:roflol::roflol::roflol: evet canımm nazara geldimm nazaraaaa ne bulsamm yiyiyorumm sende yeee sende alll :mymeka::mymeka:
hehe boşa ugraşma kızım gaza gelmem ben sen once benı yetış sonra bende kılo almaya başlarım :icecream:
yakında yetişecem zaten sana bacımm az kaldıı sırnaşık şeysırnaşık şey 3.5 ayda 5 kilo aldıysamm 5 ay sonra 7 kilo daha alırım buda yapar 13 kilo olurum sonra 57 kilo yuvarlanarak dolanırım artıkk :roflol::roflol:
BEN BUGÜN BEBİŞİMİDE GÖRDÜMM DR İYİ DEDİ ŞÜKÜRLER OLSUNN ..AMA BU KENDİ DR UM DEĞİL KUZUMU ÖZLEDİĞİM ZAMANLAR GİDİP GÖRÜYORUM ÇÜNKÜ ÇOK FAZLA İLGİLENMİYOLAR..SADECE 2 DK GÖSTERDİ :çok üzgünüm::çok üzgünüm: KENDİ DR UMDA COK UZAK HER HAFTA GİDEMİYORUMM...AMA OLSUN BEBİŞİMİ GÖRDÜM YİNEDE ŞÜKÜRLER OLSUN RABBİME :sm_cool::sm_cool: YAW BEN 13+6 OLDUM AMA HALA CİNSİYETİNİ GÖSTERMEDİİ :çok üzgünüm:
HE TAMAM OZAMAN TATLIMM...
AMA BENCE SENİNKİ GEÇİCİ ÇÜNKÜ ANLADIĞIM KADARIYLA ŞİMDİYE KADAR ÇOK FAZLA BULANMAMIŞSIN DEĞİL Mİ??
arkadaşlar herkese günaydınlar umarım herkes iyiydir biz bebişimle yine işimize geldik allaha şükür iyiyiz
benim kusmalarım kesildi ama daha beter bir sorunum var tükürüklerim sürekli poşetle dolaşıyorum doktora sordum maalesef bazı gebelerrde aşırı tükürük salgısı oluyor dedi
artık kağıt mendil yetiştiremiyorum
benim gibi olan yok dimi
bide hazımsızlık çeken arkadşlar ben yağlı yediğimde oluyor yağ kullanımına dikkat etmek gerek
herkese sevgiler bebişlerimiz inş iyidir ben en son 22. ekimde gördüm bakalım iki hafta sonra tekrar gideceğim
kızlar günaydın çok zor bir gece geçirdim dün biraz başım ağrıyordu aksam üzeri biraz aç kaldım şiddetlendi yemek yedim biraz geçti ama zonkluyordu kafam sonra kustum biraz iyi gibi oldum fırsat bu fırsat hemen yattım ama gece 2.5 da kalktım başım çatlıyor ölüyorum resmen buz aldım kafama anlıma enseme olmuyor geçmiyor ....sonra uykuya dalmışım ama saat 4 de kalktım hala aynı deli olacam eşimi uyandırdım duş alayım dedim yok dedi....duşu sabah almıştım...o dedi ben ovayım başını
neyse ben dün üşüdüğümden kombiyi açmıştım ev hamam gibi olmuşdu ...eşim hemen kapattı kombiyi camları açtı tabi bunalırsın başın ağrır dedi.....sonrada ovdu sabah 5 de uyudum 6 ada kalktım
sersem gibiyim
pnrhlt evet buhar makinası alacağım çünki bende alerjik astım var bebişlerimede kendimede almam lazım hamilelikde çıktı ortaya.......bakalım doktorumu arayp soracam ağrı kesici ne alayım diye
kızlar benim de ikili testim iyi çıktı. peki şimdi 2li testi iyi çıkanlara soruyorum: 3lü testi de yapturacak mısınız? benim dr um gerek yok dedi ama sizinkiler ne diyor??
basım catlıyor ıkı gundur kızlar ölüyorum ben ya offf bide ısyerındeyım yatıp uzansam belkı ıyı gelır
yakında yetişecem zaten sana bacımm az kaldıı sırnaşık şeysırnaşık şey 3.5 ayda 5 kilo aldıysamm 5 ay sonra 7 kilo daha alırım buda yapar 13 kilo olurum sonra 57 kilo yuvarlanarak dolanırım artıkk :roflol::roflol:
kızlar kafam karışmıştı şu ultrasonlar ile ilgili aşağıdaki bilgi oldukça açıklayıcı
Doğumsal problemlerin tanınmasına yönelik detaylı ultrasonografiye 'ikinci düzey ultrasonografi' adı verilir. Bu terim yerine çevrenizde sıklıkla ''büyük ultrason,detaylı ultrason,renkli ultrason, renkli dopler ultrason' gibi pek te doğru olmayan ifadeler duyacaksınız.Anomali taramasına yönelik ultrasonografinin gebeliğin 18-24. haftaları arasında yapılması uygundur.Çünkü bu dönemde hem yapısal ayrıntıların gelişimi büyük ölçüde tamamlanmıştır, hem deamniotik sıvı görüntü kalabalığını engelleye yetecek miktardadır.İnceleme sırasında belli bir sistem içinde bebeğin anotomisi değerlendirilir. Kafatası ,beyin ve beyincik ,yüz,omurga,kalp,göğüs ve karın boşluğu, kollar,eller ,bacaklar ,ayaklar sırasıyla incelenirken özel bazı klinik durumlarda sık rastlanan bulguların varlığı araştırılır.Çoğu kez özel bir form doldurularak aranması gereken özellikler teker teker belirtilerek rapor edilir.
Doppler ultrasonografi ikinci düzey ultrasonografiden farklıdır ancak çoğu kez ikinci düzey ultrasonografi ile birlikte doppler incelemesi de yapılır.Ancak 'obstetrik doppler' (gebelikle ilgili doppler) incelemesi anomali taranmasında kullanılmaz. Gebeliğin seyrinde rahimiçi gelişme geriliği ya da annede preeklampsi gelişmesi konusunda riskin belirlenmesi amacına yöneliktir.
İkinci düzey ultrasonografi için genelde üç ve dört boyutlu ultrasonografi cihazları kullanılsa da bu kesin bir gereklilik değildir.Görüntü kalitesi yeterli düzeyde olan herhangibir ultrasonografi cihazıyla da ikinci düzey ultrasonografi yapılabilir.
İkinci düzey incelemenin genellikle ikinci bir uzman tarafından yapılması söz konusu olsa da bu bir gereklilik değildir.Doktorunuz yeterli donanıma sahip bir ultrasonografi cihazı ile bu incelemeyi yapabilir ya da 'ikinci bir göz' den değerlendirme isteyebilir.Bu doktorunuzla birlikte vereceğiniz bir karardır.
İkinci düzey ultrasonografide de tüm doğumsal problemlerin tamamının saptanması söz konusu değildir.Optimal şartlarda yapılan bir değerlendirmeyle anomalilerin %80 i ekarte edilebilir.
CANIM,bu bahsettiğin olay benim halamda olmuş. ilk 3 ay tık yok. 3.aydan sonra bulantılar kusmalar... bende de ilk 3 ay bişi yoktu, tetikte bekliyorum acaba halama çektim mi diye?:uhm:merhaba hanimlar a.s.
cok cok fenayim..midem bitmiş durumda..ufacik bişey yesem davl gibi şişiyorum..yanma bi yandan bulanti bi yandan..anam midem bulanmiyor diye diye nazarmi ettim nedir ya..ölüyorum resmen..ama bu bulanti şişkinlikten oluyor sanirim..bi görseniz..midem karnimdan daha büyük şuanda( kusmak istiyorum..ama hayatimda sadece bi kere kustum 7 yasinda..onda da cok fena olmuştum..oyuzden kusmakta istemiyorum..midemi bastirsin diye ayran içtim..o hepten şişirdi beni..hiçte aklima gelmedi gaz yapcagi..
ay valla 3 ay bulanti geçiren arkadaslara cok cok cok geçmiş olsun diliyorum..ay ne cekmişsiniz siz böyle ya..ben 1.5 gündür cekiyorum cildircam..
inşaAllah geçer ya herkesin bulantisi yanmasi..
benim doktor da dedi. 18-22. haftalar arası bebeğin en net incelenebildiği zamanlar dedi. ayrıntılı inceleme için gitmemi söyledi. en uygunu 20 yada 21. haftada gel dedi.canım benim ikili testimde çok iyi çıktı ama doktorum 3 lüyüde yaparız dedi.ama ikinci düzey ultrason derken kafam akrıştı benim doktorda dört boyutlu var ondanmı bahsediyorsun.
benim bildiğimde 5. ayda dopler ultrasona sokuyorlar.tam görebilmek için.vallahi anlamadım benim gittiğim hastanede ir doktorun odasında bir ultrason var birde diğer odada.ilk gittiğimde 6 haftalıkken doktorun odasındakinde girdim 2. gittiğimdede 8 haftalık diğer içerdeki değişik ultrasona girdim.kalp atışlarını dinledik.ikisi farklı ultrason cihazı bu belli ama işte ne nedir tam olarak bilmiyorum...:)
sen 57 kiloda yuvarlanarak dolanırsan ben şuan da 60,50 kiloyum .9 ayda çığ gibi tepelrden düşerim herhalde :)
canim kusura bakma dün aksam site sapitti cevap veremedim sana :) oh oh ne güzel işte görmüşsün bebişini tekrar :) ben en son 22sinde gördümştüm :) bi daha 15 gün sonra görcem inşaAllah :)
evet canim bulantim hiç olmadi canim..bugun biraz daha iyiyim..ama dogru dürüst bişey yemedim..hele gaz yapici hiçbişey yemedim..ama karnim davul gibi gene..sanirim üşüttümde böyle şişiyor..ama bu mide yanmalari felan bebişin sac cikarmasindan oluyormus :)
canim geçer inşaAllah su tükürük problemi..bende felaket bi şişlik var..sanirim dedigin gibi agir ve gaz yapici şeylerden oluyor..
kızlar sizdede dalgınlık var mı?markete ekmek meyve almaya gittim kasaya koydum sonra cips gördüm onuda alayım dedim ve başka kasaya geçtim cipsi alıp çıktım yolda aklıma geldi ekmek almak için gitmiştim ay bunun gibi şeyler bugünlerde okadar çok başıma geliyorki işyerinde arkadaşlara ay size gideyim bir çay alayım içeriz dedim gittimkahve aldım geldim:uhm: hamilelikten olabilirmi yoksa benim dinlenmemmi gerekiyor hiç iyi değilim:a015:
canımm miden bulandığı zaman patates salatası yap ye eger gerçekten bişiler yemek istiyorsann ...gaz yapan yapmayan şeylerii ayırt edersekk açç kalacaz yaw :çok üzgünüm:bendede çok gaz oluyor özellikle geceleri ama yinede aç gözlü gibi herşeyi yiyiyorummpazara yada markete çıkınca resmen kendimi kaybediyorum yaw ya ben çok pis boğaz oldumm yada benim ufaklık çok pis boğazlı olacakk...ama umarım yediklerim bebişimede yarar :
bide biri bana şu bi kaç mesaja aynı anda cevap vermeyi öğretsinn lütfennn yaa fisfisfisfisfisfisfisfisfis okadar uğraşıyorum bi türlü yapamıyorumm :çok üzgünüm::çok üzgünüm:
bide biri bana şu bi kaç mesaja aynı anda cevap vermeyi öğretsinn lütfennn yaa fisfisfisfisfisfisfisfisfis okadar uğraşıyorum bi türlü yapamıyorumm :çok üzgünüm::çok üzgünüm:
valla aksam beyaz peynir,kaşar peynir,yesil zeytin,kepek ekmegi ve cay içtim :) cok hafif geldi..iyi oldu..cok rahatim suanda..bide corap giydim,kazak giydim,kalin eşofman giydim..bizim kaloriferleri daha yakmaya baslmadilar..merkezi sistem..yani cok şükür şişkinliğim şuanda yokbulantim aksam üstü oldu gene ama peynirler bastirdi sanirim..patates salatasi yapamamki..sogansiz hiç sevmem onu..soganda midemi kaldiryor ( bende markete felan gidince öyle oluyordum..ama suan hiiiiç bişi görmek istemiyorum..korkuyorum gene bulancak diye :))
canımm benimm inşallah gecer en kısa zamandaa.s.a.s.
bak canim şimdi.."alinti yap" butonunun yaninda MQ var..multi quote=coklu alinti demek yani..alinti yapmak istedigin mesajlarin o butonuna bas..en sonki mesajda hem MQ butonuna hemde alinti yap butonuna bas veeee coklu alintin hazir
kızlar şu ikinci düzey ultrasonada fazla takılmayıınnn ben pzt günü gidicemm zaten sizlere detaylı anlatırım ne olduğunu a.s.a.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?