• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Mayıs Anneleri

valla bılmıyorum kızlar bıde sütüme karıstırayım sersem gıbıyım kızım hasta olunca
grıplı bırı opmus mıkrop kapmıs dedı doktor

benımde kızım grıp oldu gecenlerde dr banada bırınden gecmış dedı cok sukur ılerlemeden antıbıyotıksız aferın şurupuyla atlattık bıde ben dr sormadım ama hergun taze ıhlamur kaynatıp verdım

herkeze günaydıııınnn ben geldim kütahyadan bu arada herkezin kadir gecesi mübarek olsun geçmişi artık okuyamam neyse geleceğe bakalım artık

herkese günaydınlar!!

bigudi çok geçmiş olsun canım. umarım bir an önce iyileşir kuzucuğun. insanlara acayip sinir oluyorum madem gripsin niye çocuğa yaklaşıp öpüyosun. sonra da söylenince bi çocuk sende var sanki diye laf çarpıtıyorlar.

cerencim dün benim kızın mızmızlığından bi türlü cevap veremedim sana canım. ücretsiz izin yasal doğum iznin bittiği an başlıyor. ve bir sene kullanabiliyorsun. yani bizimki 15 aylıkken işe başlamam gerekiyor. ama yıllık izinlerimide kullanacam ben.

kızım uyudu yavaştan kalkayım evi bi süpürüp sileyim. dünkü gibi buraya takılıp kalırsam öğleden sonra yapmam çok zor oluyor. Özgü'nün performansı öğleden sonra tavana vuruyor.

günaydınlar kadir geceniz mübarek olsun......

aksam berbattı benim için alişimin ateşi çıktı yemek yemeden önce 37.2 di hadi dedim bi fitil atayımm
attım bir saat sonra ölçtüm 38 olmuş tabi eşim bi panikk bi panik alişde durmuyoo huysuzlandı ağlıyooo
benim beynim zonkluyoo.........ateş düşmüyorrrr ılık su ile duş aldırdık...bütün gece nöbetteydik devamlı çocuğun poposunda derece.......

allahım ne zor ne zorrr hamileyken ben ateşlensem onlara bişey olacak diye ağlıyordun şimdii
o öle gözlerimin içine bakıp çağresizce ağlayınca........
eşim diyor biz bunları nasıl büyütecezzzzz kafayı yerim böle ateşlenirlerse diye .....

aksam berbattı benim için alişimin ateşi çıktı yemek yemeden önce 37.2 di hadi dedim bi fitil atayımm
attım bir saat sonra ölçtüm 38 olmuş tabi eşim bi panikk bi panik alişde durmuyoo huysuzlandı ağlıyooo
benim beynim zonkluyoo.........ateş düşmüyorrrr ılık su ile duş aldırdık...bütün gece nöbetteydik devamlı çocuğun poposunda derece.......

allahım ne zor ne zorrr hamileyken ben ateşlensem onlara bişey olacak diye ağlıyordun şimdii
eşim diyor biz bunları nasıl büyütecezzzzz kafayı yerim böle ateşlenirlerse diye .....

canım benım cok gecmış olsun alışe
valla eşin dogru söylemış nasıl buyutcez ya en kotusu bu hastalıklar ama mevlam buyuk dert vermesın

günaydın arkadaşlar. yaa dün aşımız vardı, ateş filan çıkmadı diye seviniyordum. gece yatırdım,ben yatarken bi kontrol ettim, ateşlenmeye başlamış kuzum! üzerini de kalın örtmüşüm belki ondandır dedim. ateşi ölçtüm dijitalle 36,8 diyor,ama çocuğum daha sıcak geldi bana. uyandırdım mecbur. popodan ölçtüm, 38,5:1shok: hemen bir fitil koydum.eşim de anne baba olmak ne zormuş filan diyor. aman bu mu daha zorluk dedim, Allah beterinden saklasın! neyse bir saat sonra kalkıp kontrol ettim. çok şükür düşmüş.:Saruboceq:

birsencim çok geçmiş olsun canım alişime de!:delphin:

yarın sabah yolculuk var bize. biraz hazırlık yapmam lazım. görüşürüz kızlar

kızlar dün çamaşırları sermiştim sabahta görümce kalktı giyindi kuşandı bende süt sağıyorum zahmet olmazsa çamaşırları toplarmısın dedim kendininkileri almış bizimkiler askıda :oklava: birde kardeşimi n nişanlısının abisini iki günde tavlamış zilli kız düşünün yani abisine attım topu artık başımıza birşey gelirse asla yanında olmayacağımı söyledim

Yuh diyorum artık görümcene :oklava: Valla az zilli de değilmiş he. Acil kurtul bacım bu kızdan. Başınıza iş açacak valla. Eşinde madem aramış ailesini. Aralık'a bile kalmadan gönderin gitsin :olmaz:

pınar anam senin ve Defnenin fotosunu arayacam diye sayfa bakmaktan yoruldum. herkes senin kopyan gibi yazınca bi bakem merak ettim dedim. ama sonunda buldum hakikaten aynısınız. çok başarılı bi çalışma olmuş senin adına:))

Sağolasın canım valla resimleri yanyana koyunca daha bir anladım ne kadar benzediğimizi zemuszemus

Cerencimm valla anlamadım geceden beri kusuyorum bugün adetimde bitti aslında çorba yaptım bi kaşık aldım gitti limonlu çay içtim o bile gitti anlamadım neyim var acaba kan oranımmmı düştüki diye düşünüyorum.Türkiz yavrumda kucak istiyor balkona çıkardım biraz ama başım dönüyor girdim.Allah korusun düşürürüm falan.Birazda bu ev işi bizi gerdi istediğimizi bulamadık vakitte yok bu alacağımızda biraz küçük eşiminde dün gece tansiyonu 19 dan aşağı inmedi bugün dr a gitti ikimiz aynı anda düştük.ne dertlendim ya sanada

Çok geçmiş olsun canım ya a.s.

arkadaşlar merhaba demek istedim
bende mayıs annesiydim ancak erken doğum yaptım nisan annesi oldum ,

Hoşgeldin canım. Bende 8 Mayıs'tı ama 28 Nisan'da doğum yaptım a.s.

ben geldim çocuğumda bişey yokmuş ciğer filmine kadar çekildi.........
ama ilaç verdi.....üşütmekle alakası yokmuş ....vücut mikrop almış onu atamamış dedi....
bu ilaçları kullan dedii çarşamba kontrol dedi.............sonra bebişlerime ayakkabı aldık 10 tl kanguru aldım aman ne rahatmışşş beeee ohhhh iyi ettim çıngırak aldımm...alişim 7 kilo olmuş 11 günde 300 gr almış 1 cm uzamış doktor çok iyi dedi...artık ayda toplam 500 gr alacaklar dedi...doğum kilosuna göre çokkk çokkk iyi dediii

Geçmiş olsun bacım. Maşallah oğluşlarıma büyümüşler. Aman bişeyi de yokmuş çok şükür. Kimselere elletme bacım ya. Ne anlayışsız dangalak insanlar var :oklava:

Birsen sevındım canım Alişe.Mikrobuda atıverir inş ilaçlarla.

Ve sebze olayında mutlu son.Bora sebze püresinden 3 dolu yemek kaşığı yedi maşallah.Cok sevmedı ama alışacak bunada.Cok güzel olmuş ben bile yedim valla.Kavanoza koydum kalanını yarın vericem.2 gunde 1 pişiricem taze.Vitamini filan ölmez demı ya

YArasın oğluşuma a.s.

bana gelince,gittik oğlumun aşısını yaptırıp geldik. ilk aşıyı yaptı, ben kıyameti koparacak diye beklerken hemşire aşıyı batırdı koluna,aşıyı enjekte etti,çekti. benim oğluşum hala gülücükler saçıyor etrafa! kuzum benim yaa, farketmedi bile!!opuyorumnanaktan:nazar: ama ikinciyi yapınca ağladı biraazcık. ama hemşire dedi zaten bu yakar biraz,bunda ağlar dedi!:teselli:
salak kadına da sinir oldum. biz rotavirüs'ün birincisini yaptırdığımızda mersin'deydik. bu da ikinci dozuydu. ilacı aldık,verdik kadaına. bu ne diyor yaa!!:oklava: hiç yaptıran olmamış daha bu sağlık ocağında,ilk defa görüyormuş kadın:1shok: anaaa bi baktım,kuzumun koluna yapacak! bari üstünü oku madem ne olduğunu bilmiyorsun:oklava: ağızdan yapılacağını söyledim,ben tarif ettim nasıl karıştıracağını filan:oklava: bide bana ahkam kesiyor, bırakın herşeyin aşını yaptırmayın, çocuk bu ishal de olacak gripte olacak, vücudu bağışıklık kazansın biraz!!:oklava: çok kızdım çook!

Şok oldum ya. Yuh diyorum. NE biçim sağlıkçı bunlar tövbe tövbe :oklava: Aman geçmiş olsun canım ya. Allah'tan sen dikkatli davranmışsın a.s.

eCOLOR="Red"]kzılar aklıma gelmişken size bişey sorup kaçıyorum okumak için 5 dk girerim yine
hero baby nin sütlü yulaflı buğdaylı iyi geceler mam herhalde bu bilmyiom işte bişey yazmıyo onu almıştım bazen mamaya bi ölçek karıştırıyorum
öyle yiyio onu bekletmiyorum mama bozuluyo çünkü
bazen de hazır meyve püreleri varya onu sulandırıyorum meyve suyu oluyo işte
onun içine 1-2 çlöek atıyorum arada veriyorum hep
sabahtan akşama beklesede bişey olmaz herhalde içinde bozulacak bişey yok
taze yapmak en iyisi tabi de beklese bişey olur mu ki
geceleride banzen sadece onu suyla yapıyorum sabaha kadar arada arada içiriyorum
tadında değişiklik olmuyo amam bozulur mu ki acayip kusuyo bizim kız
ek gıdaya geçtiğimden beri ağır geldi galiba dozlarını azaltıp devam edicem
biraz da ara versem mi ki?[/COLOR]

Bence bekletmesen iyi olur canım. Ben valla yarım saati geçtim mi döküyorum direk CADIARZU

kızlar merhaba ben geldım sakaryadaydım 1 haftadır annemde ohh bı guze lkeyıf yaptım dun dondum bugun hastanedeydım rota ıkıncı dozu yaptırmak ıcın ama bebegım mıkrop kapmıs grıplı bırı opmus bogazları kızarık once tedavı sonra ası dedı doktor ıshalde oldu buarada ayy delırecem şap şap opuyolar cocugu yaa nekadar mudahale etsemde kapmıs ıstesenağlama
rotayı yapmadı dedım onumuzdekı ay yıne asısı var saglık ocagında 1 ay gecmesı lazımmış aradan aman bosver onları bısey söylemezsın yaparlar bısey farketmıyo ama anlatamıyorus bız dedı ayy ne yapcagımı sasırdım kıme ınansam ben şaşırdım
kızıma gecelerı sutum yetmıyo cok sık uyanıyo hero baby ı onerdı ama gerek yok kılosu ıyı dedı sız ne kullanıyosunuz ben aptamıl daha ıyı bılıyodum ama

Hoşgeldin canım geçmiş olsun a.s. Bence de ilacı sütüne karıştır ver. O şekilde alır gibime geliyor CADIARZU

SLM KIZLOARRR
bugun dr kontrolumuz wardı bıde asımız...asıda cokkk agladı yagız:(ates olmadı allahtan.dr anne sutune dewam dedı kılosu ıyı dedı yakılasık7 kılo olmuş kuzumm tartı bozuktu kantarda baktı boyumuzda 63 cm olmus:)bu hafta tekrar tartı için goturcem.
dun gece 3 te uyudu sıpa skor:2 1 oldu yani baklım bu gece nolcak
şimdi annemdeyım bırazdan eşim gelck almayaa gecmişe bakamadım aksam bakarım artıkk cok optum herkeziiii

Oh maşallah oğluşa canım a.s.

Hadi hadi valla bu gidişler sen bu maçı kazanacaksın :lepi:

kızlar yoğurdu nasıl mayalıyorsunuz ben birtürlü tutturamıyorum deli olucam ya..yardımm

100 cc mamaya 4 ölçek mama atıyorum. 2 çay kaşığı babymix'i o mama ile bi tabakta sulandırıp mamanın içine döküyorum. Bi kere karıştırıp sıkıca sarıyorum. Siboş söylemişti. İyi oluyor böyle. Bide su çok sıcak olmayacak. Mayalayacağın kavanozda soğuk olmayacak a.s.

canım sağlık bakanlığının aşı takviminde 5.ay bitince aşı yokki:uhm: bizim 4. ay bitti. rotavirüs,pnömokok ve karma aşısı yapıldı. bidahaki aşı 6.ay bitiminde

Bizim bu ay aşımız var valla CADIARZU 5.ayda rotavirüs'ün ikincisi ile pnömokok yazmış doktorumuz karnemize :uhm:

kizlar annemle ben birer cüz alicaz..oyuzden 3ten saymaya basliyorum..

Okiş alkisalkisalkis

Iyi geceler kizlar, ben felaketleri oynuyorum. Doruk'a bir haller oldu, sabah'in köründe iki gündür kaldiriyor beni ve oynamak istiyor. Ben gözümü acamazken, onun bakislar cakmak cakmak. Esimde hala hasta ve ciddi durumu. Feci öksürüyor. Cigerlerini üsütmüs sanirim:çok üzgünüm:Ayri ayri odalarda oturuyoruz, komsu gibi olduk. Doruk babasini görünce neden ona yaklasmadigini ve kucaklamadigini anlayamadigindan; dik dik bakip duruyor, resmen psikolojik baski altina aldi ya.Huzursuz tabi bu yüzdende. Tüm is benim üstüme yigildi, birde Dorugun mizmizligi ve emmeme sorunu eklenenince, bedenim iflas etmek üzere. Bakalim ne kadar dayanabilecegim. Güyya gecmisi okudum ama okuduklarimi bile algilayamadim. Hasta olan bebislere gecmis olsun.
Bu arada gecen babasi Doruga Misir, patates ve Hindi etinden karisik bir püre almis. Denetmek istedi ve ben pek gönüllü olmama ragmen, 1 kasik verdik. Bir yedi sormayin. Bitince agladi. 1 kasik daha verelim dedik. Onuda sildi süpürdü. Vee sanirim kabiz oldu dünden beridir, aptal kafam, aldigin karari ne diye bozuyorsun ki. Emmeme sorunu vardi zaten, bu yüzden daha da artti. Ama yilmak yok, inatla savasiyorum sipayla.

Valla canım aynı durum bizde var. Eşim 3 gündür fena grip. Ve her akşam eve geldiğinde Defne resmen üzerine atlamaya çalışıyor. Adamda korkudan alamıyor tabi kucağına. Defne başlıyor ağlamaya. Memeyle falan zor unutturuyorum. Biran önce iyileşseler ya geçmiş olsun sizede :çok üzgünüm:

iyi geceler kızlar birşey soracam size tiny love tekmele oyna oyun halısından alanlar acaba nettenmi aldı aldı ise hangi siteden belki çarşıda falan bulamam dedim o yüzden merak ettim cevabınızı bekliyorum ve sizi şimdiden öpüyorummmmmopuyorumnanaktan

Ben Dastini'den aldım canım a.s.

hehehee SKOR:3 1 24:10 DA UYUDU BENIM YAYAMAZZZ 1 de emdı yarımsat sorada hihoyyythihoyyytgerı uyudu
herkese ıyı gecelerrrrrrrropuyorumnanaktan

:lepi: :lepi: :lepi:

günaydın herkese hepinizi özledim ne zamandır giremedim face e bakıyorum geçmişi okumaya çalışıyorum yetişemiyorum şimdiden sınav sorularımı falan hazırlıyorum vaktim varken
oğlum diş çıkarıyo hiç inmiyo kucaktan huysuzlaştı iyice artık yüzüstü yatarken sırt üstüne dönmeye de başladı tutamıyorum ben bu çocuğu çok hareketli yaa
herkes iyi mi

Oooo bi dişçi daha geliyor. Zor valla bu diş çıkarma dönemi. Allah kolaylık versin canım a.s.

herkeze günaydıııınnn ben geldim kütahyadan bu arada herkezin kadir gecesi mübarek olsun geçmişi artık okuyamam neyse geleceğe bakalım artık

Hoşgeldin canım a.s.

herkese günaydınlar!!

kızım uyudu yavaştan kalkayım evi bi süpürüp sileyim. dünkü gibi buraya takılıp kalırsam öğleden sonra yapmam çok zor oluyor. Özgü'nün performansı öğleden sonra tavana vuruyor.

Kolay gelsin canım a.s.

BAcım ya çok geçmiş olsun. VAlla annelik-babalık ne zormuş. Hiç hastalanmasa bu kuzular ya. KIşta geliyor. Yandık valla :çok üzgünüm:

günaydın arkadaşlar. yaa dün aşımız vardı, ateş filan çıkmadı diye seviniyordum. gece yatırdım,ben yatarken bi kontrol ettim, ateşlenmeye başlamış kuzum! üzerini de kalın örtmüşüm belki ondandır dedim. ateşi ölçtüm dijitalle 36,8 diyor,ama çocuğum daha sıcak geldi bana. uyandırdım mecbur. popodan ölçtüm, 38,5:1shok: hemen bir fitil koydum.eşim de anne baba olmak ne zormuş filan diyor. aman bu mu daha zorluk dedim, Allah beterinden saklasın! neyse bir saat sonra kalkıp kontrol ettim. çok şükür düşmüş.:Saruboceq:

birsencim çok geçmiş olsun canım alişime de!:delphin:

yarın sabah yolculuk var bize. biraz hazırlık yapmam lazım. görüşürüz kızlar

Geçmiş olsun canım. NEyse düşmüş hemen alkisalkisalkis Allah beterinden saklasın diyoruz her zaman ne yapalım a.s.

Günaydın Arkadaslar,

Kadir Gecenız mübarek olsun.Tüm okuduğunuz dualar kabul olur insallah.

Bırsen gecmış olsun canım,Benım de en korktuğum şey atestır.Ama böyle buyuycekler tatlım.Bununla atlatır inş kuzum.

Gulşah sızede cok gecmış olsun canım.Cam fanustamı gezdırıcez bız bu cocukları ya.Hastaysan yaklasma kucucuk yavruya.ılaçları sutunle ver bencede canım.

Hülya,Tuba ve semoş masallahınız var valla.Ne ara uyuyorsunuz sız kuzum

Bizim dun ku sefa bir gunlukmuş.Bugun yıne 5.30 kalktık.Gecede 2 kere kalktı.
Kayınpederim gelicek yemeğe bu akşam ve benım kolumu bile kaldırmaya halım yok.Dışarıda cıkmam lazım Boraya atlet alıcam artık içine gıydırmek lazım.

Herkese günaydınlar bacılar a.s.

Hepimizin Kadir Gecesi mübarek olsun a.s.

Dün sabah Defne'yle uğraş, annemle birlikte temizlik yap falan derken giremedim hiç. Bide tüm dantellerimi duvar ünitemde bi çekmeceye koymuştum. Çekmecenin mobilya boyası tüm beyaz dantellere çıkmış mı :1shok: Zaten kullanmıyorum ama masa örtüm ve peçetelerim vardı. Onları çok seviyordum. Ay şok oldum. Neyse hepsini çamaşır sularında beklettik. 2 kere yıkadık. Dantel kısımlarından çıktı. Ama kumaşlarda kaldı leke. Çok üzüldüm ya. O kadar emek verildi onlara :çok üzgünüm:

Akşama doğru da kayınvalidem gelip yemekleri yaptı. Hep birlikte yedik 10 gibi gittiler. Bugün annem yine gelicek bana. Akşam Halit maça gidicek. 1 gibi gelicekmiş. Annişim kalıcak. Zaten yarına da misafirim var. Annem burda olsun Defnoş'la ilgilensin ki bende hazırlık yapayım. Gerçi bu seferkiler 2 kişi. Kalabalık değil kolay olur.

Şimdi de Defnoş mızırdanıyor. Bi emzireyim kahvaltı bile etmedim daha. Gelirim yine a.s.

günaydın kızlar.kadir geceniz mübarek olsun.birsencim geçmiş olsun canım. alişe noluyoki böyle kıyamam ya.benim kızda geçen aşıdan sonra ateşlendi sabaha kadar bir eşim bir ben kontrol ettik durduk.hakikaten anne baba olmak zormuş.benim yeğenim ateşlendiği zaman kızlar 40 altına düşmüyor garibim fitilden ve calpol içmekten vücudu yaralar içinde kalıyordu.o yüzden ateş olayından çok korkarım.allahım hepimizin yavrularını korusun.ayşecim sanada geçmiş olsun.

kızlar merhaba kadir geceniz mübarek olsun pınarcım nasılsın tatlım defne nasıl az kaldı gidecek hayırlısıyla bitanem :)

tülaycım seninde kadir gecen mübarek olsun

ayşecim ateşinin düşmesine çok sevindim tatlım geçmiş olsun özellikle anne olmak çok zor ama insan evladı için canını bile verir seve seve

Son düzenleme:
TÜlayycıĞım saĞol cnm 40 olsa kafayı yerdıkk heralde neyse normale dÖndÜ kuzu.......

Pınarm amma yoĞunsunn cnm yaaa dıkkat et tatlımmm kolay gelsınn

bızde annemde kaldık gıttı valla eve gıdemedık alıŞ toparlanması lazım annemın evıde daĞtıyoz valla yaaa.....

evet tülaycım sizide sıktım demi sürekli şikayet ediyor gibiyim ama iyiki varsınız sizlerle herşeyi paylaşabiliyorum :))))

kızlar yağmur anaokuluna başladı nasıl heyecanlıydı sabah görseydiniz kıyamam ya birsürü şey istemişler okuldan onları aldık inşallah kolay alışır okula

Kızlar merhaba herkese, a.s.
benim oğlumda 22 mayıs doğumlu, ama başta haziran annesi olarak başladığım için o arkadaşlarımla devam ediyorum ,bizim kuzu biraz erken geldi de :)

Bizi de oğlumla aranıza alırmısınız??

Ben sadece emziriyorum daha hiç ek gıda vermedim, bayramdan sonra yemeklerden tattırmaya başla dedi doktor , nelerle başladınız kızlar ?

birde yoğurt mayalarken probiyotik yoğurtla mayalıyorlarmış, öyle yapan varmı ?

çok konuştum galiba kafanızı şişirdim özür dilerim

Hasta olan bebişlere geçmiş olsun bu arada , benimkide hasta ıhlamur veriyorum arasıra iyi geliyor

Kadir geceniz mübarek olsun , Allah tüm dualarınızı kabul etsin

Kızlar merhaba herkese, a.s.
benim oğlumda 22 mayıs doğumlu, ama başta haziran annesi olarak başladığım için o arkadaşlarımla devam ediyorum ,bizim kuzu biraz erken geldi de :)

Bizi de oğlumla aranıza alırmısınız??

Ben sadece emziriyorum daha hiç ek gıda vermedim, bayramdan sonra yemeklerden tattırmaya başla dedi doktor , nelerle başladınız kızlar ?

birde yoğurt mayalarken probiyotik yoğurtla mayalıyorlarmış, öyle yapan varmı ?

çok konuştum galiba kafanızı şişirdim özür dilerim

HOŞGELDIN ARAMIZA BEN BASLAMADIM DAHA EK GIDALARA ANNE SÜTÜYLE DEVAM EDIYORUS SIMDILIK AMA MEYVALARI YALATIYORUM KUZUMA YOGURT CIN ERKEN DEGILMI YA BI YERDE OKUMUSTUM ALTINCI AYDA BASLANIR DIYE:uhm:

canım ben hem normal yoğurtla hemde babymixle mayalıyorum.kızım hangisini iştahla yerse onu yapıyorum ama sanırım ikisinide yiyor:) bide ben günlük pastörüze sütle yapıyorum artık mamayla olanı yemedi kuzum.

Back
X