2009 Mayıs Anneleri

bu arada doktorum bana ikili test yaptırmadı . ısrarla sordum üçlü test yapıldı. sonuçlarını haftaya alacağım. ben de bu stres yaptı. bu beklemeler çok zor yaa

sanırım doktorumu değiştireceğim özel hastaneye gideceğim ssk ile anlaşma yapmışlar ve muayene ve doğum ücretleri gerçekten çok makul geldi doktorunuda ilk hamileliğimden tanıyorum hepimiz hakkında hayırlısı olsun inşallah:)))))

pınarcım ve tülaycım bugün yoksunuz sitede sanırım daha başlamadınız mesaiye umarım tatiliniz iyi geçmiş bebişlerinizle birlikte dinlenmişsinizdir ikinizide kocaman öpüyorum ben bayramın ikinci günü itibari ile hastalandım ilaçta kullanamadım ve hala hastayım iştahımda yok sadece bol sıvı ve c vitamini alıyorum meyva yiyebiliyorum

arkadaşlar herkese selamlar

benim karnım bu bayram tatli boyunca dahada büyüdü :))
ara sıra kasıklarımda sancım oluyor topikte okudum sanırım bebişler iyice büyüyor anneler ..))

tatil inanaılmaz iyi geldi pazartesi iş başı yapıyoruz ve eşimin yanına dönüyorum yarın

annemler tatil boyunca süper baktılar bana kim derse desin ana gibi yar olmaz:::::)))))))

hasta olan arkadaşlara çok geçmiş olsun iyi bakın kızlar kendinize

benimde 26 aralıkta ayrıntılı ultrason randevumuz var herkesin sonuçları iyi çıkar inş
hepinizi öpüyorum güsel annelerrrrr::::::::::::::::)))))))))))))))))))))))))

benim bu yanmam hala devam ediyor.yemek borusunun yanması. ne yapcam bilmiyorum.talcid içtim ama fayda etmedi. çok kötü birşey ya.sürekli su içiyorum içim serinlesin diye.

benim bu yanmam hala devam ediyor.yemek borusunun yanması. ne yapcam bilmiyorum.talcid içtim ama fayda etmedi. çok kötü birşey ya.sürekli su içiyorum içim serinlesin diye.

Göğsünüzün ortasında yanma hissi ve bazen ağzınızda kötü tada neden olan mide yanması, mide asidinin yemek borusunun alt kısmına doğru yükselmesinin sonucudur.

Mideyi yemek borusundan ayıran kas gevşeyip, mide sularının yukarı giderek yemek borusunu tahriş etmelerine olanak sağladığı zaman, bu sorun hamile kadınların hemen hemen yarısında ortaya çıkmaktadır. Hamilelik ilerledikçe kötüleşir, çünkü midenin yeri genişleyen rahmin baskısıyla değişir, bu da içindekilerinin boşaltılmasını geciktirir.

Mide yanması söz konusuysa, sık sık ve az miktarlarda yemek yiyin, bu, fazla asiti almak üzere gıdaların midenizde kalmasını sağlar. Yavaş yavaş yiyin ve yağlı gıdalardan kaçının. Normal veya kafeinsiz kahve mide yanmasını şiddetlendirebilir. Mide yanması düz yattığınızda genellikle kötüleştiği için, doktorunuz yatağınızın başı 10-15 cm yüksek olacak şekilde uyumanızı öğütleyebilir. Ayrıca yatmadan önceki 2 ya da 3 saat yemek yemekten kaçının.

canım aynı sorun bendede mirmirmirmir

bebek saçlanınca mide yanması olur diyorlar ama daha rke değilmi acaba ama minim çok sıkıntılıdır geçmiş olsun tatlım benim ilk 3 ay çok midem yandı ama şükür şimdi yok

ama benimde aşırı tükürük salgısı problemim var sürekli elimde bir bardak herkesin farklı işte ne yapalım katlanacağız bebişler için mirmirmirmir

merhaba tatlım nasılsınhihoyyyt
ne güzel bebişlerimiz büyüyor ve dışardan belli olmaya başladı ana gibi hiç kimse olamaz canım onlar eşsiz melekler
hadi hayırlısı ayrıntılı ultrasonun Allahın izniyle iyi çıkar inşallah a.s.

Mide yanmasında suçlu bebeğin saçı değil 'reflü'

Hamileliği sırasında midesinde veya göğüs kemiği arkasında yanma-ağrı hisseden anne adaylarına ilk söylenen; 'Bebeğin saçları çıkıyor' cümlesidir. Bu yaklaşım nereden geliyor bilinmez ama suçlunun bebeğin saçları değil, gebelik reflüsü olduğu kesin...

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Ege Reflü Çalışma Grubu Koordinatörü Doç. Dr. Serhat Bor, gebelik reflüsü ile ilgili bilgiler verdi...

* Gebelik reflüsü nedir?
Reflü, asit başta olmak üzere 'mide içeriğinin yemek borusuna kaçması sonucu göğüs kemiği arkasında, yukarı yükselen yanma veya ağza acı-ekşi su, yemeklerin gelmesi' olarak tanımlanır. Gebelik dışında reflü sorunu olmayanlarda ise, sadece bu dönemde ortaya çıkan sorunlar gebelik reflüsü olarak kabul edilir. Gebelik dışı reflüde sık görülen ses sorunları, farenjit, öksürük gibi yandaş bulgulara gebelerde fazla rastlanmaz. Yakınmalar genellikle doğum ile birlikte hemen kaybolur

Böreeeek Böreeeeksırnaşık şey mmmm hemde arnavut böreğicokacimcoook kaynanana hayranlığım bir kat daha arttı valla helal olsun

allah binkere razı olsun cnm yaa zaten annem çalışıyor zaten çalşımasada piskolojik sorunları var sıkılıyor bakarken ama kaynanam hayıflanmadan bakıyor eşimede eve masraf yapma oğlum biz bi eviz yer içeriz diyor ..doğum var paranı koy zaten hastenede dünya para gitti dedi.....rabbim ona cennetinden en iyi yeri nasip etsin
hep kötü kaynana yok kızlar ...hastaneden eve geldiğimizde sürgü aldım eğer çekinmezsen sürerim dedi...düşünün bu kadın 67 yaşında

ooo bacım ne şanslıymışsın boyle kaynanaların olması ne guzel

benim kayınvalidemde bende olanları alır fedakarlık gibi bir düşüncesi asla olmaz gelir tatilini yapar gider(((( canım çok şanslısın bende isterdim öyle bir kayınvalidem olsun annem gibi olsun ama nerede

benim kayınvalidemde bende olanları alır fedakarlık gibi bir düşüncesi asla olmaz gelir tatilini yapar gider(((( canım çok şanslısın bende isterdim öyle bir kayınvalidem olsun annem gibi olsun ama nerede

başka şehırde sanırım kaynanan oda ıyı canım dua et herzaman yanında degıl

Maşallah

valla kızlar 100 kaynanaın içinden 10 tanesi iyidir herhalde bizdede balki suç vardır ama düşünün oğlunun yanına oturur başka odaya ordanda gider bizle doğru düzgün merhabası yoktur oda 65 li yaşlarda ama kimi insan vardır geçnle genç olur somurtuktur hep bir kere ağzından tatlı dil çıkmaz gelin aşağı gelin yukarı ne espiiriden anlar ne bişey anlaşmak o kadar zorki bide altlı üstlüyüz en kötüüs 3 oğlunun içinde benimkini sever(((((((

evet canım uzak olması çok iyi bu durumda sen nasılsın tatlıma.s.

ıyıyım canım cok sukur bebeişler buyusun dıye bırşeyler yemeye calışıyorum ama canım hıcbırşey ıstemıyor kasıklarımdan bacagıma vuran bır agrı var ama normal sanırım

merhaba kizlar a.s.

herkes iyidir inşaAllah :) bizde iyi sayiliriz..ama su regl olcak gibi agri yokmu..böyle bir dönemde beni iyice geriyor..acaba bişeymi oluyor diye geriliyorum sürekli :S az kaldi saliya..inşaAllah sorularimi cevabini alicam ogun..

işe baslayanlara kolaylar gelsin..işleriniz rast gitsin..

hastalarimiza acil acil şifalarr a.s.

bebişlerimizin hepsinide tek tek öperim Şeniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…