2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

selam kizlar a.s.

ay okuyorum ama tam yazicam bişey cikiyor hep ya :S

hasta kuzularima acil şifalar inşaAllah yaaa a.s. gazelim,defnem,yagizim,kaganim,hanzadem geçmiş olsun a.s.

biz ayni tas ayni hamam..tek fark bu kiz cok cadi bişey oldu yaaa..ne cenesi ne eli ayagi durmuyor..

ay buarada bizim tatil işide bi hafta ertelendi kizlar..haftaya gidiyoruz inşaAllah..önce cok moralim bozuldu..sonra eşim demezmi babamin o hafta işi var,ist.a gelemezmiş diye..hepten hevesim kacti..neyseki son anda yalovada güzel bi tatil köyü bulduk..rizom tatil köyü diye..bu sene aciliyormus..eşimin eniştesinin arkadasininmiş..bakalim nasil bi yer gidip görcez..4 gece kalcaz..c.tesi k.mürsele gidicez..pazar oraya gececez inşaAllah..hayirlisi..bu sefer hiç heyecan yapmiyorum :))

onun dişinda sicaklarla bogusuyoruz..ay dün gece resmen yapiştim yataga ya..fittircaktim..bide saten takim sermiştim..ay hepten yapişti kaldi..gecenin 4üne kadar cebelleştim..baktim olmuyor pirpirimi aldim,kurdum gece vakti vantilator yani bi güzel ayarladim oh firil firil yattim sonra

bugunde serrosu nuranin yaptigi gibi balkonda suyla oynattim anacim içine soksaydim daha az islanirdik ya..cildirdi cocuk resmen ama korktum valla üşütcek diye..15dak sonra kaldirdim hemen..ama cok sevdi alamadi zevkini..aksamda gene küvetini cikarip odasinda oynattim bu sefer suya alişsin iyice..tatilde bide su mizmizliği cekmeyelim :)))

ay hakketen millet nerde bu arada ya???

pinarin modem bozulmus..tez zamanda gel kuzum :) özleriz biz seni :)

sibosum aramiş bugun duymadim hiç ya 1 saat önce gördüm daha..

birsenim gene kendini temizliğe adamişsin catlak ya :) kizim canin sıkılınca otur keyif yap be ne temizliği :) evde inşaAllah satilir canim biran önce yaa..yürüyüşü bende ne zaman aksama biraksam yapamiyorum ya..en iyisi sabahtan..aksam artik ne dermanim kaliyor ne kafam :) küf lekesi için bikaç kere üstüste yika canim..sonrada bol camasir sulu suya koy beklet bi gece serranin taytida oldu bitane..sicaktan herhalde zirt diye küfleniyor :S

hülya gazelimle ugrasiyor bugun tekrar doktora götürmüş..fenaymiş bademcikleri kuzumun ignesini değiştirmişler..bakalim inşaAllah hemen gecer yaaa..

semrayla gülhan kesin pastanededirler :) catlak bunlr ya..orda sabahliyorlar resmen :)))

burcucum hoşgelmişsin annene..valla cok iyi yapmişsiniz tenezzul etmeden eve gitmekle..ayip yapmişlar valla..kaganada cok gecmiş olsun ya..gebelik haberini yani pozitif negati haberini bekliyoruz sabirsizlikla :) hayirlisi olsun inşaAllah..

nurtencim tebrikler :) cadi kizini ellerinle kusturmussun..ay bu arada ben anneme anlatmiştim defnenin konusmasini..hani böyle sinirli sinirli konusuyor ya annemde merak etmişti..gecen gün hülya face'e eklemiş..gazelle defnenin videosunu..ordan gösterdim bidibidibidibi DDD cok güldük valla defneye :) bide onun eski uslu kuzu hallerini bildigim için bana cok daha komik geliyor :)))

handeye bişi dicektim unuttum yaf :)

filizcim cok sukur bişey olmadan atlatmişsiniz totikin ishalini..aman Allah korusun her türlü hastaliktan..

tülaycim bu havada corapmi giydiriyorsun kiza ya..yapma gözünü seveyim ya..serra dogdugundan beri sıkıntılı..üstünü örtmez..ama artik corap giydirmiyorum ben valla..yazik cocuga ya :)

banucum sanada bişi dicektim ama unuttum be..

aysecim vinnlanmişsin :) neyse sükür aramiza döndün :) videoyu izledim cok tatli yürüyor kuzummmm maşaAllah :)

esencim nerelerde :)

nurancim maşaAllah anam sende gezgin ciktin :)

heh kocamda uyudu koltukta..bende biraz balkon keyfi yapip yatayim..düzenim bozuldu iyice..dün oructan dolayi yattim nerdeyse bütüngün :) ee gecede gec yattim..üstünede uyuyamadim..sabahta bu aksam erken yatayim diye uyumadim amma saydim be sanki izin aliyormusum gibi oldu hakkettim ama dimi artik uyumayi izin veriyorsunuz dimi

ceneme vurdu gene kactim ben iyi gecelerrrrr a.s. mucksssssssssssss

offf offf bugun 1defa uyudu 3ügeçiyodu kalktı hala uyumadı 9da yıkadım yatmadı hala yatmıyor sallanmak istemiyor şimdide dibimde ağlıyor ayyy sabır zorluyorlar yaaa bi çığlık atasım varrr

offf offf bugun 1defa uyudu 3ügeçiyodu kalktı hala uyumadı 9da yıkadım yatmadı hala yatmıyor sallanmak istemiyor şimdide dibimde ağlıyor ayyy sabır zorluyorlar yaaa bi çığlık atasım varrr

canim demek enerjisi var hala..ben öyle durumlarda ya onu haldir huldur yürütüyorum yada küvetine su koyup oynatiyorum..ikiside cok yoruyor..ama senin agliyormusta..demekki uykusu iyice geldi kuzumun..ozaman koy yatagina..sende dur yaninda..ninni söyle..hala agliyorsa birak aglasin..cok cabuk yüz buluyor bu cadilar..terbiye etmemiz lazim yoksa ilerde cok zorlaniriz :S

tuba bende nerrji kalmıyor ya.. okadar uğraşmadım valla yatagına bırakıp yanınndan gittim bi süre çok ağladı gittim aldım az oynaştık ama bende sabır kalmıyor bide kafaya taktım uyuyacak o! az önce farklı biyerde ssalladım az direndi ama hemen daldı.. bende kendimi balkona attım. bişi keşfettim tam dalarken tabi bi 10dak. slladıktan sonra tam dalacagı anda herhangi bir bacagını dim dik yapıyor kasılma gibi bişi bu nedemek ya? sanki uykuya direniyor gibi.. ayy bukız bana çok çektirecek yaamafoldumben

ay buarada kizlar serrayi pütürlü yemeye aliştiriyorum..daha dogrusu düzgün yemeğe aliştiriyorum..pütürlü yiyor gibi..ögürüyor bögürüyor ama yutuyor..onuda beceremiyordu..minicik bişeyde bile bogulup kusuyordu..sert şeylerle ugrasinca pütürlüye şükretmeye basladi sanirim :)))

ama cok zor iş yaaa..ay bide en kötü tarafi serra yerdi eskiden..yani 6-7.aylarinda dolmalar yediriyordum..hippin biskuvilerini yediriyordum..ekmek-kek yediriyordum..sonra tam zamanini hatirlamiyorum ama bogaz enfeksiyonu oldu..kaşiği görür görmez kusuyordu..bende yesin diye herşeyi süzgecten gecirmeye basladim..sonrada böyle alişti sipa :S

şimdi onu tekrar aliştirmaya calişiyorum..ama cok sinir bi durum ya..haliyi bile agzina sokan cocuk önüne koydugum cileği,salataliği,biskuvileri agzina sürmüyor yaaa..delirtiyor beni..bana yedirmiye calişiyor bazen..zaten elimde bişey görünce hemen kafayi sallamaya basliyor..bakiyor inceliyor..eger sivi bişeyse agzini aciyor katiysa kafa salliyor ya..

ama bununki tamamen psikolojik bide..cok sevdigi reklam cikinca agzina sıkıştıyorum bişey..bigüzel cigneyip yutuyor..sonra işin farkina varinca 3.4. lokmalarda kendi kendine boguluyor..panikliyor..sorunu olan cocuk hiçbişekilde yutama dimi? demekki psikolojik bi durum bu..

oyyy cok dertliyim bu konuda cooookkkk..gecengün yengemle konustum..kuzenim 10aylikken misir,pirzola,meyve herşey yiyormus..panik yapma dedi..arada bir sok agzina..2.yi verme dedi..yavas yavas korkusunu atar dedi..cok üztüne gidip daha cok korkutma,inat ettirme onu dedi..mantikli geldi..bakalim öyle deniyorum şimdi..ay bu kiz ne zaman benimle yemek yicek..cok merak ediyorummmmm..

işte böylee :S

Son düzenleme:

canim anliyorum seni valla..bende sabah isterse 5te kalksin raziyim..ama aksam 8-9da uyusun istiyorum..kaldirmiyor kafam..yengem kuzenimi yatagina koyardi 8de..kapisinida kapatirdi..ister oynasin ister uyusun kimse girmicek odasina derdi..1-2 derken aglaya zirlaya alişmişti..şimdi lise2 de hala 8-9 gibi uykusu gelir DD

terbiyeye baslamamiz lazim valla..yoksa ceken biz ve onlar oluyor..ikimizde dinlenemiyoruz..

canım yengen dogru söylemiş bencede üstüne gitme 3.4. lokmalara kadar gitme yavaştan alışır inş. petibör versen eline çok açken odaa katı ama agzında dagılıyor yutması kolay.. psikolojikse böyle,böyle alışır..

aynen ya kafam götürmüyor inan.. çok ağladı artık ağlamaktan boğazı gıcık yaptı öksürük tuttu su veriyorum elimdeki sulugunu itiyor bi elde saçlarımda yeni moda saç çekmek nasıl alıştı bilmiyorum en ufak bi hayırda saçıma yapışıyor bide bıraktırdıgımdaa 3tel saçımı koparıyorakannehir çok agresif tavırları var kime çektiyse dicem aynı anası işte... niye kızıyosam

canim koymuyorki agzina..parca pinçik ediyor bi gidim agzina götürmüyor..yerleri yalayacak nerdeyse o derece herşeyi agzina sokan cocuk yiyecek eline verince sadece oynuyor..oyy oyyy yani..bakalim hele bi korkusunu atalim da..yer inşaAllah..

oyyy kuzum benim :) kiz görmesem inanmazdim he bu söylediklerine :) acaip sinirli olmus kuzum bidibidibidisi yokmu :)))))

canim uysal ol onun yaninda..hep sakin konus..yüksek sesli hiçbişey olmasin felan filan..böyle böyle sakinleşir belki..

çok dikkat ediyorum herşeye hayır demiyor her eline aldıgına tepki vermiyorum kendi halıne bırakıyorum... vs. vs. işte nedesek, neyapsak.. böyle geçiyo işte bi baktık büyümüşlerde bize akıl veriyolar:)

eskidenmiş o tubacım şimdikiler çok uyanık çokk..

kızlaar iyi geceler yatma vakti gerçi kocacıım henüz teşrif etmediler.. mıçım dönük yatarım yine..

ya bu esen nerelerde??? eseeenn karneleri dagıttın.. şimdi dagıtma sırası sanamı geldi? bi gezgincide bu işte:)

handecim ah be canım bana diyene bak dicem tam olacak yaa :) olmuyo işte olmuyorr senden iyi kim anlayacak beni?? çok çok öptm seni ve maasalı iyi geceler..

Son düzenleme:
hayirli geceler nurtencim :) eskisi meskisi yok ayrica onlar uyanikta biz gerizekalimiyiz bizde kendimizi geliştircez yencez onlari DDD

Allah yardimcin olsun handecim..ama onuda anlamak lazim..nihayetinde sizin için ugrasiyor..kim isterki bu saatte eve gelmeyi,bukadar yorulmayi :)

aman napim takmıyorum artık Tubacım, alışmaya iyi yanlarını görmeye çalışıyoum bu işin :))

Nurten anlıyorum tabi canım haklısın, Masal ikizler burcu ondan bi anı bi anını tutmuyo pek ama öle çok bi yaramazlığı yok evde, genelde oyuncaklarıyla oynuyo pek çekmece falan karıştırmıyo artık, dışarda da ben rahat bırakmıyorum çocuğu ondan sıkılıyo yürüme işini geliştirsin onuda çözücez inşallah, huysuz bi çocuk değil maşallah, genelde bebişlerin hepsi uyurken Masal uyanık oluyo ve benim uyutma çabamı falan görüyosunuz, Masal 1 kere uyuyo ve geç kalktıysa geç uyuyo öğlen uykusunu, çok hareketli bi çocuk ama yaramaz olarak görmüyorum, yada ben farkında değilim bilmiyorum, kuzguna yavrusu şahin görünürmüş ne yapsa bana tatlı geliyo her hareketini seviyorum bilmiyorum dışardan nasıl görünüyo?

oyy oyyy, içeriye bi kulak verdimki defne nasıl ağlıyor halbuki balkon yatakodamla bititşik ve cam açık ama duymadım fırladım baktım terden su olmuş pjamasına kadar ıslanmış hemen değiştirdim,mama yaptım ve ardından 1tatlı kaşıgı dolven verdim tekrar daldı.. inş. hasta olmaz (( bi sıkıntısı var galiba ya.. sabah ola hayrola bakalım keyfi nasıl olacak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…