• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Mayıs Anneleri

bende ütü yapıyorummm çok sıcak

kabak domatessizde olur esencim ya salçalı yap gitsin

birsencim çok sağol bilgiler için ve uyku da yemek kadar önemli benim kızda az uyuyor ya bide çok hırçın oluyor uykusu oolunca

kızlar şimdi gelişim kitabına bakıtm 4. ayda destekle oturabilir diyor benim bildiğim 6. ay değilmi ya bilgisi olanlar paylaşsın

bide yoğurdu mamayla mı yapıyorsunuz sütlemi

meyve püresiyle aynı gündemi başlanıyor yoğurda

çok şükür tam buraya yazdım kapıcı geldi alınacakları alıcak kıyma da yoktu gelsin siparişlerim hemen yapayım yemeği
Ahsende uyudu çok şükür uyanmazsa tabi

tülaycım güle güle canımm
goncacım o benimde kaama takıldı ama ben 6 aydan önce oturtmak istemiyorum

bu arada kızlar anne çocuk programı izliyorum pisikolog çocuk doktoru
diyoki 50-60 yıllarda bebekler 16 saat uyurken 2000 yıllarının çocukları ise 11-14 saat uyuyolarmış
11-14 saatten az uyuyan bebeklerde ciddi uyku bozuklu vardır diyor az uyuyan çocuğun fiziksel ,beyinsel gelişimi yavaşlarmışş,uykudan bu yüzden kaldırmayın deriz annelere uyurken acıkan çocuk uyanır zaten diyor kadın ....ve emziren anneler ise 4 aylık bebe 10 dk.bi memeyi boşaltır diyo ama bebekler memede uyumayı daha çok seviyolar diyo bu yüzden emer gibi durur ama emmeden uyurlar diyo anneler gece 10 dk emzirsin yatağına atısın uykuya dalarlar diyor

sağol tatlım paylaştıın için
bende 10dk dan fazla emziremiyorum diye korkuyordum..

ablam bendeydi gitti şimdi Ahsende bugün hiç uyumadı yemek yapıcam ama durmuyor ki yapayım
evde kabak var kabak yemeği yapayım bari ama domates yok of yaaaa

ben kabakla bu yemeği yapıyorum.ince ince kesip yuvarlak 2 3 dk kadar hasla. sonra borcama dök. 1 bardak süte 1 kasık unu karıstır.tavada soğan karabiber tuz kavur sosu içine dök. sonra kabakların üstünü kapla bu sosla.üzerine kasar rendele ve dereotu fırına ver.süper oluyorr

kiz dirimmmm yakaladim seniiiiii
100 cc mamaya 1 yemek kasigi yogurt olmaz kiz cok eksi olur o
ben 2 cay kasigi koyuyorum.100 gram yogurt dedigin zaten 3- 4 kasik bise 1 kasik maya olur mu heckaydirigubbakcemile3

90 cc suya 3 olcek mama koyunca zaten 100cc mama oluyor neden 4 olcek koyuosun anlamadim

ben kabakla bu yemeği yapıyorum.ince ince kesip yuvarlak 2 3 dk kadar hasla. sonra borcama dök. 1 bardak süte 1 kasık unu karıstır.tavada soğan karabiber tuz kavur sosu içine dök. sonra kabakların üstünü kapla bu sosla.üzerine kasar rendele ve dereotu fırına ver.süper oluyorr
bak bu da güzelmiş şimdi yaptım musakka ama bidahakine bunu deniycem
kızlar iyi akşamlar bende çıkacağım birazdan öptüm herkesi

bu arada fulyacım nasılsın tatlım :))))))

iyi akşamlar tatlım

anamm oku oku bitmedi en son yarım bıraktım okumadım geçmişi ...

anladığım kadarıyla herkez iyi şükürler olsunnn a.s.a.s.

bugün çok çalışmam lazımm çokkk bi dünya iş varr Gazel hnm da durmuyor nasıl yaparım artık bilmemmm :çok üzgünüm::çok üzgünüm:

Sen en iyisi gazeli varsa kangurusuna koy öyle başla işlere nede olsa gezmeye alışık belki öyle durur kuzum kaydirigubbakcemile3

yaaa ben yanmışım yaaa bu ömer herifi dönmeyi öğrendi habire yerdeki minderden dönüyoo kaldırmayacan bidaha yaaa anakucağında da yatmıyorrrr aşağa atıyo kendini

Yağızda öyle allahtan o oyun halısını almışım yoksa halim yamanmış hiçbiryerde durmuyor sıpa

diyoki 50-60 yıllarda bebekler 16 saat uyurken 2000 yıllarının çocukları ise 11-14 saat uyuyolarmış
11-14 saatten az uyuyan bebeklerde ciddi uyku bozuklu vardır diyor az uyuyan çocuğun fiziksel ,beyinsel gelişimi yavaşlarmışş,uykudan bu yüzden kaldırmayın deriz annelere uyurken acıkan çocuk uyanır zaten diyor kadın ....ve emziren anneler ise 4 aylık bebe 10 dk.bi memeyi boşaltır diyo ama bebekler memede uyumayı daha çok seviyolar diyo bu yüzden emer gibi durur ama emmeden uyurlar diyo anneler gece 10 dk emzirsin yatağına atısın uykuya dalarlar diyor

:1shok::1shok::1shok::1shok:

birsencim çok sağol bilgiler için ve uyku da yemek kadar önemli benim kızda az uyuyor ya bide çok hırçın oluyor uykusu oolunca

kızlar şimdi gelişim kitabına bakıtm 4. ayda destekle oturabilir diyor benim bildiğim 6. ay değilmi ya bilgisi olanlar paylaşsın

Yoğurdu mamayla yapıyorum meyve püresiylede başladım.

Meyraaa arkadaşım bendim o tarifi Birsene veren vallahi daha kıvamlı oluyor tadı o yüzden 100 cc ye 4 ölçek birde 1 yemek kaşığı koyunca ekşi olur demişsin ama o kadar tatlı oluyorki yoğurdum sorma sırnaşık şey

Kızlar moralim çok bozuk.mafoldumben

İşyerinden aradılar süt iznini yanlış hesaplamışız 2 eylülde başlaman gerekiyor dediler.Nasıl sinirim bozuldu :sinifsinif: allahtan yıllık iznim var bayramda araya giriyorda ekimde başlayabilicem tabi sorun çıkarmazlarsa.:Saruboceq:

Telefonu kapatınca bir kötü oldum oldum anlatamam ağlaya ağlaya bir hal oldum senağlama, Yağız da öyle yüzüme bakıp gülücük atıyor yavrum ona sarılıp bir ağlamışım gözler kan çanağı.:gitme:

Offff ben nasıl alışıcam :çok üzgünüm:

benım aldıgım aptamıl sutlu pırınclı yazan sanırım kaşık mamasıymış pekı bunun muhallebıyle arasındakı fark ne sanırım ben ek gıda işini beceremıycem en ıyısı dırek kuru pılav vereyım zaten burak kesın yer :)

gelsin bide beni yesinnn delikafaduldendelikafaduldendelikafadulden

Ay kızlar alıntılarım silindi zaman şımından kısaca şöyle şimdi bu kına kız bebeklere sürülüyor ya kızlar sadece Türkize değil tüm kızlarımıza yapcaz.Eşime bi ara söylüycem onların okula kıyafet diktirdikleri Eminönünde Kostümcü var ne kadara patlar şu sultan kıyafeti olursa uygun isteyenlerede diktiririz bide hediye işi çeyiz falan şart değil yapalım derseniz yine birbirimize alırız.Erkeklere fesli bi takım ne kadara çıkar sorarız kızlara ne kadar uygun olursa yaptırırız hem farklı bişey olur.Normalde bilirsiniz diş mısırı buğdayıda bizim orda düğünlü olur yani hepsini aradan çıkarırız.Ben şu telaşımı atlatayım daha vakitte var organizasyonu yaparım.
Bu arada bugün 7-8 ev gezdik çok eski evler napcaz bakalım.hayırlısı bi taneye eşim bu olsun dedi ama ben pek beğenmedim ama işime 50metre çok iyi yakınlığı ev biraz eski mutfağı beğenmedim tangır tungur oy oy durup dururken
KNK gözün aydın kız herşeyde hayır vardır belki iyi olur bu bebekte
Beyaz inşallah atlatmışınızdır artık.
ılgin arkadaşına da Allah yardım eder inşallah
Kıvılcım güzel hediye ömürlük anı
Bigudi siz nasıl oldunuz
Aysunu göremedim bugün yada gözümden kaçtı iyidir inşallah
Seher seninde işin zor tatlım ek gıdayla valla 2 tane bide
ıstanbullular yukarda yazdım ayrıntıları daha yazarım yarın yine arıycaz ev oruçlu bide Türkiz kucağımda çok zor oluyor valla akşam ezanla eve girdik dışardan bişeyler aldık öyle açtım orucu perşembe de işe başlıyorum neyse ezan okudu Türkiz uyursa yatıcam kendinize iyi bakın bu kızda çıldırdı yine sabaha kadar uyumuyor

anammm ben şincikten heyecan yaptım bee kaydirigubbakcemile3

günaydin kizlarrr a.s. anacim 2 saattir burdayim yazamadim bi türlü :)

of kizlar bi üşengecim bi üşengecim anlatamam :) hafta sonu oruca baslicam,herhalde ozaman kimse beni yerimden kaldiramaz :))

mutfak bulaşik dolu..tencereler bilem var :( oraya bi giriş yapcam :(

camasir sepeti taşti..onlari yikamam,asmam lazim :(

serrayi banyo yapmiştim..kuveti hala odasinda duruyor :(

yatak odam darma duman..

bunlarin üstüne bide süpürüp silmem ve toz almam lazim :(

he bunlarin hepsi bitince serrayi saglik ocagina aşiya götürmem lazim :(

bide işitme testi yaptirmadik biz..onun içinde hastaneye gitmem lazim :(

oyyy ölmüşüm ben aglayanim yok :( bunlari bugun eksiksiz yaparsam kendime madalya takicam :D he aralarda da serranin meyvesi,corbasi,yogurdu ve muhallebisi olcak :)) oy oyyyy..motorumu takmam lazim :D şöyle ayaklarimi uzatip bütüngün yatasim var ama bugunde bişi yapmassam artik eve buldozerle felan girmek zorunda kaliriz :))))) nasil dagiliyor bu ev böyle anlamiyorum yaaaa..sanki 40 tane cocuk var evde..oysa benim kuzum daha yürüyemiyor bilem..

ya siz işitme testi yaptirdinizmi?? hani şu ne kadar duydugunu ölçen test..şartmi bunu yaptirmak? doktora sormustumda iyi olur demişti..serra duyuyor ama ne kadar duydugunu ögrenmek için test olmasi lazim demişti..

aynı işleri benimde yapmam lazımdı ama sadece çamaşır kısmını hallettim...:1no2: gerisini akşam 9 dan sonra yapıcam inş kafamçokkarıştı

işitme testini bende yaptırmadım bacım dr da istemedi ...

anacımm ben yanından kalktığım an çığlık ı basıyor nasıl emdirip atam yatağa bak sabahtan beri hala uyumadı memede 10 dk uyuyor ben kalkıyorum geri uyanıyor Çok üzgünüm çoook

Sen en iyisi gazeli varsa kangurusuna koy öyle başla işlere nede olsa gezmeye alışık belki öyle durur kuzum kaydirigubbakcemile3

Yağızda öyle allahtan o oyun halısını almışım yoksa halim yamanmış hiçbiryerde durmuyor sıpa

:1shok::1shok::1shok::1shok:

Yoğurdu mamayla yapıyorum meyve püresiylede başladım.

Meyraaa arkadaşım bendim o tarifi Birsene veren vallahi daha kıvamlı oluyor tadı o yüzden 100 cc ye 4 ölçek birde 1 yemek kaşığı koyunca ekşi olur demişsin ama o kadar tatlı oluyorki yoğurdum sorma sırnaşık şey

yok cnm öyle zor olurda ben arabasına koyup gezdiriyom evin içinde daha rahat oluyorr delikafaduldendelikafadulden

ışyerinden aradılar süt iznini yanlış hesaplamışız 2 eylülde başlaman gerekiyor dediler.Nasıl sinirim bozuldu :sinifsinif: allahtan yıllık iznim var bayramda araya giriyorda ekimde başlayabilicem tabi sorun çıkarmazlarsa.:Saruboceq:

Telefonu kapatınca bir kötü oldum oldum anlatamam ağlaya ağlaya bir hal oldum senağlama, Yağız da öyle yüzüme bakıp gülücük atıyor yavrum ona sarılıp bir ağlamışım gözler kan çanağı.:gitme:

oyyy kıyamam yaa daha çok ufaklarda ben bırakıp gitmeyi düşünemiyorum bile Allah yardımcın olsunnn :1no2:

Son düzenleme:
beynim durdu takribi 1 saattir hiç susmadan çıyak çıyakk ağlıyolarrrr

ömeri aldım banyoya gittim ali yıtıyooo ama öle böle değillllllllllll

ömeri giydirdim yatağa attım dönenceyi açtım ali ile duşa gittim

onuyıkadım kendim duş aldım çıktımmm

kıyamet koğuyor ömer ali aynı anda alişin karnı aç ömerin uykusu var ömeri anakucağına attım sallladım alişide beslerken sızdıı yarım saat uyumadılar beynim sulandııııı

zorla çorbayı attım ocağaa

koca gün o kadar şey yaptımm yorulmadım da şu bir saat bitirdi beni

ay birsen düşünüyorumda çok zorlanmışındır heee
Ahsende bugün hiç durmadı sütlacı koydum ocağa arada karışması lazım Ahsen emmek için ağlıyor
uyumak istiyor sütlacı da bırakamıyorum ay delirdim
neyse Ahseni yıkadım emzirdim uyuttum arada sütlacı karıştırdım tabi dibine tutmuş:))
şimdi, pilav ve çorba yapıcam tamamdırr

sibel duyud ikisi aynı anda ağlarken valla çıldırıyorum yaa

şimdi eşim geldide aldı alişi gitti mutfağa salata yapıyorr bende sofra kuram kızlar

cnm d vıtamını verdıgımız ıcın bı sakınca yok bende oturtuyorum cokda sevıyor hep oturmaak ıstıyor zaten kaydirigubbakcemile26 ayda ıse desteksız oturmaya baslıyor zaten bızım yardımımıza ıhtıyac duymyorlar

ışyerinden aradılar süt iznini yanlış hesaplamışız 2 eylülde başlaman gerekiyor dediler.Nasıl sinirim bozuldu :sinifsinif: allahtan yıllık iznim var bayramda araya giriyorda ekimde başlayabilicem tabi sorun çıkarmazlarsa.:Saruboceq:

sıbelcım allah yardımcın olsun ama er yada gec hepımız baslayacagız
sende onun ıcın calısacaksın sonucta bende senın gıbı olurum herhalde daha ne zaman baslayacagıma karar veremedım ama dusunmek bıle uzmeye yetıyor:teselli:

ıkı gundur benım bıdıklara muhallebı vrmeye calışıyorum dun ogllum guzelce yedı bugun kızımada vreyım dedım ama yemedı agzını sıkıca kapatıp acmıyor 3-4 cay kasıgı ancak vrebıldım sonra başladı gozlerınden yaş akmaya bende acaba aptamılımı sevmedıkı dedım bbelac verdım aynısını yaptı yaa acaba muhallbı yemeyı kabul etmıycekmı

ıkı gundur benım bıdıklara muhallebı vrmeye calışıyorum dun ogllum guzelce yedı bugun kızımada vreyım dedım ama yemedı agzını sıkıca kapatıp acmıyor 3-4 cay kasıgı ancak vrebıldım sonra başladı gozlerınden yaş akmaya bende acaba aptamılımı sevmedıkı dedım bbelac verdım aynısını yaptı yaa acaba muhallbı yemeyı kabul etmıycekmı

sıkma canını bebekler yavas yavas alısacaklar muhallebıye onlar sımdı sadece sütün tadını bılıyolar yadırgaması normaldır bı ıkı kere daha zorla alısır annelık esıttır sabır unutma bacım opuyorumnanaktan

Back
X