2009 Mayıs Anneleri

pınarcım benim pazartesi salı internetim yoktu hatırlarsan. o yüzden görmemişimdir. dün girebildim biliyorsun.
neyse canım çok da geçmemiş üstünden bizde bugün kutlamış olduk..

Olsun canım benim düşünmeniz yeter. Çok çok teşekkür ederim tekrar a.s. Kuzumda tekmeliyor şu anda oda sevindi galiba :)

kızlar ben de mutluluğumla paylaşmak istedim
bugün 14.00 te 4 boyutlum vardı
çok şükür temiz çıktı :)
cd'yi izliyorum şimdi
cinsiyeti belli olmamıştı meğersem erkekmiş bizimki :)
oğlum olacak inşallah
eşim uçtu sevinçten

cnm benim maşallah gözünaydın..

delikafaduldenkızlar hamile olduğumu söylemeden anlıyor insanlar:))delikafadulden

evet benimkinide anlıyorlar. kaç aylık sanırım hamilesiniz diyorlar hemen...

çok sevindim canım. bak şimdi oğluşlar çoğaldı valla. paşalarımız hayırlısıyla gelsinler inşallah.daha doğrusu herkesin bebeği hayırlısıyla gelsin rabbim...

delikafaduldenkızlar hamile olduğumu söylemeden anlıyor insanlar:))delikafadulden

Ohhhh ne güzeeelll :)

Canım hadi gözün aydın. Hayırlı olsun oğluşunnn :)

Benim profa sordum da geçen gün cd'ye çekim yapmıyolarmış ya senağlama

benim de ilk başta hep sol tarafım ağrıyordu. sonra bebeğin hareketlerini de ilk solda hissetmeye başladım. dr a sordum bebek solda mı diye. öyle bi şey yok bebek her yerde şimdilik sağda taşıyosun solda taşıyosun die bişey söylenemez dedi. bilemiyorum belki solum daha hassastı. şimdi her tarafta hissediyorum gerçi :) bence merak etme. böyle yaparsan 9 ay geçmez sonrayerimseniben

ay hadi canım gözün aydın. bizim oğlanlar artıyor. kız bulamıcaz valla

Fena kar bastırdı. Bende bugün erken kaçayım biraz kızlar. Hepinizi öpüyorum kocimin. Kuzucuklarıma iyi bakın. Sabah görüşmek üzere a.s.

tebrikler cnmhihoyyyt

Bu arada gitmeden bi bilgi vermek istedim. Nette araştırma yaparken ultrasonografilerle ilgili bilgi buldum. Kafamız sürekli karıştığı için neyin ne olduğunu belki daha iyi anlarız...

DOĞRUSUNU ÖĞRENELİM

Ne kadar çok "farklı" ultrasonografi türü olduğunu görerek şaşırıyor olabilirsiniz. Bu nedenle size bu hafta ultrasonografi terminolojisi hakkında bilgi vermeyi uygun gördük:

Renkli Doppler ultrasonografi: anne adayından bebeğe sağlı sollu giden iki rahim atardamarının ve bazı durumlarda göbek kordonu damarlarının akımlarını değerlendirmek için yapılan ultrasonografidir. Burada renkler mavi ve kırmızı şeklinde toplardamar ve atardamarlarda görülür. Her anne adayına rutin olarak uygulanabileceği gibi, çoğu durumda yalnızca riskli gebeliklerde uygulanır. Bu incelemenin yapılabilmesi için cihazın renkli Doppler özelliğinin olması gerekir.

Detaylı (ayrıntılı) birinci düzey ultrasonografi: bebeğin gelişiminin tüm haftalar arasında en net gözlenebildiği 19.-23. haftalar arasında uygulanan ultrasonografidir. Bebek ve bebeğe ait yapılar bu haftalar arasında detaylı bir şekilde incelenebilirler.

İkinci düzey ultrasonografi: Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ünvanını aldıktan sonra özel bir eğitimden geçerek "perinatoloji" üst ihtisası yapmış ve sadece gebelik ve doğmamış bebeğe ait sorunlara odaklanarak çalışan doktor tarafından ileri teknoloji cihazlarla uygulanan ultrasonografidir. Bu inceleme her anne adayına uygulanabileceği gibi çoğu durumda daha önceden doğumsal kusurlu doğum yapmış veya bu açıdan risk altında bulunan veya birinci düzey ultrasonografide muhtemel bir sorun saptanan durumlarda kesin tanıyı koymak amacıyla uygulanır. Gerekli durumlarda aynı uzman amniyosentez veya diğer başka yöntemlerle bebeğin kromozom haritasını incelemek üzere sıvı veya kan örneği alır.

Fetal eko(kardiyografi): Perinatolog ve bazı durumlarda pediyatrik kardiyolog (çocuk kalp hastalıkları uzmanı) tarafından eko özelliği bulunan ultrason cihazı yardımıyla doğmamış bebeğin kalbinin ayrıntılı olarak incelenmesidir. Bu inceleme de çoğu durumda daha önceden kalbinde doğumsal sorun bulunan bebek doğurmuş veya bu açıdan risk altında bulunan veya birinci düzey ultrasonografide muhtemel bir kalp sorunu saptanan durumlarda kesin tanıyı koymak amacıyla uygulanır.

Üç boyutlu ve dört boyutlu ultrasonografi: Son teknoloji cihazlarla yapılan ve henüz yaygın olmayan bir ultrasonografi türüdür. Bebeğin ekranda görüntüleri üç boyutlu sabit resimler veya dört boyutlu (eş zamanlı üç boyutlu, burada dördüncü boyuttan kastedilen zamandır) hareketli görüntüler şeklinde ortaya çıkar.

Yukarıda birbirinden sanki çok farklıymış gibi görünen ultrasonografi türleri (renkli Doppler hariç) aslında hep aynı prensiple, yani ses ötesi (bizim kulağımızın duyamadığı) ses dalgaları kullanılarak gerçekleştirilir. Aradaki fark, kullanılan cihazın niteliği ve uygulayan kişinin bu konudaki ehliyetidir. Çoğu anne adayı gebeliğini sadece kendi doktorunun yaptığı ultrasonografilerle tamamlar. Bazı doktorlar ise anne adaylarını rutin olarak "ikinci bir göz değerlendirmesi" için bir kereye mahsus başka bir doktora gönderirler.

:1hug:
Fena kar bastırdı. Bende bugün erken kaçayım biraz kızlar. Hepinizi öpüyorum kocimin. Kuzucuklarıma iyi bakın. Sabah görüşmek üzere a.s.

kızlar çıkma vaktimiz geldi çok şükür.ben kaçıyorum. sizleri ve kuzuları öptüm.iyi akşamlar.

gile gile kızlar...öpüyorum sizi

arkadaşlar aranızda bu yeni çıkan bir ip var koza ip diyorlar top top bişi bebek battaniyesi ören varmı bir arkadaşım hamile bu ipten almış ama modeli yapamadı örnek arıyoruz da
Annem o ipten bana şal tarzı bişey ördü yalnız inanılmaz sıcak tutuyor.Bu arada aralarını sıkı ve şişle örersen çok güzel
Ben 2-3 yıldır tuzsuz yemek yiyorum bu sebeple ödem ve şişme yok.Önce bende tansiyon düşüklüğü vardı 7 ye 4 oluyordu birden yığılıyordum sonra tuzsuz yemeğe alıştım tansiyonum normale geldi 10 a7 gibi tuza dikkat et canım bu böbrekleride yoruyor birde yanlış bir düşünce var çok su içersem 4-5 lt. gibi iyi olur bu yanlış suyun fazlasıda böbrekleri yorar.
Hadi hayırlısı sağlıcakla canım.

Eşimin oğul sevdasını anlatayım size hamileliğimi öğrenince bizimki gitmiş şalvarla yelek :teytey:diktirmiş bebeğe çok komik birşey güleyimmi ne yapayım şimdi kız olacağını öğrenince napayım bunu diyor bende kızda hihoyyytgiyer dedim.Hani herkes forma falan alır bizimki şalvar diktirmiş ya.Bi de gitmiş oynayan eşek almış. Doktora bugün ya ben erkek diye eşek aldım şimdi kıza hiç olmaz diyor.Dr neden diyor oyuncak diyor bizimki kız narin olur kaydirigubbakcemile2hiç öyle oynarmı diyor oğlan olsaydı olurdu diyor.

selam kızlar bugun kontrole gıttım doktora kuzucuklarım gayet ıyı ama cok kılo almışım doktorum kızdı 8 kılo almışım ya duzensız yemek yemekden almışsın dedı bıde bana şeker yuklemesı yaptı sonucu yarın cıkıcak bu arada bana erken geldı şeker yuklemesı ıcın benım bıldıgım 24. haftada yapılıyor ben daha 21.1 oldum ama doktoruma cok guvenıyorum bu doktor docent ve tup bebek doktorum ınsallah yarın guzel cıkar sonuc

anaaaaa :))) komikmiş eşin

maşallah cnm bebişlerine.. bende 7 kilo aldım hemenhemen cnm yaaa..çok ekmek çikolata yiyorum.dikkat etmemiz gerek yoksa yuvarlanacağız..hele sen ikiz annesisin.. şeker için bende 24 diye okumustum cnm ama bilemiyorum

Canım bizim bu doktorlar herşeyi iyi biliyor.Ona güven.Ben bugün kendi dr haricinde biri devlet biri özel iki dr gittim.Ama onlar gibi degiller.Bizim dr lar genelde hamilelik problemi çekenlerle ve tedavisiyle ilgili ihtisas yapmışlar içn rahat olsun yani.Bide çok kilo almandan işkillenmiştir önlemi erken almak istemiştir yediğimiz iğnelerdeki hormonları düşün:tomato:

evet canım kılo almamdan korktu adamcaz CADIARZU senınde tup bebekmıydı canım ben senın normal sanıyoryordum ıgneler konusundada haklısın bırsuru hormon verdıler vucuta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…