2009 Mayıs Anneleri

hosgeldin canım cekiliş yapıp hediyeler göndericez bebişlere hatıra olsun kk teyzelerinde.Ne yapıcaz biz bu oğlanlarla hiç bilmiyorummmmm.Benımkıde sımdı uyudu.

[sıze="2"]pınarcım sıhatlet olsun defnoŞa bende az Önce yıkadım uyuttum kuzucuĞumu ama zorla bu saate kadar tuttum yafs alıŞmıŞ bugunlerde saat 8 olunca gÖzler kayıyor sabah 7 den sonrada hıÇ uyumuyor [/sıze]

Sağol pınarım da pek kırdı kactı değilmiş be ben bunu 1 saate zor hazırlarım.Ben sade yumurtayı kırıpkacsam daha iyı olur.kaydirigubbakcemile3

Hülya senın eline kımse su dökemez anacım gezme konusunda.

:)))) yokk yokk nazara geldimm eskisi kadar gezemiyorumm :))

ama yarın akşam semoş gelcek pazar gününden itibaren yine sokaklar bizimm :)))

Merhaba arkadaşlar, ben aranıza yeni katıldım.Şu an kafam çok karışık ve moralim çok bozuk. Bebeğim 2,5 aylık ve az önce onu aç karnına uyutmak zorunda kaldım.Son günlerde özellikle de bugün sütüm çok azaldı.Dün gece ilk defa adet gördüm;acaba adet olmamın sütüme olumsuz etkisi olmuş olabilir mi?Bu konuda bilgisi ya da tecrübesi olan lütfen cevap yazsın.

hoşgeldin canım. lütfen hiç üzülme çünkü üzüldükçe işler daha da sarpa sarıyor. aramızda sütü yetmeyen mama takviyesi yapan o kadar çok kişi var ki. öncelikle söyle bakalım sütü artırmak için neler yaptın yapıyosun.
ayrıca aramızda regl olduğu halde bebişini sadece anne sütüyle besleyen arkadaşlarımız var. onunla alakası yok yani.
bir de sütün azaldığı için miüzüldün yoksa üzüldüğün için mi sütün azaldı?

bilena cnm h.g aramıza..
mrk etme süt bazen gel gitli olabiliyor yani regl yle pek bir ilgisi yoktur sütü arttırıcı çaylar ve meyveler yemeye özen göster en önemlisi moralini yüksek tut ve mama takviyesi yapmaya çalış..
hem bebeşin aç olmuş olsaydı mümkün değil uyutamazdın o doymuştur içini ferah tut ..

Teşekkür ederim ankakuşu,
Sütüm azaldığı ve bebeğimi yarı aç uyutmak zorunda kaldığım için çok üzüldüm.Sütümü arttırmak için birkaç yol denedim ama pek sonuç alamadım.Örneğin milupanın karışık bitkisel çayını içiyorum.Mümkün olduğunca bol su içmeye gayret ediyorum.Ara sıra sütü artırdığını duyduğum incir, üzüm , mısır vb.gıdalar deniyorum ama;yine de yeterli sütüm olmuyor.

bende warımmmmmmm
sehırler arasıysa benıde ekleyınnnnnnnn cekılışeeeeee:)))
oglan kucaktan ınmıyooooo oturuncada durmuoooo ewde gezıossss pasooo ıngaaaaaaa eslıındeeee

slm kızlar ben haziran annesiyim doğum yapalı 37gün oldu sezeryanla doğum yaptım ve hala kanamam sürüyo yani 2günde 1ped kirleniyo sizdede oldumu yoksa bende mi sorun var acaba yardımcı olursanız sevinirima.s.

Teşekkürler,
Aslında bir keresinde sütümün çok az olduğu bir gün emzirme sonrasında biraz mama vermiştim.Bebeğim o mamayı iştahla içti ama;akabinde hepsini kustu.Bu yüzden de biraz tedirginim.Acaba sütle mamayı aynı anda verdiğim için olabilir mi?

cnm hayırlı olsun Allah bağışlasın...
kanama bazılarımızda tam 40 gün bazılarımızdaysa daha uzun sürdü bu gayet normal bi durum mrk etme...benim tam 40.gün banyo yaptım sonra kesildi...

yok cnm burda bir çok arkadaşımız mamayıda veriyor sütüde ..belki fazla geldiyse kusmuştur az az tekrar vermeyi denedin mi??

ama sütle mama arasında biraz zaman geçsin tabi cnm ..

Son düzenleme:
ben de baktım yoktun dedim kesin uyudu bu :)
yara olması normalmiş ama ağrısı sürmüyordur onun bence
uyu uyu iyi uykular :)
slm kızlar ben haziran annesiyim doğum yapalı 37gün oldu sezeryanla doğum yaptım ve hala kanamam sürüyo yani 2günde 1ped kirleniyo sizdede oldumu yoksa bende mi sorun var acaba yardımcı olursanız sevinirima.s.
benim 40 gün sürdü az az benim de sezeryandı doktorum böyle olabileceğini söylemişti

bana hipp natal aktif emziren anneler için çay var o iyi geldi bir de feyrous malt içeceği iyi geliyor. bir dene istersen. ayrıca (anason+rezene+kişniş+kimyon+çörek otu) karışımı aktardan alıp karıştırıp demleyip içebilirsin. mısır sütü azaltıyomuş diye duydum. ama bilemiyorum
2.5 aydır sütün bebeğe yetiyor idiyse öyle birden bire azalması anlık bir şeydir bence. kısa sürede artar diye düşünüyorum. bence moralini yüksek tut. ama yine de sütün yetmediğini düşünüyosan sağlık ocağına gidip bebişi tarttır ve yardım iste.

benim tam 37. günde bitmişti ama daha uzun süren arkadaşlar da oldu. sorun yok sanırım

Son düzenleme:
En son 2.ayın sonunda doktora kontrole götürdüğümde gelişiminin orta ayarda olduğunu az bile olsa anne sütüne devam etmem mama vermemem gerektiğini söylemişti.Yarın tekrar gidip bir kez daha danışacağım bakalım hayırlısı...

ay yemeğimi de yedim artık oturabilirim
bugün kendimi pek bi işe yarar gördümm:))
cok calıstın sen bugun dınlen bakalım artık cnm ıııı uykular sana ve guzel kızına

hosgeldın sende tatlım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…