2009 Mayıs Anneleri

Herkese selam,
Biz de bugun doktorumuzdaydik, Beyza hanim 3 kg olmuslar... Daha doguma neredeyse 1 ayimiz var. Gozum korktu benim normal dogum dusundugumden. Ben 3 kg dogmusum ama esim 4 kg dogmus, herhalde bizi kiz da babaya benzeyecek. Doktor bundan sonra dogum olursa bir problem olmaz dedi. Su an 35+6 olduk.
Bol bol yuru dedi doktorumuz.
Dogum belirtisi olarak da suyun gelirse, sancilar 10-15 dakikada bir geliyorsa, nisan gelirse merak etme hemen dogum olmaz dedi, ama panik yapma dedi. 5 dakika ve daha sık kasilma olmasi dogumun dogumun basladigini belirtirmis.

Bir de primanin bulteninde asagidaki belirtiler yaziyordu.

Doğum sancılarının başladığını nasıl anlayabilirim?

DOĞUM SANCILARININ BELıRTıLERı

Büyük gün yaklaştıkça doğum sancıları başladığında bunu anlayıp anlamayacağınızı merak ediyor olabilirsiniz. Olmadık bir anda sancıları tutan annelerin anlattıklarını duymuşsunuzdur. Ama kaygılanmayın; bunlar yalnızca istisna. Kadın vücudu gerekli işaretleri hemen hemen her zaman verir.

GERıSAYIM BAŞLIYOR

Doğum sancılarının başlamasından birkaç gün önce bütün kadınlar "yuva yapma" içgüdüsü hisseder: bebeğin doğumundan önce en küçük ayrıntıyı bile temizleme, düzenleme ve hazırlama dürtüsü. Birdenbire kedi de dahil yolunuza çıkan her şeyi yıkama ihtiyacı hissederseniz, başka fiziksel belirtiler olup olmadığına bakın. Doğum sancılarının başlamak üzere olduğunu gösteren çok güvenilir işaretler vardır:

* Bir işaret. Doğum sancılarının başlamasından önceki günlerde ya da saatlerde pembemsi ya da kanlı bir sümüksü akıntı hissedebilirsiniz. Bu, rahim boynunu tıkayan maddedir. Bu akıntı bütün kadınlarda görülmez ve bazı kadınların doğum sancıları bu sümüksü tıkaç atılmadan önce başlar.
* Zarın (amniyo kesesi) patlaması. Su kesesi de her zaman doğum sancılarının başlamasından önce patlamaz; suyunuz sancılar başlayıp rahminiz iyice genişledikten sonra gelebilir. Bazı kadınlarda vajinadan az bir sıvı gelirken bazılarında su neredeyse fışkırır. Suyunuz gelir gelmez doktorunuzu ya da hastaneyi arayın.

ARTIK VAKTı GELDı!

Doğum sancılarının en iyi belirtisi düzenli sancıların başlamasıdır. En başta bu kasılmalar 20-30 dakikalık aralıklarla gelip giden adet sancıları ya da sırtın alt kısmındaki ağrılar şeklindedir. Sancılar gittikçe daha kuvvetli, daha rahatsızlık verici hale gelir ve süresi uzar. Kasılmalar da gittikçe sıklaşır. Doğum sancılarının gerçekten başladığını düşünüyorsanız, sakin olun ve sancılarınızın başladığını söylemek için hastaneyi arayın. Sizden hangi belirtileri gösterdiğinizi anlatmanızı isteyeceklerdir; ayrıca gelip sizi görmeyi önerebilir ya da ne zaman hastaneye gitmeniz gerektiğini söyleyebilirler. Doğum sancılarını evde karşılama isteğiyle hastaneye gitmekte çok geç kalmayın. En iyisi doğumun gelişimini bir profesyonelin takip etmesidir. Ayrıca, muayene için hastaneye çağrılsanız da sağlık görevlileri daha vaktiniz olduğunu düşünürse yeniden eve dönme fırsatınız bile olabilir. En önemlisi de sancılar sırasında bebeğinizi dünyaya getirme işini başarabileceğinizi ve hedefinizin artık çok yakın olduğunu bilmektir: güzel bebeğinizin dünyaya gelmesine artık birkaç saat kamıştır.

Dikkat edilecek belirtiler

Gerçek komplikasyonların nadir görülmelerine rağmen, dikkat etmeniz gereken bazı işaretler bulunmaktadır.

Kadınların hamilelik sırasında yaşadığı semptomların çoğu tam olarak rahat olmasalar bile normaldir. Basit şekilde hamile olmanın sonucudurlar. Örneğin, nefessiz kalma hissi yaygındır çünkü bebeğin bol miktarda oksijen alması için daha derin nefes almanın farkına varırsınız. Rahatsız hissedersiniz, fakat bu, bebek için iyidir! Yine de endişe etmek ve her şeyin yolunda olup olmadığını merak etmek normaldir.

Gerçek komplikasyonların nadir görülmesine rağmen, ne aradığınızı bilmek her zaman iyidir. ışte size bir problemi belirtebilecek bazı işaretler:

Vajinal kanama veya lekelenme

Zarların 37 haftadan önceki herhangi bir zamanda yırtılması erken olarak değerlendirilmektedir. Zarların erken yırtılması ("suyunuzun gelmesi" olarak da bilinir); bir sıvı damlası, sabit bir sızıntı veya daha yoğun olarak görülebilir.

Sürekli devam eden karın ağrısı veya erken rahim kasılmaları (erken doğumu anlama hakkında daha fazla bilgi için erken Doğum uyarısına bakın)

Fetal harekette 20. haftadan sonra 24 saatten fazla değişiklik olmaması (bebeğin tekmelemesi veya dönmesi)

ıki veya üç saatten fazla süren şiddetli baş ağrısı

Görsel rahatsızlıklar; bulanıklık veya çift görme gibi

bayılma veya baş dönmesi (başınızın döndüğünü hissetmek erken hamileliğin normal bir semptomu da olabilir)

haftada dokuz yüz altı gramdan fazla kilo artışı (aşırı yemeyle ilintili olmayan)

midenin üst kısmında, göğüs kafesinin altında aşırı ağrı

yüzünüzde, gözlerinizde veya ellerinizde şişme. Ayakların veya ellerin şişmesi hamilelik sırasında normaldir fakat izlenmelidir

“sabah rahatsızlığının”, özellikle ilk üç aydan sonraki herhangi bir zamanda azalması gerekirken devam etmesi veya günde 3 seferden daha fazla kusma olması

enfeksiyon belirtileri (ateş, üşüme, idrarınızı yaparken yanma hissi veya diyare)

Eğer bu semptomlardan herhangi birini deneyimlerseniz, doktorunuzu arayın.

Kızlar bu arada aklıma gelmişken doğum çantalarınıza terlik koymayı unutmayın,sanki okuduklarımın hiçbirinde yoktu gibime geldi :)

Ben ekledim cnm aklımda, bide banucum nane şekeri demişti onu bile aldırdım
kaydirigubbakcemile3
Böcekçim böyle böcekçim demek acayip geliyo bana, adın ne cnm senin adını söyliyim yerimseniben
kızlarr daha misafirler gelmedi
kızımın adını değiştirdik AHSEN koyduk nasıll
Cnm bence Sudem daha güzel, ama gönlünüze hangisi yatarsa o olsun fisfisfis
canım bebek beslenemiyor ikisinde birden olunca ama benim tekinde problem var sorun olmaz dedi dr ama içim yine de rahat etmiyor işte

pınarcım defnecik beklemeyecek galiba :)

Cnm üzülme o zaman, bak dr bile problem olmaz demiş, ondan daha iyi bilmicess ya, sen soluna yatmaya bak dinlenirken o zaman bebeğe daha çok kan gidiyomuş
yerimseniben

hoşbulduk canım anca gördüm yazınıkaydirigubbakcemile3
nasılsın güzelim
çok terliyorum bazen bi duşa girip çıkayım dedim,rahatladım valla,daha saçlarımı bile kurutmadım bi bakayım dedim kzılardan haber var mı diye meraktayım

hayırlısı olsun cnm adıyla yaşasın inş
Ahssen güzel isim,ben severim:dance::dance:

Ay benimde sabah öyleydi. Bi ara korktum seslerden. Sanki içim boşalıyo gibi geldi valla kaydirigubbakcemile3

Yok canım benim muhtemel tarihim 8 mayıs. Son regli tarihim 1 ağustos. Senin farklı sanırım :uhm: Sezaryen olacağı için 10 gün önce yani salı günü alacak inşallah doktorumuz kızımızı hihoyyyt

Küçükbakkalköy'de oturuyorum ben. American Hastanesinin kliniğine gidiyorum. Çiftehavuzlar sahilde Medamerican... Ama doğumu Kadıköy Şifa'da yapacağım inşallah a.s

Kızlar bu arada aklıma gelmişken doğum çantalarınıza terlik koymayı unutmayın,sanki okuduklarımın hiçbirinde yoktu gibime geldi :)

Bende var. Hemde iki tane. Biri açık biri kapalı hihoyyyt

Güzel canım. Bi akrabamız var Ahsen diye. Çok severim a.s.

pınarcım defnecik beklemeyecek galiba :)

Pınarcım, Böcekcim, ben bile heyecan yaptım he, hadi hayırlısı olsun inş., darısı başıma, gelişmeleri yazın sık sık

Valla bende heyecan yaptım kızlar. Sanki sancım varmış gibi. Psikolojik midir nedir :uhm: Heyecandan doğurmazsam iyidir kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

Sıhhatler olsun cnm, bende çok merak ediyorum kızları ya, heralde artık hepsi kucağına almıştır bebeleri, ayy ne güzel ya,Rabbim hepimize nasip etsin inş.

merhaba kıslaarrrrrrrrrr...

hepiniz motoru bozmuşsunuz anlaşılan..
ben de geçen gün aynen öle olmuştum...bi de kusma olunca içimde hiçbişey kalmamıştı..
demek doğum belirtilerine bile giriyomuş bu yeni öğrendim...
Ben bol bol muz,leblebi ve haşlanmış patates yedin o gün..tavsiye ederim çok çabuk geçiriyoooo...

bebişlerimizden haber yok hala daha herhalde..sağlıcakla gelsinler inş....

Hoşgeldin cnm, haberde gelmedi yavs, bekliyoz bakalm gelir inş.

Canım hoşgeldin. Sağlasın bilgiler için. Kuzuna da maşallahhh hihoyyyt

pınarcım canım benim defne aceleci gelmek mi istiyor annesi

Bilmem ki teyzesi hep aceleciydi bizimki biliyosun delikafadulden

Sıhhatler olsun canım. Bende yıkana yıkana ördek oldum valla kaydirigubbakcemile3

Canım hoşgeldin. Henüz haber alamadık kızlardan. Umarım sağlıkla almışlardır kuzularını kucaklarına a.s.

Benimde midem bulandı. Haşladığım patatesleri yedim valla. Bakalım ne olacak :uhm:

Hoşgeldin cnm, haberde gelmedi yavs, bekliyoz bakalm gelir inş.

hoşbuldum kıslarrr..

ye cnm inş ii gelir...muz ve leblebi de ye istersen..ii geliyo..inş geçer kısa zamanda.

cnm ismim ferda nasıl istersen öyle hitap et tabiki,nane şekeri ne içinmiş anlamadım hiç sevmem çünkü..:uhm:
Memnun oldm cnm, ne güzel ismin varmış niye bücük koydun nikini ilahi a.s.

BANUUUUUUUCUUUUM, HASTANE ÇANTASINDA NANE ŞEKERİ NE İÇİNDİ CNM YA, MİDE BULANTISINAMI İYİYDİ, SANKİ ÖYLE DEMİŞTİN DİYE HATIRLIYOM
:uhm:

Bende duş aldım kızlar siz doğum belirtileri yazınca bi panik oldum gittim hastane cantamızı kontrol ettim ruj krem ve kalem ekledim kendim için bebek kolonyasıda koydum mis gibi kokalım demi ama.Dün babamız üstü biblolu çikolatalardan almış 1 kg onuda yerleştirdim çantaya birşey unutmayalım heyecan yaparım yoksa.

cnm bizde düzenli olarak yürüyüşe başladık kocişle...akşam geliyo yemek yiyip çıkıyoruz..1 sat yürüyoruz..hem stres atıyoruz hemde rahatlıyoruz cidden..gece uykularıma da yardımcı oluyo..vucudum daha esnek oluyo sanki..yoksa yatakta çok geriliyodum...

ben de bebe kolonyasını çok seviyorum tatlım..aynen hastane çantama da aldım bi tane....benimki de hazır sayılır..bi de naneli şeker hııııCADIARZUhergün bişey ekliyorum zaten..bi de ona bakayımkaydirigubbakcemile3

yiyiyn yiyin bakalım bende çok yedim sonuç koca bir göbek

ya bugünde herkes dondurma yemiş ben yiyemiyorum canım o kadar tatlı istiyorki

Ay benimde canımı çektirdiniz buzlukta var ama yiyemiyorum soğuk yasakmış bir süre :çok üzgünüm:

kızlar iyi akşamlar sezaryana girerken üstümüzde ne oluyo iç çamaşırıylamı kalıyoruz beni aydınlatırsanız sevinirim

Hiç bişey olmuyor canım ameliyat önlüğü oluyor onuda çıkartıp üzerine yeşil bezler koyuyolar.

kızlar ameliyat kıyafeti giydirirler sonra ayılınca geceliği giydirirler.Doğum yapanlar sezeryanda gecelik mi pijama mı ne öneriyorsunuz

Canım ikiside çok kullanışlı bana pijama daha kullanışlı geldi.Aldığım pijama lohusa pijaması olduğu için beli yüksekti hiç rahatsız olmadım daha derli toplu geldi bana :1rolleyes:

Canım forumu yine sen açmışsın hayırlı haberler tez zamanda gelir inşallah.Ben Tubayı çok merak ediyorum,hülyada vardı ya bi arasada bize haber verse yada bize verse biz arasak kızı yanlız bıraktık gibi geliyo bana :bbo:

Ah şu kocişler normaldir canım onlar zaten neyi derli toplu tutarlarki işleri dağıtmak kirletmek.Sende kendini fazl yorma gücünü doğum sonrasına sakla çok ihtiyacın olacak inan.

Ayşecim allah kolaylık versin canım belki yola çıktığında forumda olamam şimdiden hayırlı yolculuklar bizi habersiz bırakma bizde ararız seni :1hug:

Bende bundan sonrasında öyle yapmalıyım bu akşam annemde gidiyo gerçi kayınvalidem var ama olsun annemin yerini tutamaz.:çok üzgünüm:

Bu kocişleri napsak ha kızlar..Ne dağınıklıkları biter ne patavatsızlıkları nede emrivakileri aklı sıra sana kolaylık sağlıycakya klava:

Canım çok geçmiş olsun takipte ol muhakkak bencede çok fazl bişeyler yeme açlığını geçirecek kadar nolur nolmaz :teselli: Sık sıkta yaz merak ederiz

Bengicim çok geçmiş olsun canım oğluşunun kilosunun az olmasına üzülme canım mühim olan sağlıklı olması.Doğum şekliyle ilgili bişey söyledimi peki?

Esencim ben kızım olsaydı ahsen koymayı düşünüyordum.Manası çok güzel isimliyle yaşasın prensesin...

hoşbuldum kıslarrr..

ye cnm inş ii gelir...muz ve leblebi de ye istersen..ii geliyo..inş geçer kısa zamanda.

Tamam tatlım sağolasın. Az sonra bide muz yiyeyim. Şimdilik karın ağrısı geçti. Sanki alt taraflarda bi ağrı var gibi. Kayınvalideminde misafiri var. Uzun zamandır gelmek istiyolardı. Kadın onlarıda bırakamadı. Aklı bende kaldı. Arayıp duruyor. Benimde gülmem geliyor sürekli. Hani çok afedersiniz .ıçımın derdi düştü herkese derler ya ayyyy gülmekten doğurucam şimdi kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

Ohhh heyecan yaptırdım herkese :teytey: :teytey: :teytey:

Yok canım benim muhtemel tarihim 8 mayıs. Son regli tarihim 1 ağustos. Senin farklı sanırım :uhm: Sezaryen olacağı için 10 gün önce yani salı günü alacak inşallah doktorumuz kızımızı hihoyyyt

Küçükbakkalköy'de oturuyorum ben. American Hastanesinin kliniğine gidiyorum. Çiftehavuzlar sahilde Medamerican... Ama doğumu Kadıköy Şifa'da yapacağım inşallah a.s

cnm doğru yaa heyecandan günleride karıştırdım ben 36+4 deyim benim 9 ağustos son regl tarihim,Neyse cnm sana Allahım kolaylık versin inşallah hiç acı çekmeden çıkarsın ameliyattan..kızına kavuşursun bir an evvel..hazırlıklar bitmiştir heralde dimi?seninde hala aklına bişeyler gelip ekliyomusun çantaya?

aşkımmm sezeryan olanlarda ilk gün akşamı öksürük başlıyor ona iyi geliyor narkozu atarken :)))kaydirigubbakcemile5

Canım hatırladığım kadarı sezaryen sonrası narkozu atmak için sürekli öksürüyormuşuz. Ona iyi geliyor demişti Banuş sanırım :uhm:

Canım hoşgeldin. Aman sen yeme soğuk şeyler. Üşütme sakın a.s.

Bana da pijama mantıklı geliyor. Zaten geceliği oldum olası sevemedim. Hiç rahat gelmez bana delikafadulden

Ya birileri bana Tuba'nın numarasını verse arayacağım da kimseden ses çıkmıyor sordum hep???

Takipteyim bacım. Patatesi yedim bekliyorum bakalım :teytey:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…