• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Mayıs Anneleri

gülhan banu kızlar desteğiniz için teşekkürler kızlar bugünden itibaren yazmaya başladım bakalım nasıl olacak
esra geçmiş olsun canım
Aysun hoşgeldiniz güzelim

hülya daha ne alsın maşallahı var kızının zaten :)nazar değmesin kuzumaa
birsen kız maşallah damadıma senin uyuşuk gelinin kımıldamaya ödü patlıyor cadı anca konuşsun

kız boşver çok almasın kilo! daha ne olacak? kaynanası gibi tombiş, pardon balık etli olmasın:)

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 BALIKK ETLİİİ Mİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ SENNNNNNNNNNNN:1shok::1shok:

bılmemkı fılızcımm yıllar ne gosterecek gerci ş
imdiden hamişliği ozledimmmm cookkkkk gusel mucizewi bişi yaaa oglumun içimde oldugu zamanları hareketlerını dusundukce osluyom falla ne yalan solıımmm
:kedi::kedi:

elma yapabılır cnm elma zaten kabız yaprmıs cok werme emı boraya elma gulhan ben werdım bı kabız olduk hala dewam bugun 5ıncı gunmu ne kaksı hala yok..bugun surup werdım artıkkbenneyaptımki

maşallah oğlusumaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:nazar::nazar::nazar:

cnm gecmişolsun..uyutmabencedeeee inş bişicik yokturrrrrrrr kuzucukta:emir_bebek:

maşallah gazele...:nazar:kıs newar benım kzıım fit olcak annesiiiiiiiiiiii sopuyorumnanaktan

bısde carsı pazar işlerını hallettık bıde aksamustu halam geldı bodrumdan yemek falan yolcu et derken oldu gene bu saat kızlarrrrrr...oğluşu yıkadık uyudu uyandı babsıyla aoynuyolarrrr şimdi...bı bakımm dedım sıze bırazdan oyun sırası bende gamyoncuiremsueşimin dızısı baslıcak kurtlar wadisiiiiiiiiilaelaelaelaelae

saol cnm Şeniz

evettttt başka varmı bilmiyorum ama ilk emekleyen biz olduk sanırım ömerim emeklemeye başladı
eller ve dizlerle bir iki gitti şimdi dizleri ile ittire ittire gidiyor:sm_cool:alkisalkisalkissositososito:lepi::teytey:

biz bugün misafirliğe gittik gezdik dolaştıkkk iyi geldi
bu gece artık evimize gidiyoruzŞeniz

hadi bakalım gözünüz aydınnnn :lepi::lepi::lepi:
darısı bizeee zemuszemuszemuszemus

gülhan banu kızlar desteğiniz için teşekkürler kızlar bugünden itibaren yazmaya başladım bakalım nasıl olacak
esra geçmiş olsun canım
Aysun hoşgeldiniz güzelim

hülya daha ne alsın maşallahı var kızının zaten :)nazar değmesin kuzumaa
birsen kız maşallah damadıma senin uyuşuk gelinin kımıldamaya ödü patlıyor cadı anca konuşsun

kıs yok ya çocuk sabit gibi bişi kaldı yok eski tombişliği :sinifsinif::sinifsinif:
bizim gazel hnmda kıcını kımıldatmıyor ne zamandır yaw :bbo::bbo:

kızzzz esenn kızı yere salll uğrassınnn...................

uyuşukkk deme.

kızlar bugün misafirliğe gittimiz yerde yürüteç vardı ömüşü koyduk baya baya gitti yaa

ucuz bişey alsam evde 15,20 dk.yürütsemmi kocişden gislii

civcivim aminnn ama kızlar daha nazikk bizim bugün gittiğimiz bebek 16 mart doğumlu biz 8 nisan ama biz 33 haftalık onlar ise 38 haftalık 5 hafta büyük ama kız mıçını oynatmıyor ömere aynı boyda ama 700 gr daha fazla tabi onlar dün tartılmış biz bir hafta oldu....neysem kızlar nazik sanırımm

SELAM CANIM hayırlı olsun işe baslamışsın.Bende su mama ve sut kavramına cok takmıştım.Mılupayı aradım.Aynı şeymış merak etme.Önceden mama yazıyormuş ama sağlık bakanlığı süte cevırmış.O yuzden piyasada su anda 2 sındede var.

Gelelım bıze pc acık kalmış.Dr gıttık geldik.Rotanın 2.dozunu olduk ama cok zorlandı hep kusmaya calıştı.Savastılar dr teyzeyle.Neyse 8800 kılomuz olmuş 68,5 boyumuz bu ay 1300 gr gıbı almış mınık bir dev adam yetışiyor.
Destekli oturtmaya baslaya bılırsın dedı.Ama cok uzun sürelı değil.
Ek gıda işindede 1 hafta sonra yoğurt baslanacak.Pastorıze sutle.Birdahakı ayda et ve kahvaltı yıyecekmış.Detaylarını birdahakı gıdışte verıcek.

cnm maşalalh ne olmuş öyle seninki nasıl güzel kilo almış neyle besledin kız?benimki 10 gün önce 6700 dü daha püfff seninkinin yanında ufak kaldı!!!:gitme::gitme:

BIRSEN bacım bencede erken bacım daha yurutec için....
ESEN sen ne yazmaya basladın cnm ya kacırmısım ben...

bu arada bebekler için kahvaltıya başlayan var mı neler veriyorsunuz

Ben daha başlamadım canım haftasonu başlıycam.

işte bu beni uyutmayan canavar kız annelerine duyrulur güzel bir gelin arıyorum. söylemsi ayıp oğlum çok yakışıklı. :)

Maşallah çok tatlı.

bıze gelınceeeeeeeeee
buf-gun eşim kalktı oglusla benımkı 9 da uyanıo 10 da gerı uyuyo 11:30 da kalkıyo o arda eşim ılgılendı ben uyudum sora kahvaltı felan derken bu saat oldu ...oglan uyuyodu ıkıdır yazıp sılınıce uyandı şimdi yataında donencesıyle oynuyo:)))
soba kurcazzz bu kıs dr klıma olmaz dedı hasta olur bebiş dedı mecbur soba olcak o yuzden eşim aşaıda komur falan soyledık onlartı depoya tasıtıyoooo...bende sıze bakımm dedım..
dun buraya 1saat arası olan sahıl kasabasına arkadaslara gıttık....46 gunluk bebişi var yagızın nişanlısı:))))))))))gıderken cok korktuyduk bızım sıpa durmuyo arabada sıkılıyooo busefer gık cıkartmadı ama yol boyunca eşimle kedıcılık kopekcılık oynadık yagızda bızı dınledııı:)))arka koltuga mındere yatırdık oglanı ben aynına oturdum ole bızı dınleye dınleye etrafı ızleye bızleye gıttı yolda ordada hıc yaramazlık yapmadı falla uslanıyomu ne benım ogluşşş:))))))))))))
haftaya temızlık war kızlar işe başlamam 20 gun kaldı bu 20 gunde ew işlerını arancak gezmeye gıdılcek yerlerı bıtırmk lazımmmm....sorada işbaşı:((((((((((((
bırazdan carsıya gıtcez gene işyerı kıyafetlerımı yollamış terzıye werılcek off ya 1 beden buyumuşummm:((((ekmek falan yemıyom ama gene 72 ye demır attım...5 kılo kaldı cık werılmıyı falla
FILIZ HE senı atlamsıım cnmmmmm bende dusunuodum ıkıncı bebişi yagızdan sora pek fena gozum koktuuuuu:)

Ohh ne güzel oğluşun biraz durulmuş inşallah böle devam eder.

kızlar merhaba işbaşı yaptım bugun salak gıbı dolanıyorum ortalıkta alışacaz elbet:(
patronları beklıyorum konusmak ıcın normalde 6,30da cıkıyorum süt izni var ya gunde 1,5 saat onu erken cıkmada kullanmak ıstedıgımı söyluyecem bakalım pek işlerıne gelmıcek ama bugunde bı yogunluk var bakalım fırsat bulabılecekmıyım söylemeye

kuzumdan ayrıldım sabah bı zor geldıkı haftaya daha zor gelıcek ama hersey onun için dayanacaz bakalım:gitme:

artık fırsat buldukca sitedeyım işyerındeyken daha cok gırıyodum sıteye.
herkeze kolay gelsın

Çok zor geçmiştir bugün ama kuzunu kokluyorsun şimdi.Zamanla alışılıyor.Ben ilk gün eve döndüğümde hüngür hüngür ağlamıştım.

Ay bende Ayşe paraları kopardı sayıyor dıyordum.kaydirigubbakcemile3

Kızlar Bora sımdı kaka yaptı sıyah gıbı ve katı ilk defa böyle oldu.Elmadan olabılırmı acaba

Gülhancım elmadan olduğunu sanmıyorum bencede demir ilacındandır.

bende oğluma akşamları yatmadan önce masal okuyorum. ben okurken ne dediğimi anlıyormuş gibi bana bakıp bakıp kahkaha atıyor sıpam:))

bide bazen benim işim olduğunda babası namaz kılarken bunu da yanında götürüyor odaya. babasına da çok gülüyor. eğilip kalktıkça ona kahkalar atıyor. dün akşam nerdeyse namazı bozuyordu adam:)))

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

sibelcim bende 3 günlük sütlerle yapıyordum ama doktor uzun ömürlüler yap artık dedi zaten mayalanınca bişey olmazmış.hergün 3 günlük süt bulmak zor oluyor.

sibelcim canım benim aldığım sütler günlük süt hayatım

Bana uht yani uzun ömürlü sütlerinin besin değerinin çok düşük olduğunu ve kesinlikle kullanmamamı söyledi bak seninkide kullan demiş aman bu doktorlara akıl ermiiyor.

selam geldim kızlar şimdi işten çok yoruluyorum ya gecede kız uyumuyor 100 defa uyanıyorum uyutmaya çalışıyorum mahvoldum takatım kalmadı

Al benden de o kadar valla allah bize güç kuvvet versin çok zormuş çalışan anne olmak.

kızlar benım merak ettıgım bısey var devam sütü anne sütü ayarında bısey onu anladım devam maması ne oluyo benım kıza hangısını alıcagımı sasırıyorum mılupanın sutlu pırınclısını gunde ıkı kere bıberonla verıyorum tok tutsun dıye sut ıcınce cabuk acıkıyo cunku purelere basladık ama yavrucak kabız olmus dun nasıl kıvrandı bı gorsenız bugun verdırmedım gorumceme o yuzden sızdede oluyomu?

Ben doktorumun tavsiyesiyle yoğurduna ve çorbasına zeytinyağı koyuyorum 1 tatlı kaşığı.Sindirimide kolaylaştırırmış.

SELAM CANIM hayırlı olsun işe baslamışsın.Bende su mama ve sut kavramına cok takmıştım.Mılupayı aradım.Aynı şeymış merak etme.Önceden mama yazıyormuş ama sağlık bakanlığı süte cevırmış.O yuzden piyasada su anda 2 sındede var.

Gelelım bıze pc acık kalmış.Dr gıttık geldik.Rotanın 2.dozunu olduk ama cok zorlandı hep kusmaya calıştı.Savastılar dr teyzeyle.Neyse 8800 kılomuz olmuş 68,5 boyumuz bu ay 1300 gr gıbı almış mınık bir dev adam yetışiyor.
Destekli oturtmaya baslaya bılırsın dedı.Ama cok uzun sürelı değil.
Ek gıda işindede 1 hafta sonra yoğurt baslanacak.Pastorıze sutle.Birdahakı ayda et ve kahvaltı yıyecekmış.Detaylarını birdahakı gıdışte verıcek.

Maşallah boracığa kocaman olmuş.

Kızlar bebeĞİm Çekyattan kafaÜstÜ dÜŞtÜ ne olur yardımmmmmmmmmmmmmm Çok aĞladı,Şİmdİde uyuyo kÜÇÜklere rÖntgen 24 saat sonra ÇekİlİyomuŞ

Çok geç görmüş oldum umarım bişeyi yoktur.:teselli:

HAYIRLI AKŞAMLARRR BİZ GELDİK NİHAYETT YAW SABAHTAN BERİ PC AÇIK OKUYORUM AMA Bİ TÜRLÜ YAZMAYA FIRSAT BULAMADIM...

SİBOŞ evet aslında yarın bende gunduz deniyim şu muhallebi işini cunku her akşam 7 8 gibi vermeye çalışıyorum ama uyuma numarası yapıyor cadı ve saat 11.30 dan sonra uyuyorrr :sinifsinif:

GULHAN cımm maşAllah eski formuna dönüyorsun demekkk :lepi:
bora yada maşAllah kız Gazeli sollamış kaydirigubbakcemile3

TUBİŞ sen oldugun yerde say bacımm sırnaşık şey semoşu beklersen yakında 100 kiloya çıkarsın kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

SEMA maşAllah oğluşuna nasılda guzel olmuş Şeniz

BURCU kıs bende o videoyu ilk izlediğimde aklımdan kaan geçti he kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

İLGİN TULAY ESEN Allah sizede kolaylık versin yaw hem ev hem iş hem bebiş:bbo::bbo:

GULŞAHCIM sende bugun başlamışsın işe zor olucak ama alışırsın zamanla inşAllahh:Saruboceq:

BİRSEN kıs sen bursya gitmeyi kafaya taktın he delikafadulden kurban bayramını bekle beraber gideriz ben semoşa sen gulhana hepimiz aynı yerde kalırsak ağır olur kaydirigubbakcemile3

GİZEMLİMİKADO cnm geçmiş olsun ama keşke uyutmasaydın 1 saat bence sen dr a git mutlaka önemli bişi yoktur Allahın izniyle ama için rahat etsin :1hug:

KIVILCIM şu konuyu bende merakla bekliyorum kaydirigubbakcemile5

AYSUN h.g cnm geçmiş olsun umarım tatil yaramıştır size değişiklik iyi oluyor bazen :hulya:

ay kızlar aklıma gelenler bunlar sadece atladığım varsa kusura bakmayın ŞenizŞeniz

GELELİM BİZE
biz bugun tam 6.ayımızı doldurduk :lepi: dr kontrolumuz vardı Allaha şükür kızım iyi ama malesef bu ayda 500 gr almış mafoldumben
neyse sağlığı yerinde olsunda kilo okadarda önemli değil artık böyle gider napalım benneyaptımki

Maşallah gazelime 500 gr azmı bundan sonra böle çok kilo almalarını beklememeliyiz.Hiç aklına takma.Dediğin gibi sağlıklı sıhhatli ya gerisi boş.

evettttt başka varmı bilmiyorum ama ilk emekleyen biz olduk sanırım ömerim emeklemeye başladı
eller ve dizlerle bir iki gitti şimdi dizleri ile ittire ittire gidiyor:sm_cool:alkisalkisalkissositososito:lepi::teytey:

biz bugün misafirliğe gittik gezdik dolaştıkkk iyi geldi
bu gece artık evimize gidiyoruzŞeniz

Bizim yaklaşık 4 gün oldu yazamaya,sana telde anlatmaya fırsatım olmadı hatta videosunu bile çektim.Dizlerinin üzerinde çok güçlü maşallah elleride ileri atıyor biraz gitti yoruldu tabi.Ama artık alıştı dün ve bugün daha rahat hareket ediyor.

uyuşukkk deme.

kızlar bugün misafirliğe gittimiz yerde yürüteç vardı ömüşü koyduk baya baya gitti yaa

Bence kullanma kuzum çünkü hoppala ve yürüteç bacak kaslarının yetersiz gelişmesine neden oluyormuş.Nasıl olsa yakında kendileri bir yerlere tutunup doğrulmaya başlıycaklar.

saolasın sıbelcımm ınsallah dewam eder cnm aksamları mızmızlık yapıo ama okadrda olck demı ama cocuk olduu nerden bellı olcak ewde:))))))))))Yagızım nasıl?iyileştı demiii

biz kahvaltı veriyoruzzz...........gayet iyi tahıllı kahvatının içine pekmez peynir bebek ekmeğii çok güzel yiyolar iki haftadır bişey yok yaniiii

Iyi Geceler Herkese!

Sema, oglun cok yakisikli gercekten, belli bakislarindan yayamaz oldugu ayrica. Yazacaktim ben ama acilen ciktigim icin, ancak bu saate kaldi.

Birsen benim oglum 2 gün önce koltugun bir basindan, diger basina kadar emeklemis. Ben görmedim, markete kadar gitmistim, babasi görmüs. Ayrica, sirt üstü yatarken, kafasini ittirerek, istedigi yere ulasabiliyor sipa.

Gelelim konuya kizlar. Gecen televizyonda, tiyatro sanatcisi Asuman Dabak konusuyordu, dikkatimi cekti. Rahim kanseri oldugu icin, rahmi alinmis ve cocuk sahibi olma ihtimali sifirlanmis. Isyan ediyor ve diyor ki, "bizim yasalarimiz neden tasiyici Annelige izin vermiyor ve benim Annelik hakkimi elimden aliyor!"

Yasal prosedürlerden falan bahsetti. Bir sürü sitem etti v.s Sonra ben konuyu iki boyutlu düsündüm.
Ilki, tasiyici Annelik denen olay, insanligin bittigi nokta gibi geliyor bana. Hani bedenini satarak para kazanan kadinlar vardir ya, cogunun aci hikayeside vardir. Hepsine aslinda o damgayi vurmak, pek yersizdir. Önyargilarimizdan arinarak bakmak gerekir bazen onlara. Toplumda onlardan daha o-----u olanlar vardir ama namuslu gecinirler. Simdi bu tasiyici annelere karsi, icimde hic ilimli, affedici bir nokta bulamadim. Kendimi, tasiyici annelik yapan bir kadinin yerine koyarak, empati yapmaya calistim ve ürktüm. Bu konudaki fikirlerinizi belirtebilirsiniz mesela.

Kafama takilan ikinci konu, su üstte yazdiklarimla ilintili olarak Asuman Dabak'in aciklamalari. Hadi diyelim ki, Türkiye'de "Tasiyici Annelik" ile ilgili yasal düzenleme yapilsin ve buna olanak verilsin. Ve Asuman Dabak, biyolojik olarak, tasiyici Annenin dogurdugu bebegin annesi olsun. Annelik özlemini, o malum kadin ve oyuncak yerine koydugu bebek sayesinde tatmin etsin. Peki, olaya bu kadar mekanik yaklasan ve muhtemelen sifir duyguyla bebegi doguran o diger kadinin dogurdugu bebek, zavalli degil mi? Anneligin, en önemli sürecinin hamilelikte basladigini nasil es gecebiliriz? Bebegin Anne ile kurdugu duygusal ve icgüdüsel bag, tüm yasami icin cok önemliyken, bunu nasil sifirlayabiliriz? Bir cocuga, "Ben senin biyolojik Annenim, seni tasiyici Anne dogurdu" nasil diyebiliriz. Bu cocugun gecirecegi travmanin siddetini düsünemez miyiz? Önemli olan, Anneligi yasamaksa, bir sürü bebe var sicak bir yava ve sefkatli Anne özlemi duyan...

Kisacasi, sadece Anne olmak degil önemli olan. Önemli olan, anneligin dogal gercekligini algilayabilmek ve Tip ne kadar ilerlemis olursa olsun; insan olmanin bize kattigi etik degerleri hice saymamak.

Farkli fikirleri, söyleyecek sözü olanlar birseyler yazabilirler, belki degisik bakis acilari olusturabiliriz.

Son düzenleme:
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 BALIKK ETLİİİ Mİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ SENNNNNNNNNNNN:1shok::1shok:

saol cnm Şeniz

hadi bakalım gözünüz aydınnnn :lepi::lepi::lepi:
darısı bizeee zemuszemuszemuszemus

kıs yok ya çocuk sabit gibi bişi kaldı yok eski tombişliği :sinifsinif::sinifsinif:
bizim gazel hnmda kıcını kımıldatmıyor ne zamandır yaw :bbo::bbo:
evet canım balık etli!!!:dilcikar::dilcikar: tamam iri bir balık, çipura belki :roflol:

uyuşukkk deme.

6 aydan sonra biniyolar. ama pek tavsiye etmiyolar. boşver sen,seninkiler gayretli zaten. yakında yürürler de:))

valla taşıyıcı annelik bana pek mantıklı gelmiyor,yani gebelikte çekien sıkıntılar ,yaşanan duygusal olaylar.....kısaca yaşanan her zorluk ve mutlu anlar..
bence annenin bebeği doğduktan sonraki süreçte yaşadıklarının alt yapısı

mesela ben ....kendimce çok sıkıntı yaşadım ,,,şimdi iki bebek bakımı taktir edersinizki çok zor üstelikde,yanlız bakıyorum,hayatımda bir çok şey tek bebeğe oranla daha kısıtlı

ama hamilelikte yaşadığım sıkıntılarım ,öncesinde girdiğimiz olumsuz tedaviler
aklıma gelince şükrediyorum.....

ne zaman maddi sıkıntı çeksek ...diyoruzki onları elde etmek için ne paralar gitti ,şimdiki sıkıntı neki

yanii yaşadığımız herşey için şükür sebebi oluyor ,onların bize gelmesi yolundaki mücadelemiz ve gebeliğim....

bence taşıyıcı annelik olmamalıı bu benim görüşüm

Birsom cay cok iyi geldi valla sağolasın arkadasım.Ömerede masallah ya vıdeo bekliyoruz ona göre.

Aaaa yağız pasada baslamış ay cok özendim.Masallah....

Ferdacım sen anne sütü veriyosun normal kılosu Bora mama yıyıyor sadece gece emiyor artık.

Filizcim derin ve ince konular yarın değerlendirelim bakalım.

Hulya kız senın etin budun ne kı gazelimi sısko istiyosun.Benım esım zaten 2 mt 100 kılo.Armut dıbıne duser cıcım.Eeee bende cıtı pıtı değilim.

Sadece tasimakla ve sadece kendi duygularini tatmin etmekle Annelik olmuyor. Dogru düsünüyorsun Birsen.

Ben mi cok katiyim, cok mu yüzeysel yaklasiyorum bilemiyorum ama o kadar düsündüm, baska türlüsü kafama yatmadi.

Gülhan'cigim, bu saate göre bir konu degil pek ama ancak firsat bulabildim. Yarin ve belki sonraki günler devam ederiz...

Iyi Geceler Herkese!

Sema, oglun cok yakisikli gercekten, belli bakislarindan yayamaz oldugu ayrica. Yazacaktim ben ama acilen ciktigim icin, ancak bu saate kaldi.

Birsen benim oglum 2 gün önce koltugun bir basindan, diger basina kadar emeklemis. Ben görmedim, markete kadar gitmistim, babasi görmüs. Ayrica, sirt üstü yatarken, kafasini ittirerek, istedigi yere ulasabiliyor sipa.

Gelelim konuya kizlar. Gecen televizyonda, tiyatro sanatcisi Asuman Dabak konusuyordu, dikkatimi cekti. Rahim kanseri oldugu icin, rahmi alinmis ve cocuk sahibi olma ihtimali sifirlanmis. Isyan ediyor ve diyor ki, "bizim yasalarimiz neden tasiyici Annelige izin vermiyor ve benim Annelik hakkimi elimden aliyor!"

Yasal prosedürlerden falan bahsetti. Bir sürü sitem etti v.s Sonra ben konuyu iki boyutlu düsündüm.
Ilki, tasiyici Annelik denen olay, insanligin bittigi nokta gibi geliyor bana. Hani bedenini satarak para kazanan kadinlar vardir ya, cogunun aci hikayeside vardir. Hepsine aslinda o damgayi vurmak, pek yersizdir. Önyargilarimizdan arinarak bakmak gerekir bazen onlara. Toplumda onlardan daha o-----u olanlar vardir ama namuslu gecinirler. Simdi bu tasiyici annelere karsi, icimde hic ilimli, affedici bir nokta bulamadim. Kendimi, tasiyici annelik yapan bir kadinin yerine koyarak, empati yapmaya calistim ve ürktüm. Bu konudaki fikirlerinizi belirtebilirsiniz mesela.

Kafama takilan ikinci konu, su üstte yazdiklarimla ilintili olarak Asuman Dabak'in aciklamalari. Hadi diyelim ki, Türkiye'de "Tasiyici Annelik" ile ilgili yasal düzenleme yapilsin ve buna olanak verilsin. Ve Asuman Dabak, biyolojik olarak, tasiyici Annenin dogurdugu bebegin annesi olsun. Annelik özlemini, o malum kadin ve oyuncak yerine koydugu bebek sayesinde tatmin etsin. Peki, olaya bu kadar mekanik yaklasan ve muhtemelen sifir duyguyla bebegi doguran o diger kadinin dogurdugu bebek, zavalli degil mi? Anneligin, en önemli sürecinin hamilelikte basladigini nasil es gecebiliriz? Bebegin Anne ile kurdugu duygusal ve icgüdüsel bag, tüm yasami icin cok önemliyken, bunu nasil sifirlayabiliriz? Bir cocuga, "Ben senin biyolojik Annenim, seni tasiyici Anne dogurdu" nasil diyebiliriz. Bu cocugun gecirecegi travmanin siddetini düsünemez miyiz? Önemli olan, Anneligi yasamaksa, bir sürü bebe var sicak bir yava ve sefkatli Anne özlemi duyan...

Kisacasi, sadece Anne olmak degil önemli olan. Önemli olan, anneligin dogal gercekligini algilayabilmek ve Tip ne kadar ilerlemis olursa olsun; insan olmanin bize kattigi etik degerleri hice saymamak.

Farkli fikirleri, söyleyecek sözü olanlar birseyler yazabilirler, belki degisik bakis acilari olusturabiliriz.
çok teşekkürler canım ya gerçekten fenaaaa
ben bu taşıyıcı annelik konusunda bi örnek vericem kendimden mehmede 5 aylık hamileyim eşim biraz deli yatar sağ olsun dönerken uykusunda bi gece ayağını bi attı az kaldı karnımı tekmeliyodu havada ben uyurken tutmuşum işte dedim ya bu annelik içgüdümle bunu hissettim o anda bide hepimiz o utrosıondaki hallerimizi hatırlayalım nasıl mutlu oluyoduk ve duygulanıyoruz o doktora nasıl gün sayardım gitmek için bebeğimi görcem diye ahhhh taşımak zaten işin en ulvi yanı bunu yaşamadan anne olunamaz bence:kahve:demek istediğim herkez bakar ama hem taşıyıp hem bakmak o işte gerçek analık yok yaa ben bu taşıyıcı annelik işine karşıyım o kadar çok bebek isteyenlerde evlat edinsinler memlekette ne anasız bebek ler çocuklar var dimi ama

Son düzenleme:
Back
X