2009 Mayıs Anneleri

kıyamam yaaaaaa yerim yerim ben o paşayı özlüyordur annesi fıstıklar iyi çok şükür teyzesi:))

sibelcim günaydın canım çalışan anne olmak zor bitanem bende çok uykusuzum mafoldumben

Burcum heyecanlı olman çok normal ben hala yeni birşey verdiğimde bi komik hal alıyorum.

Cerencim özledim vallahi nezamandır görüşemiyoruz.Çalışan anne olmak ne kadar zormuş dimi benim kuzumda eve gidince çıldırıyor resmen napacağını şaşırıyor.Aynen yüzüme yapışıyor boynuma sarılıyor bir görceksin.

Canım benim yaaa, üzülme kız sen böyle diyince ben fena oluyorum...
:gitme:

a.s. vereyim bakalım sonucu söylicem

Ayy cnm Allah klaylık versin inş. zor bi dönem, dr baktı kağanın ağzına görünürde bişi yok dedi

sibelcim görüyormusun ya üzüldüm şimdi. demek o kadar huzursuz yağızımız..tabi sen uykusuz kalıyorsun valla zor bizim işimiz evde olsak onlar uyudumu bizde uyuruz biraz

kıyamam yaaaaaa yerim yerim ben o paşayı özlüyordur annesi fıstıklar iyi çok şükür teyzesi:))

sibelcim günaydın canım çalışan anne olmak zor bitanem bende çok uykusuzum mafoldumben

evet canım bende kıyamıyorum valla gider gitmez deli gibi sarılıyorum oğluşuma

Heh aferin size sonunda ağlattınız beni:a015:

Sormayın kızlar ya vallahi bu oğlanın uyku düzeni çok iyiydi neden böle oldu bende anlamadım.

Burcum ben her hafta 2-3 gün işten geldiğimde ağlıyorum zaten,onada alışıcaz.

bende seni özledim sibelcim inanki. çok şükür bu aralar girebiliyorum. aynı durumdayız canım. seni çok ii anlıyorum. yağıza kim bakıyor sibelcim?

tamam bekliyoruz heyecanla...

Heh aferin size sonunda ağlattınız beni:a015:

kız ağlama ilahi burcucum. senin bizi teselli etmen lazım canım ..
kızlar ben bugün öğleyin çıkcam. oğluşumun aşısı var bugün gidip onu yaptıracam

Annem bakıyor tatlım o yüzdne aklım hiç kalmıyor birde o olmasaydı hepten dellenirdim gün içerisinde.

Annem bakıyor tatlım o yüzdne aklım hiç kalmıyor birde o olmasaydı hepten dellenirdim gün içerisinde.

evet sibelcim benimde annem bakıyor valla ilk günlerde annem olmasına rağmen çok zorlandım. halada günde 10 sefer arıyorum ne yapıyor sevgilim diye.

günaydin hatunlar a.s. hayirli cumalarrr a.s.

yahu durun be ne agliyorsunuz lmaz: bakin ne güzel işiniz var..bu zamanda işsiz olan,ac olan acikta olan o kadar kişi var..kimse keyfinden cocugunu birakmiyor..duygusal tarafindan bakmayin hemen..bunu düşünmek sizi üzmekten baska bi işe yaramaz..güzel taraflarini görün..boncuklarinizi düşünün..cok sukur iyiki varlar :)

gulhan hanim gulhan hanimmm senin 8 kilon varsa benimde 11 kilocukum var hedefim 65 valla

burcucum hadi bakalim meymeee saati geliyorrrr :) hazirmisinnn

birsen nerde yahu?

aysuncum erken kalkmişin :) 2.cocuğu ancaaa 4-5 sene sonra düşünüyorum nasipse :)

günayyddınnnnnopuyorumnanaktankaçgündür ilk defa sabah gelebiliyorumakannehir
bugün öğle yemeğine gelmeyecek eşim,cuma ya namaz var diye. ondan rahatım. accuk takılıp öyle gidicem işe güce.

çalışan anneler, sizi okudukça 3 ay sonraki halimi düşünüyorummafoldumben bide banimkine bakıcı bakacak,annemde yokmafoldumbenmafoldumben Allah bebişlerimizin ve bizim yardımcımız olsun:Saruboceq:

selam canım nasılsın

Haklısın Tubacım herşey onlar için allah bize güç kuvvet versin.

Ayşecim alışılıyor canım ya herşeye alışılıyorda zaman alabiliyor biraz.

Birsenle dün konuştum ben pek keyfi yerinde dedğildi.Çok yorgun ve bitkin çocuklar gece hiç uyumuyormuş.Oda tabi biri uyanıp bir uyuyunca hiç dinlenme fırsatı bulamamış.Tabi sinirleri laçka.Bugün tekrar arıycam selamınızı sölerim

efem bizde kahvaltimizi yaptik..daha dogrusu serros kahvaltinin yarisinda uyudu ne yaptiysam uyanmadi 7'den beri uyumadi,ondan herhalde..

bende sporumu yaptim..fufff fufff diye acaip komik oluyor ya

şimdi kahvemi içip işime gücüme bakayim..ev gene elden kacti kaciyor :) tutayim bi ucundan

ayy canım ya tabi onun işi daha daha zor allah yardımcısı olsun. Biz tek çocukla bazen çıldırıyoruz ...
Tamam canım çok selam söylersin sibelcim ..

günaydin canim :) kolay gelsinnn

selam canım nasılsın

a.slm canim :) cok bitanem..sen nasilsin?

he şöyle toplan biraz düzelt moralini

zor valla birsenin işide rabbim yardimcisi olsun..biran önce tüm kuzularin dişi cikar rahatca inşaAllahhh

sibel elbet alışıcaz canım. Allah kötüye çattırmasın deyip verecem bakıcıya mecbur. ne deyim başka!?
günaydın tubacım sağolasın.
ben kaçiim gelirim yineopuyorumnanaktan

mutahharam iyiyim bende yanlız bu aralar işe gelmeyi istemiyorum sıkılıyorum nedense elimde olsada kızlarımın yanında olsam

Bebeğin 6. Ayı
Bebeğiniz bu ayda artık destekle oturmaya başlamış ve ellerini kullanmaya başlamıştır. Yalnızca anneyi değil, diğer aile bireylerini tanımaya, seslerini ayırt edebilmeye başlamıştır.Kendi kendine bir şeyler mırıldanıp, mutluluk çığlıkları atabildiği gibi çok güçlü olarak ağlamayı da öğrenmiştir.

Bebeğiniz neler yapar :
- Sırtüstü yatarken başını yastıktan kaldırabilir.
- Ayaklarını elleriyle tutabilir.
- Sırtını dayadığında rahatlıkla ve uzun süre oturabilir.
- Çevreye ilgisi gelişir. Gürültüyü, ışığı dikkatle izler.
- Kucağa alınmak için iki koluyla birlikte size uzanır.
- Ellerinde tutuğunuzda kendini kaldırmaya çalışır.
- Çok güçlü tekmeler atar.
- Bu ayda rahatlıkla yüzükoyun ve sırtüstü döner.
- Oturtulduğunda başını ve sırtını dik tutabilir.
- Yüzüstü yatarken ellerinin üstünde başını ve göğsünü yukarı kaldırır.
- Birisine veya bir eşyaya tutunabilir.
- Dik tuttuğunuzda ayakları üstüne ağırlık verse de dizleri bükülür, gevşek basar.
- Düşen bir nesneyi arayabilir.
- Elindeki oyuncakları yere atmayı ve çıkan sesi duymayı sever.
- Ulaşamayacağı bir yerdeki oyuncağı almak için yuvarlanma veya sürünme hareketleri yapabilir.
- Bir elinden diğer eline oyuncakları rahatlıkla geçirir.
- Çevresindeki insanları ilgi ile izler.
- Artık göz koordinasyonu sağlanmıştır. Daha önceki aylarda görülen şaşılığın artık bu ayda görünmemesi gerekir.
- Uyumlu, şarkıya benzer tonda sesler çıkarmaya başlar.
- Anlamını bilmese de bu ayda ba-ba, ma-ma gibi kelimeleri söylemeye başlayabilir.
- Herşeyi ağzına götürebilir.
- Biberonunu tutabilir.
- Oyuncaklarını hızlı hızlı sallar.
- Bu ay içinde yüz üstü yatarken oturma pozisyonuna geçmeye başlayabilir.
- Oturur durumdayken bir şeye tutunarak kendini yıkarı doğru çekebilir.
- Parmaklarını kullanarak küçük nesneleri alabilir.
- Bir büsküiyi kendi kendine yiyebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…