2009 Mayıs Anneleri

beyaz 16 benim de ense kalınlığını dr um ölçtü sonra hemen muayenehanesinin yanındaki laboratuarda kan verdim 70ytl ye yaptırdık.

kızlar benim de ikili testim iyi çıktı. peki şimdi 2li testi iyi çıkanlara soruyorum: 3lü testi de yapturacak mısınız? benim dr um gerek yok dedi ama sizinkiler ne diyor??

Benim doktorumda teyzemin sonuçları iyi çıkınca 3'lü testi yaptırmadı. Ama bana sorarsa yine de yapılmasını isteyeceğim. Ne olur ne olmaz. Riske girmek istemiyorum...

Bu arada Mother & Baby diye bi dergi var. Ben her ay düzenli alıyorum. Anne-Bebek dergisi. Bu aybi form vermişler. Eğer 12 ay üye olursanız nem makinası 18 ay üye olursanız bebek telsizi hediye ediyolar. Üstelik dergi aylık 3,90.-YTL. 12 ay üyelik 46,80.-YTL, 18 ay üyelik 70,20.-YTL. Kredi kartına 12 taksit bile yapıyorlar... Telsiz ve nem makinalarının fiyatını bilmiyorum ama benim gibi düzenli olarak bu dergileri okuyorsanız hem dergi alıcaksınız hemde hediyesi olucak. Bu ayki sayısını alıp bi bakın derim...

basım catlıyor ıkı gundur kızlar ölüyorum ben ya offf bide ısyerındeyım yatıp uzansam belkı ıyı gelır

al benden de o kadar. dün berbattım. 12 haftadan sonra azalır sandım ama yanılmışım. 13+3 oldum ama hala dün 3 defa kustum. gece hiç uyuyamadım. baş ağrısı aynen. ikimizde mahvolmuşuz yani geçmiş olsun arkadaşım

maşallah ben rahat bir hamilelik geçiriyorum sadece biraz tansiyonum yüksek çıktı o kadar tuzlu yemiycemmm

ikili testi 60 ytl ye izmirde mitra kadın doğummerkezinde yatırdım. bu arada 3 lü testi mutlaka yaptıracağım. o daha doğru sonuç veriyormuş. bu arada bende biliyorsunuz sık sık usg ye giriyorum. doktoruma sordum zararlımı diye. hayır ses dalgası bu. hiç ir sakıncası yok dedi. hepimizin aynı anda başağrısı tutmuş. havadan mı ne??

Bulantı ve kusmalar için alınabilecek önlemler şunlardır ;

1. Bir kerede aşırı yemek yemeyin

2. Az az ancak sık sık yemeyi deneyin

3. Çorba ve diğer sıvı gıdaları öğünlerde değil, katı yiyeceklerden bir saat kadar sonra öğünler arasında yiyin, böylece midenin gerilmesi engellenerek kusmalar engellenecektir.

4. Sindirilmesi güç olduğundan bulantı meydana getiren yağlı ve kızartılmış besinlerden sakınınız. Hatta böyle besinlerin pişirilmesi sırasındaki kokudan da uzak kalmaya gayret edin.

5. Yemeklerden sonra bir müddet dik oturunuz. Bu mide bulantısını azaltacaktır.

6. Gece alınan hafif yemekler mesela yoğurt, süt, meyve suyu, ekmek veya küçük bir sandviç sabah bulantısını azaltır. Yine bu küçük öğünden sonra bile 10-20 dakika kadar dik oturmak gerekir.

7. Sabah uyanır uyanmaz, kalkmadan önce, baş ucunuzda duran kuru ekmek, kraker veya diğer tahıl ürünlerinden yapılmış yiyecekler bulantıyı azaltabilir.

8. Yatak odanızı karartınız veya loş bir odada uyuyunuz. Yataktan yavaşça kalkınız ve ani hareketlerden kaçının.

9. Yemekten hemen sonra dişlerinizi fırçalamayın.

10. Gevşemeye, stresten uzak durmaya çalışınız, ayaklarınızı uzatıp başınızı hafifçe yükselterek gün boyunca dinlenmeye çalışın.

11. Bulantı hissettiğiniz zaman gazoz, maden suyu türü veya karbonatlı su türünden azar azar için.

12. Temiz hava iyi gelebilir. Kısa yürüyüşler yapınız veya pencere açık iken uyumaya çalışınız. Yemek pişirirken camı açık tutunuz ve kokuyu dışarı atmak için fan kullanın.

13. Ekşi, turşu veya limona benzer şeyleri tüketin.

gunaydın kızlar nasılsınız benım mıdem sanırım hıc gecmıycek devamlı kusuyorum ayrıca mıde yanması ekşımesı felaket bıde bende reflu oldu ılac kullanıyorum gavıskon ve dramamıne onların sayasende bıraz ayakta duruyorum en azından bıraz gecsede rahatlasam

maşallah ben rahat bir hamilelik geçiriyorum sadece biraz tansiyonum yüksek çıktı o kadar tuzlu yemiycemmm

canım tuza çok dikkat etmemiz gerekiyor bemde hep 12.8 gibi çıkıyordu en son 14 7 gibi çıktı biraz yüksek sanırım bende tuza dikkat edicem bundan sonra senin kaç çıktı

canım sabret inş geçicek alalh sabır versin ama herşey güzel bebişlerimiz için

pınarcım teşekkür ederim inş canım 5 . ayda biter çünkü hakikaten beni çok yıprattı bu olay arkadaşına sorduğun için ayrıca teşekkür canım bebişlerimiz iyi olsunda biz fedakar anneler herşeye katlanırız
ay bende güldüm kendime şimdi şaka maka anne oluyoruz kızlarrrr.......umarım herkes iyidir kuzularımızda

valla benim de ticker takvimimde 13+3 yazsa da bugün 13+5 oldum (neden bilmem takvim 2 gün gerden gelmeye başladı). ve mide bulantım feci devam ediyor. hele 2 gündür yine ne yesem çıkıyo. napıcam bilmiom. allah hepimize yardım etsinnn

Valla Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bu sitede böyle birbirimizle yazıştıkça, birbirimize destek oldukça günler çok güzel geçeceğe benziyor :) Hepinize her türlü yardımınızdan, desteğinizden dolayı kendi adıma teşekkür ederim kızlar. İnşallah bebişlerimizi sağ salim , sağlıkla alırız kucağımıza...

Slm Dirimkızı ..2 gündür bendede oluyor bugün 11.haftam bitiyor.daha önce arkadaşlarınn yazdıklarınıda okuduğum için pek aldırış etmedim doğrusu.İnsanın beyni sızlıyor sanki..ama 11 12. haftalarda genelde olurmuş bu kan basıncıyla alakalı imiş...hepsi geçecek canım..ama arkadaşında dediği gibi buhar makinasını alabilirsin.aslında hepimizin alması lazım.kalorifer havayı kurutuyor gerçekten...

arkadaşlar iyi bir marka alırsanız telsiz ve buhar makinaları bu fiyatlardan pahalı ben medikaldeyim daha öncede söylemiştim...yani 18 ay üye olursanız 70,20 ytl yalnız chıcconun telsizini alamzsınız söyliim...

canım çok sık ultrasona girmek sakıncalı diyorlar, galiba senin tanıdık dr. vardı dimi?aman canım sen dikkat et bir sor istersen doktora.

yok canım bende internetten çok araştırıyorum ama ses dalgası olduğu için herhangi bi zararı yokmuş...a.s.a.s.

hem ben bebişimi çok merak ediyorum ve özlüyorumm hep yok 1 aya kadar gitmicem diyorum ama olmuyor haftası bitince dayanamıyorumm yine gidiyorumm..:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

meltemcim bişey sormak istiyorum.bizim girdiğimiz normal ultrason ile usg nin farkı nedir??

canımm inşallah bu ay son olur bulantılarınn ve sende bebeişlerle rahat rahat hamişliğin tadını çıkartırsınnn ŞenizŞeniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…