2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Selamlar Kizlar,

Kafam kazan gibi, sondan basa dogru okudum yazilanlari, alintida yapmadim bu yüzden.

Nurten kuzenle ilgili yazdiklarini okudum, kizlarinda söyledigi gibi pek ilgilenme, mesafeli davran bence. Hatta hic konusmasan, daha rahat edersin. Üzüp durur seni her firsatta. Benimde iki tane ikiz kuzenim var ayni seninkiler gibi, sürekli didisir dururlardi benimle, en sonunda ben Avusturya'ya gelince de, cok kötü birsey yaptilar ve tüm aileyi birbirine düsürdüler. Söyleyecegimi söyledim ve sildim onlari hayatimdan. 12 yildir konusmuyorum, cocuklugumuz birlikte gecmis olmasina ve iyi kötü bir sürü anilara ragmen...

Günlük yeme programi sorulmus birde, kim sormus hatirlayamadim. Ben, sabah uyanir uyanmaz ilik süt veriyorum. 150 ml civari ama dibinde biraz birakiyor, hepsini icmiyor bazen. Sonra 09:00-10:00 gibi kahvaltisini yapiyor. Bazen tek tek, bazende karisim veriyorum. Ayri ayni yiyince, kus gibi azicik yiyior, öyle olunca da yine süt takviyesi yapiyorum.
Öglen uykusundan önce meyve püresi veriyorum. Meyveleri ne yaptiysam, ham halleriyle yemiyor Doruk, illaha hazir istiyor. Bu durumda olan var mi aranizda kizlar? Sadece arada muz yiyiyor, birde karpuzun suyunu emiyor.

Ögle uykusundan uyandiktan sonra, yaklasik 14:00- 15:00 gibi corbasini iciyor. 1 saat sonra meyveli yogurt yiyiyor birkac tane. Aksam yemegi veriyorum 18:00 gibi. Sulu yemekse suyuna ekmek dogruyorum, cok seviyor. Bazen soslu makarna yapiyorum, kremali, tavuklu ve sebzeli ona özel, onuda cok seviyor. 19:30 gibi sütünü icip yatiyor. Aralarda emiyorda, gece de sabaha karsi bir kere emiyor. Kilosu pek öyle istedigim kadar degil, kilo kaybetti dislerden ve Türkiye'de yasadigi istahsizliktan ötürü. Su anda, 10.600 gram. Boyuda 82 cm. Istikrarli yediginde, ayda 400-500 gram arasi aliyor. Ama su icmeyi pek sevmiyor, günde 150-200 ml yi gecmiyor ictigi su.

kızlar merhaba hepinize. çok özledim ama girecek bir netim bile yok ya şu vınn'lardan alacaz ya da eylülde ttnet bağlatacaz. şimdi komşudayım. size bakmadan geçemedim. hepinize kocaman öpücükler. hı bu arada tembel oğlum yürümeye başladı:))

çocuğunuza nasıl süt içiriyosunuz,günlük süt mü yoksa uzun ömürlü sütlerden mi?bi"de uzun ömürlü süt ile yoğurt mayalanır mı?günlük süt bulamıyorum buralarda

nrtencİm bİzİmkİnde bİr sorun yok ÜŞÜtmede yok gİbİ canım

nurten benımkıde dun sulu yapmıs ruzgar yediler bıraz galıbaa
ay hemende kapıyolar herşeyi.. normal yediği şeyleri vedik tek fark ogün balık çorbası içmişti ondanmı acaba dedim ama demekki üşüttü adapazarlılar
filizcim bende silmeyi denedim ama inanki olmuyor sen uzaktasın ve katlanılır bi durum belki 3senede bir görürsün ama malesef ben her aile toplantısnda her düğün ves görüyorum ve bizimde çocuklugumuz bir arada geçti işin tuhaf yani çokta iyi anlaşırız bazı konulaarda aynı burçtanız.. ben çok mesafeli oldugumdan yakınır durur ve herkese yaptıgı espiriyle karışık laf sokmalarını ve bu konuda çok iyiidir banada yapmaya kalkınca ben hemen sinirlenir tepkimi veririm oyuzden sana espiri yaparken çok korkuyorum der ve nitekimde son kavga bu yüzden çıktı.. ve biliyomusun bugun onu aradım ahh bu vijdanım beni 2gündür yedi bitirdi bu mübarek günlerde küs kalmayalım dedim.. konu hiiiiçç açılmadı normal bi konuşma yaptık.. napalım böyle gececek ama hep onunla mesafeli olup asla sır vermeyecegim çok kararlıyım...
maş. doruga hazır meyve derken kovanoz olanlardanmı diyorsun canım? defne kavonoz cinsinden sevdiği 2çeşit var onun için dışardayken vermeyi tercih ediyorum onun haricinde ben evde muz,elma,şeftali evde ne varsa hatta kiraz üstüne 1bebe bisküvisi ve çilekli kefir ekleyip blndırdan geçirip öyle veriyorum meyve saatini hem doyurucu hemde kefiri başka türlü içmiyor.. ayyy çok uzun olduakannehir

hoşgeldin canım özledik valla ayşecim yakışıklı oğluşuu ve seni çok çok öpüyoruma.s.

çocuğunuza nasıl süt içiriyosunuz,günlük süt mü yoksa uzun ömürlü sütlerden mi?bi"de uzun ömürlü süt ile yoğurt mayalanır mı?günlük süt bulamıyorum buralarda

aslıcım ben henüz süte bşlamadım mama içiyor ama uht leri pek tavsiye etmiyolar günlük sütler ışıl işlem yani daha az işellmden geç,yormuş eger bulabilirsen en iyisi günlük sütler canım.. sen nerde oturuyosunki?

slm kızlaaarrr...
herkes iidir umarımmm..
cumartesi günü abim geldi ve beraber güzell ve bi o kadarda maceralı bir hafta sonu geçirdik...
cumartesi bi uyandım içeriden sesler geliyo..Allah Allah dedim sabah sabah kim bu? üstümde müsait değil içeri giremiyorumm.hemen eşimi aradım..(aynı evde cebi arıyorum bi de:)..kimle konuşuyorsun işyerinden biri mi geldi dedim gülüyo..sonra da abim girdi içeri:)eeşim biliyormuş meğer anlaşmışlar bana söylememişler:)sürpriz yapalım demişler..
neyse cumartesi ulucami ve çevresini gezdik ama epey sıcaktı he..yine de çk güzeldii..
ertesi gün piknik yapalım dedik..hazırlandık ettik..haydi ormana ...güzel bi yer bulduk sergimizi serdik herşeyiizi ayarladıkk..kociş ve abim mangal işine girişti..bizde oğlumla temiz hava aldık oturduk...sonracıma herşey hazırlandı ..yedik içtik..eşim yer değiştirelim dedi..ayy ben i kalktım eşim kene var orda dedi..(az çok tanır hayvanları da)yok cnm dedim şaka bu.. o da babasını aradı anlattı emin olmak için..babası da kene o demiş..ayy tamda semaverle çay keyfi yapacaktık he..ayy hemen kaçalm o zaman dedimm..apartopar hazırlandık çıktk..bi de parayla girilen düzenli görünen bi piknik alanıydı he...ama olan oluyor demek ki..
eve de herşey inceleyerek aldımm..herkesi sırayla banyoya soktumm..iiyice emin olduk..çay keyfine balkonda devam ettik..
sonra koruparka gittik abime alışveriş yaptıkk..başka bi tarz yaptım öle yolladım onu:)evde şaşırmışlardır böyle mi yolladık seni diye:)

ben pendik -çınardere de oturuyorum burda marketlerde ve bakkallarda bulamıyorum.2 ay öncesine kadar bakkal getiriyodu ama artık getirmiyor.yoğuurtta mayalıyamıyorum.uzun ömürlü sütle mayalamak ne kadar mantıklı ki,bakkaldan hazır yoğurt almak aynı şey herhalde

canım ben günlük süt içiriyrdum ama şimdi pınarın devam sütü var 1 yas üstü için onu içiyor yada yine pınarın organik sütü var onu alıyorum ama denk geldikce günlük süt veriyorum
uzun ömürlü sütle yogurt mayalanıyor ancak cok cıvık oluyor yada benimki öle tuttu ama 2 -3 kere denedim hep cıvık oldu

bence de cnmm..hiç tadı da olmuyo onların..ben yoğurt yapmıyorum ama Eren için bi süt bulmuştum..çok saf ve orjinaldi..onla yaptığım yoğurt var yaa mükemmel olmuştu..diğerlerine yoğurt denmezdi yanında..demek ki market sütleri farklı ..aşamalardan geçiyo tabi haliyle doğallğı kayboluyo..

hoşgeldin canım abiciğin gelmiş gözünaydın seninde azıcıkta olsa yalnızlıgın geçmiştir :) kene olayı çok sinir bozucuymuş ya.. aman orman sonuçta yeşilligin oldugu heryerde olur bu.. iyi bari sorunsuz gelmişsiniz... öpüyorum seni ve erenia.s.

anlaşsan bakkallarla falan getiriyolar aslında yada büyük marketlere gidiceksin bende önecden bulamıyordum ama artık heryerde var.. illa mayalıyacam diyosan mayala gitsin ama natural yogurtlarda var onlardanda veebilirsin ben veriyorum valla ne gelirse :)

mrb filizcim alpişte mevsim meyvelerinden yemiyor hep hazır yiyor nekadar uğraştımsada yediremedim anlıyor yaa eziyorum püre haline getiriyorum o hazır mama kavanozların akoyuyorum ama anlıyoo kaydirigubbakcemile3 bide dediğin gibi diş çıkartıyolar aşırı huysuz oluyor istemiyorsa zorlayamıyorsun.o yüzden çokta dert etme zamanla alışırlar canım

canım ben oğluma pınarın 1 yaş sütlerinden veriyorum günde 1 veya 2 defada hipin junıor olanlarından veriyorum.kipa uzak olduğu için herzamn oraya gidip hip veya pınarın sütünü alamıyorum öyle olunca bimden dost süt alıyorum 1 yaş için olandan ben hiç yoğurt mayalanamdım baby mix verdim 6 aydan itibaren çokta severek yedi.şimdide kendi yediğimiz yoğurttan veriyorum canım

nuran canım sen sormuştun galiba günlük beslenmesini yada ismini hatırlayamadım arkadaşın. canım ben sabah kalkınca hip in sütlerinden veriyorum 2-3 saat geçtikten sonra bi meyve yediriyorum kavanoz meyve tabi.sonra öğle yemeği pirinç unlu muhallebi yapıyorum içine irmik ve tereyağı katıyorum tabi bide ceviz bunu yedikten sonra uyuyor uyanınca belli bi zamn geçtikten sonra kavanoz mamaların sebzesinden yiyor sonrada yoğurt akşam yemeğine mutlaka çorba yapıyorum severek içiyor.yatmadanda süt veriyorum benden bukadar canım benim

tabi bu saydıklarımı bazen yemek istemiyor iştahsız olduğu zamnlarda 1 sütle akşama kadar duruyor dişler çok etkiliyor.

bu arada arkadaşlar burcu,pınar ve sibeli fazla forumda göremiyorum umarım arkadaşlar ve bebişleri iyidirler.

kızımın ilk su ile oynama deneyiminden paylaşmak istedim

işte bukadar sonra legenin basından alamadım hanımı vee banyo yaparkn ilk defa ağlamadı cok şükür

kızımın ilk su ile oynama deneyiminden paylaşmak istedim

işte bukadar sonra legenin basından alamadım hanımı vee banyo yaparkn ilk defa ağlamadı cok şükür

Selam kızlar ya Defdoş'umun dişleri çok fena kabarmış. Hem ishal hem de ateş yaptı kuzuma. Bugün acaip huysuz. Halit'le birlikte memnun edicez diye canımız çıkıyor valla Sürekli ağlar halde

Şimdi uyutmaya çalışacağım acaip yoruldum bende. Size de bakamadım kaç gündür. Herkesin keyfi yerindedir umarım.

Yarın görüşürüz bacılar a.s.

AYYY CANIM BENİM SABIRLAR VERSİN ALLAH
hanzadeninde sol üst azı dişi biraz cıktı bugun baktım sol alt parmak gibi kabarmıss neyse cıkana kadar nazlaına göre oynucaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…