2009 Mayıs Anneleri

herkese günaydın
birsencim kontrole gidecekmişssiniz inş güzel haberlerle dönersin cnm benim,ne kdara çok zayıflamışssın,maşallah dieyeyim sana
bigudi çatı muayenehanesini olda anlat bacım bize de
hiç istemiyorum o muayeneyi
ama bakalım artık,hadi bakalım hayırlısı cnm dönmeni bekliyoruz

kzılar unutmadan sorayım,doğum yapan anneler,çok ağrınız oluyor mu sezeryandan sonra,ben normal istiyorum ama dr.sezeryan olsa daha iyi diyor bakalım son haftalarda karar veririz dedik,ben biraz korkuyorum sanırım,birde kanamanız hala devam mı çok mu geliyor,ona göre eve ped stoğu yapayımdelikafadulden

gunaydın canım..
hadı hayırlı hbr lerle inş....ay sorma bacım valla..ne bu cıle bende bılmıom bıtmek bılmıo yahu..bakıma gırıon yanı hadı bakalım hayırlısı..su catı muayenesı benıde cok korkutuo yahu...:çok üzgünümlda anlat bızede nasıl bişi olu....

vay uykucular hala kimsecikler yok
bende çıkayım biraz kk'dan
kendi temizliğimi yapıcam korkuyorum hazırlıksız yakalanıcam diye ya,sonrada ev temizliğine devam artık
bebeişlerinize ve kendinize iyi bakın
yine uğraraım.

günaydın iyi haftalar herkese

birsencim oğluşlarla kontrole gideceksin demek :)) ne güzel

bigudicim günaydın tatlım kolay gelsin sana:))))

Günaydın kızlar size bir slmverip işime geri döneceğim ben bu gidişle işte doğurmazsam iyidir çok sıkıldım artık çoksenağlama ama daha 3 haftam var ya:1no2:

esencim semracım naber kızlar esencim afiyet olsun sana ve bebişine:))

semracım bende çalışıyorum hala ama benim bir haftam kaldı 35 de ayrılacağım tatlım ben

Günaydın kızlar, nasılsınız bugün hihoyyythihoyyyt

mayıs anneleri ana sayfada canımm

çok güzelmiş annesi süpersin heee
Saol canım, beğendiğine sevindim a.s.
Cnm kk e girince çogu zaman banada oluyo, koca site çökecekmi yakında nekaydirigubbakcemile3 tamda doğumlar başladı yavs annemler hediye prima yenidoğan almışlardı oğluşa , sende molfixi dene bakalım memnun kalacakmısın, ona göre devam eder yada değiştirirsin cnm kaydirigubbakcemile5

Süpersin cnm valla, hem 2 bebe doğur hemde kilo vererek tamamla gebeliği, maşallah :CüvCüv:

Cnm bana hep böyle olur zaten,o anda karşımdaki kırılacak diye karşılık falan veremem, olay bittikten sonrada sinir olur otururum yerime kafamçokkarıştı
Cnm bende herkese hamileyim diyemedim, bi yakın akrabalarımı aradım, bide çok samimi arkadaşlarımı, zaten sonra öyle bi yayıldıki onlar beni aradılar, bende istemiyom hiç kaynanam gelsin, o da beni istemiyo zaten,oğluna başka istediği varmış ona bayılıyo deli,şu saatten sonra ne işine yarıcaksa bitane daha doğurup ona alır artık, Allah ım bide lohusa olucam yaa,kesin katliam çıkar bu sefer kötükedihüso
Cnm inş. güzel haberlerle dönersin kontrolünden, bende korkuyorum dr bana sezaryen dicek diye yavs :çok üzgünüm:
Saol hayatım, seninde avatardaki resime bayıldım, Rabbim bir ömür ayırmasın inş., insan kafaya takmıcam diyo ama zaten yatıyorum ben kaç haftadır,daha aferin kızım diyeceğine kilo almışın dediya , ona bozuluyorum, üstelik kendini görün bi dombili :jeyyar:
Cnm aslında inan hiç öyle kg vereyim gibi bi derdim yok benim, yiyip yiyip yatıyorum mecbur, öyle düşünsseydim bunalıma girerdim heralde 3 aydır yatıyom nerdeyse.., insanı asıl üzen herşey bittide bi kg m ı kaldı yani :1shok:
Saol cnm,az kalmış onlarda emziedikçe gider merak etme, eğer anne öğünlerini normal yerse sadece gece yemezse,ve emzirirse haftada 200- 300 gr veriyormuş kendiliğinden, yemeni kısma o yüzden :CüvCüv:
Doğru valla cnm, seninde işyerindekiler çok vicdansız gerçekten, löm löm konuşuolar :bbo:

aman boşverrr ağzı olan konuşuyor işte insanların ağzı torba değil ki büzesin bana da diyorlar çok aldın diyeee

oda için teşekkür ederim canımmm
Maalesef cnm,insanlar hamile değilmişiz muamelesi yapabiliyo, hatta bunu yaparken zevk te alabiliyoklava:
boşvercanım ya takma,banada diyorlar ,ne yapayım hamileyim ben zayıflayacak halim yok yakaydirigubbakcemile3
Yani, tabi alıcass, almamız normal zaten kaydirigubbakcemile5

Son düzenleme:
Günaydın kızlar size bir slmverip işime geri döneceğim ben bu gidişle işte doğurmazsam iyidir çok sıkıldım artık çoksenağlama ama daha 3 haftam var ya:1no2:

esencim semracım naber kızlar esencim afiyet olsun sana ve bebişine:))

semracım bende çalışıyorum hala ama benim bir haftam kaldı 35 de ayrılacağım tatlım ben

Kızlar ha gayret, azcık kalmış yavs, kaç hafta bittii :1hug:

günaydın iyi haftalar herkese

birsencim oğluşlarla kontrole gideceksin demek :)) ne güzel

bigudicim günaydın tatlım kolay gelsin sana:))))

az kaldı kızlar bıraz daha sabır...gelıcek inş ızın zamanı...yerimseniben
ILGINCIM nbr?hanı su sekerlerın resmını eklıcektın tatlım ya seni beklıom falla:asigim:

.

kızlar günaydın.ben yoğun b,r haftaya yine başladım umarım herkes iyidir geçimişi okumak isterdim ama çok iş var bitirmem lazım yoksa ofisten doğuma gideceğim. umarım herkes iyidir..

kızlar günaydın.ben yoğun b,r haftaya yine başladım umarım herkes iyidir geçimişi okumak isterdim ama çok iş var bitirmem lazım yoksa ofisten doğuma gideceğim. umarım herkes iyidir..
Merhaba güzelim,kolay gelsin, dün bende sağma pompasıyyla şu saklama kaplarından aldım ne olur ne olmaz diye, bende buzdolabının üstü deepfreeze, sadece orda saklanabiliyo dimi cnm bu sütler,buzdolabının normal kısmında saklanamıyo dimi :uhm: bide bebeğe vermeden önce nasıl ısıtıcaz cnm sıcak su içine koysam yeterli olurmu acaba,yada biberon ısıtıcısında olabiliyomu :uhm:

ay canım ya benim hiç bir bilgim yok
almadım da zaten
herşey yolunda olursa gerek kalmaz diyorum ama bakalım
bi aksilik olursa eşime aldırım daha sonra
nasıl olsa vedeyim diyorum amafisfisfis

siribroncum resimlerini çektim ama ekleme fırsatım olmadı bitanem ama ben çok beğendim itina ile hazırlamış bebek şekerlerini akşama mutlaka eklerim bitanem

tülaycım canım kolay gelsin tatlım sana

Anne sütünün saklama süreleri

• Anne sütü dondurmadan 72 saat ve dondurulmuş sütü erittikten sonra 24 saat buzdolabında (+ 1 ile +4 °C arasında) saklanabilir.

• Süt tek kapılı buzdolabının buzluğunda (-7 ile -2°C arasında) 3 haftaya kadar iki kapılı buzdolaplarının buzluğunda 3 ay saklanabilir.

• Süt derin dondurucuda (-18 °C nin altında) 6 aya kadar saklanabilir.

• Kolostrum olarak adlandırılan doğumdan sonraki ilk 7 gün üretilen anne sütü sağıldıktan sonra içerdiği antikorlar sayesinde oda sıcaklığında 12 saat daha sonra ki anne sütü ise 6 saat besin değerini kaybetmeden saklanabilir.

Anne sütü bebeğe verilmeden önce ısıtılmamalı. Isı anne sütünün anti-mikrobik özelliğini yitirmesine sebep oluyor. Bunun yerine anne sütü ılık akan suyun altına tutularak ısıtılabilir. Donmuş anne sütü ise ya buzdolabında yavaş yavaş eritilebilir. Ya da donmuş süt benmari usulü yani sıcak suyun içine oturtulmuş bir kabın içinde hızlıca hazırlanabilir.

Anne sütü ile ilgili diğer öneriler

• Eritilmiş sütü bir saatten fazla oda ısısında bırakmayın.

• ıkinci kullanımdan sonra kalan sütü atın.

• Eritilmiş sütü tekrar dondurmayın.

• Sütü buzdolabının kapağına koymayın.

ay canım ya benim hiç bir bilgim yok
almadım da zaten
herşey yolunda olursa gerek kalmaz diyorum ama bakalım
bi aksilik olursa eşime aldırım daha sonra
nasıl olsa vedeyim diyorum amafisfisfis

Cnm bende evdeyim ama sağmak sütü arttırıyormuş bide bebiş yeterince emmezse şişip apse yapabiliyormuş bu yüzden aldım, bide dedim eğer yapılıbailiyorsa dışarı çıkarken alırım yanıma biberonla yolda emzirmek zorunda kalmam :CüvCüv:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…