Herkese selam,
Biz de bugun doktorumuzdaydik, Beyza hanim 3 kg olmuslar... Daha doguma neredeyse 1 ayimiz var. Gozum korktu benim normal dogum dusundugumden. Ben 3 kg dogmusum ama esim 4 kg dogmus, herhalde bizi kiz da babaya benzeyecek. Doktor bundan sonra dogum olursa bir problem olmaz dedi. Su an 35+6 olduk.
Bol bol yuru dedi doktorumuz.
Dogum belirtisi olarak da suyun gelirse, sancilar 10-15 dakikada bir geliyorsa, nisan gelirse merak etme hemen dogum olmaz dedi, ama panik yapma dedi. 5 dakika ve daha sık kasilma olmasi dogumun dogumun basladigini belirtirmis.
Bir de primanin bulteninde asagidaki belirtiler yaziyordu.
Doğum sancılarının başladığını nasıl anlayabi
Büyük gün yaklaştıkça doğum sancıları başladığında bunu anlayıp anlamayacağınızı merak ediyor olabilirsiniz. Olmadık bir anda sancıları tutan annelerin anlattıklarını duymuşsunuzdur. Ama kaygılanmayın; bunlar yalnızca istisna. Kadın vücudu gerekli işaretleri hemen hemen her zaman verir.
GERİSAYIM BAŞLIYOR
Doğum sancılarının başlamasından birkaç gün önce bütün kadınlar "yuva yapma" içgüdüsü hisseder: bebeğin doğumundan önce en küçük ayrıntıyı bile temizleme, düzenleme ve hazırlama dürtüsü. Birdenbire kedi de dahil yolunuza çıkan her şeyi yıkama ihtiyacı hissederseniz, başka fiziksel belirtiler olup olmadığına bakın. Doğum sancılarının başlamak üzere olduğunu gösteren çok güvenilir işaretler vardır:
* Bir işaret. Doğum sancılarının başlamasından önceki günlerde ya da saatlerde pembemsi ya da kanlı bir sümüksü akıntı hissedebilirsiniz. Bu, rahim boynunu tıkayan maddedir. Bu akıntı bütün kadınlarda görülmez ve bazı kadınların doğum sancıları bu sümüksü tıkaç atılmadan önce başlar.
* Zarın (amniyo kesesi) patlaması. Su kesesi de her zaman doğum sancılarının başlamasından önce patlamaz; suyunuz sancılar başlayıp rahminiz iyice genişledikten sonra gelebilir. Bazı kadınlarda vajinadan az bir sıvı gelirken bazılarında su neredeyse fışkırır. Suyunuz gelir gelmez doktorunuzu ya da hastaneyi arayın.
ARTIK VAKTİ GELDİ!
Doğum sancılarının en iyi belirtisi düzenli sancıların başlamasıdır. En başta bu kasılmalar 20-30 dakikalık aralıklarla gelip giden adet sancıları ya da sırtın alt kısmındaki ağrılar şeklindedir. Sancılar gittikçe daha kuvvetli, daha rahatsızlık verici hale gelir ve süresi uzar. Kasılmalar da gittikçe sıklaşır. Doğum sancılarının gerçekten başladığını düşünüyorsanız, sakin olun ve sancılarınızın başladığını söylemek için hastaneyi arayın. Sizden hangi belirtileri gösterdiğinizi anlatmanızı isteyeceklerdir; ayrıca gelip sizi görmeyi önerebilir ya da ne zaman hastaneye gitmeniz gerektiğini söyleyebilirler. Doğum sancılarını evde karşılama isteğiyle hastaneye gitmekte çok geç kalmayın. En iyisi doğumun gelişimini bir profesyonelin takip etmesidir. Ayrıca, muayene için hastaneye çağrılsanız da sağlık görevlileri daha vaktiniz olduğunu düşünürse yeniden eve dönme fırsatınız bile olabilir. En önemlisi de sancılar sırasında bebeğinizi dünyaya getirme işini başarabileceğinizi ve hedefinizin artık çok yakın olduğunu bilmektir: güzel bebeğinizin dünyaya gelmesine artık birkaç saat kamıştır.
Dikkat edilecek belirtiler
Gerçek komplikasyonların nadir görülmelerine rağmen, dikkat etmeniz gereken bazı işaretler bulunmaktadır.
Kadınların hamilelik sırasında yaşadığı semptomların çoğu tam olarak rahat olmasalar bile normaldir. Basit şekilde hamile olmanın sonucudurlar. Örneğin, nefessiz kalma hissi yaygındır çünkü bebeğin bol miktarda oksijen alması için daha derin nefes almanın farkına varırsınız. Rahatsız hissedersiniz, fakat bu, bebek için iyidir! Yine de endişe etmek ve her şeyin yolunda olup olmadığını merak etmek normaldir.
Gerçek komplikasyonların nadir görülmesine rağmen, ne aradığınızı bilmek her zaman iyidir. İşte size bir problemi belirtebilecek bazı işaretler:
Vajinal kanama veya lekelenme
Zarların 37 haftadan önceki herhangi bir zamanda yırtılması erken olarak değerlendirilmektedir. Zarların erken yırtılması ("suyunuzun gelmesi" olarak da bilinir); bir sıvı damlası, sabit bir sızıntı veya daha yoğun olarak görülebilir.
Sürekli devam eden karın ağrısı veya erken rahim kasılmaları (erken doğumu anlama hakkında daha fazla bilgi için erken Doğum uyarısına bakın)
Fetal harekette 20. haftadan sonra 24 saatten fazla değişiklik olmaması (bebeğin tekmelemesi veya dönmesi)
İki veya üç saatten fazla süren şiddetli baş ağrısı
Görsel rahatsızlıklar; bulanıklık veya çift görme gibi
bayılma veya baş dönmesi (başınızın döndüğünü hissetmek erken hamileliğin normal bir semptomu da olabilir)
haftada dokuz yüz altı gramdan fazla kilo artışı (aşırı yemeyle ilintili olmayan)
midenin üst kısmında, göğüs kafesinin altında aşırı ağrı
yüzünüzde, gözlerinizde veya ellerinizde şişme. Ayakların veya ellerin şişmesi hamilelik sırasında normaldir fakat izlenmelidir
“sabah rahatsızlığının”, özellikle ilk üç aydan sonraki herhangi bir zamanda azalması gerekirken devam etmesi veya günde 3 seferden daha fazla kusma olması
enfeksiyon belirtileri (ateş, üşüme, idrarınızı yaparken yanma hissi veya diyare)
Eğer bu semptomlardan herhangi birini deneyimlerseniz, doktorunuzu arayın.
cnm doğru yaa heyecandan günleride karıştırdım ben 36+4 deyim benim 9 ağustos son regl tarihim,Neyse cnm sana Allahım kolaylık versin inşallah hiç acı çekmeden çıkarsın ameliyattan..kızına kavuşursun bir an evvel..hazırlıklar bitmiştir heralde dimi?seninde hala aklına bişeyler gelip ekliyomusun çantaya?
Memnun oldm cnm, ne güzel ismin varmış niye bücük koydun nikini ilahi a.s.
nebiliyim cnm bana arkadaşlar böcek derlerdide ondan heralde böceğe benzer bi yanımda yok ama alışmışım bende :)sağol ismimi beğendiğin için..
Seninki neydi dicem ayıp olmaz dimi çok iyi takip edemedim sanırım?
Oğlumun adını nasıl buldun teyzesi??Bizde iki isim arasında kaldık Dağhan ve doruk ama ben nedense Dağhan'ı daha çok istedimm??
Kızlar banu onu bana hastaneye gitmeden önce ameliyat sonrasında aldığımız narkoz boğazımda gıcık ve yanma yapıyo onu kolay atlatmak için söylemişti acayip işe yaradı tavsiye ederim.
Nede olsa tecrübe konuşuyo Banu'cum canım arkadaşım benim senin tavsiyelerinin hepsi çok işime yaradı allah razı olsun a.s.
Bende duş aldım kızlar siz doğum belirtileri yazınca bi panik oldum gittim hastane cantamızı kontrol ettim ruj krem ve kalem ekledim kendim için bebek kolonyasıda koydum mis gibi kokalım demi ama.Dün babamız üstü biblolu çikolatalardan almış 1 kg onuda yerleştirdim çantaya birşey unutmayalım heyecan yaparım yoksa.
Tamam tatlım sağolasın. Az sonra bide muz yiyeyim. Şimdilik karın ağrısı geçti. Sanki alt taraflarda bi ağrı var gibi. Kayınvalideminde misafiri var. Uzun zamandır gelmek istiyolardı. Kadın onlarıda bırakamadı. Aklı bende kaldı. Arayıp duruyor. Benimde gülmem geliyor sürekli. Hani çok afedersiniz .ıçımın derdi düştü herkese derler ya ayyyy gülmekten doğurucam şimdi kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
Ohhh heyecan yaptırdım herkese :teytey: :teytey: :teytey:
aşkımmm sezeryan olanlarda ilk gün akşamı öksürük başlıyor ona iyi geliyor narkozu atarken :)))kaydirigubbakcemile5
nebiliyim cnm bana arkadaşlar böcek derlerdide ondan heralde böceğe benzer bi yanımda yok ama alışmışım bende :)sağol ismimi beğendiğin için..
Seninki neydi dicem ayıp olmaz dimi çok iyi takip edemedim sanırım?Oğlumun adını nasıl buldun teyzesi??Bizde iki isim arasında kaldık Dağhan ve doruk ama ben nedense Dağhan'ı daha çok istedimm??
ya kızlar çok hızlısınız yetişemiyorum hızınıza ben bir sayfayı okurken siz 2 sayfa ilerlemiş oluyorsunuz,delikafaduldenay benim hala doğum çantam bile hazır değil herşey hazırda bir çantaya koymak zor geliyor neyse yarın tatil herşeyimi hazırlayacağım kısmetse, kızlar ben kimseye yakalanmadan çıkıyorum arada gene gelirim ozamana kadar kızalrdanda haber alırız inşallah
burcum sabun çok mantıklı makyajı ilk gün değilde ikinci gün belki yaparsın ben yapamamıştım ağrıdan
ben de bebe kolonyasını çok seviyorum tatlım..aynen hastane çantama da aldım bi tane....benimki de hazır sayılır..bi de naneli şeker hııııCADIARZUhergün bişey ekliyorum zaten..bi de ona bakayımkaydirigubbakcemile3
Tamam tatlım sağolasın. Az sonra bide muz yiyeyim. Şimdilik karın ağrısı geçti. Sanki alt taraflarda bi ağrı var gibi. Kayınvalideminde misafiri var. Uzun zamandır gelmek istiyolardı. Kadın onlarıda bırakamadı. Aklı bende kaldı. Arayıp duruyor. Benimde gülmem geliyor sürekli. Hani çok afedersiniz .ıçımın derdi düştü herkese derler ya ayyyy gülmekten doğurucam şimdi kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
Ohhh heyecan yaptırdım herkese :teytey: :teytey: :teytey:
Memnun oldm cnm, ne güzel ismin varmış niye bücük koydun nikini ilahi a.s.
Seninki neydi dicem ayıp olmaz dimi çok iyi takip edemedim sanırım?
Oğlumun adını nasıl buldun teyzesi??Bizde iki isim arasında kaldık Dağhan ve doruk ama ben nedense Dağhan'ı daha çok istedimm??
bence de dağhan benim adımda gülhan ya cok uyuyor
Sıhhatler olsun cnm, ben dove sabun koydum bi tane, yüzümü onla yıkarım doğumdan sonra,bi kaç makyaj malz.si koymayı düşünüyorum aslında ama o durumda yapabilirmiyim bilmem, zor biraz :1no2:
Dove sabun bende koydum cok severim kokusunu
maşallah canım senin normalmi dogumun biray önce nekadardı bebegin k
losu
evet burcum eve gidince yaparsın makyajını güzel anne olursun:)))))))))) tabi bebişten fırsat bulursan:))
bende nane şekerini alayım bari eksik kalmayalımkaydirigubbakcemile3
heyecanlandım valla herşeyimiz tam olsun istiyoruz ben bebeğin kıyafetlerini alırken bile şapkası uysun önlüğü aynı renk olsun rengine göre ayakkabı delirttim herkesi kimse benimle alışverişe gelmiyor artıkdelikafadulden.Annem sen doğsunda görücem seni diyor kusması çişi ne giydirdiğimi bile görmkçekmişim :dance:
Bendeki doğum öncesi pimpiriklimi ne
bende nane şekerini alayım bari eksik kalmayalımkaydirigubbakcemile3
heyecanlandım valla herşeyimiz tam olsun istiyoruz ben bebeğin kıyafetlerini alırken bile şapkası uysun önlüğü aynı renk olsun rengine göre ayakkabı delirttim herkesi kimse benimle alışverişe gelmiyor artıkdelikafadulden.Annem sen doğsunda görücem seni diyor kusması çişi ne giydirdiğimi bile görmkçekmişim :dance:
Bendeki doğum öncesi pimpiriklimi ne
incihancım sen bursadaymışsın..doğumu nerde düşünüyorsun tatlım...
ya kızlar çok hızlısınız yetişemiyorum hızınıza ben bir sayfayı okurken siz 2 sayfa ilerlemiş oluyorsunuz,delikafaduldenay benim hala doğum çantam bile hazır değil herşey hazırda bir çantaya koymak zor geliyor neyse yarın tatil herşeyimi hazırlayacağım kısmetse, kızlar ben kimseye yakalanmadan çıkıyorum arada gene gelirim ozamana kadar kızalrdanda haber alırız inşallah
sırnaşık şeysırnaşık şey bende o gün evde yalnız olduğum için çok sevinmiştim..bu durumda birilerinin yanında olmak zor olur tabe..ikide bi wc wckafamçokkarıştı
32. haftada 1900 idi... Normal olsun istiyorum, tabi su an 36. haftadayiz. 40'ı beklersek diye korkmaya basladim ben, herkesin aksine. 4 kilo nasil dogururum bilmiyorum. Ben biraz minyonum da... Gerci kizlar 38. haftada falan geliyorlarmis, hicbirseyimiz de hazri degil.
Haftaya izne ayriliyorum, bu hafta da Ankara da cocuk ihtiyaclari fuari var, eksiklerimi de oradan tamamlamayi planliyorum bakalim... Bugun de evdeyim, evi toparlayayim,kisliklari kaldirayim istiyorum. Hafta sonuna da yetistirebilirsem temizilik icin birini ayarlar, beklemeye baslarim artik kizimi...
En önce nane şekeri diycem :1hug:
Hakikaten insan boğulur gibi oluyor dikiş olduğu için öksüremiyorsunda.Bol bol gecelik götürün kızlar ben günde 2 tane değiştirdim.O kadar çok terledimki inanın 2 tane emzirme atleti götürdüm keşk 4 koysaymışım emzirme sütyeni hastanede çok konforlu olmadı tüm gün takmadım.İç çamaşırıda çok değiştirdim ama hiç kirlendiği için değil çok şükür çok abartı bi kanamam olmadı.Bebeği hemşireler yan yatırmak istiyolar beşiğinde sırtına bebek beziyle destek yaptılar mümkünse yan yatma yastığınızı götürün.Ben hasteneden verdikleri için ped,bebek bezi hiç kullanmadım.Emzik ve biberonda hiç kullanmadım.Besleyecekleri zaman onlar kaşık biberonu kullanıyolar.Bide ben makyaj malzemelerimi hiç kullanamadım,aklıma gelmedi nedense.Islak mendil ve rollon çok işime yaradı.Parfüm kullanmadım bebeğin kokuma alışsın diye.Ağrıda çok fazla olur diye düşünüyordum ama olmadı adet sızısının güçlüsü ama dayanılmıycak gibi değil.İlk 10 dk oluyo oda ağrı kesici serumla verince azalıyor.Bide çok yürüyüş yapınca çok kolay oldu atlatmak ilk kalkış biraz zor sonrasında rahattım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?