2009 Mayıs Anneleri

Dörtlü test nedir?
Dörttlü test anne adayından kalınan kan örneğinde dört değişik maddenin düzeylerinin saptanması temeline dayanır. Bu maddelerin düzeyleri, annenin beklenen doğum tarihindeki yaşı, sigara kullanımı, kilosu ve boyu gibi değişkenler de gözönüne alınarak bilgisayar programları tarafından işlenir ve sonuçta bir risk belirlenir.

Dörtlü teste incelenen maddeler şunlardır:

beta-hCG
Alfa-feto protein (AFP)
Estriol (E3)
Dimerik inhibin-A (DIA)
Human chorionic gonadotropin (hCG) gebeliğin temel hormonudur. Hamileliğin erken dönemlerinde yükselmeye başlar 14-16. haftalar arasında en yüksek değerine ulaştıktan sonra yavaş yavaş azalır

Alfa feto protein bebeğin karaciğerinden salgılanan bir protiendir. Bebekten amniyon sıvısına oradan da anne adayını kanına geçer. Gebeliğin seyri sırasında anne adayının kanındaki düzeyi yavaş ama düzenli bir artış gösterir.

Estriol ise yine bebeğe ait bir doku olan plasentadan salgılanan bir çeşit östrojen hormonudur.

Bu maddelerin hepsi üçlü testte incelenen maddelerdir.

Dörtlü testte ise bunlara dimerik inhibin-A adı verilen bir madde daha eklenmiştir.

Dimerik inhibin-A nedir?
İnhibin kadınlarda overde erkeklerde ise testislerde üretilen bir tür hormondur. Beyinden FSH salgılanmasını etkileyerek yumurtlama ve sperm üretimi üzerinde rol oynar. İnhibinin inhibin-A ve inhibin-B olmak üzere 2 türü vardır. Erkeklerde sadece inhibin-B üretilirken kadınlarad hem inhibin-A hem de inhibin-B üretimi vardır.

Bunlara ek olarak hamile kadınlarda plasentada inhibin-A üretilir ve bu anne adayının kan dolaşımına katılır.

Hamile kadınların kanındaki inhibin-A düzeyi ilk 10 hafta boyunca giderek artış gösterir ve daha sonra yaklaşık 25. haftaya kadar sabit kalır. Son trimester'a girildiğinde yeniden yükselmeye başlar ve miadda en yüksek düzeylerine ulaşır.

Yapılan araştırmalarda bebekte Down Sendromu olması durumunda kan inhibin-A düzeylerinin daha yüksek olduğu bulunmuştur. Bu yükseklik nedeni ile inhibin-A düzeylerinin Down sendromu için tarama testi olarak kullanılabileceği düşünülmüştür. Ancak tek başına değerlendirildiğinde inhibin-A Down Sendromlu olguların sadece %41'ini tanıyabilmektedir. Bu nedenle değişik maddeler ile bir arada değerlendirilmeleri yapılmış ve en yüksek duyarlılığın diğer üç madde ile bir arada değerlendirildiğinde elde edildiği bulunmuştur.

DIA ve diğer maddelerin anneye ait bazı özelliklerden etkilenip etkilenmediği son derece önemlidir. Yapılan artaştırmalarda anne yaşının DIA düzeylerini etkilemediği buna karşılık vücut ağrılığının ters orantılı olarak etkilediği bulunmuştur. Benzer şekilde değişik ırklar arasında hCG düzeyleri de farklılık göstermektedir. İnsüline bağlı şeker hastalığı olanlarda da AFP düzeyleri etkilenmektedir

Merhaba mayis anneleri. Herkes bayram tatilinde herhalde pek bir durgun sayfamiz.

Dirimkizi sana cok, cok, cok gecmis olsun. Allahim seni vede iki yavrunu korusun. Ben almanyada yasadigim icin maalesef bayram tatilim yok calisiyorum ama yakinda noel var o zaman bende evde olacagim. Kizlar ben cok kilo aldim ne yapacagim bilemiyorum 55 kg da hamile kaldim simdi 62 kiloyum, istahim masallah cok acik yemeyecegim diyorum ama dayanamiyorum. Bu gidisle 80 kg ya ulasirim herhalde. :CüvCüv: Karnim kücük belim vede kalcam aldi basini gidiyor bakalim nereye kadar:uhm:

aman birak senin ve bebişin sagligi yerinde olsun..dogumdan sonra zayiflama grubuna girip veririz kilolari..bunu dert etme

ohhhh kızlar gelmişşş iyiyim kızlar kusuyorum hala kusunca basınc yapıyor aşağı
bakalım bişey geledi leke şeklinde şuan kanamam kahveye döndü bide ama yatıyorum kocam odaya herşey koydu sadece ayrı yatıyoruz bu bebişler şimdiden ayırdı bizi ben kayınvalidemin evinde bekar kaynımın odasında kalıyorum çocuğuda odasından ettik ...ama çok iyi bakılıyorum allah binkere razı olsun .............p.tesi kontrolde iyi haberler alayım dahada iyi olacam sanırım benim kusmlarım bitmeyecek.....hastaneye halamın gelini geldi bendne 2 hafta önde benden kat kat büyük benim karnım o kadar yok ikizim bide gerçi doktorlar çok memnun kilo alamıyorum kusmaktan onlarda alma diyor bebekler iyiyimiş...kocama bu sabah benim karnım şişmiyrmu dedim şişmezmi sen yattığından anlamıyorsun kimsede seni görmüyorki dedi desinn sana diyoo aman iyi oldumda ne düşünüyorum hahaha

kızlarrr soldakii bebişim çok hareketli onu hissediyorum sağdaki el enseee yatıyor yawwwww bacaklarını sallıyorr ama soldakiii rep yapıyor sanırımm

Drmcım kusman iyidir bu bebeklerin sana tutunduğunu gösterir.Biraz katlanacaksın biliyorum kötü ama olsun.Bu arada kaynananın bakması süper birşey çok şanslısın.Ben kaynanamdan hamileliğimi bile saklıyorum düşün yani

cadiya bak yaaa..iyi olmusta neleri takiyor kafasina :) aman iyi olunda gerisi problem degil

sakliyormusun? niyeki ?

Bebğimizin olmasını istemiyor.Duyarsa hemen gelir zehirler valla.Eşim benim böbrek hastası 6 yıldır ve hergün öleceğini düşünüyor çocuğumuz olursa ayağına bağ olurum.Eşimde zaten 1-2 girişimi yüzünden annesiyle görüşmüyor.Habersiz gelip emirvaki yapıyor.Her geliş gidişinden sonra biz hastanelerdeyiz .Şimdi aileden duyar diye saklıyoruz.

cnm kaynanamla 3 sene yasadım ben o yüzden alışkınız iyide bakar yasıda 67 yeterki iyi olalım tek sıkıntısı bu kadıncağzın oğllarını çok sever ondan gelinlerine çok düşkün 3 numrayım ben 2 eltim var

ahhhhhhhh inanmıyorum yaa yazık valla böle insanlara sen bunu dert etmiyorsunda omu ediyor .........allahım yaaa

Benim 1 eltim var oda Almanyada kaynanam gideyim dedi kıyamet kopardı ailede kimse istemiyor kadını herkese zarar veriyor.Bizimkide sözde seviyor.Kızları bile istemiyor.Ben üzülüyorum geldiğinde iyi davranıyorum bu sefer daha çıldırıyor.Bazı insanlar mutlu olmayı sevmez ve etrafındakilerinde mutluluğunu hazmedemez buda zarar verir.Bana kaç defa boşanmamı teklif etti.İnsan evladının yuvasını yıkmak istermi?

Allahin ne insanlaer var bu dünyada anlayamiyorum. Nereye kadar saklayabilirsinki hamileligini, eninde sonunda ortaya cikar elbet. Allahim size sabir versin ne diyeyim.

aaaaaa canim ya..aman cok dikkat et..ne cins insanlar var..bu arada esinede cok cok geçmiş olsun canim..acil şifalar inşaAllah..boşver görüşmemeye caliş elinden geldigince..moralini bozmasina izin verme..

Allah Allah..aman uzak dur sende..kimi insanlar anlamaz iyilikten..

bak ne güsel demişsin sen allah herkese hakettiğini verecek o oğlunu sevmiyor canının canını sevmiyorki sana bunu diyebiliyor........belki ağır bi laf olacak sankın yanlış anlama ama onun ömrünü sağlığını alıp evladına verecek o ellere düşek nereden biliyor varmı garantisi ........üzülme tatlım yüce rabbim herşeyi, biliyorr görüyorr:1hug:

Arkadaşlar hiç kafama takmam onu ben 6 yıldır evliyim ve eşim evlendikten kısa bir süre sonra hastalandı biz okadar zor anlar geçirdikki yanımızda onlar yoktu zaten bu duruma alışınca çocuk istedik ve onun içinde uğraştık sonunda oldu ve şimdi onlar için hiçbirşeyimi riske atmam ben mücadele ederken üzülürken onlar seviniyordu.Bana insanların yanında sanki yabancıyımda vah vah eşin hasta çocuğun da yok diyorlardı insan evlatlarına moral vermez mi?Yani umrumda değiller.Allah sağlık versin hayırlısıyla evladımı kucağıma versin başka bir şey istemiyorum.

çok güsel cnm sen böle güçlü oldukca hiçbişey önünüzde duramaz bebeğini sağlıcakla al kucağına ve eşine acilll şifalarrrrrrr

hihoyyytBu arada arkadaşlar 2 gündür mide bulantım ve kusmalarım azaldı dün ilk kez süt içebildim.Daha önce yani hamile kalmadan önce hergün süt içerdim ama şimdi içtiğim an midem ekşiyip çıkarıyordum.Dün ve bu sabah içebildim.Hamile kaldığımda 64 kilo idim şimdi 17 haftalık oldu bebişim kilom 62 o almış ben vermişim.Şimdi büyük bir hızla kilo alırım heralde.

sevındım dırımkızı iiyisin ya cok sukurrr canım...ohoh yat sen baksın kayınvalıden..bebişlerde iiya hıc bısı takma kafana..kusmak ııdır.bende ne zaman kussam,mıdem bulansa içim rahatlıo.bılıomkı oglusum gayet iii.ama bıkac gundur bulantım yok artık.endıselenmıoda deılım hanı.bıraz fazla pınpırıklıyım galıbaa.sgercı 4,5 aylık olduk ama genede endıselenmemek elde deıl işte.sanada en az kendım kadar sevındım.Allah beterınden korusun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…