günaydın kanamam belli aralıklarla bu gece devam etti gözümdeki yaş dinmedi dualarnızı esirgemeyin lütfen
merhaba kızlar şimdiye kadar ellikere gelirdim beni bilirsiniz
ama ben daha yeni geldim hastaneden ....dün gece içim sıkldı ve saat 9,30 da yatacam dedim eşime ...eşim bu saatte yatılmaz dedi yatacam dedim...ve geldi beni yatağa uyutmaya ...o arada o benden önce uyudu bende uyumuştum....
gece rüya görüyor gibiydim bişey geliyordu heralde sıkıştım rüya diye gerçekte altıma yapıyorum sandım elimi attım çamaşırıma ıslaktı gözüm kapalı gittim banyoya tam oturacaktımki gözlerime inanamadım şakır şakır kan geliyor şaşkınım önce su gibi bişey geldi sonra kan....içeri odaya geçtim aytunçu kaldırdım o kan çanağı olmuş gözlerle bana bakıyor..bense ağlıyorum ellerimden gidiyor yavrularım dedim....aytun. sakin ol dedi..ben hemen telafonu aldım saat 12 olmuştu latif beyi aradım hemen tanıdı ağlamamı söyledi
bieşy olmayacağını söyleyip duırdu hemen acile git hastaneye varır varmaz serkan beyi arattırın latif bey söyledi diyin dedi.kendisi şehir dışındaymış....aytunç abisini aradı ben hem ağlıyorum hem bacaklarımı sıkıyorum..aytunç bir havlu getirdi çamaşır çıkarıp ped aradı ama ped yoktu bi bez bulduk ..abisi geldi hemen hastaneye gittik eltim hep yanımdaydı acil doğumhaneye aldı beni doktor hemen ultrasona koydu su geldi diyince ben...herkes yanımda dört gözle bakıyoruz ama şu ince ekrandan olduğundan bn hariç herkes bebeklerimi meleklerimi gördü...bana hemen kalp atışı dinletti suları normal o akıntıdır dedi...sonra kanamayı görünce serkan bey arandı o ona gerkli şeyleri söyledi elle rahim içine bakıldı....daha sonra bir çubuk geldi içime soktu test yaptı....ultrasonuda sokup rahim ağzına bakıldı .....hemen yatış yapıldı saat ikide odaya çıktım serum takıldı içine iilaç ilave ettiler...ve hemen fitilatıldı sancı dursun diye....bütün gece tansiyon ateş ölçüldü iki şişe serum takıldı.....sabah doktorum geldi bu durumun olacağını tekrarlarsa tekrar hastaneye geleceğimi ama yapılan herşey temiz olduğuınu rahimde keslerde ve bebeklerde bişey olmadığını söyledi...plesentanın arkasınde bişey varmış çokda anlamadım ondan olabilir ...ama bu dönemedeki kanamalara çokda müdahale olmadığı söledi olacaklara çok mani olamıyoruz dedi.burda sadece dinlenmek gerekir dedi...düşük önleyici iğne olduk ....sonra odamıza ultrason getirdi yatıığımız yerden bebeklerimi gördüm içim rahat etsin diye o kadar yakınlaştırdıki dans ediyordu kuzum içerde eller kollar ayaklar havada .....ve şimdi evdeyim herhangi bişey olursa tekrar gidecez dilerim olmaz....bbundan sonra evimde çok olamayacam sanırım....
aksam çok ağladım içimdeki o duyguyu anlatamıyrum kızlar....ama onları görmek herşyi unutturdu....inş.bundan sonra sorunsuz birşekilde günümüzü doldururuz....
çok üzgünüm arkadaşlar ..... bu bayram bana zehir olacak .. cuma gunu dr a gıttık .. her şey o kadar guzeldı kı hıç aklımıza kotu şeyler gelmıyordu .hatta ertesı gun izmire ailemin yanına gıdecektık sevdıklerımı ve arkadaşlarımı gorecektık .. bu arada üçlü testımızın sonuçlar da cıkmıştı dr degerlendırecektı .. hiç endşelenmıyordum cunku ikil tedt sonucu cok ıyıydı bu testın doğruluk oranı % 90 mış .ben üçlu test de iyı cıkar dıye dusunuyordum cunku bu testın oranı % 60 ...
dr un odasına gırdık testı gorunce krıtık dedı .. beta hcg degeri yuksek cıkmış diğer ıkı deger normal .. tabıı rısk oranları da alt ust olmuş .. down sendromu oranı 1: 70 cıkmış .o an alt ust oldum kekelemeye başladım nasıl yanı dedım ... uzun uzun anlattı .benı sakınleştırmeye calıştı .eşime baktım suratı allak bullak...asker adam sakın durmaya calısıyor ama cok uzgun ... ben kendımı tarıf bıle edemıyorum oysa her sey yolundaydı. ultrasonda bakalım şimdi dedi ... inceledı şimdilk her şey yolunda ama 20 .haftada ayrıntılı ultrasonda daha net bellı olur dedi ..ben ne olucak şimdi deyınce en kesın tanı amnıyo sentez dedı ... arada bayram var ...ıstersenız burada yapalım ozel bır genetık klınıgıne yollayalm dedı .. 1 hafta kazanmış olursunuz cunku sonuçlar 3 haftaya anca cıkar dedı ...eşimle konustuk ve yaptırmaya karar verdık .. gozlerımde yaşlarla masaya yattım apar topar amnıyo sentez işlemını yaptı .. prof oldugu için cok başarılıydı toplam 3 dakıka surdu canım acımadı ama ben cok endıselıydım ya yavruma bır sey olursa ...benı yatırmadı bıle 15 dk dınlendım eve geldım cok ağladım uzuldum cok dua ettım ama takdir i ilahı ..allahım inşallah sonuçlar ıyı cıkar .....dr olumlu konustu belkı de benı sakınlestırmek için.. ama ben butun kalbımle dua edıyorum ..allahım hepımızın yardımcısı olsun meleklerımızı sağ salım bıze bağışlasın ...
günaydın kanamam belli aralıklarla bu gece devam etti gözümdeki yaş dinmedi dualarnızı esirgemeyin lütfen
destek olan tum arkadaşlarım dostlarım allah hepınızden razı olsun ... umarım ve allahın ıznıyle bu zor gunlerı atlatacagız ..bıze dusen bol bol dua etmek.. inanın sızden gelen cevaplar içimi rahatlatıyor.tesllı oluyor .. eksık olmayın
dırım kız canım benım uzulme canım sakın olmaya calış .allahın ıznıyle hiç bir şey olmayacak bence bebekler ıyıyse bu kanamaların sebebı plesantanın yerı ıle ılgılı olabılır bazen hamılelerde bu tur kanamalar olabılıyor .. ama sonucunda hıç bır sey cıkmıyor ... kalbını ferah tut canım.. ıyı bayramlar
kızlar sanırım hepımıze nazar degdı oncelıkle dırımkızı ve cans cok gecmış olsun bacılar ınsallah sorunsuz bır şekılde atlatıcaz
cans canım emınım sonuc temzı cıkıcaktır hıc sıkma kendını
dırımkızı senı cok ıyı anlıyorum canım benımde başıma bır benzerı geldı malesef
cumarttesı gunu arkadaşa gıttım oturduk akşam eve geldım lavobaya gırdım bır baktım camaşırım komple ıslak resmen su elım ayagım tıtredı akşam saat 8 gıbı evde de eşim yok hemen taksı cagırdım doktora gıttım doktorumunda bır hastası duşuk yapıyormuş benı duyunca hemen koşarak geldı alttan muayane ettı rahım agzı sıkıca kapalı bu cok ıyı dedı sonra ultrasona aldı bebeklerde ıyı dedı oynuyordu yavrularım ama yınede ne oldugunu anlıyamadık doktorum hemen gazlı bezın ıcıne turnuson kagıdı denen bırşey koydu akıntın olunca bakalım dedı mavıye donerse suyun gelıyordur hemen hemsıre onu altıma koydı ama bıdahada bırşey gelmedı hastanede bekledım bıraz bırşey yok snra eve geldım bıdaha olmadı ama o ıslaklık neydı anlıyamdım sankı altıma ciş kacırmış gıbıydım ama ben hıc ıslaklık hıssetmedım tuvalete gıdınce camaşırımı fark ettım
sımdı carşamba gunu kontrolum var tekrar bebeklere ve suyuna bakıcak ınsallah herşey ıyıdır
arkadaşlar iyi bayramlar.bir uğrayayım dmeiştim ama epey üzüldüm.dırımkızı ve cans çok çok geçmiş olsun.dualarımız sizinle.inşallah bebişlerimizi alacağımız kucağımıza hepimiz.diğer arkadşalrımıza da geçmiş olsun.inşallah herşey an kısa zamanda yoluna girer.malesef bende evden çıkmadığım halde çok kötü öksürük ve gribe yaklandım inşallah geçer en kısa zamanda
:1no2:merhaba arkadaşlar dün doktora gittim 16 hafta oldu ama cinsiyeti göremedik.Bu arada iki gündür idrardan sonra kan geliyordu.Doktor alttan ultrasonla baktı ve rahmimde hafif aşağı inme ve açıklık olduğunu söyledi.Bayram için biraz iş yapmıştım bu sebep oldu sanırım tatilde yatıcam fitil ve antibiyotik verdi yat gezme dedi bebek sağlıklı ama dikkatli olman lazım dedi yoksa erken doğum riskim olurmuş şimdi yatıyorum bakalım Allahtan hayırlısı.
yine hastanedeydik kanamam oldu bebeklere bakıldı rahimde gene bişey yok bebeklerimde iyi ama oldu kanama çok üzgünüm çokkk
çok üzgünüm arkadaşlar ..... bu bayram bana zehir olacak .. cuma gunu dr a gıttık .. her şey o kadar guzeldı kı hıç aklımıza kotu şeyler gelmıyordu .hatta ertesı gun izmire ailemin yanına gıdecektık sevdıklerımı ve arkadaşlarımı gorecektık .. bu arada üçlü testımızın sonuçlar da cıkmıştı dr degerlendırecektı .. hiç endşelenmıyordum cunku ikil tedt sonucu cok ıyıydı bu testın doğruluk oranı % 90 mış .ben üçlu test de iyı cıkar dıye dusunuyordum cunku bu testın oranı % 60 ...
dr un odasına gırdık testı gorunce krıtık dedı .. beta hcg degeri yuksek cıkmış diğer ıkı deger normal .. tabıı rısk oranları da alt ust olmuş .. down sendromu oranı 1: 70 cıkmış .o an alt ust oldum kekelemeye başladım nasıl yanı dedım ... uzun uzun anlattı .benı sakınleştırmeye calıştı .eşime baktım suratı allak bullak...asker adam sakın durmaya calısıyor ama cok uzgun ... ben kendımı tarıf bıle edemıyorum oysa her sey yolundaydı. ultrasonda bakalım şimdi dedi ... inceledı şimdilk her şey yolunda ama 20 .haftada ayrıntılı ultrasonda daha net bellı olur dedi ..ben ne olucak şimdi deyınce en kesın tanı amnıyo sentez dedı ... arada bayram var ...ıstersenız burada yapalım ozel bır genetık klınıgıne yollayalm dedı .. 1 hafta kazanmış olursunuz cunku sonuçlar 3 haftaya anca cıkar dedı ...eşimle konustuk ve yaptırmaya karar verdık .. gozlerımde yaşlarla masaya yattım apar topar amnıyo sentez işlemını yaptı .. prof oldugu için cok başarılıydı toplam 3 dakıka surdu canım acımadı ama ben cok endıselıydım ya yavruma bır sey olursa ...benı yatırmadı bıle 15 dk dınlendım eve geldım cok ağladım uzuldum cok dua ettım ama takdir i ilahı ..allahım inşallah sonuçlar ıyı cıkar .....dr olumlu konustu belkı de benı sakınlestırmek için.. ama ben butun kalbımle dua edıyorum ..allahım hepımızın yardımcısı olsun meleklerımızı sağ salım bıze bağışlasın ...
Geçmiş olsun ben de biraz zorlamışım ağrılarım oldu yatıyorum ben de... Dikkat et bebeğine ve kendine ... iyi bayramlar
Geçmiş olsun ben de biraz zorlamışım ağrılarım oldu yatıyorum ben de... Dikkat et bebeğine ve kendine ... iyi bayramlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?