2009 Mayıs Anneleri

canım benim afiyet olsun yarasın bebişe:))))))))))))))))) anne gibi olamaz hiçkimse kaydirigubbakcemile5a.s.
doğru anneeeeeee kalk annem hala uyuyor sabah çaldırdım öbür odadan koşa koşa geldi bişey olmuş zannetmiş kalk dedim bu saatttemi diyo heeee dedim sonra kahvaltımı getirdi gözünün teki açık yattı şimdi yine çaldırayım dur

oh süper dinlen diyorum ama çanta hazırlıycam diyorsun.kız otur otur biraz dinle kendini

hadi gözün aydın bebek hareket etmeyınce hemen korkma süt iç bekle ee 32 haftalık olmussun maglum yerlerı azalıyo bu haftalarda normal.
korkupta bebeğide strese sokma emı annesıyerimseniben

bigudim sibelcim günaydın nasılsınız kızlar bende ağda işimi iki gün önce kendim hallettim ama diğer ay kuaföre gideceğim

herkese günaydın inşallah hepiniz iyisinizdirhihoyyyt
işim çoktu yeni girebildim.biz iyiyiz tosun paşamla

Cerencim günaydın canım benim oğluşda bugün acaip haraketli çıkmaya çalışıyo heralde.kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Bide tombik ayaklarıyla sert sert vuruyo valla.Canım nezaman doktor kontrolüne gidicen.Yakın zamanlardayız bide bebişlerin kilolarıda yakın ya seni takip ediyorum bende.

Ben haftaya çarşamba gidicem doktor o zaman kilosunun yaklaşık ne kadar olacağı ortaya çıkar ona göre normalmi sezeryanmı olcak belli olacak.Bide çatı muayenesi yapıyolarmış.Boyutu uygunmu normal doğurmak için diye,doktor sana bunlardan bahsettimi?

Tutkuncum ütü masasını odanın ortasına getirdim.Baya aşağıya indirdim oturduğum yerde ütüliycem valla yapmam lazım biranönce 33 olduk artık.

Banucum valla ben kendim hiç yapmadım.Yapabiliyo olsaydımda yapamazdım heralde aşağıyı görmek mümkün değil :roflol:

ben de hamile olmadanönce hep ağda yaptırırdım, ama şimdi korkuyoruzm, karnımı kasarım bişiy olur falan diye...
ama artık ben de ciddi ciddi ağda yaptırmayı düşünüyorum, çünkü diğer çözüm yolları kalıcı olmuyo pek...
acıyınca karnınızı filan kasmayın sakın

kızlar ben bugün çok zor kalktım sezon açılıyor işler yoğunlaşıyor inanın ayaklarım geri geri gitmeye başladı işe gelirken bir taraftan 32 dolsun çıkayım diyorum çünkü çok acayip yoğun olacak strese dayanabilir miyim diye bir taraftanda bebeğimle daha çok vakit geçirmek istiyorum çok kararsızım kızlar

ben çantayı hazırladım..herşey tamamhihoyyyt

kendime göre bi liste yaptım ..koyduğum her bi şeyi işaretledim..

Bizler İçin Gerekenler

Hamilelik ve doğum takip kartınız ve doktor kontrollerinizin bulunduğu dosyanız, son yaptırdığınız kan ve idrar tahlilleriniz, sigorta kartınız, sağlık karneniz.
Yakınlarınızın telefon numaraları
Nakit para
3 adet önden açılan gecelik
1 adet sabahlık
Deodorant, diş macunu ve fırçası, tarak, şampuan, sabun, ıslak temizleme mendilleri, kulak pamuğu vb kişisel eşyalarınız
Saçlarınızı rahatça toplayabileceğiniz toka ya da bant
3-4 adet özellikle önden kopcalı emzirme sütyeni ve pedleri
Meme uçları için krem, göğüs kalkanı
Göğüs pompası (özellikle meme başı olmayan hanımlar için)
İhtiyacı kadar pamuklu ve tek kullanımlık iç çamaşırları
1 paket hijyenik kadın pedi
1-2 adet atlet
Kağıt peçete ve havlu
pipet (özellikle sezeryanda doğrulup su içmek zor oluyomuş)
Eve dönerken giyebileceğiniz rahat kıyafetler
Ayağınızı sıcak tutacak kalın çoraplar (ama patik çoraplar daha rahat oluyo diyolar )
İçinde rahat ettiğiniz kolay giyilebilen alçak topuklu, kaymayan bir çift terlik
Sizi dinlendirip rahatlatacak sevdiğiniz kitap, dergi, teyp ve kasetler
Hastaneye giderken yolda rahat etmenizi sağlayacak yastık

Kuzularımız İçin Gerekenler

2 tane bady (Mevsime göre kısa veya uzun kollu) (2 şer tane yeter mi acaba???? )
2 tane tulum
2 tane çorap
2 tane ağız mendili
2 tane pijama altı
2 tane şapka ve eldiven
2 takım kıyafet (zıbın takımı, pijama takımı, patiği, başlığı vs)
Yelek ve hırka
Battaniye
1 paket bebek bezi
Araba koltuğu/ana kucağı veya portbebe
Havlu, ıslak mendil
pişik kremi
vücut losyonu
2 tane önlük
2 tane yelek
Bebe şampuanı
Saç Fırçası
Kirli çamaşır torbası
Bebek yatağı için çarşaf (hastaneye sormak faydalı olur)

kızlar ben iki yıldır ağda yapıyorum düzenli olarak ilk başlarda güzellik salonuna yaptırdım sonra kendim yapmaya başladım çok rahat oluyor uzun süre kullanıyorum

bu arada durum göğsümün altına tekme atıp duruyor canım acıyor bazen sizdede oluyor mu

ooo seninki hazırlıklara başlamış dönmüş artık benimki daha yan yatıyor
Ağdayı ben kendim yapıyorum ama önemli bölge yarım kalıyor ağdacı bile şaşırdı bıraktı çok kanıyor sanırım damarlar daha ince o bölgede ondan kendi çapımda yapıyordum şimdi göremiyorum ne olcak bakalım

herkese günaydın inşallah hepiniz iyisinizdirhihoyyyt
işim çoktu yeni girebildim.biz iyiyiz tosun paşamla
hoşgeldin canım keyiflerde yerinde tamam o zaman

şanslısın valla insan rahatlıyor dimi

ohh maşallah chericim gözün aydın ben bebişin ve kendimin tüm kıyafetlerini yıkadım ütüledim ama hazırlamadım bir iki haftaya hazırlarım artık

ben bebiş doğduğunda hemşireye verilecek kıyafetleri ayrı bir poşete hazırlayacağım içinede bir bez ekleyeceğim bebeğin çantasının üzerine koyacağım annem kolay bulsun diye

iyi fikir aslında...hem karışıklık çıkmaz..
ben de bebişin kıyafetlerini bi tarafa, kendi ihtiyacım oluccakları bi tarafa koydum
küçük, kabin boy bi bavul oldu yani..

ama tekrar revize edeyim senin dediğin gibi:CüvCüv:

canım bende iki ayrı çanta hazırlayacağım biri durum biri kendim için

çok fazla şey götürmeye gerek yok aslında özellikle normal doğum yapacaklar için

valla sizinkiler içerde hazırlıkta sanırım sizde dışarda onlarıda heyecanlandırdınız

çatı muayenesi nasıl oluyor ben kesin sezeryan yinede yapacaklar mı

tamam yorma kendini ben yürüsem yaramadığı için korkuyorum

canım öncesi rapor alsan sonra doğum izni olmuyormu

canım 32 haftamda alırsam 8 hafta önce 8 hafta doğumdan sonra oluyor iznim sezeryan olacağım için iki haftası yanıyor zaten doğum öncesi iznimin yani 32 haftamda çıkarsam bebişimle 8 hafta kalabileceğim iki aylıkkende bırakmak çok zor olacak :çok üzgünüm:

birsen ve bebişleri nasıl kızlar haber alan var mı umarım herşey yolundanır biraz daha bekler minikler

Cherrycim ne güzel sende tamamlamışsın,

Banucum,benim oğluşumda hep aynı vuruyo bide sanki gögöslerim karnımı batıyo gibi birşey hissediyorum.Bu arada bebeğin ilk giyeceklerini bir poşete koymak süper fikir valla eeee nede olsa tecrübeli annesin.Bende yerleştirirken öyle yapıcam.Ama poşete koymayayım belki poşetin kokusunu alır bir penye battaniyenin içine bohça gibi yapayım en iyisi.

Canım bende bilmiyorum valla çatı muayenesi nasıl oluyo sormadımda açıkcası haftaya sorucam bakalım.

Günaydın sabah şekerlerikaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
Biz şimdi kahvaltımızı yaptık oğluşla,geçmişi okudum şimdi çoğunuz bebişin ayaklarını ciğerlerinin orda yukarlarda hissediyormuşsunuz,ben hiissetmiyorum yavs,tersmi döndü acaba benimki?Son gittiğimde kafa aşağıdaydı,şimdi ters dönmüşse eğer doğuma kadar yine düzeliirmi acaba yavs?:uhm::uhm:bakın düşünecek bişi daha buldum kendime:bbo::bbo:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…