gelirsemm sempatiksalakcinni

sen beni özlemesende ben seni çokkkkkkkkk özledimmm delikafadulden

bengicim özelde de yapılıyor yada aşını eczaneden alıyorsun sağlık ocağı da vuruyor a.s.

esen canım valla çok harika bişey olurdu..keşke (

gülşah su çiçeği bişey yapmadı yeğenime yapıldı bende seline haftaya yaptırıcam hepatit a yıde 24.ay diye hatırlıyorum şimdi yapmıyorlar.24-30 diye yazıyor bendeki aşı kartında.

kızlar ya araba koltuğu olarak ne aldınız kaç kiloya kadar ve kaç para:)) çok sordum demii.. gülşah canım sen söyleme sakın bu sana kaçıncı soruşum:)) mazur gör malummm ev çocuk işş akıl kalmıyor:)

Hepatit A Nedir?
Hepatit, halk arasında bulaşıcı sarılık adıyla bilinen, karaciğerin harabiyeti ile karakterize bulaşıcı bir hastalıktır. Sarılıkla seyreden karaciğer hastalıklarının virüsler de dahil olmak üzere birçok nedeni vardır. Hepatit A, klinik açıdan belirgin sarılık ile seyreden hepatit olgularının % 20-40' ını oluşturan yüksek derecede bulaşıcı Hepatit A virüsünün neden olduğu bir hastalıktır.

Hepatit A' nın belirtileri nelerdir?
Bulaşıcı hastalığın ilk belirtileri ateş, yorgunluk, bulantı, kusma ve diyaredir. Bir veya iki hafta sonra karaciğer büyüyebilir ve sarılık görülebilir. Sarılık en kolay şekilde gözlerin beyaz kısmında fark edilir. Sarılık sırasında idrar koyulaşır ve dışkının rengi açılır. Hepatit A genellikle 3-6 hafta sürer, ancak bazı olgularda altı aya kadar devam eden uzun süreli ya da kötüleşerek tekrarlayan belirtiler olabilir. Hepatit A' nın klinik belirtileri iki yaşın altındaki çocuklarda fark edilmeyebilir. Hastalık ileri yaşlarda görüldüğünde şiddeti ve ölüm riski artar.

Hastalık nasıl yayılır?
Hepatit A virüsü oral-fekal yolla, kişiler arası temasla ya da virüs bulaşmış su veya besinlerin alınmasıyla bulaşır. Virüs vücuda ağız yoluyla, özellikle yiyecek ve içeceklerle girer.

Hepatit A' lı olgular hastalanmadan iki hafta önce ve iyileştikten bir hafta sonrasına kadar hastalığı bulaştırırlar. Belirti göstermeden hastalığı geçiren çocuklar da, hastalığın yayılmasında sessiz birer kaynak oluştururlar.

Kimler risk altındadır?
Hepatit A, en sık sağlık koşullarının kötü olduğu aşırı kalabalık ortamlarda yaşayan kişiler arasında görülür, ancak herkes bu hastalığa yakalanabilir ve hastalığı diğer kişilere taşıyabilirler. Dolayısıyla Hepatit A dünya çapında bir problemdir. Salgınlar her yerde oluşabilir. Çocukların hijyenik tedbirleri çok iyi bilmemeleri nedeniyle enfeksiyon en yüksek görülme sıklığına çocuklarda ulaşır. Hepatit A, kreş, anaokulu ve okullarda kolayca yayılır.

Aşılanma ne zaman yapılmalıdır?
Aşılama, 1 yaşından itibaren her zaman yapılabilir. Aşılama, 6-12 ay ara ile uygulanmak üzere toplam 2 dozdan oluşmalıdır.

bugünün planları yapılmış gezme var süper hadi iyi eğlenceler canım
ferda'cım biraz daha iyi olmana sevindim.
esen'cim tekrar geçmiş olsun iyileşmiş kuzucuk şükür...
şu aşı olayında ben de çok kararsız kaldım ya özelde yapılıyor bunlar değil mi
bende sizden öğrendim valla bi haber yaşıyorum bi süredir
ateş falan yapıyomuki?
bengicim özelde de yapılıyor yada aşını eczaneden alıyorsun sağlık ocağı da vuruyor a.s.
ne kadar aldın canım bizde alalım
oh gez canım biz evde kös kös takılcaz bu gidişle.Hadi Ahsen de sağlığına kavuşmuş süper olmuş
sende benim gibi meraktasın canım aşı konusunda sanırım
herkes bunalımda bu ara havalardan kesin.Dişlerinizde çıkıyor yakında bizi ısırmaya başlar bu bızdıklar
uykusunu almadan uyandı sanırım .Canım bulaşık makinesi arada yapabiliyor deterjanı değiştir bence
canım benim ya insan evde bunalıyor hakkaten dışarıda 10 dk kalsan bile rahatlıyorsun bencede çık bi hava al
ooo süper kadro çoğalıyor iyi eğlenceler valla
iyi tatiller canım
canım annen paylaşamıyordur arada olur böyle bu arada senin kızların fotosunu gördüm maşallah çok tatlılar canım
valla çok iyi olurdu ama malesef
aslında ben bi hayali kahramanım burda falan diyim.Canım çok iyi olurdu ama dediğim gibi çok zor.Ama Burcudan cevap bekliyorum Cuma akşam eşinin iş yeri bize 5 dk bize gelin dedim konuşunca arıycak eğer eşi olur derse hepinizi bekliyorum eğer yok derse gündüz buluşalım dedim Fenerbahçede kalacaklarmış o tarafta yada Kadıköyde buluşulabilir gelmek isteyen arkadaş olursa bi plan yapabiliriz öğleden sonrası için şu an hiçbişey net değil yani bi Burcu eşiyle konuşsun yazarım burdan haberleşiriz akşam olursa eşlerle beklerim hepinizi hem tanışırlar ne dersiniz?

aaa sende bana yazmışsınnn tülaycım:))))))))))))) bende bizim çaycının ağzının payını veriyordum terbiyesiz kız ne olacak eşim amasyalı benim sohbet ederken milletin içinde ordan adam çıkmaz demesin mi bende ağzıma geleni saydım kıza oda amasyalı eşim merzifonlu diye aşalamaya çalışıyor terbiyesiizzzz bende eşim ve kardeşleri hep üniversite mezunu siz kendinize bakın dedim uyuz ne olacakkkkkkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…