Merhaba güzelim,kolay gelsin, dün bende sağma pompasıyyla şu saklama kaplarından aldım ne olur ne olmaz diye, bende buzdolabının üstü deepfreeze, sadece orda saklanabiliyo dimi cnm bu sütler,buzdolabının normal kısmında saklanamıyo dimi :uhm: bide bebeğe vermeden önce nasıl ısıtıcaz cnm sıcak su içine koysam yeterli olurmu acaba,yada biberon ısıtıcısında olabiliyomu :uhm:[/QUOTE
burcu canım bibereon ısıtıcısıyla yapabilrisin. sıcak suyada koyabilirsin.budolabının alt kısmında 24 saat derin dorundurcuda 6 ay saklanabiliyor.
Sağdığınız sütü dondurmadan 72 saat ve dondurulmuş sütü erittikten sonra 24 saat buzdolabında (+1 ile +4 derece arasında) saklayabilirsiniz.
Buzlukta (-7 ile -2 derece arasında) 3 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz.
Derin dondurucuda (-18 derecenin altında) 6 aya kadar saklayabilirsiniz.Kaynak/S4:1hug:
canım bide ben şey yapıcam üzerlerine tarih atıcam ilk koyduğumu daha önce kullanayım karışmasın diye gerçi sen evdesin sorun olmayabilir senin için.
Teşekkürler bitanem, ya bide mesela diyelim dışarı çıkıcam ben, direk donmuş sütü atsam çantaya,kendiliğnden eriyince versem bozulurmu acaba ya, bozulmazsa çok kolaylık olucak ŞenizŞenizAnne sütünün saklama süreleri
• Anne sütü dondurmadan 72 saat ve dondurulmuş sütü erittikten sonra 24 saat buzdolabında (+ 1 ile +4 °C arasında) saklanabilir.
• Süt tek kapılı buzdolabının buzluğunda (-7 ile -2°C arasında) 3 haftaya kadar iki kapılı buzdolaplarının buzluğunda 3 ay saklanabilir.
• Süt derin dondurucuda (-18 °C nin altında) 6 aya kadar saklanabilir.
• Kolostrum olarak adlandırılan doğumdan sonraki ilk 7 gün üretilen anne sütü sağıldıktan sonra içerdiği antikorlar sayesinde oda sıcaklığında 12 saat daha sonra ki anne sütü ise 6 saat besin değerini kaybetmeden saklanabilir.
Anne sütü bebeğe verilmeden önce ısıtılmamalı. Isı anne sütünün anti-mikrobik özelliğini yitirmesine sebep oluyor. Bunun yerine anne sütü ılık akan suyun altına tutularak ısıtılabilir. Donmuş anne sütü ise ya buzdolabında yavaş yavaş eritilebilir. Ya da donmuş süt benmari usulü yani sıcak suyun içine oturtulmuş bir kabın içinde hızlıca hazırlanabilir.
Anne sütü ile ilgili diğer öneriler
• Eritilmiş sütü bir saatten fazla oda ısısında bırakmayın.
• İkinci kullanımdan sonra kalan sütü atın.
• Eritilmiş sütü tekrar dondurmayın.
• Sütü buzdolabının kapağına koymayın.
Merhaba güzelim,kolay gelsin, dün bende sağma pompasıyyla şu saklama kaplarından aldım ne olur ne olmaz diye, bende buzdolabının üstü deepfreeze, sadece orda saklanabiliyo dimi cnm bu sütler,buzdolabının normal kısmında saklanamıyo dimi :uhm: bide bebeğe vermeden önce nasıl ısıtıcaz cnm sıcak su içine koysam yeterli olurmu acaba,yada biberon ısıtıcısında olabiliyomu :uhm:[/QUOTE
burcu canım bibereon ısıtıcısıyla yapabilrisin. sıcak suyada koyabilirsin.budolabının alt kısmında 24 saat derin dorundurcuda 6 ay saklanabiliyor.
Sağdığınız sütü dondurmadan 72 saat ve dondurulmuş sütü erittikten sonra 24 saat buzdolabında (+1 ile +4 derece arasında) saklayabilirsiniz.
Buzlukta (-7 ile -2 derece arasında) 3 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz.
Derin dondurucuda (-18 derecenin altında) 6 aya kadar saklayabilirsiniz.Kaynak/S4:1hug:
canım bide ben şey yapıcam üzerlerine tarih atıcam ilk koyduğumu daha önce kullanayım karışmasın diye gerçi sen evdesin sorun olmayabilir senin için.
saol cnm, evet bide tarih atayım nolur nolmaz, şu süt saklama kapları sterilize edilip tekrar kullanılabilirmiş ya ondan onlardan aldım, ama plastik şişede su dondurmayın kansorejen madde olusturuyo diyolar ya ondan korkuyorum şimdi, sonuçta o da sıvı ya :uhm:
Cnm bende evdeyim ama sağmak sütü arttırıyormuş bide bebiş yeterince emmezse şişip apse yapabiliyormuş bu yüzden aldım, bide dedim eğer yapılıbailiyorsa dışarı çıkarken alırım yanıma biberonla yolda emzirmek zorunda kalmam :CüvCüv:
aaaaaa bundan haberim yoktu cnm ya
iyi fikir o zaman bende fiyatlarına falan bakayım
uygun mu cnm fiyatları birde hangi markayı aldınız daha çok
alalım bizdea.s.
saol cnm, evet bide tarih atayım nolur nolmaz, şu süt saklama kapları sterilize edilip tekrar kullanılabilirmiş ya ondan onlardan aldım, ama plastik şişede su dondurmayın kansorejen madde olusturuyo diyolar ya ondan korkuyorum şimdi, sonuçta o da sıvı ya :uhm:
BURCU CANIM TABİ SÜTÜ SAĞMAK ARTIRIYOR.bu arada keşke aventin bieron şeklindeki saklama kaplarından alsaydın poşetler tek kullanımlık diğer kaplarda 4 kullanımdan sonra atılıyor.ben biberon şeklinde olanlardan aldım..
BURCU CANIM TABı SÜTÜ SAĞMAK ARTIRIYOR.bu arada keşke aventin bieron şeklindeki saklama kaplarından alsaydın poşetler tek kullanımlık diğer kaplarda 4 kullanımdan sonra atılıyor.ben biberon şeklinde olanlardan aldım..
tüh ya bende uzun süre kullanılabilir diye onlardan almıştım, bilseydim biberonlulardanm alırdım :bbo: normal biberonda saklanmazmı cnm acaba ya,koysak deepfreeze :uhm:
kızlar benım damla damla suyum gelıyoo hala dr ogleden sonra alttan muayene etcek ama su turnusollu kağıt lazım arıyoruz bulamadık siz eczanedenmı almıstınız erzurumda yok hıbıyerde
su olup olmafdığını sizin sadece o kagıtlamı anlamısardı dr eger dunden beri gelen suysa oğleden sonra sezeryana alıcaz dedi soktayım hala
kızlar benım damla damla suyum gelıyoo hala dr ogleden sonra alttan muayene etcek ama su turnusollu kağıt lazım arıyoruz bulamadık siz eczanedenmı almıstınız erzurumda yok hıbıyerde
su olup olmafdığını sizin sadece o kagıtlamı anlamısardı dr eger dunden beri gelen suysa oğleden sonra sezeryana alıcaz dedi soktayım hala
kızlar sağolun esım burda bulamamıs internetten baktım aynı gun kargo dediler dra sorcam olmazsa nasıl anlıyosa anlasın yada benı sevk etsın üniversiteye burası askeri hast olanakları yoktur gıbı kızlar bıde dr dedi alttan bakcam nasıl korktum ama önce usgde baktı su normal ama gozukmez yırtıksa dedi ogleden sonra hem alttan bakıp hemde o pedle bakıp anlayalım dedi nstde sorun yok sancı yok bakalım hayırlısı aksama gırmezsem hastanedeyımdır
cnm dr eger dunden beri gelen suysa kesın oğleden sonra sezeyana alırım dedi kan verdırdı amelıyat hazırlıgı için bısey yeme içme dedi beklıyom işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?